לא קראתי הכל כותבת לך כל מיני דברים שזוכרת..
לי אחד הדברים הקשים היה להתרגל להכין ל2, לעומת ההכנה למשפחה, והמון המון אוכל נזרק בהתחלה..
-קניות: להכין רשימה של כללל הדברים שמשתמשת בהם לפי קטגוריות, יכולה לבקש מאחות רווקה לעבור איתך על המזווה והמקרר/מקפיא של אמא כדי שתזכרי הכל, וככה לפני כל יציאה לסופר את בודקת מה יש ומה אין.
מוצרי חלב לא אמורים להחזיק מעמד שבוע אפילו חלב בקרטון מחזיק שבועיים וחצי.. לבדוק תאריכים בחנות! לקנות אריזות מתאימות לזוג, חודש אחרי החתונה הלכתי כהרגלי לאושר עד הבטתי בחבילות הפסטה שקי האורז ועשיתי אחורה פנה, זה אולי יותר זול אבל הבנתי שנזרוק הכל בערב פסח..
ירקות כדאי למצאו ירקן חביב באזור הבית, זה אולי קצת יותר יקר מסופר אבל סחורה טובה ורב הירקות מחזיק מעמד יותר משבוע ככה פחות תזרקי. אם יש ירקן קרוב ממש אפשר גם לקנות ירקות ליומיים-שלושה ולא לאגור. לא להתפתות לשק תפוחי אדמה וכו'- זה פשוט לא מתאים לשתי אנשים.
-תפריט והקפאות- כמו שכתבו כדאי לך לדעת מראש מה אתם מתכננים לאכול השבוע. ותכנון נכון שם יכול לעזור לך מאד. שימי לב גם לא לתכנן בשבוע אחד 3 ארוחות מושקעות מדי, אלא כמו שכתבו לך פעם בשבוע/שבועיים ארוחה יותר משודרגת. טיפים כללים: שקיות הקפאה איכותיות, הקפאה שטוחה- להקפיא את הדברים משוטחים על רצפת המקפיא, אח"כ אפשר 'להעמיד' כשזה קפוא כמו ספר או חוברת, וזה תופס מעט מקום, ולכתוב על כל דבר מה זה, כי כשהאוכל קפוא אי אפשר לזהות כלום מנסיון.
אני כשהכנתי לנו כזוצ לא הכנתי מראש מלא דברים במקפיא אבל מה שכבר הכנתי- חשבתי קדימה. לדוגמא- הייתי מכינה ירקות למרק עוף לשבת, מקפלת קצת יותר קוצצת ומניחה הכל בשקית במקפיא, שבוע הבא רק שלפתי את השקית לסיר, עשבי תבלון שקית אחרת של עוף (מהעוף שפרקתי, כי עוף שלם מספיק לנצח לזוג) וזהו, יש מרק. מרקים טחונים אפשר לבשל כמות 'נורמלית' ולהקפיא אפילו במנות, הייתי ממש מודדת כמה זה מנה ואורזת כל מנה או שתיים בשקית. אם מקפיאים בשקית שטוחה זה גם מפשיר ממש מהר וככה אם הוצאתי 2 מנות ומישהו חש ברעב הסיר עדיין מלוכלך על הכיריים, מכניסה אליו מנה נוספת וכף מים וב2 דקות יש מנה נוספת מוכנה, בכלום עבודה. פותחת ראש שום- כבר קילפתי את כולו זילפתי קצת שמנז ולמקפיא. כותשת שום? כותשת עוד כמה שיניים. ממילא תמיד הרגיש לי לא נח לקצוץ 2 שיני שום, הייתי רגילה לראש וחצי לפחות ככה שלא הרגשתי שעובדת יותר קשה אבל זה חסך לי המון. מטגנת בצל/פטריות/רוטב- הכל מכינה בכמות 'סבירה' ומקפיאה. בהתחלה הייתי מקפיאה אחרי הארוחה כשהייתי רואה כמה נשאר, אח"כ למדתי מראש מה זה מנה. לגבי בשר/דגים/עוף בייחוד לנשים הרות אבל באופן כללי מוטב לקנות טרי כזוג כי אין חבילה קפואה שמתאימה ל2 מנות, ואסור להפשיר ולהקפיא (הרבה אנשים מזייפים בזה, אבל כדאי להישמר). בצורה כזו קונים חבילת שוקיים, פותחים- מניחים כל 4 בתבנית עם תיבול שונה ומקפיאים. כשמגיע היום ותוציאי תבנית מהמקפיא לתנור תרגישי נבוכה כי זה לא עבודה רק צריך לזכור בזמן..
אצלינו נזרקו גם שימורים בהתחלה.. אין מה לעשות. בסוף המקרר בקופסת זכוכית זה נשמר יותר, עדיין לא היינו אכלנים גדולים.
עוד משהו לגבי גיוון- יש הרבה מאכלים שמרגישים שונה לחלוטין אבל בבסיס זה אותה הכנה- עיסה של בשר טחון ובצל לקבב שמוסיפים לה למחרת עשבי תיבול וצנוברים ונהיית עראייס וכשמוסיפים לה למחרת קצת ירקות הופכת לקציצות בשר, יום אחד מטוגנות ולמחרת מבשלים את הקציצות שנותרו ברוטב עגבניות... יש לך כאן 4 ארוחות עם אותו בשר טחון, אפשר מראש להכין את העיסה ולשמור בעומק המקרר 3 ימים בחורף (בקיץ לא הייתי מעיזה), קציצות מבושלות ברוטב לא ירגישו עליהן טריות לעומת מטוגן שכן מאד מורגש.
עוד דוגמא אפשר להכין רויאל של קיש ובצק פריך ובתבניות אישיות להניח בצק, בכל 4-5 תבניות חותכים ירק אחר, אפילו קפוא ושופכים את הרואיל. בצורה כזו המקפיא שלך מלא בתוספות מושקעות ושוות אבל לא עבדת מדי קשה...
ללמוד מתכוני שאריות- הם יכולים להיות טעימים מאד, יש כאן בפורום מתכון מושלם של כדורי קוסקוס שאני הייתי מכינה עם ירקות שנותרו מהמרק של שבת והקוסקוס שנשאר מהמנה הבשרית.. זה הדרך היחידה כמעט לא לזרוק אוכל וזה גם מאד מקצר תהליכים. קשה לבשל אורז אחד אחד כשמבשלים חצי כוס, אבל יש המון מתכונים שאפשר לעשות עם אורז קר מאתמול.
על כל הדברים האלה אפשר לחשוב כשמתכננים תפריט, ולבנות אותו שלב על גבי שלב.
כדאי שיהיה בכל ארוחה משהו שיש ממנו קצת בשפע שלא תהיי בלחץ שאולי תשארו רעבים, ועדיף משהו שתוכלי למחזר- לא סלט שיראה עייף למחרת אלא פירה (תכיני ממנו כדורים מטוגנים בערב) או עוף (תטגני בצל ותקצצי אותו, תוסיפי למחבת ותתקני תיבול, אם התיבול מתאים זה אחלה שווארמה בפיתה)
בהצלחה רבה רבה!!