הוא לא צריך לקום.באמת זה לא ברור?
חושב שלחנך ילד/ בחור/ אברך לכך שיש לקום לכל אישה נשואה למרות שהיא לא מבקשת, רק כי אולי אולי היא צריכה, זהו עיוות.
אסור לו לחשוב כך???
מספיק שיציע.
הוא לא צריך לקום.באמת זה לא ברור?
חושב שלחנך ילד/ בחור/ אברך לכך שיש לקום לכל אישה נשואה למרות שהיא לא מבקשת, רק כי אולי אולי היא צריכה, זהו עיוות.
אסור לו לחשוב כך???
וטוב שכך....מקוה שאני לא סוטה מדי הרבה מנושא האשכול.
לא דוקא מבוגרבודאי.
צריך מבוגר על כל ילד.
יש לך מקור לזה?לא דוקא מבוגר
על כל נסיעה שמשלמים (גם של ילד) אפשר לצרף נוסע מתחת לגיל 5.
מספיק שגם לא יציע.הוא לא צריך לקום.
מספיק שיציע.
ההגזמה הזו כתובה באשכול הזה לפחות 50 פעמים בווריאציות שונות.הי
אף אחד לא התכוון לדבר כזה
גם אם הוא נכתב בהגזמה
למה בלהרים חפץ כבד במיוחד ברור שגבר יעשה את זה
אבל לראות אישה בהריון עומדת בנסיעה זה לא ברור?
היא לא אולי אולי צריכה.באמת זה לא ברור?
אסור לו לחשוב כך???
כל גבר, לכל אישה נשואה
הקדמה:יש לך מקור לזה?
יכול לחסוך לי הרבה כסף
השאלה מה הכוונה ב"מתלווה".תרגום:
הקדמה:
ילד שטרם מלאו לו 5 פטור מתשלום עבור נסיעה באוטובוסים, אם הוא מתלווה לנוסע ששילם את דמי הנסיעה (הפטור מוגבל לילד אחד בלבד לכל נוסע בעל כרטיס)
ילדים בגיל 18-5 זכאים להנחה של 50% בנסיעה באוטובוסים באמצעות כרטיס "רב-קו"
על עגלת ילדים פתוחה ניתן פטור מלא מתשלום באוטובוס בכל שעות היום
בשאלות ובירורים ניתן לפנות אל המוקד הטלפוני של הרשות הארצית לתחבורה ציבורית - 8787*
ראו התוספת הראשונה לצו פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (מחירי נסיעה בקווי השירות באוטובוסים ומחירי נסיעה ברכבת מקומית) - סעיף 13
ילדים עד גיל 18 זכאים לפטור או להנחה בנסיעה באוטובוסים, בהתאם לגילם.
מי זכאי?
- ילדים שטרם מלאו להם 5, הנוסעים בליווי נוסע ששילם דמי נסיעה, פטורים מתשלום. הפטור הוא עבור ילד אחד המתלווה לכל נוסע בעל כרטיס נסיעה תקף.
- ילדים בגיל 18-5 (וכן ילדים עד גיל 5 שאינם פטורים מתשלום) זכאים להנחה של 50% ממחיר הנסיעה באמצעות הטענת כרטיס "רב-קו" בערך צבור.
את האמת שאני בהלם.יש בדברים האלו לפעמים הבדלי השקפות בין חוגים שונים ואכמ"ל.
כתוב בתורה:לא נעים להגיד את זה...
אבל אין סיבה שכל גבר יקום מחר לכל אשה,
אני יודע שכתוב דווקא מפני שיבה תקום ולא משהו אחר
זה תורה מעוותת שהומצאה כאן באשכול פרוג,
או שלמצער היא נלקחה ממחוזות ידועים שנוגדים את השקפת התורה.
נכון שזה לא נעים,
אשה שבאמת חייבת לשבת היא יכולה לבקש,
ובצורה יפה הבקשה היא בדרך כלל גם מתמלאת.
שמצוות "ואהבת" לא חלה על אישה?
שמצוות "לא תתעלם" לא חלה על אישה?
שמצוות "לא תעמוד על דם רעך" לא חלה על אישה? ועל עוברה?
לי זכור שפעם כתבו ככה בעיתון (לידע את האנשים ולחסוך להם כסף)השאלה מה הכוונה ב"מתלווה".
מענין לשאול את משרד התחבורה, אף פעם לא חשבתי על זה.
ואני מקבל יפה את שתי הדעות ומרשה לעצמי להזדעזע קלות, מאלו שמזדעזעים איך יתכן שיש החושבים לא כמותם.היא לא אולי אולי צריכה.
90% שהיא צריכה.
זה עיוות לחנך ילד להתעלם מכל המצוות הנ"ל כי שמא, והוא יקיים אותם לחינם.
רק להזכירך שאם ילד/בחור/אברך קם לאישה בגלל זה והיא לא באמת היתה צריכה, עדין שכר מצווה בידו.
מותר לך, רק תשתדל להיצמד למה שההלכה מגדירה כמזעזע.ואני מקבל יפה את שתי הדעות ומרשה לעצמי להזדעזע קלות, מאלו שמזדעזעים איך יתכן שיש החושבים לא כמותם.
מותר לי?
קודם כל מספיק גברים עולים לאוטובוס די נינוחים לא כולם בדיוק חזרו מקניות עמוסי סלים וכו' ואישה בהריון זה בהחלט קדימות ראשונה, מדובר בחיים של שתי נפשות!!! היא גם פחות יציבה וגם מאוד מסוכנת לה (ולתינוקה) נפילה, מלבד העובדה שקשה לעמוד זמן ממושךההגזמה הזו כתובה באשכול הזה לפחות 50 פעמים בווריאציות שונות.
גברים עולים לאוטובוס סתם בשביל הכיף, כי יש להם מעבר של שעה וחצי והם צריכים לנצל אותו, וסתם כי הם בדיוק מכירים את הנהג הזה.
נשים לא.
אני שאלתי,השאלה מה הכוונה ב"מתלווה".
מענין לשאול את משרד התחבורה, אף פעם לא חשבתי על זה.
במחילה הדעות שלך די התרככו מתחילת האשכול, או הובנו יותרואני מקבל יפה את שתי הדעות ומרשה לעצמי להזדעזע קלות, מאלו שמזדעזעים איך יתכן שיש החושבים לא כמותם.
מותר לי?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: