עזרה איך מכינים צ'ולנט "כמו של החנות"

מצב
הנושא נעול.

מלאך טוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@מלאך טוב אתה רציני???:eek::eek::eek:
גם בבית וגם בחנות שמים בשר. השעועית מתרככת והמים מתאדים. גם בבית הבישול ארוך.
אחרי הבישול, אני מעביר את הסיר לכירה חשמלית, אני ממלא הרבה מים, מזכיר יותר את המרק מחמין, אני שם על חום נמוך, איך יודעים על כמה? מסתכלים שהמים למעלה מבעבעים, הבעבוע הכי עדין שיש.
אחרי כמה שעות קיבלתם צ'ולנט סמיך וטוב.
 

זהביתוש

משתמש פעיל
לדעתי מה שעושה את הטשולנט של החנויות כזה טעים שאי אפשר לוותר עליו .
זה.... המחיר .. ככל שהמחיר יותר גבוהה הטשולנט יותר טעים..
לכן א"א להשוות לבית כי שם זה בחינם.. אלא אם כן קונים כל מיני דברים יקרים לשים בתוכו, ואז לא משנה אם זה קשור למתכון או לא, ואז זה יוצא פצצה!
תבדקו ותיווכחו!
 

ישראל וועבר

משתמש רשום
יש אבקות לטשולנט שבתוכו מונח הכל מה שכתבו כאן וכמובן שגם מה שאמרו כאן על נושא הבריאות וכו' גם זה נכון לגבי כל האבקות למיניהם
 

דולפין כחול

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
סיפרו לי בשם בעל 'צ'ונטיה' מכובדת ומוכרת-
מניחים את הסיר על האש ביום ראשון, עד יום שישי הוא מתרוקן.....
צריך בישול א-ר-וך....
והרבה שומן, שמן, וכל מה שמסתתר בו ש.מ.נ.
 

איצקוביץ י

משתמש חדש
מטגנים בצל ושום
טיבול , פפריקה מתוקה מלח ,סוכר, קצת קפה מערבבים מכניסים שעועית ) שעבר לילה במים ( ותפוח אדמה לאחר 10 דקות של ערבובים מוסיפים מים ואת הבקר מעל לשעה בישול על אש גדולה ואז על אש קטנה עד לפלטה לשבת .....
וזה יוצא טעים אש .
 

בלונדי

משתמש פעיל
פשוט הם מבשלים את זה בערך 12 שעות ועוד על הפלטה 24 שעות, והמתכון שלי הוא, לטגן בצל לפני שמזהיב, לשים כף סילאן ו3 כפות סוכר, כשהסוכר משחים להניח כוס מים, לשים תפו"א שושעית וכו', לפעמים אני גם מניח ראש שום קלוף, אח"כ אני שם מים, כפית על האש, כפית וחצי גריל עוף, 2 כפיות פפריקה חריפה, 1 כף פפריקה מעושנת, לפעמים אני שם קצת אגוז מוסקט או כמון, 2 כפות אבקת מרק, ומלח ופלפל, ופפריקה עד שנהיה אדום חלש המים, וכף סוכר, לאלה שאוהבים מתוק ניתן להוסיף טריקאי וסויה,
אני מבשל כשעה שעתים ואח"כ על הפלטה,
וקישקע, אני מכין כוס קמח שליש כוס שמן וחצי כוס מים, ואח"כ מוסיף לפי הצורך, פפריקה מתוקה ואבקת מרק, מערבב, וכשהסיר מפעפע מכניס לסיר בלא שקית, ויוצא טעים אש
 

.B.B

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
גם אני שמעתי מבעל קייטרינג ששם מרגרינה בצ'ולנט.
והסיר נמצא על הפלטה 24 שעות, מליל חמישי עד ליל שישי.
וואו. ואני יודעת שבטשולנטיות הטשולנט עומד כל הלילה על הפלטה, משלישי עד שישי.
 

.B.B

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
שמעתי על טשולנטיות ששמים קולה- זה עושה טוב את הבשר,
שמעתי באיזו מסעדה מוכרת מאוד ששמים אקמול
שמעתי ששמים קטשופ, טריאקי, סילאן, ועוד כיד הדמיון הטובה.

לעניינינו, מי שרוצה טשולנט כמו בחנות שישים בצלחת המון גריסים, שעועית, ת"א ושתי שערות ורבע של בשר.
אה, וכמובן הבירה / קוקה ליד. ו--- תשלום של 30 ש"ח, כמו שכבר כתבו פה.
המחיר עושה את הטעם, מניסיון.
 

סלאוויטא

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
קבלו מתכון של קישקע מוצלח ש'עושה את הטשולנט'.
ק"ג קמח
3 כפיות מלח
3 כפיות פפריקה
3 כפיות פלפל שחור
3 כפיות א.שום
3 כפיות סוכר
3 כפיות א. מרק עוף
3 כפיות א. מרק פטריות
3 כפיות א. מרק בצל (או בצל בינוי קצוץ דק)
400 מ"ל מים
חצי ליטר שמן
מערבבים את כל החומרים לפי הסדר ומכניסים ישר לסיר - יוצא מאוד טעים ומשדרג מאוד את הטשולנט.
קילו קמח?
 

כהן כהן

משתמש רשום
אני שמה כף ממרח תמרים! יוצא מעדן.
ושמעתי משכנה שהיא מכסה את הסיר קודם בנייר כסף ואחר כך במכסה.המטרה היא-שלא יצאו האדים...ויוצא מושלם
 

יחד ננצח!

משתמש חדש
מה למעשה?
למישהו יש מתכון?
(עדיף משהו בסגנון האגדי של הטשולנט של אנגל מבית שמש)
 

elmo

משתמש פעיל
מצחיק
אבל לקרוב משפחה שלי יש צ'ונטיה מפורסמת מאד באחת הערים..
את המתכון הוא לקח במקור מאשתי ופשוט הכפיל כמויות
מדי פעם הוא מגיע לאכול אצלנו,כי לא יוצא לו מדוייק..
נ.ב. הוא מכין עשרות סירי ענק כל סופ"ש..
 

מאת שרה

משתמש צעיר
בעלי עושה צ'ונט מדהים (באופן כללי אני חושבת שסגנון מאכלים ללא מתכון עם מוצרים בלי קשר..מתאימים לגברים...)
מטגן הרבה בצל עם הרבה שמן...
מוסיף שום...הרבה--
מטגן את קוביות הבשר רק עם הבצל והשום...
מוסיף מים
ואז שופך את תכולת המקרר לסיר..._(קטשופ,רטבים,תבלינים,...)
סוכר חום, מלח...סילאן..
כנראה שכחתי כמה מצרכים..
בתאבון!
 

אחג

משתמש מקצוען
אגב, בשביל לרכך את הבשר הקייטרינגים שמים אקמול.
גם אני שמעתי על זה, ויש לי גם נסיון אישי...
זה מרכך מאוד את הבשר, (למי שמפחד מאקמול אפשר לשים גם מעט סודה לשתיה בשביל לרכך, אבל זה מקציף מאוד את התבשיל וזה גולש)


אכן כמובן המתכון הסודי של החנויות זה השומן, הגודל של הסיר, ושעות הבישול

אבל יש עוד משהו שמאוד מוסיף למרקם, וזה לטגן היטב את הבשר והבצל, להוסיף תבלינים (גם הסילאן) ואחרי כחצי דקה להוסיף מים ואת הקישקע ואז לבשל כמה שעות, ורק לאחר מכן להוסיף שעועית ותפו"א, זה שומר על המרקם הסמיך בלי שהשעועית מתפרקת, וגם לטעם זה מאוד מוסיף, כי הבשר מוציא הרבה טעם ושומן בטיגון.

אגב הסילאן מיועד בעיקר לתת מתיקות נגד המרירות של בפפריקה ולא רק לצבע, וכן הטריאקי

בתיאבון
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיא

א הַלְלוּיָהּ אוֹדֶה יי בְּכָל לֵבָב בְּסוֹד יְשָׁרִים וְעֵדָה:ב גְּדֹלִים מַעֲשֵׂי יי דְּרוּשִׁים לְכָל חֶפְצֵיהֶם:ג הוֹד וְהָדָר פָּעֳלוֹ וְצִדְקָתוֹ עֹמֶדֶת לָעַד:ד זֵכֶר עָשָׂה לְנִפְלְאֹתָיו חַנּוּן וְרַחוּם יי:ה טֶרֶף נָתַן לִירֵאָיו יִזְכֹּר לְעוֹלָם בְּרִיתוֹ:ו כֹּחַ מַעֲשָׂיו הִגִּיד לְעַמּוֹ לָתֵת לָהֶם נַחֲלַת גּוֹיִם:ז מַעֲשֵׂי יָדָיו אֱמֶת וּמִשְׁפָּט נֶאֱמָנִים כָּל פִּקּוּדָיו:ח סְמוּכִים לָעַד לְעוֹלָם עֲשׂוּיִם בֶּאֱמֶת וְיָשָׁר:ט פְּדוּת שָׁלַח לְעַמּוֹ צִוָּה לְעוֹלָם בְּרִיתוֹ קָדוֹשׁ וְנוֹרָא שְׁמוֹ:י רֵאשִׁית חָכְמָה יִרְאַת יי שֵׂכֶל טוֹב לְכָל עֹשֵׂיהֶם תְּהִלָּתוֹ עֹמֶדֶת לָעַד:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

מלכות ה' • אתגר 119

לוח מודעות

למעלה