משתמש משודרג
משתמש סופר מקצוען
פחות או יותר אחד על אחד- לא?!
ראיתי שאין שיתוף פעולה והחלטתי לקחת יוזמה בעצמי:
1. ההוראה אצלי בגן- בימי הולדת שולחים שקית המכילה: ממתק אחד ופרס אחד! לא יותר.
2. מסיבות- בכל מסיבה נבחרים 5-6 ילדים ורק הם מביאים כיבוד למסיבה- לא יותר! (ואגלה לכם- לצערי בדר"כ השקית מורכת מעוד סוכריה ועוד אחת ועוד אחת- כי זה מה שההורים שולחים וחבל!)
3. אצלי בבוקר בגן מחולקים המון ירקות ופירות חתוכים- שאריות מהצהרון... והילדים- מולהבים.
4. כשאני מחלקת ממתק בגן - ר"ח וכדומה- אני ממש משתדלת שיהיה עם כמה שפחות סוכר.
4. חייבים בגן איזשהוא משהו שיהיה נגיש לחלוקה לילדים עוזרים/ צייתנים/ מסדרים וכו'- לא שמחלקים את זה כל הזמן אבל, צריך שיהיה- אני מחלקת שוקולד צ'יפס- יותר בריא מג'לי...
כך זה אצלי בגן.
2. אחרי שבגן דיברו על זה שחשוב לא להביא ממתקים ורוב מוחלט של האימהות דיברו נגד הממתקים וכו'
אבל בפועל רוב הילדים הביאו ממתק לאבא של שבת ואימהות אמרו בגינה שכן, הם שולחות ממתק כי זה הכי קל, זול וזמין ולא יקרה כלום אם מידי פעם יקבלו ממתק (שוכחות שכל שבוע יש אמהות שטוענות ככה...) התייאשתי משינוי מהיר.
3. תציעו לגננות אצלכם שלפחות מססיבות וימי הולדת יהיו במתכונת שונה- יום הולדת אצלינו כל 3 ילדים עושים יחד, כל אחד מביא חטיף/פרס והגננת מכינה בגן שקיות יום הולדת עם מה שהביאו.
מסיבות כל פעם יש 4 ילדים שמביאים כיבוד.
4. תציעו לרבה'ס/גננות לחלק שוקולד ציפס שזה יותר טוב מסוכריות וחטיפים או חמוציות.
5. תציעו לילדים חלופות אבל אל תחייבו אותם להחליף, אצלינו יש שקית פרסים של הכל בשקל ומחליפים.