אני מסופקת על הקביעה הנחרצת הזובציבור החרדי רוב הנשים לא נוהגות
אני מסופקת על הקביעה הנחרצת הזובציבור החרדי רוב הנשים לא נוהגות
לא שמעתי שפעם אסרו שהיה צריך להתיר ושמישהו התירהיום , במצב של היום ביטלו את ההלכה שאוסרת על נהיגה לאישה מגדר לא ילבש , היום בתקופתינו אין מצב לאישה שלא תהיה רשיון היא חייבת את זה לעבודה להוציא את הילדים מהגן וכו"
על הדרך הזאת אני קונה לאשתי מכנסיים..כי גם המגבניקיות וכו' וכו'עכשיו כשאני חושבת על זה, יכול להיות שאם האיסור הוא בגלל לא ילבש, אז כיום אין את האיסור משום שזה נהיה לגיטימי שאשה מחזיקה נשק (ע"ע מג"ב).
גם וגם
אני חושבת שזה מאוד נכנס...וגם בציבור החרדי יש הרבה נשים מאוד עם רשיון נהיגה
תלוי באיזה אזורים את גרה אני מסתובב בכל מיני אזורים ואכן באזורים המודרניים אל כל נהג יש 2/3 נהגות אבל בציבור החרדי המיינסטרים ובפרט החסידי כמעט לא מקובל שאשה נוהגתאני מסופקת על הקביעה הנחרצת הזו
ההבדל היחיד הוא הנוחיות..זה הבדל עצום בין רשיון לרכב לבין אחזקת כלי נשק.
לא הבנתיעל הדרך הזאת אני קונה לאשתי מכנסיים..כי גם המגבניקיות וכו' וכו'
זה הולך לפי אזור המגורים, לא הבעלותמי שיש לו דירה באיזור שאינו איזור עימות, אך בפועל גר בשכירות באיזור שנחשב איזור עימות, האם הוא רשאי לנשק
כן, אבל בזה יש חוסר צניעות מובהק!!!על הדרך הזאת אני קונה לאשתי מכנסיים..כי גם המגבניקיות וכו' וכו'
ההחלה אינה קשורהעל הדרך הזאת אני קונה לאשתי מכנסיים..כי גם המגבניקיות וכו' וכו'
אז אולי פה קבור הכלב..אבל זה כמו שפעם אף-אחת לא הלכה עם גרביים והיום זה פריצות, או להיפך,
כמה זמן צריך לגור במקום כדי להחשב לתושב, והאם ברגע שיעבור עיר [לאיזור שאינו איזור עימות] ישלל לו הרשיון [ואיך ידעו שעבר]זה הולך לפי אזור המגורים, לא הבעלות
עד שאתם מתווכחים@הילוך גבוה
המחשבה שלי שלאישה אסור לנשוא נשק משום לא ילבש זה ברור לי ושמעתי מכמה רבנים שאוסרים על נשיאת נשק לאישה , אבל יכול להיות שאם האישה גרה בגוש עציון או באזורים שיש בהם אחוזי פיגועים גבוהים אז יכול להיות שבמקרה כזה הרב יסכים לה לנשוא נשק מצד "ונשמרתם", שוב פעם אני לא יודע בברור
אבל לעניין נשיאת נשק לאישה מצד לא ילבש זה חייב ברור , אבל לא זוכר מאיפה המקור יכול להיות שזה זכור לי מאיזה סוגייה שלמדתי פעם וכיום מתייחסים לזה כמו פעם בגדר לא ילבש ..
נכון מאוד, יש איסור ויש מקובלותכן, אבל בזה יש חוסר צניעות מובהק!!!
שוב, יתכן שאותו דבר על נשק, אבל זה כמו שפעם אף-אחת לא הלכה עם גרביים והיום זה פריצות, או להיפך, כולן היו הולכות עם נזם וכיום זה פריצות.
השאלה היא אם בעצם המעשה יש בעיה, או שגם כאן יש עניין של מקובלות.
גם לא כל הגברים הולכים עם מכנסיים אלא עם חלוק משום פריצותעל הדרך הזאת אני קונה לאשתי מכנסיים..כי גם המגבניקיות וכו' וכו'
ההחלה אינה קשורה
יש הבדל עצום בין איסור למנהג וד"ל
שנהכמה זמן צריך לגור במקום כדי להחשב לתושב
אופס....הגזמנואני סבור שגם נהיגה ע"י נשים וכמובן נשיאת נשק ע"י נשים פשוט מסוכנת
די בראיית עכבר על הכביש וה' ישמור או לפעמים כשנהגת מסתכלת במראה לפני יציאה לצומת היא שוכחת את עצמה ושוקעת במראה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: