איך מבשלים בשר בקר שיהיה רך?

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
לא ציינו לפני- את נתח הבשר המבושל יש לקרר היטב לפני הפריסה.
כשהוא קר מהמקרר הוא נחתך יפה (בסכין טובה)

אך

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י dafdefet;868041:
תודה לך 'אך' על המאמץ
מעריכה מאוד!
ברצון רב ובתאבון.

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בשר של העד"ח לועסים ולועסים ושל הרב לנדאו רך

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י חנון;868089:
בשר של העד"ח לועסים ולועסים ושל הרב לנדאו רך

כמה פעמים כבר שחטו אותם?...:D

צילומית

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לאבא שלי היה חנות בשר 20 [פלוס] שנים...
כמה סיפורים על בשר....wow!!!!!!!!
כל חלק בשר מתאים לצורת בישול אחר
השריר שמתאים למרק שהוא בדרך כלל רך ולא שמן לכן הוא מיועד למרק אבל אוי ואבוי אם הבהמה הרגישה שהולכים לשחוט אותה והיא עשתה שרירים.....ברור שהשריר יהיה קשה בבישול
לגבי הכתף שמבשלים אותו נתח שלם ופורסים,אני מבשלת שעתיים מקררת לילה במקרר וחותכת.
לחמם ברוטב של הבישול ואז להמשיך לבשל אותו פרוס עוד שעה או יותר אם צריך
בדרך כלל רך וטעים

בנימין41

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אוסיף קצת משלי:

1. בשר מעובד הוא אכן יותר רך, אבל הוא לא בשר.
2. אין כמו בשר טרי.
3. בשר קפוא: חשוב מאוד להפשיר הפשרה איטית, זאת אומרת להוציא מהקפאה למקרר יום או יומיים לפני הבישול!
4. מומלץ לנעוץ שיני שום, ל"טייח" בפפריקה, ולהשרות עם יין אדום (יבש כמובן) למשך כמה שעות טובות, אפשר תוך כדי ההפשרה במקרר שהוזכרה לעיל.
5. לצלי החתיכות הטובות הם מס 5 - צלי כתף, או מספר 6 - פילה מדומה. לבשר על האש רק מספר 1 - סטייק עין, ורק טרי. למרק/חמין/בישול - מספר 8.
6.מומלץ מאוד לקשור את הבשר ברשת (כמו של רולדה).
אם אין רשת אפשר פשוט "לרשת" אותו עם חוט תפירה רגיל, זה שומר על הצורה של הגוש שלא יתפורר, ומשאיר את השומנים בפנים. אפשר תוך כדי התפירה "לעצב" את הגוש ולדחוס אותו לצורה שרוצים.
7. בשר לצלי מומלץ כמובן לסגור היטב בטיגון לפני הבישול.
8. הבשר מתבשל בנוזלים של עצמו, מעט נוזלים יועילו. במקום מים אני שם רק יין אדום בבישול, כשמידי פעם סכים את הגוש במעט דבש.
9. כמה שעות טובות 4-6 על אש נמוכה מאוד, ואח"כ להוציא מהנוזלים, לקרר היטב, ולפרוס. לא לפרוס חם הפרוסות לא יצאו יפה.
10. אפשר להקפיא לאחר הבישול, את הבשר בנפרד והרוטב בנפרד, לחמם ברוטב לפני ההגשה...

בתיאבון.

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י בנימין41;868246:
אוסיף קצת משלי:

1. בשר מעובד הוא אכן יותר רך, אבל הוא לא בשר.
2. אין כמו בשר טרי.
3. בשר קפוא: חשוב מאוד להפשיר הפשרה איטית, זאת אומרת להוציא מהקפאה למקרר יום או יומיים לפני הבישול!
4. מומלץ לנעוץ שיני שום, ל"טייח" בפפריקה, ולהשרות עם יין אדום (יבש כמובן) למשך כמה שעות טובות, אפשר תוך כדי ההפשרה במקרר שהוזכרה לעיל.
5. לצלי החתיכות הטובות הם מס 5 - צלי כתף, או מספר 6 - פילה מדומה. לבשר על האש רק מספר 1 - סטייק עין, ורק טרי. למרק/חמין/בישול - מספר 8.
6.מומלץ מאוד לקשור את הבשר ברשת (כמו של רולדה).
אם אין רשת אפשר פשוט "לרשת" אותו עם חוט תפירה רגיל, זה שומר על הצורה של הגוש שלא יתפורר, ומשאיר את השומנים בפנים. אפשר תוך כדי התפירה "לעצב" את הגוש ולדחוס אותו לצורה שרוצים.
7. בשר לצלי מומלץ כמובן לסגור היטב בטיגון לפני הבישול.
8. הבשר מתבשל בנוזלים של עצמו, מעט נוזלים יועילו. במקום מים אני שם רק יין אדום בבישול, כשמידי פעם סכים את הגוש במעט דבש.
9. כמה שעות טובות 4-6 על אש נמוכה מאוד, ואח"כ להוציא מהנוזלים, לקרר היטב, ולפרוס. לא לפרוס חם הפרוסות לא יצאו יפה.
10. אפשר להקפיא לאחר הבישול, את הבשר בנפרד והרוטב בנפרד, לחמם ברוטב לפני ההגשה...

בתיאבון.

מסכימה עם כל מה שכתבת אכן כך יוצא מעולה,
אבל 2 נקודות בבישול:
1. על אש נמוכה - אך להקפיד שיהיה ביעבוע עדין מאד של רתיחה אחרת יוצא יבש/קשה.
2. כל חצי שעה בערך להפוך צד.

אז מה

משתמש סופר מקצוען
אני די בהלם שאף אחד לא הקדימני עם הטיפ הזה:
הוספת מעט אבקת סודה לשתיה לבשר (וגם לעוף!) תרכך פלאים.

מה, זה טיפ כל-כך סודי??? תמהני.

וכמו שציינו קודמיי, גם דבש מרכך ומעמיק את הטעם.

אז מה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י sarit1ef;868263:
אני חושבת שזה לא בריא במיוחד...
בהנחה שמרבית הציבור הקדוש דפה לא אוכל בשר בקר כל יום, ומסתבר שגם לא כל יומיים, ובהדגשה שמדובר על כמות מאד קטנה (כחצי כפית), את באמת מאמינה שיש בזה איזושהי בעיה?

אפרתה

משתמש מקצוען
דווקא בגלל המיעוט באכילת בשר בקר לעומת הידיעה שהוא מכיל ערכים תזונתיים חשובים מאוד ועולה מחיר יקר, לא הייתי רוצה לגלות שחצי כפית כזו הרסה את כל הערכים הטובים שבו.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י חנון;868105:
לא הבנתי את שאלתך

כתבת על הבשר של העדה החרדית ושל לנדא אז שאלתי כמה פעמים כבר שחטו אותם, קרי את העדה החרדית והרב לנדא....

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שושיה;868275:
כתבת על הבשר של העדה החרדית ושל לנדא אז שאלתי כמה פעמים כבר שחטו אותם, קרי את העדה החרדית והרב לנדא....
אלו דברים שאין להם שיעור...

אך

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י mig;868251:
מסכימה עם כל מה שכתבת אכן כך יוצא מעולה,
אבל 2 נקודות בבישול:
1. על אש נמוכה - אך להקפיד שיהיה ביעבוע עדין מאד של רתיחה אחרת יוצא יבש/קשה.
2. כל חצי שעה בערך להפוך צד.
גם אני מסכימה עם כל מילה אבל להוסיף שבתנור מספיק שעתיים-שעתיים וחצי "גג", כ"כ אני לא נוגעת בבשר כל זמן האפיה. בסיר- אם זה בסיר רגיל אז אני באמת הופכת מידי פעם, אם זה בסיר לחץ אז לא. כמובן שבכל המתכונים שלי הכוונה לבשר לא מעובד.

דאבל אימפקט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
בקשר לעצה להשרות ביין לבן/ אדום, זה נותן טעם ייני כזה לא? יש תחליף בשביל לקבל טעם נייטרלי+ריכוך? ד"א, ניסיתי את הוספת הסודה שתייה ולא הלך, למה?

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
אני לא אוהבת את הטעם של הסודה לשתיה בתבשילים,
אך לשוחרי הבריאות - תוציאו אותו קודם מהעוגות וכו' (בצורת אב' אפיה)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה