מענין לשמוע מה אתה מציע, איך כדאי לחנך את הילדים?ועל זה היה דיון האם ראוי לחנך כך או לא.
ולדעתי זהו עיוות.
ולעיוות לא מחנכים.
פשוט.
מענין לשמוע מה אתה מציע, איך כדאי לחנך את הילדים?ועל זה היה דיון האם ראוי לחנך כך או לא.
ולדעתי זהו עיוות.
ולעיוות לא מחנכים.
פשוט.
למה זה חינוך לעיוות שנער/בחור/גבר יקום תמיד לאישה, שרוב מוחלט של הסיכויים שהיא חלשה יותר ממנו?ועל זה היה דיון האם ראוי לחנך כך או לא.
ולדעתי זהו עיוות.
ולעיוות לא מחנכים.
פשוט.
אין שום סיבה שדבר שחוזר על עצמו כל שנה בחגים ובחול המועד לא יתגברו ,הם יכולים ללמוד משנה אחת לכל השנים ולצפות מראש כמה אוטובוסים לתגבר,ארועים חד פעמיים והלוויות אז טבעי שיהיה עומס בלתי צפוי ,אבל חגים??
יש קו 422 שאני נוסעת עם משפחתי במוצאי חגים והנהגים קבוע כל שנה בכל מוצאי חג לא עוצרים בתחנה כי זה בין התחנות האחרונות ,אף אחד לא מרים את הכפפה לדרוש לתגבר ,זה סיוט כל פעם ליסוע בעוד אוטובוס עם הילדים עד התחנות הראשונות
אגב, כן דובר על לעמוד בפני כל אישה ונערה!!בואו נעשה פה סדר, פמיניזם זה שיויון מגדרי מה שממש לא מדובר כאן אלא כולן מדגישות כל הזמן כמה הנשים חלשות פיזית מהגברים וחסרות אונים במצבים רבים, ולכן רק לכן יש לתת להן עדיפות במקרים מסוימים, אף אחד לא אמר שגבר צריך לקום בפני אישה בכל גיל מה שכן אמרו זה שבחור צעיר שרואה אישה נשואה יכול להציע את מקומו, אני בטוחה שאם האישה יכולה לעמוד היא תדחה את ההצעה, בכל מקרה אישה נשואה בדרך כלל בדרכה הביתה מהעבודה לטיפול בילדים ובבית, כך שגם אם היא במצב רגיל לא נורא לקום בפניה ולתת לה כמה דקות מנוחה בין משמרת א' למשמרת ב', העניין הכי חשוב זה שמגיע אוטובוס וגברים נדחפים כי הם חזקים יותר וברב המקרים הנשים וגם הנערות זקוקות לזה יותר כשמדובר בשעות הערב/ לילה, לגבי נערות לא אמרתי שיקומו להן אלא שלא ינעצו בהן מבטים אם הן לא קמות(ולא, זה לא קביל שכל ה50 נערות שיושבות עכשיו באוטובוס בדיוק לא יכולות לקום בפני אדם מבוגר/אישה במצב מיוחד) וסיפור אישי שלי, עליתי לאוטובוס בתחנה הראשונה במוצ"ש בגלל שהייתי עם תינוק בעגלה וכן במצב שלא יכולתי לעמוד נסיעה שלימה, התיישבתי ב"חוצפתי" מקדימה, בתחנה שאחרי עלו שני אברכים שנאלצו לעמוד כל הנסיעה, תוך כדי אני שומעת אותם אומרים אחד לשני על החוצפה של האישה הזו שהתיישבה מקדימה ובגללה הם נאלצים לעמוד, מה הם ציפו שאעשה? שאקום במצבי ואעמוד עם העגלה כדי שהם יוכלו לשבת????
תדפדפי אנשים.וסיפור אישי שלי, עליתי לאוטובוס בתחנה הראשונה במוצ"ש בגלל שהייתי עם תינוק בעגלה וכן במצב שלא יכולתי לעמוד נסיעה שלימה, התיישבתי ב"חוצפתי" מקדימה, בתחנה שאחרי עלו שני אברכים שנאלצו לעמוד כל הנסיעה, תוך כדי אני שומעת אותם אומרים אחד לשני על החוצפה של האישה הזו שהתיישבה מקדימה ובגללה הם נאלצים לעמוד, מה הם ציפו שאעשה? שאקום במצבי ואעמוד עם העגלה כדי שהם יוכלו לשבת????
זה היה הקמפיין ברכבת הקלה בי-ם ואנשים התחנכו אט אט ברכבת, אולי כדאי גם באוטובוסים..עוד דבר שחייבים לשנות
קודם כל יורדים מהאוטובוס(לתת לאנשים לרדת) ,ורק אח'כ עולים!!! (כולל לחנך את הילדים לכך...)
אם זהו לא עיוות, אז מה כן.
למה זה חינוך לעיוות שנער/בחור/גבר יקום תמיד לאישה, שרוב מוחלט של הסיכויים שהיא חלשה יותר ממנו?
(וגם אם לא, לה יש לחזור לבית עמוס ומלא וישר לטפל בעולליה, שזה הבדל גדול אם היא סחוטה או לא?)
זה לא עיוות, זה בין אדם לחברו פשוט.
לא יצא לי ליסוע באוטובוסים לים מה יעשה הציבור שרוצה ליסוע? זה אינדודואלי לכל קו ,יש קווים כמו של חברת קווים שממש מתגברים הרבה אבל יש הרבה אוטובוסים שאין מענה לציבור והלוואי והיו מתגברים כל דקהאת לא חושבת שיש גבול לכמות שאפשר לתגבר?
אני לא יודעת לגבי הקו הספציפי יכול להיות שבאמת הם לא מוסיפים אפילו אוטובוס אחד
אני מדברת לדוג על אוטובסים לים - כל דקה יצא אוטובוס! וזה היה טיפה מין הים
לא באמת ראלי שכל ילדי העיר יצאו בכל יום לים והכל יהיה בסדר
מענין לשמוע מה אתה מציע, איך כדאי לחנך את הילדים?
מה שכתבו למעלה כמה וביניהם אני, לחנך קודם כל נגד דחיפות מכל סוג.למה זה חינוך לעיוות שנער/בחור/גבר יקום תמיד לאישה, שרוב מוחלט של הסיכויים שהיא חלשה יותר ממנו?
(וגם אם לא, לה יש לחזור לבית עמוס ומלא וישר לטפל בעולליה, שזה הבדל גדול אם היא סחוטה או לא?)
זה נכון ממשהיתה תקופה שהייתי נוסע קבוע באוטובוסים העירוניים.
אברך צעיר לגמרי בריא וחזק ב"ה.
אבל היו ילדים שקבוע היו מפצירים בי לשבת על המקום שלהם. למרות שאמרתי להם שאני לא רוצה ולא צריך הם ממש התחננו אז ישבתי...
כל הכבוד למי שחינך אותם
ברור, המשכתי לשבת, זה רק כל כך הכעיס אותי, ועוד מדובר באברכים נשואים, מה קורה בבית כשהאישה במצב מיוחד? גם עולם כמנהגו נוהג?תדפדפי אנשים.
מה את סופרת?
מקסימום היית מקריאה להם מה שכתוב במדבקה מאחורי הנהג.
כמה שזה לא נעים, לפעמים צריך לומר ברור בנעימות ובחיוךהעפתי מבטים ואף אחת לא נרמזה
אכן, מהאשכול הזה ביחד עם המכתב שצרפת,מרן ר' חיים קניבסקי שליט"א אומר מה לעשות ולתקן כדי שלא יהיו עוד אסונות כאלה
צפה בקובץ המצורף 881143
מסכימה ממש! אולי באמת תעלו קצת סיפורים טובים ללמד זכות על הציבור החרדי, על האנשים הרבים הטובים שיש בוזה נכון ממש
לפעמים אני חושבת על אדם לא מהציבור שלנו שנקלע לאחד האשכולות האלו
מבחוץ זה נראה נורא ואיום
הנשים המסכנות שעומדות באוטובוס
הבחורות הפטפטניות שלא שמות לב
הגברים הבריונים שדוחפים ולא רואים אותן,
הבחורים האלימים, הילדים הלא מחונכים וכו'
והחברה בכללי, מושחתת ממש
אני חושבת שעצם זה שיש כאן דיון כזה זה יפה ומרגש
כמה סיטואציות יפות כמו אלו כן קיימות,
כמה בחורות כן קמו לאישה אפילו צעירה, או לאברך שחזר מתלמודו רק בשביל לכבד
כמה בחורים הציעו בעדינות מקום,
כמה עמדו בדממה בלי לרטון גם בעומס כמעט בלתי נסבל,
כמה אנשים עדינים, מכבדים וטובים יש כאן
הציבור שלנו הוא הציבור הכי יפה שקיים על כדור הארץ הזו
אז יש קצת חוסר מודעות, כמה בחורים חצופים וקצת חוסר שימת לב
כדאי לשים לב מעכשיו ולתקן את הדרוש תיקון
רק כדי להיות ציבור יפה יותר
עד כאן השתפכותי להיום
היום זה לא קורא הרבה שאנשים מעירים הם כבר לא מעיזים כי יש כבר חוק לנושא,פעם היה המצב הרבה יותר גרועתדפדפי אנשים.
מה את סופרת?
מקסימום היית מקריאה להם מה שכתוב במדבקה מאחורי הנהג.
נכון אך יש לזכור שהידור מצווה לא קודם ל"לא תעמוד על דם רעך"איני מביע דעה על מנהג ה"מהדרין" שהונהג בכמה מקומות (על פי הוראתם של חלק מגדולי ישראל)
אבל במקומות שנוהגים כן (בפרט אם זה על דעת רבני העיר) לדעתי יש בעיה הלכתית שאשה תשב בארבעת המושבים הראשונים ולא משנה מה המצב שלה.
אפשר ציטוט כזה שאומר שצריך לקום בפני נערה? ממה שזכור לי מדובר היה לתת להן לעלות לאוטובוסים בשעות הערב המאוחרות שלא יתקעו ברחובות בלי תחבורהאגב, כן דובר על לעמוד בפני כל אישה ונערה!!
אם זהו לא עיוות, אז מה כן.
בקצוות כולם מסכימים.
דנים רק בניואנסים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: