איך להיות אמא יותר אוהבת?

מצב
הנושא נעול.

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
ואת מה? למה את לוקחת אנטביוטיקה את לא סומכת על השם? ומדוע את יוצאת לעבוד? את לא סומכת על השם?

יש מלא דרכים לקב"ה לגרום לנו סבל, וזה באמת לא משנה כמה ילדים יש לנו, הוא גם יכול לא לתת לנו ילדים בכלל.

אבל אני מאמינה שהקב"ה הוא טוב ומיטיב. ושהוא רוצה שאגדל את הילדים בשמחה ובנחת. ולכן בדקנו אופציות נוספות וגם שאלנו כמובן את רבותינו.

אין קשר בין הדגומה שלך,
את המחלה את יכולה להקביל לילד - ד' נותן את המחלה, וגם את הילד..
אך איך להתמודד עם המחלה אחרי שהיא נוצרה, זאת ההשתדלות שלך. כנ"ל בילדים.
את לא יכולה למנוע את המחלה (לא עליך) גם אם את מאד רוצה...

מדברייך משתמע שאת יכולה לתת אנטיביוטיקה בדיוק כמו להביא ילד - זאת החלטה אישית כביכול... מי כמוך יודע שזה ממש לא כך.

אף אחד לא איחל ולא מאחל לקבל צער/ייסורים, ושזה שאת מרגישה שיש לך או לא, אין לזה קשר.
(עברתי באמצע כביש סואן ולא קרה לי כלום, וואלה...)
זה שלך זה טוב, ועשית מה שאת חושבת לנכון - אין שום בעיה עם זה , להפך.
הבעיה שלי - זה לתת הוראה גורפת לכולם.
תזכי לראות נחת מילדיך והכל רק בקלות.

פלא

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
אני לא מפחדת לאהוב, אני פשוט לא יודעת איך להוציא את זה החוצה.
גדלתי בבית מדהים, אבל מאוד קר ורשמי ולא יודע חמימות מהי (פולנים).
והחלום שלי היה, להיות אמא חמה, ומרעיפה מחמאות ו"אני אוהבת אותך" וכו' וכו',
וממש קשה לי, אני במלחמה עם עצמי לבטא את מה שאני מרגישה.
לכן דיברתי על הדרגה, כי כשניסיתי ללכת על כל הקופה, התייאשתי ונפלתי.
אבל רק ביטוי אהבה אחד ביום, אני עוד יכולה להצליח.
וזה עושה לי כל כך טוב, פשוט מדהים.
בהצלחה!
לפעמים כשאנחנו מבטאים אהבה זה גורם לשני לחדור לפרטיות שלנו ולכן נעשה את זה בצורה שנשארת השליטה אצלנו וזה יקל את התהליך
בהצלחה

מצליחה

משתמש מקצוען
לפעמים כשאנחנו מבטאים אהבה זה גורם לשני לחדור לפרטיות שלנו ולכן נעשה את זה בצורה שנשארת השליטה אצלנו וזה יקל את התהליך
בהצלחה
לא כל כך הבנתי איך עושים את זה בצורה שהשליטה נשארת אצלנו?
והאמת, זה ממש נכון, כי אני טיפוס שלא אוהב שחודרים לפרטיותו...

שישיה

משתמש סופר מקצוען
שוקו בבוקר שותים בבקבוק עד גיל יחסית גדול שהילד כבר מצליח לשתות בצורה אחראית בלי לשפוך.
מה כזה נורא?
מה הבעיה לשתות לפני שמתלבשים?
אצלינו שותים חלב ואוכלים עוגיה או פרוסת עוגה ואח"כ הולכים להתלבש ויוצאים מהבית נקיים ורגועים.

פלא

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
לא כל כך הבנתי איך עושים את זה בצורה שהשליטה נשארת אצלנו?
והאמת, זה ממש נכון, כי אני טיפוס שלא אוהב שחודרים לפרטיותו...
זה דבר שצריך ללמוד מהחיים עצמם
כשזה יקרה כבר תדעי להשים את הגבול
אבל ברור שתמיד בגילוי אהבה יש קצת הצצה לעולמנו הפנימי (מה כבר יש לנו להסתיר$)

chayasl

משתמש סופר מקצוען
הייתי בתקופה ממש אחרי לידה.
היה לי קשה, והייתי עצבנית. ההנקה לא הלכה טוב,
וציפיתי מהגדולות לעזור לי.
בת ה8, במקום לעזור, רק התקרצצה והתלוננה על כל מיני דברים ורבה עם הקטן.
יום שלם כעסתי עליה על כל פיפס.
השכבתי אותם לישון, והיא התחילה לעשות בעיות ולהפריע גם לאחרים לישון.
התפרצתי עליה שתצא מהבית ותלך לחפש משפחה אחרת שתסכים לקבל אותה.

היא יצאה מהבית עם הכותונת, טרקה את הדלת, ואחכ צלצלה בפעמון..
התינוקת בכתה באותו רגע, ובנס בעלי חזר וראה אותי עם דמעות בעיניים.
השכיב אותם רגוע, אבל המצפון לא עזב אותי.
הלכתי למיטה שלה ואמרתי לה:
נראה לך שאוותר עלייך? גם אם יציעו לי למכור אותך תמורת עיר שלמה, לא אסכים בחיים.
אפילו אם יתנו לי מלא ארמונות. את בהרבה יותר שווה.
אבל היה לנו כזה יום, שאני הייתי עצבנית והיה לי קשה, וגם לך,
ושתינו היינו קרציות, וזה מה שיצא.
לעולם לא אמכור אותך גם אם אני אומרת את זה מרוב עצבים.
נתתי לה נשיקה, היא דמעה כמה דמעונות, ונרדמה רגועה.

אני חושבת שהניסיון של הדור היום הוא משפחות ברוכות ועומס לא נורמלי.
את מתארת סדר יום עמוס, עם ילדים מאתגרים, ודורשת מעצמך להיות סופרוומנית.
לא יודעת איך הייתי עומדת בזה.

מה שאני הייתי עושה, זה יושבת עם עצמי ואומרת לי:
הכי חשוב זו האווירה בבית, והפרנסה היא גם כלי לגרום לכך.
לכן כל השאר פחות חשובים.
זה אומר שאעשה הכל להוריד מעליי את העומס ולהשאיר בעיקר את שני הדברים: פרנסה והילדים.
וכל דבר אשקול בפלס הזה:
יש ארוע משפחתי שיגרום לי אחכ עצבים על הילדים? לא הולכים אליו.
הבית מבולגן? או להשאיר אותו כך, או להביא עוזרת.
אם נישאר בבית זה יגרום לי להתפרץ עליהם?
נצא לגינה/ לקניות למשםחקיה.

אגב יום למחרת הסיפור הזה, קלטתי שגם אני וגם הבת שלי נמצאות במתח.
וכשאני במתח אני מגיבה חזק, לכן כשהיא שאלה אותי אם היא יכולה ללכת לחברה ישר מבית הספר, הירשיתי לה.
לא כי רציתי להתפטר ממנה ומההתמודדות איתה,
אלא כי ידעתי שזה יעשה הכי טוב גם לה וגם לי.
כי רציתי בטובתה.

ואכן היא חזרה רגועה מהחברה, ויכולתי לשבת על הספה עם התינוקת ולשמוע איך היה אצל החברה ומה הן עשו.
אם היא היתה איתי כל הצהרים, רק הייתי צורחת עליה על כל קפיצה שלה, והיא היתה מגיבה בהתאם.
וחוזר חלילה..

את רואה מודל של אמא טובה- לשבת על הספה ולשמוע סיפורים.
אבל מי אמר שזה נכון?
הרי הם גם צריכים אוכל, אז מה, תשבי כל היום על הספה במקום להאכיל אותם?
מה שאני מתכוונת לומר שיכול להיות שאת לא יושבת על הספה, ושלחת לחבר, או אפילו קוראת ספר, וזה ממלא את הצורך שלהם.
המודל הזה של הישיבה על הספה מאד תוחם אותך ולעולם לא יתן לך להרגיש אמא טובה.
כי לעולם לא תגיעי אליו כי אין מצב להגיע אליו והוא גם לא נכון.

אני יושבת עם ילדיי על הספה אחרי הדלקת נרות.
הגדולות ישר מבקשות ללכת לחברות,
מהקטנים אני מבקשת להביא לי ספר כדי שאספר להם,
אבל אם מגיע חבר, הם מעדיפים אותו..

שבוע שעבר ישבתי על הספה ונרדמתי מרוב תשישות.
נדיר אצלי מאד!
הם שיחקו בפליימוביל ואפילו חברה הגיעה, ובקושי שמעתי.
אח"כ בסעודה הם קיבלו אמא רגועה יותר שהקשיבה להם.

זה יםה שאת רוצה להיות אמא טובה יותר ושהכל יהיה רגוע,
אבל תכיני לך מודל שתוכלי לנשום איתו.

לא קראתי את כל האשכול, אבל הייתי חייבת להגיב.
ריגשת אותי עם הסיפור הזה.

אורחת 10

משתמש מקצוען
אתיחס פה למה ששאלת לגבי 2 הילדים שיותר קשה לאהוב,
מנסיון אישי,
יש לי ילד אחד מאתגר במיוחד שעבדתי הרבה על עצמי לאהוב אותו יותר.
אחד מהדברים שמאד עזרו לי-
להסתכל עליו רגע ולהגיד לעצמי- הוא מחכה עכשיו לאהבה שלי, לחיבוק שלי, רק אני בעולם יכולה לתת לו את זה, והוא צריך את זה.
במיוחד ברגעים שהוא הכי מעצבן ומאתגר תסתכלי לו חזק בעינים ותגידי לעצמך את המילים האלו ותראי איך האהבה שוטפת אותך בגלים.
וכן- להגיד לעצמך הרבה- ה' נתן לי את הילד הזה, כי זה מה שהכי טוב לילד שלי ובטוח שיש בי את הכוחות לאהוב אותו, אחרת ה' לא היה נותן לי אותו.

פונפונית אדומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מדברייך נשמע שאת אמא אוהבת בהחלט. רק שלא תמיד את מצליחה לבטא את זה. לדוג'- במצבי לחץ.
ומה, את מצפה מעצמך שבשעה 7:45 בבוקר- בשיא הלחץ- שתוכלי לשבת על הספה וללטף ולנשק ת'ילדים? לא, נכון?!
אז מה שאני חושבת- שפשוט תגידי להם את מה שכתבת פה.
מהההההההההההה??!!!
כן. בבוקר, כשאת בשיא הלחץ ועצבנית שהבת שוב לא מוצאת את הנעליים, והבן שפך את השוקו... תגידי: "חמודה, אני מה-זה אוהבת אותך. אבל כרגע- אנחנו בשעת לחץ כזו שאני עצבנית בשביל להספיק הכל. את מבינה אותי, נכון? אז חפשי ת'נעליים מהר, ותנסי לעזור לי להיות יותר רגועה..." או: "חמודי, (גם אם זה יוצא לך בקול גבוהה וחורק...) אנחנו עכשיו בשעה סופר לחוצה של בוקר. נכון אתה מבין את זה?! אז תנגב בבקשה את השוקו ששפכת. ולך תחליף חולצה כי אתה כבר צריך לצאת. אני אוהבת אותך, אבל אין לי זמן עכשיו, לכן אני קצת עצבנית..."
הילדים יבינו אותך, בטוח. גם אם תצעקי עליהם- הם יבינו שזה לא שאת לא אוהבת אותם. אלא שפשוט את עכשיו בשעת לחץ. ואת מוציאה את זה.... אין ברירה. גם אמא היא בנ"א.
המון הצלחות! וגידול קל.

yaffat

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
היתה תקופה ארוכה של שנים שבעלי לא היה בבית בשעות ההשכבה,
ואחכ הוא סידר את זה בצורה שהוא יגיע שעה יותר מוקדם בערב,
וילך שעה יותר מוקדם לכולל ערב.
זה שינה לנו את כל המהלך.
כי הוא מגיע רענן ורוצה לשמוע את הילדים, ואני עייפה אחר כל הפעילות איתם בצהרים.
ושנינו יחד מתפקדים.
הוא גם מקשיב, ואני יכולה רק לפעול טכנית.
מאז, שעת ההשכבה בהרבה יותר רגועה, וגם הילדים מרוויחים אבא,
ואבא מרוויח להיות בקשר עם הילדים.

אצלי היתה תקופה שהוא הגיע ממש בשעת ההשכבה, זה היה יותר קשה,
כי אני רציתי שהם ילכו לישון,
והאו רצה להשתעשע איתם...:)

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוד רעיון איך לגרום לקשר חיובי עם הילדים, הוא ליזום הזדמנויות שאת מספרת להם על עצמם כשהיו תינוקים.
לך, כאמא, קל להתחבר למתיקות הטבעית והמשעשעת של התינוק, שעדיין לא הספיק "לחטוא", ההתלהבות והחום יוצאים בקלות, גם כשמדובר באגוז הקשה בחבורה, ואז זו גם הזדמנות ליצור בקלות רבה יותר מגע פיזי...
להם זה תורם את התחושה שהם רצויים, אהובים וגם מעצים אותם ששמים אותם במרכז הסיפור ומציג את החלק המתוק שלהם.
(אותו דבר אפשר לעשות גם עם הסרטות משפחתיות ואלבומי תמונות.)

פונפונית אדומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ואז אם את מפנה לך זמן לכל הדברים הנל ולא קופצת להעודה או הדחת כלים ומבינה שכעת שעה וחצי + רק רק ילדים זה נראה אחרת
ואחרי שהם במיטות( עם נשיקה ) לא חובה ישנים ... אפשרי להתפנות לכלים ולקיפולים ולעוד....
באמת רציתי לכתוב פה 'טיפ' קטן לקיצור משמעותי בהשכבת ילדים:
כשאת משכיבה את הילדים תהיי פנויה לגמרי ורק ל'מלאכת ההשכבה'. אם תנסי להספיק בין לבין רק 'להכניס מכונה' ו'להדיח כלים' ו'להעמיד סיר למחר' וכו'- תצאי רק בהפסדים. מהניסיון שלי ראיתי שברגע שאני מחכה בקוצר רוח לצאת מהחדר ולהתעופף למיליון שמונה מאות מטלות שממתינות לי (לדאבוני, שום בלגן עוד לא ברח:p)- הילד קלט את זה ורק ניסה להעסיק אותי יותר ויותר. ברגע שאני מראה לילדים: אני כולי פנויה להשכיב אתכם לישון. שיהיה לך נוח ושתירדמו בנחת עם חיוך על הפרצוף. הילדים מרפים... מרפים... ונותנים לעצמם להירדם.
היה לי תקופה שהבת שלי 'תפסה קריזה'- אבל רציני רציני. והחליטה שאני צריכה לעמוד לידה כל הלילה בערך... ראיתי- שכשניסיתי לזוז ברגע שחשבתי שהיא נירדמה- מיד היא התעוררה והתחילה בבכיות... ושלקחתי כסא(!) והתיישבתי לידה (אפילו עם ספר טוב לעצמי- היא פשוט רצתה שאהיה לידה.) תוך כמה דקות היא נרדמה. עוד כמה דקות אח"כ נשארתי לראות שהיא אכן ישנה- ויצאתי. זה היה הרבה יותר קצר מכל הגיחות שעשיתי כשניסיתי להספיק- ולא הספקתי כלום.
כשהילד רואה שאת פנויה אליו כל עוד הוא צריך אותך- הוא משחרר.
ואם את רק רוצה שהילדים ירדמו ואת תוכלי להמשיך את היום- הילדים יצאו שוב ושוב מהמיטות בתרוצים שונים כמו: לשתות, לאכול, שיעורי בית, משעמם, מפחד, לא נרדם וכו' וכו' וכו'. שהמסר של כולם: "אמא אני רוצה אותך בשבילי"
תנסו- תראו.

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוד משהו, אולי כבר כתבו-
לבא לקראת הילדים בדברים שהם אוהבים עוד לפני שהם מבקשים,
זה גורם להם להרגיש שאת חושבת עליהם ושהם חיים במקום חיובי ונעים.
לדוגמא:
את פותחת חבילת מלפפונים חמוצים, תשאירי אחד בצד לזה שמאד אוהב.
תהיי את זו שמציעה לילד לשחק איתך עוד לפני שהוא ביקש.
תציעי לילד שלך לבוא איתך לקניות מעצמך.

(סתם ככה, אני מתרשמת מרוח הדברים של כל מה שכתבת, שאת אמא מאד מאד טובה! ממש אמא לדוגמא!
גם אם את לפעמים צועקת או טועה, זה לגיטימי לגמרי.
נכון שיש אמהות שלוות שאף פעם לא צועקות. אבל לך ה' לא נתן את האופי הזה וסימן שזה מה שמתאים גם לילדים שלך. )

מגנטית

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ב. כל הורה בעולם, מעניק לילדו במתנה חסך רגשי, שדרכו הוא בונה את האישיות האישית שלו, נפרדת מזו של ההורה. אז דעי, שהכאב והסבל שהם כן יחוו, ודווקא ממך, הם מתנה לאישיות שלהם. "כי אבי ואמי עזבוני וד' יאספני" אין הכוונה על סיפור טראגי של יתום עגול..... אלא זהו התהליך שכל אדם עובר בכאב ובצער, מקום בו אבא ואמא לא היו שם בשבילו, לא הכילו, לא הבינו ושם ד' אסף אותו אל חיקו באהבה רבה!!

רעיון מענין!
הרגעת אותי.....:)

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
בלי להיכנס לכל הדיונים.

יש אמהות שמתקשות עם חיבוקים נשיקות ושות'.
וזה לא מחוסר אהבה וכד' אלא פשוט מקושי בוויסות החושי.
כאלו שבתור ילדות לא סבלו שחיבקו ונישקו אותן, הפריע להם בדים כאלו ותוויות אחרות והפס של הגרביים.
וכאמהות קשה להן שנתלים עליהן (רק פיזית) לא נעים להן לחבק, בקטן זה עוד עובד ואיך שהילדים גדלים זה פשוט לא הולך.

נקיפות מצפון לא יעזרו, חיבוקים בעל כורח לא יועילו.
מה שנשאר זה לבטא חום ואהבה בכל דרך אחרת שהיא.
ולהסתפק במגעים קלילים של טפיחה, ליטוף וכד' שהם גם לא תמיד זורמים...

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בלי להיכנס לכל הדיונים.

יש אמהות שמתקשות עם חיבוקים נשיקות ושות'.
וזה לא מחוסר אהבה וכד' אלא פשוט מקושי בוויסות החושי.
כאלו שבתור ילדות לא סבלו שחיבקו ונישקו אותן, הפריע להם בדים כאלו ותוויות אחרות והפס של הגרביים.
וכאמהות קשה להן שנתלים עליהן (רק פיזית) לא נעים להן לחבק, בקטן זה עוד עובד ואיך שהילדים גדלים זה פשוט לא הולך.

נקיפות מצפון לא יעזרו, חיבוקים בעל כורח לא יועילו.
מה שנשאר זה לבטא חום ואהבה בכל דרך אחרת שהיא.
ולהסתפק במגעים קלילים של טפיחה, ליטוף וכד' שהם גם לא תמיד זורמים...

מכירה את זה,
אצלי כל אחד והחושי שלו..:p

אבל, אולי האמא צריכה לפחות לדבר על זה חופשי?
שידעו למה היא ככה כלפיהם - ולא יחשבו מחשבות מיותרות,
ואיך כן נכון שיהיה - שלפחות לא יעבור לדור הבא,
ושהחום יעבור אליהם לפחות דרך הדיבור - הדבר שהכי הייתי רוצה עכשיו זה לחבק אותך...!

אפשר גם להשתדל שהאבא (תלוי איזה........) יפצה על זה במידת האפשר.

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אפרופו ויסות חושי, סתם קצת על מנת להעלות מודעות-

כל אחד מאיתנו חווה תחושה באופן שונה.

ישנם המון תסמינים שנחשבים לחריגה בויסות החושי, לפעמים הם אפילו מקבילים לתסמיני קש"ר (ויכולים לבלבל באבחון),
התסמינים האלו יכולים להיות עוד הרבה לפני רמה שמצריכה ריפוי בעיסוק וכל אלו.

חומר בנושא שקראתי לאחרונה נתן לי להבין הרבה יותר טוב את הילדים שלי. אחרי שהבנתי, למדתי לכבד את העדפות התחושה שלהם, כי אין אפשרות להקיש מאחד לשני! מה שאת מרגישה לא בהכרח נכון גם לגבי הילד שלך!

לדוגמא:
יש ילדים שמציק להם איומות גופיות/ גרביונים/ ביצה רכה/ ירקות טחונים/ נשיקות/ חיבוקים/ רעש גבוה/ לא זוכרת מה עוד, (לא הכל ביחד:))
יש ילדים שכל מה שמתקרב אליהם - מציק/ כואב. הם צורחים מכל מכה קטנה ואין להם טיפת כח סבל לא למשטח גרון ולא לרופא שיניים, המים באמבטיה צריכים ויסות מ-דו-יק. סף תחושה נמוךךךךך!
יש ילדים שצמאים למגע עד כדי עצבנות (כאילו שכל הגוף מגרד להם) מחכים רק שיבוא מישהו וימעך אותם עם צביטות וחיבוקים או שהם נמרחים על כל מה שאפשר בסביבה, גם הפה שלהם צריך להיות עסוק עם משהו ואז הם כל הזמן אוכלים, נושכים וכדו'
יש כאלו עשויים מפלסטיק, בקושי מרגישים, ליטופים, רפרופים - לא כל כך משנה להם, וכשהם נותנים למישהו חבטה.... מסכן...!
אני חושבת שאמא צריכה להיות רגישה ולשים לב מה עושה לילד שלה טוב ומה לא.
והעיקר - כשרואים משהו חריג, תמיד להבין, להכיל, והעיקר - להאמין. הם לא ממציאים!

נערך לאחרונה ב:

חפציבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אם נחזור לנושא המקורי של האשכול
יש לי קטע שכתבתי לא מזמן -
תיאור אמיתי של יום אחד - די שגרתי - אצלי בבית...
מוקדש באהבה במיוחד בשבילך @אמא שואלת
אולי זה יכול קצת לעזור או לעודד, או לפחות להביע הזדהות

מליון ואחת דברים יושבים לי על הראש. הטלפון מצלצל ללא הפסקה, המייל מפוצץ מהודעות שנושאות את הכותרת המוכרת: 'דחוףףףףףףףףף'..... הצ'אט מתריע בכל רגע.
אני מנסה לעזוב הכל ולהקדיש כמה דקות לשלושת הצדיקים שלי.
הם חוזרים הביתה בכל יום בשעה 1 בצהרים, כך שאין לי אפשרות להתנתק מהעבודה מאז ועד הלילה, בפרט בתקופה כזו של לחץ ועומס.
אני מנסה להיות איתם. להתייחס. ללטף. לבשל. להגיש. אבל הראש שלי נמצא במחוזות אחרים. ובתוך הלב, עמוק עמוק, מסתתר לו אדון מצפון שמכרסם בי לאט, עוד ביס קטן ועוד אחד...
נסיונותי להרגיע את הרוחות ואת הילדים לא צולחים, ואני רואה בייאוש איך האוכל שהכנתי זורם מהצלחות לרצפה.
עוד לפני שאני עוצרת את הזרם, הטלפון מצלצל שוב, ובזווית העין אני מצליחה לזהות שזו השיחה החשובה שהמתנתי לה כבר יומיים. אני מספיקה לענות ברגע האחרון בתקוה שאוכל להתרכז לכמה שניות. תקוות שווא!
בדיוק אז הילד הגדול נזכר שהוא חייב להראות לי ממש הרגע, משהו יותר חשוב. הוא מנסה לתפוס את תשומת לבי בכל כוחו. דחוף לו נורא שאני אביט עכשיו על העבודות שהביא היום. אני מסמנת 'רק רגע' אבל הוא מתעלם וממשיך...
אני נאלצת להתרחק מהאזור כדי לסיים את השיחה בצורה סבירה, והאיש הקטן שבלב מתחיל להשתולל.
בדמיוני הפורה אני רואה את הילד שלי כשהוא כבר גדול, מתיישב על ספת הפסיכולוג ומתחיל לגולל את סיפור חייו. הוא פורק את כל החסכים והמשקעים שצבר מילדות, מהאמא העסוקה שהיתה לו, שלא מצאה זמן להקשיב לו ולשחק איתו, ואפילו לא הסתכלה על העבודות שיגע ועמל עליהן במשך בוקר שלם...
אני מנסה להשתיק את האיש שבפנים, להירגע ולחזור לילדים, אבל הם מצאו כבר תעסוקות אחרות בלעדי. אני פונה סוף סוף לסיים את הדברים הדחופים שמחכים לי, כשבפנים האיש הקטן ממשיך להציק ולא מרפה.
הזמן עובר עוד לפני שאני מספיקה משהו, אבל אני עוצרת הכל ולוקחת את הילדים לאמבטיה.
אולי אחרי שנסיים את ההשכבה בנחת, אוכל לעבוד בקצב יותר הגיוני...
מנסה להיות רגועה, להקשיב ולדבר איתם, עם כל אחד לחוד - למרות שלפעמים כל השלושה מדברים ביחד. אבל האיש הקטן ממשיך ללגלג אלי ברשעות: את רק רוצה שילכו כבר לישון, שיהיה לך קצת שקט... ומאלץ אותי בכח להודות באשמה. הוא נמצא שם איתי כל הזמן והולך וגדל מרגע לרגע.
אני מנסה לאטום את האוזניים, להתעלם ממנו ולהתרכז עכשיו רק בילדים, אחד אחרי השני.
מפשיטה. מקלחת. מסבנת. מוציאה. מלבישה...
פתאום, ברגע אחד קטן, תוך כדי מאבק עיקש להכניס את ידו של בן ה-3 אל שרוול הפיג'מה, אני שומעת את הילדון אומר לי, בקול הכי פשוט ותמים שקיים בעולם: אני אוהב אותך!
בום.
טראאאחחחחחחחחחח.
האיש שבפנים נוחת על הרצפה בקול רעש גדול ומתנפץ לאלפי רסיסים קטנטנים.
החלל שנשאר אחריו בלב מתמלא עכשיו מחדש, בחום, באהבה ובהודיה אין סופית על הכל....

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
האם אתם מתכונים לחבק ולנשק ילדים בני 17 16 14 ? אני מצליחה לחבק ולנשק מגיל 10 ומטה ,( גם קשור לאיך גדלנו) איך מחבקים בחור יותר גבוה ממך בן 17 ? באופן טבעי ולא נימוסי כזה כשחוזר מהישיבה או כשהולך ?
אשמח לעצות
מה גם שהם לפעמים נרתעים מרגישה שהם מרגישים לא נעים / מוזר

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה