2 דברים:נשמח לעלות את נושא חלוקת הסוכריות בכל הזדמנות - באיזו צורה יהיה ניתן לעצור או להחליף ברעיון אחר!!!
חלוקת הסוכריות בכל הזדמנות בכל מאורע
בגני הילדים
בבתי ספר
ובתלמודי התורה
כנראה כבר מגיע לשלבים שהורים רבים היו רוצים לעצור את התופעה רק אין בכוחם לפעול לבד
ומה עם הצליאקים?לצוות ההוראה- דגני בוקר יכולים להיות להיט!
להורים שצריכים לשלוח "ממתק קטן" והאופציה היחידה לכך כמעט- זה טופי:
הלוואי ומישהו ירים את הכפפה,
ולמען ילדינו,
ובפרט למען הילדים הסוכרתיים!!!
יתחילו לייצר סוג של ממתק או חטיף מלוח באריזה סגורה,
וכך במקום 20 טופים ל"שנה טובה"
תהיה עוד אופציה לחלק משהו קטן וזול.
(לדוגמא: ביגלה ענק ארוז באריזה אישית) תוסיפו עוד רעיונות...
בלת"קנשמח לעלות את נושא חלוקת הסוכריות בכל הזדמנות - באיזו צורה יהיה ניתן לעצור או להחליף ברעיון אחר!!!
חלוקת הסוכריות בכל הזדמנות בכל מאורע
בגני הילדים
בבתי ספר
ובתלמודי התורה
כנראה כבר מגיע לשלבים שהורים רבים היו רוצים לעצור את התופעה רק אין בכוחם לפעול לבד
שאלת תם כמובן:וכשהקופסה האדירה מתמלאת מעבירים אותה בששון ויקר למחלקות ילדים בבתי חולים או כל רעיון חינוכי אחר
מהרגע הראשון צרם לי הכותרת איך עוצרים... במוסדות החינוך.בלת"ק
נשמע שרוצים פה רעיונות איך למזער את נושא הממתקים במוסדות הלימוד.
נראה לי שצריך להטיל את האחריות על ההורים, תקראו הלאה ותבינו...
אני גננת, ובעבר הפריע להרבה הורים הנושא (וגם לי- כל פעם שחלקנו איזשהיא סוכריונת הילדים הפכו לקופצניים- נראה לכם שזה כיף כך???),
והעליתי באסיפת ההורים את הנושא ושאלתי את ההורים האם מעוניינים שיהיו תחליפים: בימי הולדת/ מסיבות וכו',
חלקם התלהבו ממש וחלקם פחות,
אך, למרבה הפלא- רוב ההורים שהתלהבו כ"כ- שכחו- וכשנתבקשו לערוך יום הולדת ליקירם- מה שלחו? שקית מפוצצת ממתקים- בעיקר סוכריות מסוכריות שונות (תגידו לי, אם יש לילד יום הולדת למה צריך לשים בכל שקית 3-4 סוגים שונים של סוכריות, נשגב מבינתי...)
וכך גם במסיבות, או כל אירוע אחר המצדיק שליחת "משהו" לגן.
נמשיך?
ראיתי שאין שיתוף פעולה והחלטתי לקחת יוזמה בעצמי:
1. ההוראה אצלי בגן- בימי הולדת שולחים שקית המכילה: ממתק אחד ופרס אחד! לא יותר.
2. מסיבות- בכל מסיבה נבחרים 5-6 ילדים ורק הם מביאים כיבוד למסיבה- לא יותר! (ואגלה לכם- לצערי בדר"כ השקית מורכת מעוד סוכריה ועוד אחת ועוד אחת- כי זה מה שההורים שולחים וחבל!)
3. אצלי בבוקר בגן מחולקים המון ירקות ופירות חתוכים- שאריות מהצהרון... והילדים- מולהבים.
4. כשאני מחלקת ממתק בגן - ר"ח וכדומה- אני ממש משתדלת שיהיה עם כמה שפחות סוכר.
4. חייבים בגן איזשהוא משהו שיהיה נגיש לחלוקה לילדים עוזרים/ צייתנים/ מסדרים וכו'- לא שמחלקים את זה כל הזמן אבל, צריך שיהיה- אני מחלקת שוקולד צ'יפס- יותר בריא מג'לי...
כך זה אצלי בגן.
לא שהתכוונתי לטפוח לעצמי על השכם- רוצה שהורים ידעו שהשינוי צריך להגיע גם מהם- כי כשמלמדים רואים שלרוב ההורים לא אכפת למה שיטרחו? קל וזול יותר להביא סוכריות- תראו נכונות אז גם הצוות החינוכי ישתדל...
אם יהיו מיסים מיוחדים - יגידו שהם נגד החרדיים.
אז תנו רעיון איזה חוק יחוקק משרד החינוך שלא תעשו עליו עליהום.
הכל בסדרמהרגע הראשון צרם לי הכותרת איך עוצרים... במוסדות החינוך.
כאילו שהממתקים שמחלקים בבית לא מזיקים,
וזה מגיע מאילו שמחפשים חיים קלים בבית הם ישתיקו את הילדים בממתקים אבל במוסדות החינוך יש גננת או מלמד או מורה שהם יתמודדו.
סברתי כמוך בדיוק שהרי כל פחממה מתפרקת לחד סוכריםרק לידע- חטיפים הורסים את השיניים כמו סוכריות
זה לא בגלל שפחממה הופכת לסוכר אלא בגלל שזה נצמד לשיניים ולא נשטף עם מיםסברתי כמוך בדיוק שהרי כל פחממה מתפרקת לחד סוכרים
אבל תכלס, מאז שאני מחליפה סוכר על פחמימות, מספר החורים צלל בהרבה יותר מ50%
לילד סוכרתי זה לא משנה טופי או ביגלה שניהם פחמימותלצוות ההוראה- דגני בוקר יכולים להיות להיט!
להורים שצריכים לשלוח "ממתק קטן" והאופציה היחידה לכך כמעט- זה טופי:
הלוואי ומישהו ירים את הכפפה,
ולמען ילדינו,
ובפרט למען הילדים הסוכרתיים!!!
יתחילו לייצר סוג של ממתק או חטיף מלוח באריזה סגורה,
וכך במקום 20 טופים ל"שנה טובה"
תהיה עוד אופציה לחלק משהו קטן וזול.
(לדוגמא: ביגלה ענק ארוז באריזה אישית) תוסיפו עוד רעיונות...
ועוד אגב-
השיניים, וגם רמת הסוכר בדם, לא מבדילים בין טופי לתמר.
לתשומת לב
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: