דיון איך מכינים אוכל?

בואו נעצב את זה ביחד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
תודה לכולן!
יש פה רעיונות ממש יפים וחלק כבר יישמתי
(עשיתי רשימה של מצרכים קבועים, תכנון שבועי לארוחות וכו')

עוד שאלה -
איך מתכננים ארוחת צהריים? מה צריך להיות בתפריט?
זה כל פעם מסבך אותי. לפעמים אני מכינה כמות ואז מגלה שזה לא היה מספיק
ולפעמים מכינה משהו אחר, ומסתבר שזה יותר מדי

נגיד היום - הכנתי עוף ותפוחי אדמה בתנור. איך אני אדע מה להוסיף לארוחת הצהריים כדי שיהיה מגוון ומשביע
או שאולי זה מספיק? באמת לא יודעת - - -

זה הדבר שכל יום אני ממש מסתבכת איתו
נהיה לי הרגל שכל יום יהיה לפחות מרק + מנה בשרית או דג + תוספת.
זה מוגזם...?
 

חילזון

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה לכולן!
יש פה רעיונות ממש יפים וחלק כבר יישמתי
(עשיתי רשימה של מצרכים קבועים, תכנון שבועי לארוחות וכו')

עוד שאלה -
איך מתכננים ארוחת צהריים? מה צריך להיות בתפריט?
זה כל פעם מסבך אותי. לפעמים אני מכינה כמות ואז מגלה שזה לא היה מספיק
ולפעמים מכינה משהו אחר, ומסתבר שזה יותר מדי

נגיד היום - הכנתי עוף ותפוחי אדמה בתנור. איך אני אדע מה להוסיף לארוחת הצהריים כדי שיהיה מגוון ומשביע
או שאולי זה מספיק? באמת לא יודעת - - -

זה הדבר שכל יום אני ממש מסתבכת איתו
נהיה לי הרגל שכל יום יהיה לפחות מרק + מנה בשרית או דג + תוספת.
זה מוגזם...?
את צריכה מנה עיקרית תוספת וירק.
זה לא מוגזם. לעוף ותפוא בתנור הייתי מוסיפה ירקות לאותה תבנית וזו ארוחה שלימה.
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
תודה לכולן!
יש פה רעיונות ממש יפים וחלק כבר יישמתי
(עשיתי רשימה של מצרכים קבועים, תכנון שבועי לארוחות וכו')

עוד שאלה -
איך מתכננים ארוחת צהריים? מה צריך להיות בתפריט?
זה כל פעם מסבך אותי. לפעמים אני מכינה כמות ואז מגלה שזה לא היה מספיק
ולפעמים מכינה משהו אחר, ומסתבר שזה יותר מדי

נגיד היום - הכנתי עוף ותפוחי אדמה בתנור. איך אני אדע מה להוסיף לארוחת הצהריים כדי שיהיה מגוון ומשביע
או שאולי זה מספיק? באמת לא יודעת - - -

זה הדבר שכל יום אני ממש מסתבכת איתו
נהיה לי הרגל שכל יום יהיה לפחות מרק + מנה בשרית או דג + תוספת.
זה מוגזם...?
תמיד את יכולה לחתוך סלט חי לייד
נניח היום ליד העוף ותפוא איזשהו סלט מירקות חיים או חסה
ואם אין לך- לחתוך חמוצים משימורים (אם מתאים לארוחה)
או לחלופין פעם בשבוע להכין סלט שנשמר כמו סלט סלק או תחמיץ (לדוגמא גזר או פלפלים)
אלה סלטים שנשמרים לכמה ימים ויכולים לשמש תוספת בצהרים
בפרט בקיץ שזה מרענן שיש תוספת קרה ולא חמה
 

:)Rachel

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
תודה לכולן!
יש פה רעיונות ממש יפים וחלק כבר יישמתי
(עשיתי רשימה של מצרכים קבועים, תכנון שבועי לארוחות וכו')

עוד שאלה -
איך מתכננים ארוחת צהריים? מה צריך להיות בתפריט?
זה כל פעם מסבך אותי. לפעמים אני מכינה כמות ואז מגלה שזה לא היה מספיק
ולפעמים מכינה משהו אחר, ומסתבר שזה יותר מדי

נגיד היום - הכנתי עוף ותפוחי אדמה בתנור. איך אני אדע מה להוסיף לארוחת הצהריים כדי שיהיה מגוון ומשביע
או שאולי זה מספיק? באמת לא יודעת - - -

זה הדבר שכל יום אני ממש מסתבכת איתו
נהיה לי הרגל שכל יום יהיה לפחות מרק + מנה בשרית או דג + תוספת.
זה מוגזם...?
אני עושה כל יום מנה עיקרית תוספת וסלט
ולפעמים גם מרק

את הכמויות כמה לבשל לומדים עם הזמן
אני בהתחלה תמיד הכנתי יותר מדי והייתי צריכה לזרוק
ואם הזמן למדתי (נשואה כמעט שלושה חודשים)
היום מבשלת מדויק בד"כ גומרים ושבעים

אני פחות אוהבת לאכול יומיים ברצף אותו אוכל ולכן
אם אני מכינה אוכל שאפשר להקפיא כמו מרק או חזה או קציצות
אני מקקפיאה וככה יש אוכל מגוון ומצד שני לא צריך כל יום לבשל

זה בהתחלה המון עבודה וקצת עול
עד שנכנסים לענין ולומדים
 

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
לגבי המרק-אם יש לך מקום במקפיא, את יכולה לבשל 3 סוגי מרק ולהקפיא בקופסאות.
ככה מוציאים כל יום מרק אחר.
 

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
זה הדבר שכל יום אני ממש מסתבכת איתו
נהיה לי הרגל שכל יום יהיה לפחות מרק + מנה בשרית או דג + תוספת.
זה מוגזם...?
אני אוהבת לבשל
מנה עיקרית+ ירק מבושל+ תוספת פחמימה+ סלט ירקות
ולפעמים מוסיפה מרק או במקום ירק מבושל

זה הבסיס מבחינתי לארוחה
האם עומדים כל יום בתפריט הזה, לא!
אבל בתקופות רגועות זה התפריט שלי

הכמיות זה תלוי בכן, ובהחלט בהתחלה יותר מסתבכים, אבל גם בהמשך יכול להיות הרבה פשלות
כי אם הגעתם מאוד רעבים/שבעים הכמויות משתנות וכו'
 

פינה עגולה

משתמש רשום
אני גם מכינה במוצ"ש ארוחות (לא מוכנות לגמרי) לשבוע ומקפיאה
לדוג' קוביות חזה עוף בצ'ילי ובצל מבשלת ומקפיאה, ואחרי הפשרה מכניסה לטורטיות בתנור.
וגם מכינה עיסה לעראיס עם בצל מטוגן ותבלינים מהודו טחון או בקר
בבוקר ששולפת מהמקפיא, ובצהריים מכניסה לחצאי פיתות,מורחת שמן ותבלינים ולמחבת..
 

רבקה רייזל

משתמש פעיל
שלום לכולם
אני זוצית, הגעתי לשלב שבו האחריות להכין צהריים היא לגמרי עלי.

אז בהתחלה עשיתי ארוחות ממש אבל ממש מושקעות
כל פעם תכננתי את התפריט ובהתאם רכשתי מצרכים מתאימים ועבדתי על הכנה 3 שעות לפחות

וזהו.. אין לי זמן וגם אין לי אפשרות ללכת כל יום למכולת וגם לא להכין אוכל כל כך הרבה זמן
אני רוצה כל צהריים להכין אוכל ממה שיש בבית, בלי להזדקק לרוץ כל פעם למכולת בשביל משהו שחסר
ושלא יקח לי יותר משעה הכנה

בהתחלה הפסקתי לקנות ירקות, כי ראיתי שחלק מהם נרקבים מחוסר שימוש
וגם לא זכרתי בהתחלה להפשיר בזמן את הקפואים וכו'

אשמח לקבל מכם טיפים ל:
1 - אילו מצרכי בסיס כדאי שיהיה בבית כל הזמן
2 - איך מתנהלים עם רכישות שבועיות בלי לזרוק אחרי כן ירקות, גבינות, שימורים פתוחים וכו'...
3 - איך נכון להכין אוכל בצורה טעימה וחסכונית

תודה לכולם!
אני תמיד קונה הרבה בשביל שאני לא אתקע
שימורים, אורז, פסטה, פתיתים
שמן,רוטב- צילי,ברביקיו, סויה טריאקי-הרטבים האלו שאת לומדת את הטעם שלהם והמינונים הנכונים זה טוב להכול, דגים, חזה עוף, בשר, עוף-צילי משתמשת לכל דבר תפוא, פתיתים
קפואים תמיד את יכולה כמות ולהקפיא-זה לא מתקלקל
בירקות אני תמיד קונה הרבה בצל זה לא מתקלקל מהר
להכין אוכל חסכוני -זה ארוחה בסיר אחד
בהצלחה
 

שרה 2020

משתמש פעיל
תקשיבו אתם פשוט אלופות
מתי יש לכם זמן להכין הכל!!
אני חוזרת לבית רק בשעה 4 צריך להכין שיעורי בית עם הבת בכיתה א
לשחק עם שאר הילדים
לארגן לקראת שינה מקלחות וכו
את האוכל מכינה תוך כדי איתם
אבל ממש ממש לא כמו שאתם כתבתן - ממש בקטנה
נגיד אורז עם עדשים וסלט
מרק ירקות וקוסקוס ועוד דברים בסגנון הקליל הזה
פעם בשבוע אני מכינה מושקע יום לפני כי אני מתנדבת בארגון של אחיות מברזל ומכינה למשהי שבעלה במילואים
אז בזכותה מרוויחים אורחה ברמה - זה דורש ממני זמן וללכת לישון מאוחר
יש לכם טיפים לתת לי - למי שחוזרת בשעה 4 לבית ובכל זאת שיהיה אוכל מושקע
 

rivkar

משתמש מקצוען
תקשיבו אתם פשוט אלופות
מתי יש לכם זמן להכין הכל!!
אני חוזרת לבית רק בשעה 4 צריך להכין שיעורי בית עם הבת בכיתה א
לשחק עם שאר הילדים
לארגן לקראת שינה מקלחות וכו
את האוכל מכינה תוך כדי איתם
אבל ממש ממש לא כמו שאתם כתבתן - ממש בקטנה
נגיד אורז עם עדשים וסלט
מרק ירקות וקוסקוס ועוד דברים בסגנון הקליל הזה
פעם בשבוע אני מכינה מושקע יום לפני כי אני מתנדבת בארגון של אחיות מברזל ומכינה למשהי שבעלה במילואים
אז בזכותה מרוויחים אורחה ברמה - זה דורש ממני זמן וללכת לישון מאוחר
יש לכם טיפים לתת לי - למי שחוזרת בשעה 4 לבית ובכל זאת שיהיה אוכל מושקע
את גם אלופה ממש!!
לעבוד עד 4 ואז לעזור בש"ב ולשמור על ילדים ולארגן אותם לשינה ויש עוד תחזוקה של הבית ועוד להצליח לבשל ופעם בשבוע עוד מושקע זה וואו!!
תמיד יש מה ללמוד אבל אני לא אוהבת שמודדים את ה"אליפות" במדד מסוים כל אמא שמג'נגלת היא ממש ממש אלופה!
 

בואו נעצב את זה ביחד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
יש לכם טיפים לתת לי - למי שחוזרת בשעה 4 לבית ובכל זאת שיהיה אוכל מושקע
אני עדיין לומדת את השטח
אבל אני חושבת שמה שיכול לעזור לי זה להכין בערב רגוע\מוצ''ש
בסיס לארוחות ולהקפיא, כמו שהרבה אמרו כאן
ואז לחזור הביתה ולסיים את ההכנה זה קצת זמן
 

נועה מ

משתמש מקצוען
משהוא שבעלי לימד אותי זה להסתכל על תאריכי תפוגה.
בעיקר בדברים החלביים גבינה, חלב, יוגורטים וכד'
יכול להיות לפעמים הפרש של עשרה ימים בין שני מוצרים צמודים.
שווה להעיף מבט. לי בתור זוצ"ית זה גרם לזרוק הרבה פחות אוכל.
ועוד משהוא, לבדוק תמיד במקרר מה כבר מתחיל להתעייף ובו להשתמש.
למשל חסה שמתחילה להתעייף להשתמש היום כי לא בטוח שמחר יהיה אפשר להשתמש וכו'
ככה הפחתנו בהרבה את זריקות האוכל.
 

תותית י.

משתמש מקצוען
תקשיבו אתם פשוט אלופות
מתי יש לכם זמן להכין הכל!!
אני חוזרת לבית רק בשעה 4 צריך להכין שיעורי בית עם הבת בכיתה א
לשחק עם שאר הילדים
לארגן לקראת שינה מקלחות וכו
את האוכל מכינה תוך כדי איתם
אבל ממש ממש לא כמו שאתם כתבתן - ממש בקטנה
נגיד אורז עם עדשים וסלט
מרק ירקות וקוסקוס ועוד דברים בסגנון הקליל הזה
פעם בשבוע אני מכינה מושקע יום לפני כי אני מתנדבת בארגון של אחיות מברזל ומכינה למשהי שבעלה במילואים
אז בזכותה מרוויחים אורחה ברמה - זה דורש ממני זמן וללכת לישון מאוחר
יש לכם טיפים לתת לי - למי שחוזרת בשעה 4 לבית ובכל זאת שיהיה אוכל מושקע
את אלופהה
אני עובדת מהבית ולא מספיקה בקושי לבשל.. רק בערב אוכלים מבושל, וגם לא תמיד לצערי
מבחינתי אחרי העבודה אני נחהה (עכשיו אני חושבת שאולי חסר לי ברזל או מה)
 

Goldidea

משתמש מקצוען
טיפ נוסף- שימוש שונה ליום הבא מהמאכל שהכנת.
לדוגמא:- הכנת סלט גזר- יום למחרת בסיס לאורז או מרק
סלט עגבניות- יום למחרת לתיבול פסטה או כל דבר אחר. (לאדות או לבשל)
או פסטה- יום אחד את משתמשת בחצי כמות ומכינה רוטב פטריות- יום למחרת את מכינה סלט עם פסטה חיתוך ירקות ( בצל סגול, עגבניות, פלפל, זיתים, פטרוזיליה וכו)

ועוד דבר שמאד עוזר להקפיא- שום כתוש עם שמן זית ומלח. אני שוטחת את זה על מגש וכשקופא אני חותכת לריבועים לכל שימוש.
 

7126

משתמש פעיל
נהיה לי הרגל שכל יום יהיה לפחות מרק + מנה בשרית או דג + תוספת.
זה מוגזם...?
לגמרי לא.
אצלי עד היום אלו מרכיבי הארוחה המבושלת.
אני חושבת שמרק טוב מזין ובריא במיוחד בחורף = לחצי ארוחה.
מרקים אני תמיד מבשלת בסיר גדול ומקפיאה בקופסאות ח.פ.-שמה שקית הקפאה בתוך כך הקופסא נשארת נקיה...
אם מבשלים כל שבוע מרק אחד גדול ומקפיאים מצטבר מגוון של כמה סוגי מרקים (כמעט לא מגישה מרק אחד פעמיים בשבוע)
מנות עיקריות-
מכינה מראש בסיס כגון - חזה עוף פורסת לשניצלים, שניצלונים, אצבעות, קביות-רושמת על השקית מה זה מכיל.
מכינה חלקי עוף נקיים מוכנים לבישול
בימי חמישי בדר"כ אוכלים מהעוף שאני מבשלת לשבת ובזמני עומס אני מבשלת כמות ומקפיאה תבניות ח.פ. עם מספר המנות הנצרכות לארוחה)
דגים מוכנים במקפיא
מה שנשאר זה להחליט איזה מרק מוציאים היום ומה אני רוצה למנה עיקרית, להפשיר בבוקר ובערב רק להוסיף תוספת (אנחנו אוכלים בערב)
בימי חמישי לרב אני לא מוציאה מרק אז אני מוסיפה סלט חי או ירק מבושל כמו שעועית ירוקה/ירקות מוקפצים וכדו.

אני אוהבת להכין פשטידת ירקות/בטטה בתבניות אישיות ולהקפיא - לעת הצורך כשבא לי תוספת שנייה או סתם פינוק נוסף.

המון הצלחות!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  102  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה