דרוש מידע אחרי האסון - זה הזמן למנוע אסונות נוספים ר"ל!

מצב
הנושא נעול.

cherry c

משתמש סופר מקצוען
ועל זה היה דיון האם ראוי לחנך כך או לא.
ולדעתי זהו עיוות.
ולעיוות לא מחנכים.
פשוט.
למה זה חינוך לעיוות שנער/בחור/גבר יקום תמיד לאישה, שרוב מוחלט של הסיכויים שהיא חלשה יותר ממנו?
(וגם אם לא, לה יש לחזור לבית עמוס ומלא וישר לטפל בעולליה, שזה הבדל גדול אם היא סחוטה או לא?)

זה לא עיוות, זה בין אדם לחברו פשוט.

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
בואו נעשה פה סדר, פמיניזם זה שיויון מגדרי מה שממש לא מדובר כאן אלא כולן מדגישות כל הזמן כמה הנשים חלשות פיזית מהגברים וחסרות אונים במצבים רבים, ולכן רק לכן יש לתת להן עדיפות במקרים מסוימים, אף אחד לא אמר שגבר צריך לקום בפני אישה בכל גיל מה שכן אמרו זה שבחור צעיר שרואה אישה נשואה יכול להציע את מקומו, אני בטוחה שאם האישה יכולה לעמוד היא תדחה את ההצעה, בכל מקרה אישה נשואה בדרך כלל בדרכה הביתה מהעבודה לטיפול בילדים ובבית, כך שגם אם היא במצב רגיל לא נורא לקום בפניה ולתת לה כמה דקות מנוחה בין משמרת א' למשמרת ב', העניין הכי חשוב זה שמגיע אוטובוס וגברים נדחפים כי הם חזקים יותר וברב המקרים הנשים וגם הנערות זקוקות לזה יותר כשמדובר בשעות הערב/ לילה, לגבי נערות לא אמרתי שיקומו להן אלא שלא ינעצו בהן מבטים אם הן לא קמות(ולא, זה לא קביל שכל ה50 נערות שיושבות עכשיו באוטובוס בדיוק לא יכולות לקום בפני אדם מבוגר/אישה במצב מיוחד) וסיפור אישי שלי, עליתי לאוטובוס בתחנה הראשונה במוצ"ש בגלל שהייתי עם תינוק בעגלה וכן במצב שלא יכולתי לעמוד נסיעה שלימה, התיישבתי ב"חוצפתי" מקדימה, בתחנה שאחרי עלו שני אברכים שנאלצו לעמוד כל הנסיעה, תוך כדי אני שומעת אותם אומרים אחד לשני על החוצפה של האישה הזו שהתיישבה מקדימה ובגללה הם נאלצים לעמוד, מה הם ציפו שאעשה? שאקום במצבי ואעמוד עם העגלה כדי שהם יוכלו לשבת????

BATELCAP

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אכן ישנה בעיה של דחיפות במגזר.
ואני מדברת בתור צלמת אירועים שמצלמת כל מני סוגי מגזרים. במגזר החרדי זה בעייתי מאוד(עד מסוכן. במיוחד שאני על סולם)
ובמודבר סך הכל על חתונה,לא אירועי המוני במירון\כותל.
וכדאי לעלות את העניין לסדר היום. אני יכולה להעיד שבישיבה של אחי, הראש ישיבה ממש נתן להם שיחה ארוכה בנושא. וממש שמחתי!

רחלה 123

משתמש מקצוען
אין שום סיבה שדבר שחוזר על עצמו כל שנה בחגים ובחול המועד לא יתגברו ,הם יכולים ללמוד משנה אחת לכל השנים ולצפות מראש כמה אוטובוסים לתגבר,ארועים חד פעמיים והלוויות אז טבעי שיהיה עומס בלתי צפוי ,אבל חגים??
יש קו 422 שאני נוסעת עם משפחתי במוצאי חגים והנהגים קבוע כל שנה בכל מוצאי חג לא עוצרים בתחנה כי זה בין התחנות האחרונות ,אף אחד לא מרים את הכפפה לדרוש לתגבר ,זה סיוט כל פעם ליסוע בעוד אוטובוס עם הילדים עד התחנות הראשונות

את לא חושבת שיש גבול לכמות שאפשר לתגבר?
אני לא יודעת לגבי הקו הספציפי יכול להיות שבאמת הם לא מוסיפים אפילו אוטובוס אחד
אני מדברת לדוג על אוטובסים לים - כל דקה יצא אוטובוס! וזה היה טיפה מין הים
לא באמת ראלי שכל ילדי העיר יצאו בכל יום לים והכל יהיה בסדר

שארפער

משתמש מקצוען
בואו נעשה פה סדר, פמיניזם זה שיויון מגדרי מה שממש לא מדובר כאן אלא כולן מדגישות כל הזמן כמה הנשים חלשות פיזית מהגברים וחסרות אונים במצבים רבים, ולכן רק לכן יש לתת להן עדיפות במקרים מסוימים, אף אחד לא אמר שגבר צריך לקום בפני אישה בכל גיל מה שכן אמרו זה שבחור צעיר שרואה אישה נשואה יכול להציע את מקומו, אני בטוחה שאם האישה יכולה לעמוד היא תדחה את ההצעה, בכל מקרה אישה נשואה בדרך כלל בדרכה הביתה מהעבודה לטיפול בילדים ובבית, כך שגם אם היא במצב רגיל לא נורא לקום בפניה ולתת לה כמה דקות מנוחה בין משמרת א' למשמרת ב', העניין הכי חשוב זה שמגיע אוטובוס וגברים נדחפים כי הם חזקים יותר וברב המקרים הנשים וגם הנערות זקוקות לזה יותר כשמדובר בשעות הערב/ לילה, לגבי נערות לא אמרתי שיקומו להן אלא שלא ינעצו בהן מבטים אם הן לא קמות(ולא, זה לא קביל שכל ה50 נערות שיושבות עכשיו באוטובוס בדיוק לא יכולות לקום בפני אדם מבוגר/אישה במצב מיוחד) וסיפור אישי שלי, עליתי לאוטובוס בתחנה הראשונה במוצ"ש בגלל שהייתי עם תינוק בעגלה וכן במצב שלא יכולתי לעמוד נסיעה שלימה, התיישבתי ב"חוצפתי" מקדימה, בתחנה שאחרי עלו שני אברכים שנאלצו לעמוד כל הנסיעה, תוך כדי אני שומעת אותם אומרים אחד לשני על החוצפה של האישה הזו שהתיישבה מקדימה ובגללה הם נאלצים לעמוד, מה הם ציפו שאעשה? שאקום במצבי ואעמוד עם העגלה כדי שהם יוכלו לשבת????
אגב, כן דובר על לעמוד בפני כל אישה ונערה!!
אם זהו לא עיוות, אז מה כן.
בקצוות כולם מסכימים.
דנים רק בניואנסים.

cherry c

משתמש סופר מקצוען
וסיפור אישי שלי, עליתי לאוטובוס בתחנה הראשונה במוצ"ש בגלל שהייתי עם תינוק בעגלה וכן במצב שלא יכולתי לעמוד נסיעה שלימה, התיישבתי ב"חוצפתי" מקדימה, בתחנה שאחרי עלו שני אברכים שנאלצו לעמוד כל הנסיעה, תוך כדי אני שומעת אותם אומרים אחד לשני על החוצפה של האישה הזו שהתיישבה מקדימה ובגללה הם נאלצים לעמוד, מה הם ציפו שאעשה? שאקום במצבי ואעמוד עם העגלה כדי שהם יוכלו לשבת????
תדפדפי אנשים.
מה את סופרת?

מקסימום היית מקריאה להם מה שכתוב במדבקה מאחורי הנהג.

D

Deleted 66182

אורח
עוד דבר שחייבים לשנות

קודם כל יורדים מהאוטובוס(לתת לאנשים לרדת) ,ורק אח'כ עולים!!! (כולל לחנך את הילדים לכך...)
זה היה הקמפיין ברכבת הקלה בי-ם ואנשים התחנכו אט אט ברכבת, אולי כדאי גם באוטובוסים..

cherry c

משתמש סופר מקצוען

למה זה חינוך לעיוות שנער/בחור/גבר יקום תמיד לאישה, שרוב מוחלט של הסיכויים שהיא חלשה יותר ממנו?
(וגם אם לא, לה יש לחזור לבית עמוס ומלא וישר לטפל בעולליה, שזה הבדל גדול אם היא סחוטה או לא?)

זה לא עיוות, זה בין אדם לחברו פשוט.

חיהARC

משתמש חדש
את לא חושבת שיש גבול לכמות שאפשר לתגבר?
אני לא יודעת לגבי הקו הספציפי יכול להיות שבאמת הם לא מוסיפים אפילו אוטובוס אחד
אני מדברת לדוג על אוטובסים לים - כל דקה יצא אוטובוס! וזה היה טיפה מין הים
לא באמת ראלי שכל ילדי העיר יצאו בכל יום לים והכל יהיה בסדר
לא יצא לי ליסוע באוטובוסים לים מה יעשה הציבור שרוצה ליסוע? זה אינדודואלי לכל קו ,יש קווים כמו של חברת קווים שממש מתגברים הרבה אבל יש הרבה אוטובוסים שאין מענה לציבור והלוואי והיו מתגברים כל דקה

שארפער

משתמש מקצוען
מענין לשמוע מה אתה מציע, איך כדאי לחנך את הילדים?
מה שכתבו למעלה כמה וביניהם אני, לחנך קודם כל נגד דחיפות מכל סוג.
וכל הזקוק לשבת, לוותר לו. (ללא דגש על "אישה". אלא הנשים בכלל כל הזקוקים.)
אישה שזקוקה ולא רואים את זה, שתבקש בעדינות. (לא אני כתבתי. נשים כאן כתבו.)
אם היא מתביישת, (ואני מבין את זה לגמרי.) אז יש לנו כאן בעיה. מקרי העזרה הללו, לא יכוסו בסיוע.

לדעתי, בשל אותם המקרים, לחנך שיקומו לכל אישה, חוץ מההתאחדות עם רוחות הפמיניזם החילוני מבחוץ, זה גם ממש לא מוצדק.

ולהזדעזע מכך שבחורי ישיבה לא חונכו כך, זה כבר ודאי מוגזם.
הובנתי?
מובן למה לדעתי זה עיוות?
לא חייבים להסכים.
השאלה היא האם מבינים.

Ayalas

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
היתה תקופה שהייתי נוסע קבוע באוטובוסים העירוניים.
אברך צעיר לגמרי בריא וחזק ב"ה.
אבל היו ילדים שקבוע היו מפצירים בי לשבת על המקום שלהם. למרות שאמרתי להם שאני לא רוצה ולא צריך הם ממש התחננו אז ישבתי...
כל הכבוד למי שחינך אותם
זה נכון ממש
לפעמים אני חושבת על אדם לא מהציבור שלנו שנקלע לאחד האשכולות האלו
מבחוץ זה נראה נורא ואיום
הנשים המסכנות שעומדות באוטובוס
הבחורות הפטפטניות שלא שמות לב
הגברים הבריונים שדוחפים ולא רואים אותן,
הבחורים האלימים, הילדים הלא מחונכים וכו'
והחברה בכללי, מושחתת ממש
אני חושבת שעצם זה שיש כאן דיון כזה זה יפה ומרגש
כמה סיטואציות יפות כמו אלו כן קיימות,
כמה בחורות כן קמו לאישה אפילו צעירה, או לאברך שחזר מתלמודו רק בשביל לכבד
כמה בחורים הציעו בעדינות מקום,
כמה עמדו בדממה בלי לרטון גם בעומס כמעט בלתי נסבל,
כמה אנשים עדינים, מכבדים וטובים יש כאן
הציבור שלנו הוא הציבור הכי יפה שקיים על כדור הארץ הזה
אז יש קצת חוסר מודעות, כמה בחורים חצופים וקצת חוסר שימת לב
כדאי לשים לב מעכשיו ולתקן את הדרוש תיקון
רק כדי להיות ציבור יפה וטוב יותר
עד כאן השתפכותי להיום

נערך לאחרונה ב:

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
תדפדפי אנשים.
מה את סופרת?

ברור, המשכתי לשבת, זה רק כל כך הכעיס אותי, ועוד מדובר באברכים נשואים, מה קורה בבית כשהאישה במצב מיוחד? גם עולם כמנהגו נוהג?

D

Deleted 66182

אורח
העפתי מבטים ואף אחת לא נרמזה
כמה שזה לא נעים, לפעמים צריך לומר ברור בנעימות ובחיוך
בדיוק כמו שאם תחזרי מהעבודה ולידך בני עשרה חרדים שואגים בקולי קולות מה תעשי?
יש מקום לאסרטיביות נעימה
בשבוע שעבר בקשתי מכמה שנורא הרעישו אם אפשר קצת להוריד טונים כי "יש כאן אנשים שחוזרים מהעבודה"
והם ממש התחשבו וחצי אוטובוס נשם בהקלה למה לא לבקש יפה?
כי זה מראה שאנחנו "מזדקנים"? "כבדים" "טרחנים" אז מה?...
וגם מבנות סמינר בקשתי סליחה, אפשר לשבת? ונתנו בשמחה
אם זו תהיה התרבות גם להן יקומו בבא העת..(בלי לשלול את העובדה שגם בת סמינר יכולה להיות ממוטטת ובעצם כל אחד, מי יודע)
אחרי מקרה אחד של עלפון לעיני כל ישראל זה עדיף.

משתדרגת

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
סליחה שאני מעיזה, אבל למה כולן נבהלות כל כך מהמילה 'פמיניזם'?
לא ביקשנו כאן ללמוד גמרא או לקרוא בתורה.
אכן ככל שהדורות מתקדמים, יש יותר מודעות לצרכים הנשיים,
והיכולת לדחוק את הנשים לפינה ולהתעלם מהן קטן והולך.
זה לא רק בנושאים האלו, זה בעוד הרבה תחומים, כמו רפואה למשל.
יתכן מאוד שזה קורה בעקבות ההתעוררות הפמיניסטית, ומה בכך?
זה דבר טוב ומבורך, ובגלל הדבר הזה גם אנחנו הנשים הולכות לעבודה כל יום,
ולא אומרים שזה יכול לגרום לפמיניזם חלילה...

cherry c

משתמש סופר מקצוען
מרן ר' חיים קניבסקי שליט"א אומר מה לעשות ולתקן כדי שלא יהיו עוד אסונות כאלה
צפה בקובץ המצורף 881143
אכן, מהאשכול הזה ביחד עם המכתב שצרפת,
עולה לי שצריך לעשות עמותה לעזרה כספית לנשים להוציא רשיון.
יביא את הפיתרון הצנוע ביותר ולא נמצא עוד אישה דחופה או מתעלפת בתח"צ.

אני אישית כמובן עם רשיון, ולא מוצאת את עצמי ח"ו במצבים מזעזעים כמו שתוארו פה, נדחפת על ידי המון גברי ששואט לאוטובוס, או מתעלפת מבחילות ומייחלת שגבר יפנה את מקומו.
ב"ה.

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
זה נכון ממש
לפעמים אני חושבת על אדם לא מהציבור שלנו שנקלע לאחד האשכולות האלו
מבחוץ זה נראה נורא ואיום
הנשים המסכנות שעומדות באוטובוס
הבחורות הפטפטניות שלא שמות לב
הגברים הבריונים שדוחפים ולא רואים אותן,
הבחורים האלימים, הילדים הלא מחונכים וכו'
והחברה בכללי, מושחתת ממש
אני חושבת שעצם זה שיש כאן דיון כזה זה יפה ומרגש
כמה סיטואציות יפות כמו אלו כן קיימות,
כמה בחורות כן קמו לאישה אפילו צעירה, או לאברך שחזר מתלמודו רק בשביל לכבד
כמה בחורים הציעו בעדינות מקום,
כמה עמדו בדממה בלי לרטון גם בעומס כמעט בלתי נסבל,
כמה אנשים עדינים, מכבדים וטובים יש כאן
הציבור שלנו הוא הציבור הכי יפה שקיים על כדור הארץ הזו
אז יש קצת חוסר מודעות, כמה בחורים חצופים וקצת חוסר שימת לב
כדאי לשים לב מעכשיו ולתקן את הדרוש תיקון
רק כדי להיות ציבור יפה יותר
עד כאן השתפכותי להיום
מסכימה ממש! אולי באמת תעלו קצת סיפורים טובים ללמד זכות על הציבור החרדי, על האנשים הרבים הטובים שיש בו

חיהARC

משתמש חדש
תדפדפי אנשים.
מה את סופרת?

היום זה לא קורא הרבה שאנשים מעירים הם כבר לא מעיזים כי יש כבר חוק לנושא,פעם היה המצב הרבה יותר גרוע
והנשים היו נכנעות ועוברות אחורה ,לי קשה לשבת אחורה ואני קבוע יושבת במושבים די קדמיים ובד"כ אף אחד לא מעיז לא לצייץ

D

Deleted 66182

אורח
איני מביע דעה על מנהג ה"מהדרין" שהונהג בכמה מקומות (על פי הוראתם של חלק מגדולי ישראל)
אבל במקומות שנוהגים כן (בפרט אם זה על דעת רבני העיר) לדעתי יש בעיה הלכתית שאשה תשב בארבעת המושבים הראשונים ולא משנה מה המצב שלה.
נכון אך יש לזכור שהידור מצווה לא קודם ל"לא תעמוד על דם רעך"
צריך שיקול דעת גם של האשה וגם של הסביבה
ובעיקר שלא תהיה שיפוטיות שיהיה ברור מאד שאם בכל אופן אשה ישבה מקדימה זה אומר שלא היתה לה ברירה!
כמו אשה שמתיישבת ליד איש לפעמים זה גובל בבבריאות.
זה דורש כנות מהנשים לכבד את מנהג המקום ולנסות להסתדר
ואת הסביבה- לא להיות שיפוטית וקנאית להידור יותר מעיקר הדין.

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אגב, כן דובר על לעמוד בפני כל אישה ונערה!!
בקצוות כולם מסכימים.
דנים רק בניואנסים.
אפשר ציטוט כזה שאומר שצריך לקום בפני נערה? ממה שזכור לי מדובר היה לתת להן לעלות לאוטובוסים בשעות הערב המאוחרות שלא יתקעו ברחובות בלי תחבורה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה