חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

מסוקרנת

משתמש פעיל
משהי נתנה לי מתכון מתוק ואני חייבת לשתף

זה לא עוגה ולא קינוח אולי תקראו לזה נשנוש או סוג של פטיפור לא מרשים... (העיקר טעים וקל להכנה)


להמיס בסיר 3 חבילות שוקולד מריר
להוסיף :240 גר' ביסקוויטים טחונים טוב
140 ג' קרם קפוצ'ינו

לערבב הכל יחד לעיסה חלקה
לשטוח בתבנית תנור כדי שיצא דק יותר (שטחתי בתבנית קטנה יותר ויצא מידי עבה)
להוציא ולשבור לחתיכות(לא סימטריות)
לשים בקופסא כף קקאו ואת שברי השוקולד ולערבב
והנה התוצאה: (נראה כמו אבנים חומות)
או לשקשק במקום בקקאו ב 2 כפות אבקת סוכר יוצא יאמייייי
 

פרונט

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עוגת שיש
9 ביצים
2 ורבע כוסות סוכר
להקציף לקצף יציב.
להוסיף
כוס וחצי שמן
3 כוסות קמח
כפית וחצי א"א
שקית וחצי סוכר וניל
להעביר חצי מהבלילה לתבנית גדולה עם ניר אפיה
להמיס 2 חבילות שוקולד מריר לערבב לתוך החצי הנותר של הבלילה
למזוג מעל הבלילה הלבנה- ליצור צורת שיש (גל עם מזלג)
לאפות חצי שעה על 180
אחרי שמוכן לפזר אבקת סוכר (אני וויתרתי על זה)
היא טובה בהקפאה?
 

sari1100

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
עוגת שכבות\גיסתי-בעלי טוען שמדובר בעוגה "ליגה" ואפשר לאכול ממנה כמויות.

חומרים:
טורט לבן:

9 ביצים
2\1 1 כוסות סוכר
2 סוכר ווניל
2 כוסות קמח
4\3 כוס שמן
1 א. אפיה

הכנה:
להפריד ביצים ולהקציף עם סוכר, להנמיך מהירות ולהוסיף חומרים, לחלק ל-2 ולאפות ב180 מע' כ-10 דק'

במעבד מזון:

1 טורט לבן (כן, כן!)
3 כפות קקאו
1 כוס מים
3 כפות יין
1 כוס סוכר
1 כף קפה
3 כפות ת. ווניל
1 מרגרינה בטמפרטורת חדר

הכנה:

לבלנדר היטב במעבד מזון ולמרוח על הטורט השני, להקפיא חצי שעה.
בינתיים להכין ציפוי קפה:

1 מרגרינה
100 גר' א. סוכר
2 ביצים
מעט ת. ווניל
1 כף קפה
2\1 2 כפות פודינג ווניל

הכנה:
מבלנדרים היטב בבלנדר, מורחים על העוגה מקפיאים חצי שעה וחותכיםצפה בקובץ המצורף 734572
נראית מעולה.
יש מצב לוותר על הביצים בציפוי, או להמיר אותן במשהו אחר?
מרתיע אותי השימוש בביצים חיות :(
 

מירי84

משתמש פעיל
בשמחה

פשטידת פטריות אישיות מעולה
5 בצלים לבנים גדולים חתוכים לרצועות דקות
2 סלסלאות פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
4 ביצים
4 כפות קמח תופח
1 כף קורנפלור
1 מיכל שמנת לבישול 15%-רציתי פרווה שמתי ריץ'
כף שטוחה מלח
פלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל180
מטגנים את הבצל והפטריות: מחממים שכבה של כ-ס"מ שמן בסיר רחב ומטגנים את רצועות הבצל עד שהן מתרככות ומזהיבות, התהליך הזה לוקח כ-15 דקות ולא כדאי לוותר עליו כי הטיגון נותן המון טעם לפשטידה. מוציאים את הבצל לקערה גדולה, מוסיפים עוד קצת שמן ובאותו הסיר מטגנים גם את פרוסות הפטריות עד שהן מזהיבות. מוציאים גם אותן אל הקערה.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מוסיפים את שאר החומרים: מצננים מעט את הבצל ואת הפטריות ואז מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת למאפינס אישיים
אופים כ-15 -20 דקות על 180 עד שהן משחימות.

עוגת שיש
9 ביצים
2 ורבע כוסות סוכר
להקציף לקצף יציב.
להוסיף
כוס וחצי שמן
3 כוסות קמח
כפית וחצי א"א
שקית וחצי סוכר וניל
להעביר חצי מהבלילה לתבנית גדולה עם ניר אפיה
להמיס 2 חבילות שוקולד מריר לערבב לתוך החצי הנותר של הבלילה
למזוג מעל הבלילה הלבנה- ליצור צורת שיש (גל עם מזלג)
לאפות חצי שעה על 180
אחרי שמוכן לפזר אבקת סוכר (אני וויתרתי על זה)

סופלה
מתכון מאוד סטנדרטי לא מידי התלהבתי ממשיכה לחפש משהו יותר מוצלח
פשוט המגבת היתה בדיוק בצבע של המאפינס אז זה נראה יפה :)
@מגנום
איזה כוסות? (לעוגת שיש)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נראית מעולה.
יש מצב לוותר על הביצים בציפוי, או להמיר אותן במשהו אחר?
מרתיע אותי השימוש בביצים חיות :(
אין מצב לוותר על הביצים
אבל עולה בדעתי רעיון אולי מיונז?
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
הבצק של העני בקר מושלם.
 

הודיה 482

משתמש מקצוען
יש לי מתכון של תפו"א בליגה אחרת. (אין לי תמונה..)
קריספי מבחוץ ורך מבפנים בטעם מתקתק...זה הדבר שבעלי הכי אוהב
הקדמה:
בתור בת לאמא מרוקאית אני לא יודעת כמות. אומנם אני נשואה פחות משנתיים וכל הזמן היתי מתחננת לאמא שלי בטלפון "אמא אבל כמה שמים בדיוק"? והיא אומרת לי: "באמת שאני לא יודעת להגיד לך"
מפה לשם למדתי את המקצוע (ועדין לומדת).
בקיצור מתכון מהממם בלי כמיות :)
מתכון:
תפוחי אדמה קטנים-בנוניים עם קליפה .
שמן
פפריקה
מלח
מעט צילי גרוס-לא חובה
סילאן

אופן ההכנה:
יש לנקות היטב עם מים וסבון את התפו"א את ולהסיר עם סכין מהשלא נראה טוב.
להרתיח את התפו"א (בשלמותם) עד שהם מתחילים להתרכך (לא ברמה שיורדת הקליפה אלה שנינעצץ סכין בפנים)
לאחר מכן יש לסדר אותם בתבנית עם רווחים קטנים.
לוקחים פטיש של שניצל ומועכים כל אחת (נותנים מכה קלה)
מורחים סילאן על כל אחד. ובכוס חד פעמית שמים פפריקה, מלח, צילי גרוס ושמן. מערבבים ויצ3ים על התפו"א.
מכניסים לתנור (בלי כיסוי) למשך 10-15 דקות בלבד.

בתאבוןןן.
 

טינטין!

משתמש מקצוען
גלידת תותים פרווה

4 מוצרים בלבד

1/2 קילו תותים קפואים טחונים (אפשר לשחק עם הכמות)
1 חלבון ביצה
שמים בייחד במיקסר מתחילים להקציף
מוסיפים 1/3 כוס סוכר (גם כאן אפשר לשחק עם הכמות לפי הטעם)
ומקציפים עד שמקבלים קצף יציב.

בנפרד מקצים 1 ריץ - יש גרסה שמוסיפים את זה לקצף של התותים - לדעתי יוצא פחות אוורירי - אני פחות התחברתי....
לערבב בעדינות בצורת קיפול.....

שמתי בקופסא של 2 ליטר, אח"כ עשיתי כדורים עם כף גלידה.......

בהצלחה!

רוטב תות
1/3 כוס מיץ תפוזים / דובדבן
150-200 גרם תותים קפואים
כף אבקת סוכר
מעט ליקר שרי

מרסקים במעבד מזון הכל בייחד.
תודה, נשמע נהדר.
איזה כמות יוצאת מהגלידה?
כמה מנות בערך?
 

צחור

משתמש מקצוען
מאפינס בצל ופטריות

חייבת לציין שבמתכון הזה יש טיפ שעליתי עליו די בטעות והוא פשוט התברר כטיפ חשוב:
אחרי שאני מכינה את העיסה, אני משהה אותה כ4-5 שעות עד שהבצל שבתוכה הופך לפחות קשה ויותר רך, והפשטידה הופכת למאפינס אוורירי ולא לפשטידת בצל עם בצל נגיס בתוכה, ואח"כ שולחת לאפיה.
ההוכחה לכך שזה יצא וואו היתה כששלחתי את המאפינס למישהי שבעלה שונא בצל מובהק (ממש לא מסוגל שזה מופיע באוכל שלו, ואם אין ברירה, הוא פשוט יושב להוציא אחד אחד :D ) והיא סיפרה לי שהוא לא ידע מה השם של הפשטידה ואכל 2 יחידות!!

טוב, אז הנה המתכון:

מצרכים:
4 בצל בינוני קטן
חבילת שימורי פטריות
3 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס מים
אבקת אפיה
כף א. מרק בצל \ פטריות
3 כפות שמן
פלפל
מלח
הכנה: קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לחתיכות מעט קטנות ומערבבים עם שאר הרכיבים
משהים את התערובת מעל שעתים כדי שהבצל יתרכך.
מוזגים לתבניות אישיות או לתבנית אינגליש קייק עד 3\4 מהגובה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה, וקיסם שננעץ במרכז התבנית יוצא יבש.
בתאבון!



צפה בקובץ המצורף 549733 צפה בקובץ המצורף 549735
@אפרת 10 או כל אחת שניסתה
כמה מאפינס יוצאים מזה?
רוצה לדעת כמה כמויות להכפיל..
 

אילה ג

משתמש פעיל
מאפינס בצל ופטריות

חייבת לציין שבמתכון הזה יש טיפ שעליתי עליו די בטעות והוא פשוט התברר כטיפ חשוב:
אחרי שאני מכינה את העיסה, אני משהה אותה כ4-5 שעות עד שהבצל שבתוכה הופך לפחות קשה ויותר רך, והפשטידה הופכת למאפינס אוורירי ולא לפשטידת בצל עם בצל נגיס בתוכה, ואח"כ שולחת לאפיה.
ההוכחה לכך שזה יצא וואו היתה כששלחתי את המאפינס למישהי שבעלה שונא בצל מובהק (ממש לא מסוגל שזה מופיע באוכל שלו, ואם אין ברירה, הוא פשוט יושב להוציא אחד אחד :D ) והיא סיפרה לי שהוא לא ידע מה השם של הפשטידה ואכל 2 יחידות!!

טוב, אז הנה המתכון:

מצרכים:
4 בצל בינוני קטן
חבילת שימורי פטריות
3 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס מים
אבקת אפיה
כף א. מרק בצל \ פטריות
3 כפות שמן
פלפל
מלח
הכנה: קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לחתיכות מעט קטנות ומערבבים עם שאר הרכיבים
משהים את התערובת מעל שעתים כדי שהבצל יתרכך.
מוזגים לתבניות אישיות או לתבנית אינגליש קייק עד 3\4 מהגובה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה, וקיסם שננעץ במרכז התבנית יוצא יבש.
בתאבון!



צפה בקובץ המצורף 549733 צפה בקובץ המצורף 549735
כמה מלח?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  99  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה