איך להיות אמא יותר אוהבת?

מצב
הנושא נעול.

לא אני

משתמש סופר מקצוען

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מה עלי לעשות כשיש בקשה (או כמעט דרישה) להתארח מצד קרובי משפחה קרובים (במיוחד הורים)? זה שובר אותי ממש שאני מרגישה שאני לא מסוגלת לכבד הורים כמו שצריך! מה דעתכן?

שיבואו, בכבוד.

"בוא סבא, תחזיק קצת את נושי, שאני אוכל לטגן את השניצלים".
"סבתא, רחלי מבקשת שתרחצי אותה, בסדר? החלוקים של שבת במדף העליון בארון".

:D :D :D

מילולית

משתמש מקצוען
שיבואו, בכבוד.

"בוא סבא, תחזיק קצת את נושי, שאני אוכל לטגן את השניצלים".
"סבתא, רחלי מבקשת שתרחצי אותה, בסדר? החלוקים של שבת במדף העליון בארון".

:D :D :D
כל מילה.
הכי בריא שיכול להיות!!
וכדאי להגיע לתובנות האלה כבר בילד הראשון.

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בקשר לחובות לחברה- רציתי להתיעץ אתכן- אני עובדת במשרה מלאה עם תינוקת קטנטנה ובית מבורך ב"ה כשהגדולים הם בנים. ימי שישי הם זמן עבורי להשלים כל מיני מטלות שלא הגעתי אליהם במהלך השבוע (כמו:סידורים מחוץ לבית, גיהוץ וכו') וכמובן- להכין שבת. קשה לי מאוד בתקופה זו לארח!!! כי אין לי את הזמן להיות ערוכה לשבת לפחות שעתים לפני כדי לקבל אורחים (אפילו כשאשאר בתפריט הסטנדטי ולא אחרוג ממנו לטובת האורחים), אני יודעת שאם אעשה זאת זה יבוא ע"ח הילדים בלחץ ועצבים. מה עלי לעשות כשיש בקשה (או כמעט דרישה) להתארח מצד קרובי משפחה קרובים (במיוחד הורים)? זה שובר אותי ממש שאני מרגישה שאני לא מסוגלת לכבד הורים כמו שצריך! מה דעתכן?
לי יש הצעה קצת אחרת בשבילך, אולי גם היא תתאים.
תחליטו ביחד, את ובעלך כמה אתם מוכנים להשקיע בכיבוד הורים הזה? 100 ש"ח?200?300? ואת הסכום הזה פעם בכמה זמן? בחודש? בחצי שנה?
קחו את הסכום ותקלו על עצמכם באותה שבת. אוכל מוכן, בייביסיטר בחמישי או אפילו בשבת עצמה. עוזרת לפני או אחרי. מה שמתאים לכם.
תנסו, אולי זה יכול לעזור לך לארח את מי שאת רוצה לכבד ולא יכולה עכשיו.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
לי יש הצעה קצת אחרת בשבילך, אולי גם היא תתאים.
תחליטו ביחד, את ובעלך כמה אתם מוכנים להשקיע בכיבוד הורים הזה? 100 ש"ח?200?300? ואת הסכום הזה פעם בכמה זמן? בחודש? בחצי שנה?
קחו את הסכום ותקלו על עצמכם באותה שבת. אוכל מוכן, בייביסיטר בחמישי או אפילו בשבת עצמה. עוזרת לפני או אחרי. מה שמתאים לכם.
תנסו, אולי זה יכול לעזור לך לארח את מי שאת רוצה לכבד ולא יכולה עכשיו.
לפעמים זה לא קושי פיזי אלא נפשי.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
לגבי ההתנצלות - אני מסכימה מאד עם @מלפפון . אם קורה שטעיתי במשהו וילד נפגע מההתנהגות/עונש/מילה שאמרתי לו - ברור שצריך להתנצל.

כל אלו שטענו על כמה צריך להתנצל - התשובה היא כמה שצריך. ואולי תלמדי לפעם הבאה לא להגיע מראש למצב שיצריך אותך להתנצל. אמא שמוצאת את עצמה מתנצלת על בסיס קבוע או יומיומי - צריכה לבדוק בעצמה מאיפה זה נובע ולתקן את הטעון תיקון.
@אמא שואלת - בין השורות אני קוראת כמה שאת אמא אוהבת, אכפתית, כמה שאת משקיעה בילדייך בפן הרגשי והחומרי
כשקוראים מהצד מה שאת כותבת את נשמעת אמא מדהימה פשוט. כל המסביב - אלו דברים שאפשר לשנות, לחשוב מה שורשם ושם לנסות לטפל (למשל מחרפן אותי בלגן בחדר. הפתרון הוא למצוא דרכים איך לא להגיע למצב הזה מראש.. וכדו') אבל בפנים נמצאת אמא אוהבת ומסורה לילדיה ואני בטוחה שהם חשים זאת.
ואין לי אלא לאחל גידול קל!

תזרים

משתמש מקצוען
פעם תיארתי לילדים בארוכה - איך נראה ומתנהג אדם שלא חינכו אותו בילדותו איך להתנהג... כמה לא נעים להיות לידו, כמה החיים שלו בעצמו קשים וכו' - כיד הדמיון הטובה עליכן :)
במקרה אחר תיארתי (בקצרה) - ילד שעושה מה שהוא רוצה - הולך לאן שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה, מתחבר עם מי שמתחשק לו, אוכל מה/כמה שמתחשק לו וכו' וכו'.. - ואין מי שדואג לו!
בשני המקרים הגענו למסקנה שכשההורים מחנכים - זה דווקא כי אכפת להם מהילדים שלהם וכי הם אוהבים אותם!
זה היה כמובן בזמנים הרגועים :)
אבל אם זה ממש מובן להם - קל יותר גם לקבל זמנים אחרים, כמובן בתנאי שזה באמת בא מדאגה ורצון להיטיב.

נערך לאחרונה ב:

תזרים

משתמש מקצוען
ואגב רציתי לציין 2 נקודות:
1. עם השנים למדתי להיות הרבה יותר מחוברת לילדים, אני ממש מרגישה הבדל משמעותי בין היום ללפני כמה שנים בהתנהגות שלי כלפיהם (גם לקטנים שבהם :)), בהמון מובנים. תתעודדו..
2. בזכות הדיונים הפוריים כאן גם קיבלתי המון, זה מעורר להתעורר :) אז תודה!

נערך לאחרונה ב:

פלא

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
כדאי לקרוא את הסיפור של חיים ולדר בעלון הדברות פרשת יתרו (רק לא להסתכל על התמונה)

E&A

משתמש מקצוען
לוותר לוותר לוותר
לוותר על ניצנוץ מזוייף,
לוותר על בית מסודר
לוותר על ארוחת צהרים מושלמת (הילדים גם שבעים מפסטה)
לוותר על כביסות מקופלות בסדר מופתי
לוותר על כל הדברים החיצוניים האלו שמשאירים אמא חסרת סבלנות וכח.
את תראי שישאר ממך אמא שיש לה יותר,
יותר סבלנות
יותר שמחה
יותר זמן
יותר הענקה
ועם חיוך בלב ובפנים, תאמיני בעצמך שאת אמא טובה ומקסימה.
בהצלחה!

תזרים

משתמש מקצוען
(אצלינו יש שיר קבוע בסוף ההשכבה: "לילה טוב שינה מתוקה, חלומות נעימים. לילה טוב ל-X המתוקה- אנחנו אותך אוהבים". ל-י-ל-ה טוב..! ואז לפעמים היא אומרת עם עיניים חצי עצומות וחיוך- כולם אוהבים אותי- סבתא אוהבת אותי אבא אוהב אותי וכו' (ילדה קטנה)...)
ההבדל בין ילד שנרדם מתוך הרגשה שכועסים עליו לבין ילד שנרדם בתחושה נעימה ושהוא אהוב, זה עצום!
והנקודה היא שזה לא דברים ארוכים או בלתי אפשריים. זאת בכל אופן ההבנה שלי לגבי הדברים.

חייבת להגיד את זה אפילו שזה כבר ממש מזמן:
ניסיתי להכניס את השיר גם אצלי (לא זכרתי בדיוק אז יצא משהו דומה... משהו כמו: "לילה טוב ל... המתוק/ה שלנו - שאותו/ה אוהבים כולנו! לילה טוב!" ואז נשיקה)
וזה תפס את הילדים בצורה שקשה לדמיין - מאז לא מוותרים על זה, ומבקשים לפעמים גם לשיר לי ולתת לי נשיקה... :))
המון המון תודות! זה ממש משדרג את השעה של ההירדמות!

טוסט

משתמש צעיר
ראיתי כאן המלצות לטיפול רגשי כשקשה באופן טבעי להביע אהבה לילדים- במיוחד לגדולים.
אפשר לקבל המלצה לאיזה סוג טיפול? כ"כ הרבה שיטות וטיפולים יש היום בשוק שאני ממש לא יודעת לאיזה כיוון ללכת רק יודעת שרוצה משהו.....

למדן בגן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ראיתי כאן המלצות לטיפול רגשי כשקשה באופן טבעי להביע אהבה לילדים- במיוחד לגדולים.
אפשר לקבל המלצה לאיזה סוג טיפול? כ"כ הרבה שיטות וטיפולים יש היום בשוק שאני ממש לא יודעת לאיזה כיוון ללכת רק יודעת שרוצה משהו.....

טיפול רגשי אמיתי. שבודק מה יושב על מה, ואיזה תפיסת ילדות מוטעית גורמת למה...
לא שלושת המימדים ולא שיטת הא"ב.. וכדו'.
כל צורות התנהגות שלנו היום היא חיקוי של ההורים, אלא א"כ אנחנו מודעות לעצמנו, ועמלות לתקן.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה