הכל באינטרנט
יש את כל המידע
למשל:
מאת: דינה קינן (N.D)
העור הוא האיבר הגדול ביותר בגופנו, הוא חשוף לגורמים סביבתיים ויושפע מהמתחולל בתוך גופנו ונפשנו.
העור בין תפקידיו הרבים עוזר לשמור על טמפ, גוף תקינה, מונע איבוד נוזלי הגוף, מגן עלינו בפני קרינת השמש ובאותו הזמן מייצר ויטמין D החייוני לבריאותנו. העור משמש חוצץ ביננו לבין החוץ ומגן עלינו בפני מחלות ומפגעים אחרים. יש להבין כי העור אינו אטום, לכן כל מה שתמרחו, תרססו, תאפרו וכו' ייספג דרך העור אל זרם הדם ומשם אל אברים נוספים. אנשים רבים מפתחים אלרגיות לחומרי קוסמטיקה מסויימים ולעיתים אף לגורמים מהחוץ אחרים כגון כלור המוסף למי הבריכה, ניחוחות מטהרי (מזהמי) אויר בחדרי שרותים ובתי כלבו, חומרי ניקוי של רהיטים ושטיחים, סבוני כביסה ומרככים ועוד ועוד…
בקיץ אנו חושפים את עורנו יותר ויש שיחוו יותר עקיצות, שריטות, כוויות שמש ומדוזות. לאלו הסובלים לאורך השנה מתסמינים המופיעים בעור כגון: פסוריאזים, אטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור), סבוריאה, אורטיקריה, פטרת, אקנה ועוד.. לעיתים הקיץ מחמיר עם התסמין ולעיתים מיטיב. אך לרוב תחושת הגרד, עקצוץ, צריבה וחוסר הנוחות והמראה יטרידו רבות את אלו הסובלים מכך. חוץ מעקיצות ושריטות הניתנות לטיפול מקומי וחיצוני יחסית מהיר וקל יתר, תסמיני העור האחרים דורשים טיפול מורכב יותר של מציאת הגורם העיקרי לתסמין וטיפול משולב בגורם ובעור הפגוע.
אני מכנה את "מחלת העור" כתסמין, מכיוון שרוב "מחלות עור" הן תגובה של העור לגורם פנימי פיזי או רגשי\נפשי כגון: לחץ, מתח, חרדות, אלרגיות למזון, בעיות עיכול, שתן ולימפה האחראיים על פינוי פסולת מהגוף ואינם עושים את העבודה כראוי מסיבות שונות ולכן העור שמשמש בעת הצורך כאיבר פינוי פסולת. יש להתייחס באותה מידה גם ל"פסולת ריגשית" שאיננו מפנים כראוי – הדחקת רגשות כמו כעס, מרמור ותחושות שליליות אחרות ומודחקות לאורך זמן, בשלב מסויים הגוף "יקיא" אותן החוצה. בטיפול בתסמיני עור יש לחקור ולאבחן ביסודיות את הגורם ע"י תשאול יסודי של האדם הסובל ולהרכיב טיפול המותאם ספציפית לאותו אדם הכולל מענה לחוסר הנוחות והמראה של התסמין בעור והתייחסות מתאימה לגורם באם זה עיניין רגשי ו\או פיזי. הטיפול לרוב יכלול שינויים בתזונה, הוספת תוספי תזונה ו\או צמחי מרפא מותאמים אישית ולעיתים גם המלצות לקוסמטיקה וחומרים אחרים הבאים אתנו במגע.
כללים פשוטים להגנה וטיפול בעור סובל:
- השתדלו להמנע ממזונות קנויים המכילים חומרים שאינם מזוהים.
- המנעו לחלוטין ממוצרי חלב פרה למשך שבועיים, במידה ויש שיפור, המשיכו כך.
- הימנעו מסבוני כביסה ומרככים ריחניים מדי.
- השתדלו "להתקרצף" פחות במקלחת- זה שוטף את ההגנה הטבעית של העור (והמים מכילים מספיק כלור).
- ביחרו קוסמטיקה טבעית ונקייה מבישום יתר.
- במקום קרם גוף, נסו שמן קוקוס, שמן זית או שמן שקדים.
- לאלו עם תסמינים לחים, השתמשו בג'ל אלוורה טבעי ונקי.
- שתו חליטה של סירפד, כמומיל ופסיפלורה להרגעה וניקוז פסולת.
- "פרקו עול ריגשי" בשיחה ושיתוף עם חבר\ה או איש מקצוע מתאים (פסיכולוג\ית, ע"ס).
- במידה ואתם מורחים את אותה משחה כל יום מחדש והתסמין ממשיך להתקיים, זהו סימן מספיק טוב בכדי להבין שיש לטפל במקור הבעיה.
https://www.ipechealth.com/הספרייה/
אטופיק דרמטיטיס (אסתמה של העור), היא מחלת עור אלרגית המאופיינת בדלקת של העור, פריחה, גרד בלתי נסבל, ובדרך כלל גם מחלה אלרגית נוספת. העור אצל החולים יבש, מודלק, פצוע, שרוט ומצולק. הסיוט נראה אין סופי… המחלה מופיעה אצל תינוקות, ילדים ובוגרים.
אצל חלק מהילדים, ישנה נסיגה של המחלה בגיל ההתבגרות. אצל חלק מהבוגרים, המחלה מופיעה בגיל ההתבגרות ונמשכת לאורך שנים. אין מאפיינים קבועים. גם אצל אנשים מבוגרים מופיעה המחלה ללא התראה מוקדמת.
אצל חלק מהחולים במחלה ישנה במקביל תופעה של קשיי נשימה ברמות משתנות, או חסימה של האף כך שלא ניתן היה לנשום דרכו כלל. אצל חלקם יש ביטויי מתח (סטרס) ניכרים.
ילדה בת 4 שטופלה על ידי, הייתה "ממירה" את הדלקת האטופית בהתקפי אסתמה לסירוגין… הסתבר, שלילדה היה קשה להיפרד מהאם בבוקר כשהלכה לגן, וכשחזרה היתה צמודה אליה. למעשה, הילדה השתמשה במחלה, בתת מודע, על מנת למשוך תשומת לב האם, ו"לרתק" אותה אליה.
לכל האנשים שטופלו על ידי, ללא קשר לגילם ומצבם, היה גורם רגשי ששיבש את אורח חייהם התקין:
לבחור צעיר, שסבל מאטופיק דרמטיטיס כחמש שנים, לסירוגין, היתה התפרצות קשה של המחלה כשעלה נושא הגיוס לצבא, עתודה כן או לא, ונושאים נוספים. מטופלת אחרת סבלה מקושי בתקשורת עם ההורים, ואחרת מטראומה בגיל ילדות.
שתיים מההתמחויות העיקריות שלי הן IPEC plus וארומתרפיה, ומצאתי את עצמי באופן טבעי, משתמש בשתי השיטות יחד, על מנת לטפל בגורמים הרגשיים והפיזיים של המחלה.
על מטפל אייפק פלוס לאפשר למטופל "להוציא את השדים מהארון", להסתכל להם בעיניים, ולראות במו עיניו שניתן להתמודד עם כל אחד מהם. IPEC plus נתנה מענה מצוין כשיטת אבחון וטיפול, בה "בחר הגוף" עם איזה קושי הוא רוצה להתמודד, באיזה קצב ומה תהיה שיטת ההתמודדות . הגוף בחר אם להתמודד עם קושי רגשי, אלרגיה לגורם חיצוני או להתמודד עם טראומה מהעבר.
במקביל, ניתן טיפול ארומתרפי, שכלל בדרך כלל, ג´ל הזנה לעור, או משחה שומנית, שהורכבה משמנים ארומתרפים נוגדי דלקות, שמנים מרגיעים, שמנים המזרזים שיקום רקמות, וכמובן נוגדי חמצון כגון ויטמין E, שמן נר הלילה ועוד.
חשוב לציין, שבחירת המרכיבים נעשתה גם היא ב"מבדק שריר", אבן היסוד של שיטת IPEC plus.
לחלק מהמטופלים, ניתנו המלצות לצריכת שמנים צמחיים המכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3, 6, 9 וחומצה גמא ליאולנית. חומצות שומן אלה חיוניות בתהליך שיקום העור, טיפול ומניעת דלקות כלליות. שמנים אלה חוסמים יצור פרוסטגלנדינים דלקתיים ומאפשרים שיקום תהליכי בנית רקמות בגוף בכלל ובעור בפרט.
את סוג השמנים והמינונים בחרתי באמצעות מבדק שריר.
התוצאות לא אחרו להגיע… השינויים בעור היו דרמטיים. לפעמים השינויים ניכרו תוך יומיים שלושה, וניכר שיפור הדרגתי. במקביל עלתה רמת החיוניות של המטופלים,והיכולת שלהם להתמודד עם המצב או הסיטואציה שהביאה אותם להתפרצות המחלה.
לפעמים היו גם נסיגות. הנסיגות נגרמו משינויים במצב הרוח שמהווים חלק מההתמודדות עם הקשיים, קשיים חדשים שצצו לאחר שנפתרו הבעיות הראשוניות. קשיים חדשים (ישנים) צצים, כיוון שטיפול אייפק "מקלף" את הגורמים למחלה כמו בצל. כשגומרים לטפל בקליפה החיצונית, ניגשים לטפל בקליפה פנימית יותר, וכן הלאה, עד ש"נגמר הבצל".
הנסיגות, לא הגיעו בחומרתם במרבית המקרים למצב בו היה העור לפני תחילת הטיפול. נצפתה הטבה הולכת ונמשכת במצב העור, ובמצב הרגשי באופן עקבי. עם השיפור, עלתה המוטיבציה של המטופלים להתמודד עם מצבם. הגלגל מסתובב בכיוון הנכון…
על פי ניסיוני, שילוב בין הטיפול הרגשי לטיפול הארומתרפי, היווה נקודת זינוק מצוינת להחלמה.