תודה על כל המידע שהוספתן לי.
קצת מחוויותי האישיות עם בני.
גם אצלו עלינו על זה סופית בגיל 2.5 כאשר סרב ללבוש את בגדי החורף.
גם אצלו כל מעבר עונות משגע את כולנו.
גם לו לא נוח קצר (עד שמתרגל), ולא טיקטים (אפילו למדידה לפני הקניה - סיוט)
יש לו את 2 הקצוות של צורך במגע חזק מצד אחד, ושל קושי עם מגע ותחושה בדברים אחרים.
רק מה, שאצל בן בציבור החרדי אין פשרות, שבת=חולצה לבנה וצווארון גברי עומד.
עד עכשיו - גיל 6.5 נהניתי מהיכולת להלביש לו צווארון סיני, או צווארון גברי רך, אבל די, נגמר.
מלבישה לו רק חולצות 100% כותנה.
הגרביים, רק אמא יודעת להלביש שיהיה בדיוק נוח ולא מציק,
וטקס ההלבשה כל בוקר - עדיין יכול להתברר כסיוט, תלוי על איזה צד קם הבוקר - אותו בגד יום אחד יכול להיות בסדר, וביום אחר הכי מגרד ומציק.
וגם זה לאחר שלפני כל קניית ביגוד, יש בדיקה מבחינתי עם זה נוח ומתאים לו.
הנה סיפור מהחורף הנוכחי: קניתי לו ליום חול חולצה שנראית נעימה ונוחה, ללא צווארון, אלא שלאחר לבישה ראשונה הגיע הסירוב ללבוש שוב- מתברר שהסגירה היא רוכסן מאחור, שמציק בצוואר...
בקיצ'ר, לאחר שקצת פרקתי אשמח גם לקבל מענה.
מברורים שערכתי ומכמה וכמה אבחונים שהעברתי את הבן שלי, הבנתי שאין הרבה מידי מענה לנושא.
- דיאטה סנסורית, שמעתי גישות שטוענות שהמאמץ לא כדאי, מכיון שזה עוזר מקומי לאותה תקופה של דיאטה סנסורית ולא לטווח רחוק. נכון או לא נכון? אשמח לשמוע ממי שהתנסה.
- חדר סנוזלן - כנ"ל. אגב,
@תהילה ברג את מחדשת לי הרבה בקשר לחדר סנוזלן, ולפי דברך זה יכול לקדם את הבן שלי מאד, מכירה באיזור המרכז?
- ריפוי בעיסוק, איפה מצאתן מרפאה בעיסוק שעובדת על זה? הקופה נתנה לי הדרכת הורים בלבד, מרפאה בעיסוק פרטית שהלכתי נתנה לי טיפים של הברשות וכו', איפה יש טיפול של ריפוי בעיסוק לזה?
ולסיום, טיפ למי שהגיע עד כה, טיפול במים - הידרותרפיה, זה הקסם שהצלחתי להעניק במתנה לילד שלי ולי.
לאחר שנה + שאנחנו הולכים פעם בשבוע לבריכה בעזר מציון (שאין על המטפלות שם), אני יכולה לומר שהילד מקבל את התחושה של המים שאוהב לחצי שעה מפנקת של פעם בשבוע+ יחס אישי ממדריכה שנמצאת רק עליו + עזרה לחגורת כתפיים ויציבה, מומלץ בחום!