עזרה איך מנחמים הורים על פטירת תינוקם?

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
א. לצערנו זה לא מקרה בודד..
ב. ייתכן ועדיף להתייעץ כאן מאשר לעשות טעויות פטאליות ומצערות.
ג. להתייעץ איך לא להכאיב זה מעליב? אדם אבל יכול אפילו להעריך זאת (גם לאחר זמן)
ד. יש ספר מתאים למצב בנושא אובדן ושכול -תלוי במידת הקירבה והקשר
ה. שתיקה אמפטית עדיפה על מילים מיותרות.
אני לא חושב שהגברת שפתחה את הנושא עשתה טעות היא היתה צריכה להתיעץ אבל אחרי שהיא קיבלה את מה שהיא היתה צריכה אפשר למחוק
לגבי זה שזה לא מקרה בודד זה יכול לגרום צער לכל משפחה שתחשוב שזאת היא

D

Deleted 66182

אורח
אני לא חושב שהגברת שפתחה את הנושא עשתה טעות היא היתה צריכה להתיעץ אבל אחרי שהיא קיבלה את מה שהיא היתה צריכה אפשר למחוק
לגבי זה שזה לא מקרה בודד זה יכול לגרום צער לכל משפחה שתחשוב שזאת היא
ישר כח על הרגישות. יש אבלים שדוקא היה מעניין אותם לקרוא אשכול זה.
כל אחד קרוב אצל עצמו ושונה מחברו. בשו"ט

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אם יש "שתיקה מביכה",
בלי דמעות או "סיבה", פשוט סוג של חור,
אפשר לומר: "תספרי לי קצת עליו/ה" (לא מתאים לפטירת תינוק)
עוד נקודה-
תזכרו שהאבלים מנוחמים שוב ושוב ושוב ברצף. הם חוזרים על אותם סיפורים, הם עייפים, מותשים.
תהיו ערניים: אפשרו להם לצאת לשירותים, תשאלו אם להגיש להם שתיה, תציצו למטבח (אם אתם קרובים), תבדקו שהכל בסדר.
לפעמים האוכל נזרק כי מישהו הניח בחוץ.... אבלות היא סוג של נכות לשבוע, עזרו להם גם פיזית.
אל תשארו מידי הרבה זמן, כשנוכחותכם לא דחופה. זה מתיש, זה דורש לחשוב על סיפורים חדשים למנחמים.
תהיו שם בשבילם, לא בשבילכם.

יכולה לספר ממקום אישי, קרוביי ישבו שבעה בעקבות טרגדיה נוראית של פטירת בנם בשיא פריחתו. כל עם ישראל ניחם אותם. בסופו של שבוע גיליתי שבעצם לא ניחמתי אותם במילים!
הייתי כל היום סביב הילדים, הכביסות, האוכל שלהם,
לארגן את הבית בין נגלה של מנחמים לשניה,
לחבק בין לבין את האחיות- הילדות האבלות,
לעזור לאבלה הצעירה להתארגן בבוקר (זה לא נעים לה שחברות מגיעות והיא עם אותו בגד...)
בערב פשוט התיישבתי איתם ובכיתי,
זהו.
תאמינו לי שהם זוכרים לי כל הזמן את הניחום הזה. הרבה יותר מכל מי שבא ודיבר גבוהה גבוהה.

מטרת הארגון לסיוע ותמיכה לנשים שחוו ל"ע לידה שקטה
1634221853902-jpeg.981888

נערך לאחרונה ב:

יהודה גל

משתמש מקצוען

שיחות הר״ן נג​

מִי שֶׁיֵּשׁ לוֹ אֱמוּנָה – חַיָּיו חַיִּים, וְהוּא מְבַלֶּה יְמֵי חַיָּיו בְּטוֹב תָּמִיד. כִּי כְּשֶׁהוֹלֵךְ לוֹ כָּרָאוּי וְיֵשׁ לוֹ טוֹב, בְּוַדַּאי טוֹב לוֹ. וַאֲפִלּוּ כְּשֶׁאֵינוֹ כָּךְ (דְּהַיְנוּ שֶׁאֵין מִתְנַהֵג לוֹ כְּסֵדֶר וְיֵשׁ לוֹ יִסּוּרִין ח"ו) גַּם־כֵּן טוֹב, כִּי הוּא בָּטוּחַ שֶׁאַף־עַל־פִּי־כֵן הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ יְרַחֵם עָלָיו לְהַבָּא וְיֵיטִיב אַחֲרִיתוֹ. כִּי מֵאַחַר שֶׁהַכֹּל מֵאִתּוֹ יִתְבָּרַךְ בְּוַדַּאי הַכֹּל לְטוֹבָה.
אֲבָל מִי שֶׁאֵין לוֹ אֱמוּנָה ח"ו, חַיָּיו אֵינָם חַיִּים כְּלָל, כִּי תֵּכֶף כְּשֶׁעוֹבֵר עָלָיו אֵיזֶה רָעָה שׁוּב אֵין לוֹ שׁוּם חִיּוּת, כִּי אֵין לוֹ בַּמֶּה לְנַחֵם עַצְמוֹ כְּלָל, מֵאַחַר שֶׁאֵין לוֹ אֱמוּנָה כְּלָל, וְאֵין לוֹ שׁוּם חִיּוּת וְשׁוּם טוֹב, מֵאַחַר שֶׁהוֹלֵךְ בְּלִי הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ וּבְלִי הַשְׁגָּחָה רַחֲמָנָא לִצְלָן. אֲבָל עַל־יְדֵי אֱמוּנָה מַה טּוֹב וְיָפֶה הַחִיּוּת שֶׁלּוֹ כַּנַּ"ל.

שארפער

משתמש מקצוען
א. לצערנו זה לא מקרה בודד..
ב. ייתכן ועדיף להתייעץ כאן מאשר לעשות טעויות פטאליות ומצערות.
ג. להתייעץ איך לא להכאיב זה מעליב? אדם אבל יכול אפילו להעריך זאת (גם לאחר זמן)
ד. יש ספר מתאים למצב בנושא אובדן ושכול -תלוי במידת הקירבה והקשר
ה. שתיקה אמפטית עדיפה על מילים מיותרות.
לדעתי, חשובה ההתייעצות מאוד, אבל חשוב פי כמה לאחר ההתייעצות, למחוק את האשכול כמה שיותר מהר.
יש כאן יותר מידי פרטים, ומנסיון עצוב! ההורים אם ייתקלו בו, יחושו שלא בנוח. (פג בן חצי שנה שנפטר, בערך בתאריך פתיחת האשכול... שקוף מידי. תחושה של, עכשיו כולם יודעים עליי הכל, ואף אחד לא אוהב להרגיש ככה.)
לכן, תודה על ההתייעצות, ועכשיו, דבר ראשון - למחוק את האשכול.
יעשה טוב מי שירכז תגובות נבחרות, ויפתח אשכול חדש ללא פרטים מזהים.

חני קלמן

משתמש צעיר
פג שנולד לפני חצי שנה,
נפטר לפני יומיים :( ,
ואני שואלת מה אומרים להורים?לאמא? איך מנחמים בצורה כזו של ניחום ולא להכאיב?

צריך להביע כאב וצער בלי להכביד במילים.
לתת חיבוק אוהב, להקשיב, להכיל לתת לה לנהל את השיחה כמו שהיא רוצה, פשוט תזרמי איתה.
תציעי עזרה, תהיי שם לצידה ולא כדי להרבות במילים ונאומים מרגשים וסוחטים דמעות,
אלא כדי להשתתף בצערם, להראות שיש להם למי לפנות אם צריכים עזרה, להראות שאכפת לך והם חשובים לך.
להעביר להם מסר שאת איתם בכאב הזה.

~מירי לוריא ~

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
באים לניחום אבלים בשביל לנחם לא בשביל לשתוק,
לכן רציתי לשאול מה כן אפשר לומר
בדיוק פה נעוצה הבעיה!!
מתי הדיבור ניהה חלק ממצות ניחום אבלים??
דווקא השקט חודר הרבה יותר עמוק
אומרת לצערי ממקום של נסיון... יצא לי להיתקל באנשים שבאו לנחם ומשום מה חשבו ששמתפקידם להפעיל את האבלים...
אם את באמת כאובה איתם הפנים שלך יגידו זאת. אין שום צורך להרבות במלל.
וכמו שאמרו לך דיבורים של הזדהות כאב אמיתי והבעת צער ,לבכות איתה לכאוב איתה עם כל הלב
לא לאמר דברי אמונה ובטחון- את זה תשאירי בשביל לחזק את עצמך
ולא לספר על עוד אנשים שאת מכירה ושקרה להם ב- ד- י- ו- ק אותו דבר...

והיעקר שהקב"ה ישלח להם נחמה אמיתית! רק הוא יכול לנחם אותם
בשורות טובות!

~מירי לוריא ~

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
כמובן שלא להגיד בדיוק אותו דבר, בעצם היה פה דיון האם עליו לקבל תנחומים או לא. וכשאת מגיעה למישהי לניחום אבלים, היא אחרי הדיון הזה- עובדה, היא מקבלת תנחומים... ולכן לא צריך להסביר לה למה היא חייבת לקבל אותם.

אבל, כמו ש @nori כתבה כל כך יפה, דווקא אני חושבת שזה לימוד גדול מאד
מה לא לומר.
כלומר- וואו, אני גם מכירה שכנה שזה קרה לה... ועוד כאלה. לא מספיק יש לי את הצרות שלי, את מוסיפה עלי צער של אחרים?
מה כן לומר.
כלומר- לדבר על הזכות הגדולה שהיתה לכם, על כך שזה פיקדון, נפטר מן העולם בלא חטא, וכן על זו הדרך.
אם בנ"א מסוגל לאמר זאת לעצמו - אשריו
בטוח זה לא מתפקיד הסביבה להזכיר לו את זה.

A F

משתמש מקצוען
לפני הרבה שנים נסעתי עם ר' חיים ארנטל "מזכרון מנחם" (ששיכל את בנו) לנחם משפחה שבנם נפטר. שאלתי אותו מה אני הצעיר שהכרתי טוב את הילד והמשפחה ינחם?! הוא ענה לי: פשוט שב ותשתוק! אתה לא יכול לנחם הורים כאלו כי אתה לא עברת מה שהם עוברים (ושלא תעבור בעז"ה) אני, שבני מנחם נפטר ואני יודע מה ההרגשה יכול לנחם.....

נערך לאחרונה ב:

ציפוש tzipi

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אם בנ"א מסוגל לאמר זאת לעצמו - אשריו
בטוח זה לא מתפקיד הסביבה להזכיר לו את זה.
וואו! מה הקפצתם את האשכול הזה?
אם טרחת לקרוא ולהגיב, מאמינה שטרחת גם לקרוא את ההודעות המבהירות שכתבתי על ההודעה הזו בהמשך.

סלט פרות

משתמש פעיל
להגיד שאנחנו לא יודעים מה להגיד, מה לאמר, איך לנחם..
זה הכי מנחם, כי באמת בנ"א שלא חווה את זה ( ובעז"ה שגם לא נחווה) לא יכול להגיד אני מבין את הכאב שלכם או משהו כזה כי א"א להבין!! כמה שננסה...

~מירי לוריא ~

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
וואו! מה הקפצתם את האשכול הזה?
אם טרחת לקרוא ולהגיב, מאמינה שטרחת גם לקרוא את ההודעות המבהירות שכתבתי על ההודעה הזו בהמשך.
האמת שלא, סליחה. קראתי את מה שכתבת בהתחלה ובגלל שזה כ"כ צרם לי מיהרתי להגיב
אני רואה עכשיו מה שתיקנת והבהרת אח"כ ומבינה שלא הבנתי אותך נכון.

ולמה הקפיצו את האשכול הזה? לא שמתי לב לתאריך פתיחה שלו...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה