איך מכינים שניצל פשוט ומנצח?

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אני בד"כ פורסת לרצועות ולא דופקת. מוסיפה לביצה חרדל, קטשופ, צילי וכוולפרןרי לחם שומשום. יוצא מעדן.
אם את רוצה ממש להשקיע יש לי מתכון-
1/4 כוס קורנפלור, 1/4 כוס קמח 1/4 כפית סודה לשתיה- לערבב בצלחת ולטבול את החזה.
צלחת ב' -4 ביצים, 2 כפות רוטב סויה, 1 כפית חרדל, 1 כפית רטב צילי
צלחת ג' - פרורי לחם, ושומשום.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני מכינה כך:

דופקת את השניצלים דק [אבל לא מדי....]
חותכת למנות

מכינה בלילה של ביצים ורוטב טריאקי ביחס של 1 כף טריאקי לכל ביצה.
בצלחת נוספת אני שמה פירורי לחם [אני אוהבת את המוזהבים] ומעט אבקת מרק בצל
טובלת כל פרוסת שניצל בפירורי לחם, אח"כ בביצה ואז שוב בפירורי לחם
מטגנת כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.

זהו.
יוצא מעדן. רך ועסיסי. כשזה חם אני מיד מחביאה כי אחרת הכל נגמר ואם אני מכינה לשבת אז אני עלולה למצוא את עצמי בשבת בבוקר בלי שניצלים אם לא החבאתי כשעוד היו חמים.
 

yudb

משתמש סופר מקצוען
השילוב של העיצות של כשרונית, אדריכל ושירשיר, פשוט מעולה!
מקפידה על כל אלה ויוצא מעדן! :)
 

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
גם אני לא דופקת, כשהשניצלים לא דפוקים הם יוצאים יותר עסיסיים.
אני גם טובלת קודם בפירורי לחם ואח"כ בביצה, גם סופג פחות שמן וגם יוצא יותר עסיסי וטעים.
יש כאלה שמעדיפים את הציפוי פריך, אז עדיף לטבול הפוך.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
משרה בביצה מתובלת לפעמים גם במעט חרדל-ומניחה הצידה כמה שיותר זמן-אפשר אפילו לילה שלם!-כטיפ חשוב לריכוך!
אח''כ בקמח מצה מתובל בשום גבישי, מלח, פלפל ופפריקה
וכן לשידרוג אני מעשירה את קמח המצה בשומשום ולפעמים באבקת פלאפל-מעדן בניחוח מיוחד!
(משתמשת רק בפירורי לחם ביתיים! הקנויים אני משערת מאלו שאריות נעשו...)
לענין השניצל, ממש לא משנה קמח מצה אם הם מתובלים כראוי!
אני גם מטגנת טיגון מהיר וקצר-אין צורך לחכות לצבע שחום!
 

זוית חדה

משתמש רשום
לא דופקים בכלל ולא פרוסות דקות מידי.
אצלנו מעדיפים שניצל קטן אך יותר עבר על פני גדול ודקיק.
הציפוי:
קמח
ביצה
פרורי לחם קנויים פשוטים (לא מוזהבים וכו')
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
אם טובלים בביצים שלמות (כולל החלבון) ולא מטגנים מיד, זה גורם לבשר להתקשות.
אם לא מטגנים מיד - עדיף לטבול בחלמון בלבד.

חני
 

יהודית מן

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
העניין הוא ההשריה במיונז!!!! שתורם לרכות השניצל
 

שין גימל

משתמש רשום
פירורי לחם אמנם יותר טעימים, אבל קמח מצה יותר טוב כדי שהציפוי לא ירד במהלך הטיגון. אפשר לערבב יחד. אני מוסיפה גם תבלין לפיצה ואורגנו לתוספת פיקנטיות.
 

צברית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצות לעצלנים, או לכאלו שאין להם הרבה זמן,

1) להתשמש בפרורית מתובלת של אוסם- לא צריך להוסיף שום דבר, טובלים בפרורית, ביצה, פירורית וזהו.
2) אני הקפאתי חבילה שלימה של חזות עוף כשהם מוכנים לגמרי לטיגון, כלומר מצופים בביצה ופרורית, זה יוצא כמו טרי לגמרי.

כמובן מטגנת על אש גבוהה עד להשחמה.
 

T5

משתמש פעיל
2 טיפים שלי:
1. אני מוסיפה לפרורי לחם שומשום וקצח(שומשום שחור) ממש מעט. מוסיף טעם ויופי.
2. הקפאת שניצלים: אחרי הטיגון לקרר רק כ-2 דקות ובעודו חם ממש לעטוף בנייר כסף ולהקפיא.
להפשיר ישר במקרוגל כדקה בלי להפשיר קודם בחוץ או במקרר. - יוצא כמעט כמעט כמו טרי.
 

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו..איזה מבול של שניצלים...

יש פה כמה טיפים שנראים לי ממש מוצלחים ואני אנסה אותם.

תודה לכולם.

אני אכתוב איך אני מכינה את השניצלים ותגידו מה הטעות, כי זה הטיפ הכי טוב נראה לי...:
1. אני פורסת לבד חזה עוף שקניתי טרי והקפאתי.
2. משרה ב: פפריקה , מלח ואבקת שום ולפעמים גם חרדל, רוטב סויה, דבש למשך כמה דקות עד שעות . לפעמים עם הביצה לפעמים בלי.
3. טובלת בביצה טרופה
4. טובלת בפרורי לחם
5. מטגנת בשמן עמוק ( נראה לי שזה נקרא עמוק- 2-3 ס"מ) בתחילה על אש גבוהה ואז מנמיכה . כל שניצל כמה דקות לכל צד.

אני תולה בכם את תקוותי לארוחת צהרים טובה יותר ביום השניצלים בשבוע הבא..;)
 

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
חרדל-למרוח ישירות בכמות נדיבה על הצד הדפוק (המחוספס) של השניצל. גם מי שלא אוהב חרדל (הילדים) לא ישים לב, אבל זה תורם המון לטעם...
 

מייטי האואר

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
מנסיון טרי מהיום, הכנתי שניצלים כך:
דפקתי את השניצלים
טבלתי אותם קודם כל בקמח המתובל בפפריקה, פלפל שחור ואבקת שום.
אח"כ בביצה המעורבבת בקטשופ.
אח"כ בפירורי לחם מוזהבים.
ולבסוף טובלת בשומשום המשדרג כמובן את המראה ומוסיף חגיגיות...
מטגנת על אש בינונית - גבוהה, לא בשמן עמוק מדי בערך 2 דק' מכל צד.

ב"ה יצא מעולה רך וטעים!
כולם ביקשו עוד...:)
 

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
את כל התבלינים אני מכניסה לפירורי לחם ולא לביצה + שומשום שמשדרג את המראה

תובלת את החזה הפרוס דק וה"דפוק" בביצה משני הצדדים, אח"כ טובלת בפירורי לחם עם כל התיבול משני הצדדים,
ממתינה שהשמן ירתח (לא שמן עמוק אבל לא מידי מעט)
ומכניסה את השניצלים לטיגון של כמה ד' מכל צד, עד שהפירורי לחם משחימים.
כל הזמן על האש הכי גדולה (אין צורך להקטין את האש במהלך הטיגון)

יוצא מצוין.
 

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
רק אני טובלת קודם בפירורי לחם ואח"כ בביצה?
לדעתי סופג פחות שמן
(פירורי לחם מוזהבים יותר טעים- כתוב על האריזה יוצר במיוחד עבור פרורים, לכל החוששות)
וכמו שכתבו קודם- פורסת את השניצלים דק, טיגון מהיר על אש גבוהה
יותר רך ועסיסי
 

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י להרגיש בבית;1739412:
וואו..איזה מבול של שניצלים...

יש פה כמה טיפים שנראים לי ממש מוצלחים ואני אנסה אותם.

תודה לכולם.

אני אכתוב איך אני מכינה את השניצלים ותגידו מה הטעות, כי זה הטיפ הכי טוב נראה לי...:
1. אני פורסת לבד חזה עוף שקניתי טרי והקפאתי.
2. משרה ב: פפריקה , מלח ואבקת שום ולפעמים גם חרדל, רוטב סויה, דבש למשך כמה דקות עד שעות . לפעמים עם הביצה לפעמים בלי.
3. טובלת בביצה טרופה
4. טובלת בפרורי לחם
5. מטגנת בשמן עמוק ( נראה לי שזה נקרא עמוק- 2-3 ס"מ) בתחילה על אש גבוהה ואז מנמיכה . כל שניצל כמה דקות לכל צד.

אני תולה בכם את תקוותי לארוחת צהרים טובה יותר ביום השניצלים בשבוע הבא..;)

כנראה שסעיף 5 הוא הבעייתי
אין סיבה להנמיך את האש

ולטעמי 2-3 ס"מ זה עמוק מידי

הצד הראשון מיטגן יותר זמן מהשני- לתשומת לב
 

ציפופוק

משתמש רשום
נכתב ע"י yosher2005;1739714:
כנראה שסעיף 5 הוא הבעייתי
אין סיבה להנמיך את האש

ולטעמי 2-3 ס"מ זה עמוק מידי

הצד הראשון מיטגן יותר זמן מהשני- לתשומת לב

אולי הדבש מקשה את השניצלים?!
לטעמי אין צורך בכ"כ הרבה שמן, ואין צורך להנמיך את האש.

אומנם זה מגרה אך לא הייתי ממליצה לך להשתולל על כל המתכונים כאן...
תתחילי בשניצלים בסיסיים פרורי לחם מוזהבים ואח"כ ביצה
כשתראי כמה הם יצאו טובים תעלי דרגה...
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ממליצה לנסות בתנור-

משרה את השניצלים בשמן + פפריקה +גריל עוף+ שום כתוש + חרדל + מעט מלח (ניתן לבחור רק חלק מהתיבלון) - למשך כחצי שעה
טובלת בפירורית זהב + שומשום (כן, כן, ללא ביצה!)
מסדרת בתבנית שכבה אחת
אופה:
20 דקות בחום מקסימלי - בתבנית מכוסה בנייר אלומיניום
10 דקות להנמיך את הטמפרטורה ל-120 מעלות - ללא הכיסוי

הרבה יותר קל ובריא ממטוגן ולא פחות טעים (יוצא כ"כ רך בפנים -שלילדים צעירים - זה יותר מתאים ממטוגן)
 

7880

משתמש פעיל
אני לא אפרט איך אני מכינה את השניצל שלי, אבל תמיד הדהים אותי איך שניצל מוצלח הוא גאווה לאם הבית... מעין חותם על החום והאמהות שלה.
(ברור שגם אני ככה.. אין דומה לתחושת ההחמאה כשהשניצלים נחטפים...)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה