חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

פיצית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אגרולים מפילו במילוי ירקות מוקפצים. קל ומהיר
פסטה בשלל וריאציות - מקרוני ברוטב אדום, נודלס עם ירקות מוקפצים, שלישק'ס
שעועית מוקפצת
ירקות מוקפצים - רצועות גזר, פלפל, טבעות בצל, פטריות, ותירס גמדי
לצ'ו ירקות - קישואים, עגבניות, בצל, עם שום
כדורי פירה בשני צבעים - כתום ולבן (בטטה ותפו"א)
פשטידות שונות במאפינס אישיים: פשטידת ברוקולי, פשטידת כרוב, פשטידת פטריות ובצל, פשטידת קישואים, פשטידת בטטות.
פשטידה בשלוש צבעים - כתום לבן וירוק (בטטה, קישואים ואפונה)
סופלה גזר עם אגוזים מקורמלים.

מתכונים, נשמה,
פליז
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
מלאווח ממולא בשר טחון 20191017_195424.jpg
מעלה תמונה להשראה לא חושבת שצריך מתכון....
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
איך הופכים אפונה וגזר בשימורים לתבשיל?
שוכב לי כבר כמה חודשים בארון כי לא ממש מתים אצלנו על זה, וחבל לי.
יש לי אורחים השבת, אז חשבתי כבר לעשות עם זה משהו.
דרישות: רוטב בסמיכות של קטשופ, לא דליל יותר, או משהו שאפשר להגיש קר (אנחנו נוהגים שאפשר לחמם נוזלים רק אם הם דלילים מקסימום כמו קטשופ)
לשויגער שלי מין רביכה שהיא עושה עם האפונה וגזר עם קמח כתוספת למנה עיקרית
או מכניסה בתוך תבנית דג מושט וסלמון ואופה יחד

לרביכה אין לי מתכון
 

ליצ'י

משתמש מקצוען
@ליצ'י אשמח למתכון לבלינצ'ס מתוק,
איך הבלינצ'ס יוצא כ"כ חלק ויפה, במכשיר?
תודה רבה וחג שמח!
בכיף
פשוט אבל היחס ממש מוצלח
של קרין קורן:
  • 3 ביצים L
  • 1/2כפית מלח דק
  • 1 כוס או 240מ"ל מים
  • 1 כוס או 240מ"ל חלב 3%
  • 3 כפות או 45מ"ל שמן קנולה
  • 1/2 1 כוסות או 210גרם קמח לבן
  • מכינים עלי בלינצ’ס: בבלנדר או מעבד מזון שמים ביצים, מלח, מים, חלב, שמן וקמח ומעבדים יחד בערך דקה, עד לקבלת תערובת בלינצ’ס חלקה ללא גושים (להכנה ידנית: בקערה שמים קמח, מים וחלב וטורפים ידנית 2 דקות. מוסיפים ביצים, שמן ומלח וטורפים עוד דקה, לאיחוד).
למלית ערבבתי גבינה 9% עם פודינג ווניל (2 גבינה עם כ- 6 כפות פודינג)
@ליצ'י
איך הבלינצ'ס יוצא כ"כ חלק ויפה, במכשיר?
מטגנת במחבת, בלי מכשיר.
הבלילה צריכה להיות חלקה מאוד, בלי גושים והמחבת חמה מאוד
משמנת קלות את המחבת, שופכת את הבלילה ומטה את המחבת לכל הכיוונים כדי שהבלילה תתפזר באופן ממש שווה במחבת, וכן כדאי להפוך אותם ברגע שהשוליים יבשים, אז הם עדיין גמישים ובהירים, בלי כל ה''נימור''
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
מעניין...
אבל בלי מתכון :(
לרביכהלא צריך מתכון
טגני בצל עד לשקיפות תוסיפי 2 כפות קמח כוס מים ותבלינים
אחרי רתיחה תוסיפי אתהשימורים ל2 דק'
והרי לך תבשיל מאפונה וגזר.

אני מכינה אותם עם רוטב אדום סמיך הילדים משוגעים על זה עם אורז.
מטגנת בצל מוסיפה רסק קצת מים מלח פלפל סוכר פפריקה ואבקת שום
מרתיחה מוסיפה ירק ומכבה.
וזו ארוחת ה"בוצר" שלנו היום:
סלט פטריות חם, על חסה, עם קוביות צפתית מטוגנת קלות (תחליף לחלומי המשמין...) ואגוזי מלך, עם רצועות גזר מוקפצות, ברוטב סילאן ויין לבן.
סלט אמיתי של מסעדות. מכינה אותו הרבה

קיש פטריות, תרד וגבינות
במקום התרד אני שמה עלי סלק, יותר זמין ואותו טעם.

ולחמניות שום שלא צילמתי. לוקחת לחמניות רגילות, חוצה אותן כמעט עד הסוף, ממלאה בחמאה, שום ושמן זית ואופה כמה דקות.

ופטריות ממולאות, זה מארוחה אחרת.
אפשר לבוא לארוחה :p הרבה יותר פשוט מלהכין לבד :cool:
בונה על הסלט פטריות חם :D
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אני מכינה אותם עם רוטב אדום סמיך הילדים משוגעים על זה עם אורז.
מטגנת בצל מוסיפה רסק קצת מים מלח פלפל סוכר פפריקה ואבקת שום
מרתיחה מוסיפה ירק ומכבה.
אפשר לוותר על הבצל?
לי אין כח לקלף ולחתוך ולהם אין כח לאכול ;)
 

פיצית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
צפה בקובץ המצורף 551065
עוגת שכבות טורט חום לבן


לטורט הלבן

10 ביצים

כוס וחצי סוכר

2 כפות שמן

3 כפות מיץ לימון

1 כוס קמח


לטורט החום

6 ביצים

שליש כוס סוכר (5 כפות)

1 כף שמן

2 כפות קקאו

שליש כוס קמח (4 כפות)

1 כפית אבקת אפיה

לקרם שוקולד

3/4 כוס סוכר

125 גרם שוקולד מריר

1 כף קקאו

3/4 כוס מים חמים

1 כפית אבקת נס קפה

1 מרגרינה

לציפוי

1 ריצ'

1 חבילת שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מכינים את הטורטים הלבנים: מקציפים חלבונים עם הסוכר מוסיפים חלמונים ושאר חומרים

מחלקים את הכמות ל2 תבניות גודל תנור משומנות היטב ואופים 20 דק' על 160 מעלות

מכינים את הטורט החום מקציפים חלבונים עם סוכר מוסיפים חלמונים ושאר חומרים

ואופים בתבנית גודל תנורמשומנת היטב 20 דק' על 160 מעלות

אחרי שהעוגות אפיות מכינים את קרם השוקולד בסיר קטן בלי המרגרינה ואחרי שמוכן מוסיפים מרגרינה ומערבבים עד שנמס

מרכיבים את העוגה

מניחים טורט לבן ועליו מחצית מכמות הקרם ועליו טורט חום ואז את מחצית הקרם השניה ואז שוב טורט לבן

מכינים את ציפוי השוקולד ושופכים מעל הטורט הלבן...

לקרר את העוגה היטב ולחתוך


למי שאין כח לעשות שתי קרמים
יכולה פשוט להכפיל את הגאנש ולהשתמש רק בו בתור קרם


הכנתי את זה עכשיו, לא יצא יפה כמו שלך, אבל נראה שיש לי סיכוי.......
בטורט הלבן לא צריך בכלל אבקת אפיה? הם יצאו לי ממש נמוכים
 

עיצוביישן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
ארוחת הצהרים שלי היום-
דג סלמון-
3 כפות שמן
כפית פפריקה
קצת לימון
2 שיני שום כתוש
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן או דבש
2 כפות רוטב צילי מתוק
להשרות את הדג ברוטב לפחות שעה ולאפות בין 10-15 דקות

אורז ממולא-
להכין אורז.
בנפרד- לטגן בצל, גמבות, שום כתוש ופטריות, להוסיף תבלינים, רוטב צילי, רוטב ברביקיו וקצת מים.
לשים בקערה אורז ולעשות "בור" למילוי, למלא בירקות ולכסות באורז.
להפוך על צלחת.
1.JPG
2.JPG
 

brur

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הכנתי את זה עכשיו, לא יצא יפה כמו שלך, אבל נראה שיש לי סיכוי.......
בטורט הלבן לא צריך בכלל אבקת אפיה? הם יצאו לי ממש נמוכים
מוזר אולי תלוי בגודל הביצים
תמיד אני עושה רולדה בתבנית תנור ויוצא לי באותו גובה ודי דומה..
אולי לא עלה מספיק הקצף? או נשבר?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה