מה עלי לעשות כשיש בקשה (או כמעט דרישה) להתארח מצד קרובי משפחה קרובים (במיוחד הורים)? זה שובר אותי ממש שאני מרגישה שאני לא מסוגלת לכבד הורים כמו שצריך! מה דעתכן?
אבל צריך להזהר שלא יחליקו במים של הספונג'ה....שיבואו, בכבוד.
"בוא סבא, תחזיק קצת את נושי, שאני אוכל לטגן את השניצלים".
"סבתא, רחלי מבקשת שתרחצי אותה, בסדר? החלוקים של שבת במדף העליון בארון".
כל מילה.שיבואו, בכבוד.
"בוא סבא, תחזיק קצת את נושי, שאני אוכל לטגן את השניצלים".
"סבתא, רחלי מבקשת שתרחצי אותה, בסדר? החלוקים של שבת במדף העליון בארון".
לי יש הצעה קצת אחרת בשבילך, אולי גם היא תתאים.בקשר לחובות לחברה- רציתי להתיעץ אתכן- אני עובדת במשרה מלאה עם תינוקת קטנטנה ובית מבורך ב"ה כשהגדולים הם בנים. ימי שישי הם זמן עבורי להשלים כל מיני מטלות שלא הגעתי אליהם במהלך השבוע (כמו:סידורים מחוץ לבית, גיהוץ וכו') וכמובן- להכין שבת. קשה לי מאוד בתקופה זו לארח!!! כי אין לי את הזמן להיות ערוכה לשבת לפחות שעתים לפני כדי לקבל אורחים (אפילו כשאשאר בתפריט הסטנדטי ולא אחרוג ממנו לטובת האורחים), אני יודעת שאם אעשה זאת זה יבוא ע"ח הילדים בלחץ ועצבים. מה עלי לעשות כשיש בקשה (או כמעט דרישה) להתארח מצד קרובי משפחה קרובים (במיוחד הורים)? זה שובר אותי ממש שאני מרגישה שאני לא מסוגלת לכבד הורים כמו שצריך! מה דעתכן?
לפעמים זה לא קושי פיזי אלא נפשי.לי יש הצעה קצת אחרת בשבילך, אולי גם היא תתאים.
תחליטו ביחד, את ובעלך כמה אתם מוכנים להשקיע בכיבוד הורים הזה? 100 ש"ח?200?300? ואת הסכום הזה פעם בכמה זמן? בחודש? בחצי שנה?
קחו את הסכום ותקלו על עצמכם באותה שבת. אוכל מוכן, בייביסיטר בחמישי או אפילו בשבת עצמה. עוזרת לפני או אחרי. מה שמתאים לכם.
תנסו, אולי זה יכול לעזור לך לארח את מי שאת רוצה לכבד ולא יכולה עכשיו.
בזכות הדיונים הפוריים כאן גם קיבלתי המון, זה מעורר להתעורר אז תודה!
(אצלינו יש שיר קבוע בסוף ההשכבה: "לילה טוב שינה מתוקה, חלומות נעימים. לילה טוב ל-X המתוקה- אנחנו אותך אוהבים". ל-י-ל-ה טוב..! ואז לפעמים היא אומרת עם עיניים חצי עצומות וחיוך- כולם אוהבים אותי- סבתא אוהבת אותי אבא אוהב אותי וכו' (ילדה קטנה)...)
ההבדל בין ילד שנרדם מתוך הרגשה שכועסים עליו לבין ילד שנרדם בתחושה נעימה ושהוא אהוב, זה עצום!
והנקודה היא שזה לא דברים ארוכים או בלתי אפשריים. זאת בכל אופן ההבנה שלי לגבי הדברים.
ראיתי כאן המלצות לטיפול רגשי כשקשה באופן טבעי להביע אהבה לילדים- במיוחד לגדולים.
אפשר לקבל המלצה לאיזה סוג טיפול? כ"כ הרבה שיטות וטיפולים יש היום בשוק שאני ממש לא יודעת לאיזה כיוון ללכת רק יודעת שרוצה משהו.....
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: