עזרה איך מלמדים ילדה בת 6 לבלוע ריטלין?

אני ADHD גאה

משתמש צעיר
אז זה ממש קטן...
אפשר לדלג על ההוראות וכן לרסק ולשים בתוך מעדן\ יוגורט
ואפשר לעטוף בטופי ולתת לילדה (כנראה תעשה פרצופים אבל זה די נסבל...)
או לנסות עם עדשים קטנטנים שהם ממש בגודל
אני שמתי בכוס מיץ עם קש רחב יחסית ואת הריטלין שמתי בקצה ואז עושים לגימה והכדור בגרון וחלאס...
מקווה שמובן

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
במידה ולא מדובר בריטלין של Sr
(שיחרור מושהה)
אין בעיה לרסק, וזה לא פוגם בחומר הפעיל.
תשאלו גם את הרופא, זה מה שידוע בדרך כלל וגם כתוב
בעלון לצרכן כתוב לא לרסק

עץ הדעת טוב ורע

משתמש סופר מקצוען
אני בתור ילד התאמנתי על בליעה.
אמא שלי הייתה מכינה לשבת סלט תפוחי אדמה ושמה שם שימורי אפונה וגזר היינו עושים תחרות בשולחן שבת מי מצליח לבלוע הכי הרבה אפונים...
לויודע אם יעזור לבת שלך מיידית אבל זה ילמד את הילדים שלך לטווח הארוך...

עץ הדעת טוב ורע

משתמש סופר מקצוען
ו... רוב התרופות אפשר לרסק (שאלתי גם עך סוג ריטלין, לא זוכר כרגע איזה), הרוקחת אמרה לי שהריסוק לא מונע את הפעולה ומה שכתוב לא לרסק זה רק כי הם לא ניסו את זה בניסויים רשמיים אך לא מפריע לפעולה של זה (אא"כ זה שיחרור מושהה).
ניתן לקנות בבית המרקחת קופסא קטנה לכתישה כדורים ממש בזול (כ20 ש"ח) וזה עושה את העבודה מעולה.

אוראורית

משתמש מקצוען
בעלון לצרכן כתוב לא לרסק
שלום,
קיימים שלושה תכשירים שונים של Ritalin: - Ritalin - Ritalin-SR - Ritalin-LA
בתכשיר הראשון - Ritalin - שחרור התרופה הוא מיידי, כלומר אין מנגנון המעכב את השחרור. תכשיר זה מותר להמיס או לרסק.
בשני התכשירים האחרים - Ritalin-SR ו-Ritalin-LA - יש מנגנון של שחרור איטי (ולכן התרופה משפיעה זמן ארוך יותר). את שני התכשירים הללו אסור להמיס או לרסק, כיון שהדבר יפגע במנגנון השחרור האיטי, ואז כל החומר הפעיל ישתחרר באופן מיידי (או בצורה לא צפויה).
שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

תגובה

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
שלום,
קיימים שלושה תכשירים שונים של Ritalin: - Ritalin - Ritalin-SR - Ritalin-LA
בתכשיר הראשון - Ritalin - שחרור התרופה הוא מיידי, כלומר אין מנגנון המעכב את השחרור. תכשיר זה מותר להמיס או לרסק.
בשני התכשירים האחרים - Ritalin-SR ו-Ritalin-LA - יש מנגנון של שחרור איטי (ולכן התרופה משפיעה זמן ארוך יותר). את שני התכשירים הללו אסור להמיס או לרסק, כיון שהדבר יפגע במנגנון השחרור האיטי, ואז כל החומר הפעיל ישתחרר באופן מיידי (או בצורה לא צפויה).
שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

תגובה
מקור ?

אוראורית

משתמש מקצוען
בעלון לצרכן כתוב לא לרסק
תשובה מלפני כמה שנים, אז יכול להיות שהיום זה כבר שונה לגבי התרופות האחרות .
מה שבטוח שאת הריטלין הרגיל אין בעיה בכלל לרסק, ניתן לשאול גם את הרוקח, הם יידעו לענות על זה כדי שתהיו בטוחים

מאמושקה

משתמש פעיל
מגיל 3 הילדים אצלנו בולעים כדורים אחרי שלימדנו אותם לבלוע עדשים של שוקולד קטנטנות וברגע שהצליחו לבלוע אפשר לתת כדורים עם עדשים זה לא מרתיע כי מקסימום לועסים וזה טעים להם ככה כל תרופה אפילו אנטיביוקיה עדיף בכדורים מאשר בסירופ

devMode

משתמש פעיל
אנחנו מרסקים את זה עם מכשיר קטן לריסוק, וב"ה זה עובד

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
תתנו לה להתאמן עם עדש קטן בתוך גבינה / חומוס שזה סמיך.
אח"כ בתוך מעדן שהוא פחות סמיך.
אחרי שהיא תתרגל זה ירוץ לה.
אני עד היום בולעת כדורים רק בתוך ממרח סמיך.

אהרןאהרן

משתמש פעיל
איך מלמדים ילדה בת 6 לבלוע ריטלין ?
יש דרך ?
ניסינו בשביל הניסיון והלמידה לתת כדור אחר טבעי יותר קטן בתוך גבינה ולא הלך כל כך
תנסה לתת למורה שלה, לפי דעתי תשיג את אותה תוצאה.

אני ADHD גאה

משתמש צעיר
אם המורה\ גננת שלה בעניין אולי תתנו לה לנסות
כנראה שלילדה לא יהיה לה נעים לעשות סצנות לידה...
במיוחד אם הקושי לא רק בבליעה של הכדורים אלא התנגדות לרעיון או משהו

אולי מעניין אותך גם...