עזרה איך מלמדים ילדה בת 6 לבלוע ריטלין?

עץ הדעת טוב ורע

משתמש סופר מקצוען
בעצם כל השאלה היא האם באמת יש קושי בבליעה או שזו דרך למשוך תשומת לב ואז אכן יעזור להביא למורה / גננת.

אוראורית

משתמש מקצוען
לריטלין יש טעם די מר,
לילדה בת 6 זה אכן בהחלט יכול להיות לא נעים,
ובמיוחד אם זה בכדורים שהיא לא בולעת בדרך כלל

שולי איטח

משתמש מקצוען
יש לי כמה ילדים שלוקחים ריטלין ושות
עד גיל 15 אף אחד אצלי לא מצליח לבלוע כדורים
מרסקת חזק חזק ומערבבת טוב בתוך כפית של לבן תות/וניל (לאחר הרבה נסיונות כל הילדים החליטו פה אחד שבלבן כזה הכי פחות מרגישים את הטעם)
לא ראיתי בעיות בהשפעה בצורה כזו
אם זה la אני פותחת את הקפסולה ומערבבת את הגרגירים
אני עושה את זה גם באטנט /אבקה של הויואנס/ואפילו באטומיק רק שזה קצת יותר מר אז מייד אחר כך שתיה מתוקה
בהצלחה רבה

שולי איטח

משתמש מקצוען
שלום,
קיימים שלושה תכשירים שונים של Ritalin: - Ritalin - Ritalin-SR - Ritalin-LA
בתכשיר הראשון - Ritalin - שחרור התרופה הוא מיידי, כלומר אין מנגנון המעכב את השחרור. תכשיר זה מותר להמיס או לרסק.
בשני התכשירים האחרים - Ritalin-SR ו-Ritalin-LA - יש מנגנון של שחרור איטי (ולכן התרופה משפיעה זמן ארוך יותר). את שני התכשירים הללו אסור להמיס או לרסק, כיון שהדבר יפגע במנגנון השחרור האיטי, ואז כל החומר הפעיל ישתחרר באופן מיידי (או בצורה לא צפויה).
שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

תגובה
בעלון מידע של ה la רשום שאם אין אפשרות לבלוע מותר לפתוח ולפזר את הכדורים בתוך מאכל רך לא חם ולאכול מייד

רביעיה

משתמש מקצוען
הילדים שלי בגיל הזה למדו לבלוע כדורים , בלי טיק טק ואפונה, פשוט לבלוע עם מים.
לשים בתחילת הפה (ולא בעומק כמו שמלמדים בדר"כ )ולשתות מים בלי להתייחס לכדור.
אחרי 2 -3 נסיונות הם מצליחים מצוין .
אבל שמעתי על הורים ששמים את הכדור בתוך גלידוניות .
פשוט תוקעים את זה שם והילד בולע בלי לשים לב.
לא ניסיתי.

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
מרסקת חזק חזק ומערבבת טוב בתוך כפית של לבן תות/וניל (לאחר הרבה נסיונות כל הילדים החליטו פה אחד שבלבן כזה הכי פחות מרגישים את הטעם)
איך את מרסקת ?
אמר לאשתי רופא ילדים שאסור לרסק ולא רק זה אלא גם אם היא מצצה את השכבה החיצונית, אז זה לא יתן את ההשפעה שצריך לתת

מרים 123456

משתמש רשום
רופא אמר לי שאין בעיה לרסק
עם היד אני שוברת ל4 מכניסה לכוס עם קצת מיץ ענבים מחכה דקה ומערבבת , זה נמס בקלות

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים

אלקו

משתמש רשום
צילום מקצועי
תדחפי לתוך סוכרית טופי קשה ותעטפי בחזרה תני לה על התנהגות טובה בבוקר ושימי לב שהיא אוכלת אותה
לרוב הטופי מאד מתוק והם לא שמים לב -במיוחד עם לא מעדכנים קודם ...

שולי איטח

משתמש מקצוען
איך את מרסקת ?
אמר לאשתי רופא ילדים שאסור לרסק ולא רק זה אלא גם אם היא מצצה את השכבה החיצונית, אז זה לא יתן את ההשפעה שצריך לתת
זכור לי שרופאים אמרו לי שאפשר
לא זוכרת כרגע מי עברו מאז הרבה שנים
אבל שמעתי מהרבה מאוד שעושים כך
אצלי בכל אופן לא ראיתי שום בעיה מרסקים חזק מערבבים טוב וזהו

שולי איטח

משתמש מקצוען
ציטטו פה מקודם את דר ברנע-פסיכיאטר
אז מצאתי את זה באיזה פורם:

שלום, לפני הכל, אני ממליץ לנסות לללמד את הילד לבלוע כדור שלם. אפשר להתאמן על בליעת סוכריות קטנות. לגבי רסוק, הדבר תלוי בסוג הכדור: Ritalin "רגיל" - אין בעיה לרסק או להמיס בשתיה. Ritalin-LA - אפשר לפתוח את הקפסולה, ואת הגרגירים שבתוכה לשים במאכל רך כמו מעדן חלב, גבינה רכה, דבש, שוקולד למריחה וכו'. אין להמיס בשתיה. Ritalin-SR - אסור לרסק, לחצות או להמיס. צריך לבלוע שלם. Concerta - צריך לבלוע שלם. אסור לחתוך. בהצלחה וחג שמח, ד"ר ברנע ארז.

מה יש

משתמש מקצוען
יש פתרון לחוסר הצלחה בבליעת כדורים?
גם בגיל גדול יותר?
כמו 18 ,20

איכשהו זה עובר
לא בלעתי עד גיל 20
הגעתי למצב שזה היה חשוב לא רק בשבילי..
אז לקחתי. את הכדור הענק הידוע לשמצה שאיזה גבר המציא..

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
למיטב זכרוני מותר.
(ריטלין 10 הרגיל).
אותי מעניין לדעת מאיפה כולם יודעים שמותר, כי גם רופא ילדים אמר לי שאסור וגם כתוב כך בעלון לצרכן

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
בשני התכשירים האחרים - Ritalin-SR ו-Ritalin-LA - יש מנגנון של שחרור איטי (ולכן התרופה משפיעה זמן ארוך יותר). את שני התכשירים הללו אסור להמיס או לרסק, כיון שהדבר יפגע במנגנון השחרור האיטי, ואז כל החומר הפעיל ישתחרר באופן מיידי (או בצורה לא צפויה).
שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.
sr לא מכירה.
ב la יש בפנים 'גרנולות' פירורים כאלה.
הנחות אותנו לפתוח ולשים על כפית עם נוזל, וככה לבלוע.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אותי מעניין לדעת מאיפה כולם יודעים שמותר, כי גם רופא ילדים אמר לי שאסור וגם כתוב כך בעלון לצרכן
לקחנו את זה רק לצורך האבחון.
הנוירולוג למיטב זכרוני אמר שאפשר,והמאבחנת בוודאות ריסקה לנו אותו :)

אולי מעניין אותך גם...