עץ הדעת טוב ורע
משתמש סופר מקצוען
בעצם כל השאלה היא האם באמת יש קושי בבליעה או שזו דרך למשוך תשומת לב ואז אכן יעזור להביא למורה / גננת.
בעלון מידע של ה la רשום שאם אין אפשרות לבלוע מותר לפתוח ולפזר את הכדורים בתוך מאכל רך לא חם ולאכול מיידשלום,
קיימים שלושה תכשירים שונים של Ritalin: - Ritalin - Ritalin-SR - Ritalin-LA
בתכשיר הראשון - Ritalin - שחרור התרופה הוא מיידי, כלומר אין מנגנון המעכב את השחרור. תכשיר זה מותר להמיס או לרסק.
בשני התכשירים האחרים - Ritalin-SR ו-Ritalin-LA - יש מנגנון של שחרור איטי (ולכן התרופה משפיעה זמן ארוך יותר). את שני התכשירים הללו אסור להמיס או לרסק, כיון שהדבר יפגע במנגנון השחרור האיטי, ואז כל החומר הפעיל ישתחרר באופן מיידי (או בצורה לא צפויה).
שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.
תגובה
איך את מרסקת ?מרסקת חזק חזק ומערבבת טוב בתוך כפית של לבן תות/וניל (לאחר הרבה נסיונות כל הילדים החליטו פה אחד שבלבן כזה הכי פחות מרגישים את הטעם)
איזה רופא ?רופא אמר לי שאין בעיה לרסק
עם היד אני שוברת ל4 מכניסה לכוס עם קצת מיץ ענבים מחכה דקה ומערבבת , זה נמס בקלות
מה הוא בדיוק ? רופא ילדים ? משפחה ? נוירולוג ? פסיכיאטר ?ד"ר יונגרייז בבית שמש
זכור לי שרופאים אמרו לי שאפשראיך את מרסקת ?
אמר לאשתי רופא ילדים שאסור לרסק ולא רק זה אלא גם אם היא מצצה את השכבה החיצונית, אז זה לא יתן את ההשפעה שצריך לתת
למיטב זכרוני מותר.מותר לרסק ?
זכור לי שלא
אותי מעניין לדעת מאיפה כולם יודעים שמותר, כי גם רופא ילדים אמר לי שאסור וגם כתוב כך בעלון לצרכןלמיטב זכרוני מותר.
(ריטלין 10 הרגיל).
sr לא מכירה.בשני התכשירים האחרים - Ritalin-SR ו-Ritalin-LA - יש מנגנון של שחרור איטי (ולכן התרופה משפיעה זמן ארוך יותר). את שני התכשירים הללו אסור להמיס או לרסק, כיון שהדבר יפגע במנגנון השחרור האיטי, ואז כל החומר הפעיל ישתחרר באופן מיידי (או בצורה לא צפויה).
שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.
לקחנו את זה רק לצורך האבחון.אותי מעניין לדעת מאיפה כולם יודעים שמותר, כי גם רופא ילדים אמר לי שאסור וגם כתוב כך בעלון לצרכן
בגיל שש, באמת!בעצם כל השאלה היא האם באמת יש קושי בבליעה או שזו דרך למשוך תשומת לב ואז אכן יעזור להביא למורה / גננת.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: