מקפיצה את האשכול כדי לרכז עוד כמה שאלות (ותשובות.. אני מקווה) על אינדוקציה.
1. האם מותר לשים פלטה חשמלית בשבת מעל האינדוקציה?
2. מישהי אמרה לי שהמגירה מתחת לאינדוקציה מתקטנת, ולא א"א לשים בה סכו"ם, אז האם זה נכון, והאם זה נכון רק למצקת ולמרסק תפו"א או לעוד כלים?
3. האם האינדוקציה מחממת את המגירה מתחתיה, כמו כל מכשיר חשמלי עוצמתי? חשבתי לשים שם תבלינים.
4. אינדוקציה יושבת מעל השיש או בגובה השיש? כלומר, אם אני קונה אינדוקציה 70 חותכים את השיש ב70 ס"מ או ב60 כמו בגז 70?
5. מעלה השערה בעייתית או לא: בהנחה שהאינדוקציה היא במשטח אחיד עם השיש, קורה שקצה סיר זז לשיש מרוב עומס, והשיש קיסר ומתפוצץ בחום.. איך זה עובד ביחד?
6. איך עובד משטח גמיש? כל המשטח בוער? מה שאומר שחייבים להזיז לשיש סיר שגמר להתבשל ורק עומד להתקרר?
חפרתי לעומק, אה?
גם תשובות חלקיות יתקבלו בשמחה ויהנו בתודה!!!
1. אין שום בעיה לשים פלטה מבחינת החום. כשהכיריים עובדות הן מתחממות הרבה יותר. אלה שלא שמים ישירות על הכיריים- כמוני למשל, זה כי רוצים לשמור על הזכוכית משריטות/שברים וזה אותו רעיון גם בקרמיות שהן מזכוכית.
2. המגירה מתחת קטנה בצורה לא משמעותית. תבדקי מראש כמה גובה הששת שלך ותעשי מגרה מתאימה בוודאות. זה גם תלוי איזה מחלק סכום יש לך כי יש מחלקים שתופסים מקום בגובה, דהיינו לא יושבים ישר על המגרה אלא קצת באוויר. אגב הייתי אצל מישהי שעשתה כיריים קרמיות ודווקא לא נכנסה לה המצקת במגרה מתחת..
3. האינדוקציה מחממת קלות את המגרה מתחת, בעיקר כשהשימוש הוא מסיבי, 4 סירים בחום גבוה וכדומה. לא מתאים לשים שם מוצרי מזון. כלים אין שום בעיה. אגב גם בכיריים גז שיושבות בתוך השיש בלי הגבהה שמעתי מאנשים שמתחמם להם. קרמיות אני לא יודעת.
4. האינדוקציה יושבת כמה מ"מ מעל גובה השיש. ויש הוראות ברורות של היצרן איזה גודל לחתוך בשיש, לכן את צריכה להחליט על דגם לפני התקנת השיש. לכן גם
5. לא בעייתי כי הסיר תמיד יהיה קצת באוויר בגלל ההגבהה.
6. משטח גמיש זה לגמרי בבחירה. משתמשת בזה לעיתים רחוקות לסוטאז', אם החלטת לשים 3 סירים קטנים למשל, במשטח הגמיש, ואחד מהם כבר גמר להתבשל את יכולה לבטל את המשטח הגמיש באותו רגע.
עוד כמה נקודות חשובות על ההבדל בין אינדוקציה לקרמיות למי שהחזיק מעמד עד כאן
-הנקיון של האינדוקציה יותר קל. חד משמעית. שמעתי מכמה שהיה להם גם וגם. כנראה בגלל שהקרמיות רותחות ומתלהטות יותר, אז כל גלישה מיד נשרפת ומתקשה.
-בקרמיות, לפחות בחלקן, אין בכל אחד מהמוקדים את כל רמות החום. יש מוקדים גדולים יותר, וקטנים יותר ובכל אחד מהם יש כמה דרגות. באינדוקציה אין שום הבדל בין המוקדים, כל מוקד אפשר להפעיל מדרגה 1 שזו שמירת מצב, עד 14 שזו הרתחה מהירה. זה אומר שלא צריך לנייד סירים בין המוקדים, בהתאם לשלב הבישול. לדוגמה מאדים בצל בעוצמה 12, מוסיפים ירקות מורידים ל8, מוסיפים מים מרתיחים ב14 ואלאחר הרתיחה מורידים ל5-6 לבישול ממושך.
-הבישול באינדוקציה מהיר יותר מבקרמי. גם זה שמעתי מכאלה שהיה להם גם וגם.
לעוד שאלות, אני כאן