עזרה אינדוקציה

לילי 1

משתמש מקצוען
יש כירה ניידת אינדוקציה באזור ה300 שקל, קלת משקל מאוד, בכיף אפשר להכניס ולהוציא מהארון.
יש לי לחלבי
יושבת בארון הסירים החלבי, מוציאה אותה תוך כדי הוצאת הסיר החלבי. הוא מאוד מאוד קל משקל. לא דומה לחשמלי הרגיל.

אני לא בשלנית חלבי גדולה אז הסרבולון הזה ממש ממש שווה לי את המקום שחסכתי על השיש
(וגם סגר לי את הפינה שהתחשק לי אינדוקציה...)
 
  • תודה
Reactions: GRN

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
אם אין סירים מתאימים אפשר לקנות מתאמי אינדוקציה של פוד אפיל
אפשר למלא מגירה באביזרי התאמה לאינדוקציה
ואפשר לעשות חושבים מחדש כל אחד האם זה מתאים לו ולא ללכת עיוור אחרי מה שאנשים אומרים
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לא תמיד...
אני עושה למשל לילדים לחם מטוגן עם חלב
חביתה עם גבינה
וכו'
דברים שהם בשגרה אצלנו בארוחת ערב ולפעמים גם בבוקר
כל פעם להוציא משטח סיליקון? בשביל מה הסרבול?
בשביל קרמיות מול אינדוקציה
אם זה היה גז מול אינדוקציה אז לכאורה הייתי מעדיפה את האינדוקציה על אף הסרבול כי הנקיון שווה את זה
אבל כשזה קרמי מול אינדוקציה, מה הרווח הגדול?
כמה שניסיתי לחפור לא הצלחתי למצוא את היתרונות שמצדיקים החלפת סירים (אצלי זה 50% לפחות) ואת הסרבול עם הסיליקון או כירה ניידת
אם עושים 2 כיריים נפרדות בכל מקרה, אז יש מצב שהייתי חושבת על זה מחדש (וגם לא בטוחה שהייתי עושה אינדוקציה...אני גם לא רגועה לגבי הקרינה שלה...)

חייבת אחת ולתמיד להבין את זה. (בטוחה שיש בזה גם דעות, אבל בכל אופן)
בכיריים קרמיות אפשר לבשל חלבי ובשרי בלי בעיה? למה? במה זה שונה מאינדוקציה לענין הכשרות? הרי בשניהם הסירים יושבים ישירות על המשטח ויש בליעה? (בשונה מגז שיש חצובות)
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
חייבת אחת ולתמיד להבין את זה. (בטוחה שיש בזה גם דעות, אבל בכל אופן)
בכיריים קרמיות אפשר לבשל חלבי ובשרי בלי בעיה? למה? במה זה שונה מאינדוקציה לענין הכשרות? הרי בשניהם הסירים יושבים ישירות על המשטח ויש בליעה? (בשונה מגז שיש חצובות)
לפי 3 רבנים שאני שאלתי
יש הבדל
אינדוקציה לא מתחממת לרמת הכשרה
וקרמיות כן.
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לפי 3 רבנים שאני שאלתי
יש הבדל
אינדוקציה לא מתחממת לרמת הכשרה
וקרמיות כן.
את מתכוונת שזה מכשיר את עצמו ולכן לא מעביר בליעה בין בשרי לחלבי? הבנתי נכון?
 
  • תודה
Reactions: srp

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מקפיצה את האשכול כדי לרכז עוד כמה שאלות (ותשובות.. אני מקווה) על אינדוקציה.

1. האם מותר לשים פלטה חשמלית בשבת מעל האינדוקציה?

2. מישהי אמרה לי שהמגירה מתחת לאינדוקציה מתקטנת, ולא א"א לשים בה סכו"ם, אז האם זה נכון, והאם זה נכון רק למצקת ולמרסק תפו"א או לעוד כלים?

3. האם האינדוקציה מחממת את המגירה מתחתיה, כמו כל מכשיר חשמלי עוצמתי? חשבתי לשים שם תבלינים.

4. אינדוקציה יושבת מעל השיש או בגובה השיש? כלומר, אם אני קונה אינדוקציה 70 חותכים את השיש ב70 ס"מ או ב60 כמו בגז 70?

5. מעלה השערה בעייתית או לא: בהנחה שהאינדוקציה היא במשטח אחיד עם השיש, קורה שקצה סיר זז לשיש מרוב עומס, והשיש קיסר ומתפוצץ בחום.. איך זה עובד ביחד?

6. איך עובד משטח גמיש? כל המשטח בוער? מה שאומר שחייבים להזיז לשיש סיר שגמר להתבשל ורק עומד להתקרר?

חפרתי לעומק, אה?
גם תשובות חלקיות יתקבלו בשמחה ויהנו בתודה!!!

1. אין שום בעיה לשים פלטה מבחינת החום. כשהכיריים עובדות הן מתחממות הרבה יותר. אלה שלא שמים ישירות על הכיריים- כמוני למשל, זה כי רוצים לשמור על הזכוכית משריטות/שברים וזה אותו רעיון גם בקרמיות שהן מזכוכית.
2. המגירה מתחת קטנה בצורה לא משמעותית. תבדקי מראש כמה גובה הששת שלך ותעשי מגרה מתאימה בוודאות. זה גם תלוי איזה מחלק סכום יש לך כי יש מחלקים שתופסים מקום בגובה, דהיינו לא יושבים ישר על המגרה אלא קצת באוויר. אגב הייתי אצל מישהי שעשתה כיריים קרמיות ודווקא לא נכנסה לה המצקת במגרה מתחת..
3. האינדוקציה מחממת קלות את המגרה מתחת, בעיקר כשהשימוש הוא מסיבי, 4 סירים בחום גבוה וכדומה. לא מתאים לשים שם מוצרי מזון. כלים אין שום בעיה. אגב גם בכיריים גז שיושבות בתוך השיש בלי הגבהה שמעתי מאנשים שמתחמם להם. קרמיות אני לא יודעת.
4. האינדוקציה יושבת כמה מ"מ מעל גובה השיש. ויש הוראות ברורות של היצרן איזה גודל לחתוך בשיש, לכן את צריכה להחליט על דגם לפני התקנת השיש. לכן גם
5. לא בעייתי כי הסיר תמיד יהיה קצת באוויר בגלל ההגבהה.
6. משטח גמיש זה לגמרי בבחירה. משתמשת בזה לעיתים רחוקות לסוטאז', אם החלטת לשים 3 סירים קטנים למשל, במשטח הגמיש, ואחד מהם כבר גמר להתבשל את יכולה לבטל את המשטח הגמיש באותו רגע.

עוד כמה נקודות חשובות על ההבדל בין אינדוקציה לקרמיות למי שהחזיק מעמד עד כאן;)
-הנקיון של האינדוקציה יותר קל. חד משמעית. שמעתי מכמה שהיה להם גם וגם. כנראה בגלל שהקרמיות רותחות ומתלהטות יותר, אז כל גלישה מיד נשרפת ומתקשה.

-בקרמיות, לפחות בחלקן, אין בכל אחד מהמוקדים את כל רמות החום. יש מוקדים גדולים יותר, וקטנים יותר ובכל אחד מהם יש כמה דרגות. באינדוקציה אין שום הבדל בין המוקדים, כל מוקד אפשר להפעיל מדרגה 1 שזו שמירת מצב, עד 14 שזו הרתחה מהירה. זה אומר שלא צריך לנייד סירים בין המוקדים, בהתאם לשלב הבישול. לדוגמה מאדים בצל בעוצמה 12, מוסיפים ירקות מורידים ל8, מוסיפים מים מרתיחים ב14 ואלאחר הרתיחה מורידים ל5-6 לבישול ממושך.

-הבישול באינדוקציה מהיר יותר מבקרמי. גם זה שמעתי מכאלה שהיה להם גם וגם.

לעוד שאלות, אני כאן:)
 
נערך לאחרונה ב:

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כנראה שזה באמת תלוי דעות. אנחנו שאלנו על קרמיות ואמרו שזו ממש בעיה ולעשות כיריים נפרדות.
בסופו של דבר ירדנו מהקרמיות מסיבות צדדיות (משמים!) ועברנו לאינדוקציה, אפילו לא שאלנו על הכשרות כי ממילא שינינו את כל תכנון המטבח והבשרי והחלבי ממש נפרדים אז בגלל נוחות תכננו בכל מקרה כיריים נפרדות.
בסופו של דבר היה לנו מקרה שהכיריים החלביות היו בתיקון ושאלנו את אותו רב, ואמר שאם הכיריים נקיות ויבשות וכנ"ל הסיר אפשר לבשל חלבי על הכיריים הבשריות, ולהזהר שלא יגלוש.
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
כנראה שזה באמת תלוי דעות. אנחנו שאלנו על קרמיות ואמרו שזו ממש בעיה ולעשות כיריים נפרדות.
בסופו של דבר ירדנו מהקרמיות מסיבות צדדיות (משמים!) ועברנו לאינדוקציה, אפילו לא שאלנו על הכשרות כי ממילא שינינו את כל תכנון המטבח והבשרי והחלבי ממש נפרדים אז בגלל נוחות תכננו בכל מקרה כיריים נפרדות.
בסופו של דבר היה לנו מקרה שהכיריים החלביות היו בתיקון ושאלנו את אותו רב, ואמר שאם הכיריים נקיות ויבשות וכנ"ל הסיר אפשר לבשל חלבי על הכיריים הבשריות, ולהזהר שלא יגלוש.
אם יש מקום לכיריים חלביות ובשריות בנפרד
זה דבר מדהים ומומלץ לדעתי בלי קשר לאינדוקציה או לא
 

אילת ח

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גם עם החביתה לא חלבית המחבת חלבי, ואוכלים את החביתה עם גבינה וכו

אנחנו עשינו גז של 2 לחלבי ואינדוקציה לבשרי, מעולה כיף לשימוש!
סתם כיף שיש גם גז (חציל על האש וכו)

השבת זה היה פעם ראשונה, שמנו פלטה על האינדוקציה והאינדוקציה הפעילה את התראה של החום (פסים כאלו שמראים שזה עדיין חם)
השאלה מה עושים? חשבתנו לשים משטח מתחת.
 

כוכבית ארבעים ושלוש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
גם עם החביתה לא חלבית המחבת חלבי, ואוכלים את החביתה עם גבינה וכו

אנחנו עשינו גז של 2 לחלבי ואינדוקציה לבשרי, מעולה כיף לשימוש!
סתם כיף שיש גם גז (חציל על האש וכו)

השבת זה היה פעם ראשונה, שמנו פלטה על האינדוקציה והאינדוקציה הפעילה את התראה של החום (פסים כאלו שמראים שזה עדיין חם)
השאלה מה עושים? חשבתנו לשים משטח מתחת.
אין בעיה לאכול חביתה פרווה במחבת חלבי ליד גבינה. (לפי תשובת רב)
 
  • תודה
Reactions: srp

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L

כוכבית ארבעים ושלוש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
אגב @אילת ח העלת באחד האשכולות לאחרונה חצי תמונה מהמטבח
הוא היה נראה מאלף :)
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L

ריקיה

משתמש מקצוען
1.

עוד כמה נקודות חשובות על ההבדל בין אינדוקציה לקרמיות למי שהחזיק מעמד עד כאן;)
-הנקיון של האינדוקציה יותר קל. חד משמעית. שמעתי מכמה שהיה להם גם וגם. כנראה בגלל שהקרמיות רותחות ומתלהטות יותר, אז כל גלישה מיד נשרפת ומתקשה.

-בקרמיות, לפחות בחלקן, אין בכל אחד מהמוקדים את כל רמות החום. יש מוקדים גדולים יותר, וקטנים יותר ובכל אחד מהם יש כמה דרגות. באינדוקציה אין שום הבדל בין המוקדים, כל מוקד אפשר להפעיל מדרגה 1 שזו שמירת מצב, עד 14 שזו הרתחה מהירה. זה אומר שלא צריך לנייד סירים בין המוקדים, בהתאם לשלב הבישול. לדוגמה מאדים בצל בעוצמה 12, מוסיפים ירקות מורידים ל8, מוסיפים מים מרתיחים ב14 ואלאחר הרתיחה מורידים ל5-6 לבישול ממושך.

-הבישול באינדוקציה מהיר יותר מבקרמי. גם זה שמעתי מכאלה שהיה להם גם וגם.

לעוד שאלות, אני כאן:)

הניקיון יותר קל בגלל השיטה של האינדוקציה שמחממת רק מה שמתחבר ע"י מגנט, ומכיוון שאוכל לא מתמגנט לכיריים הוא גם לא נשרף
האמת הנקיון לא יותר קל, אלא בכלל לא בר השוואה. באינדוקציה צריך רק לנגב, את הקרמיות צריך לגרד... האינדוקציה נשארות כמו חדשות
עוד הבדל: הקרמיות מחממות את כל המטבח... פולטות חום גבוה ומבשלות גם את המבשל. האינדוקציה לא פולטות חום בכלל
והכי משמעותי, הסיר מפסיק לרתוח באותה שניה שמנמיכים את רמת החום. בקרמיות צריך להסיר מהמקום כדי שהתבשיל לא יגלוש
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה