מידע שימושי אז מה אם אתה שמאלי?

מחשבית

משתמש פעיל
כמובן שהשמאליים לא נחותים,
אבל בעבר שמאליות היתה מום שניסו להפטר ממנה "ולרפאות" את ה"לוקים" בה
ואפשר לללמוד את זה מההתיחסות ומהביטויים שמכילים שמאלי בתור מום כמו:
באנגלית -המילה right משמשת גם לימין וגם לנכון או צודק
הביטויים "שתי ידיים שמאליות", "קם על צד שמאל" , "התחיל ברגל שמאל" , מבטאים דברים לא טובים.

אבל השמאליים היו חכמים מספיק בשביל להפוך את הקערה על פיה והצליחו להטמיע את זה שהם מוכשרים יותר :)

גיפט

משתמש מקצוען
הביטויים "שתי ידיים שמאליות", "קם על צד שמאל" , "התחיל ברגל שמאל" , מבטאים דברים לא טובים.

אבל השמאליים היו חכמים מספיק בשביל להפוך את הקערה על פיה והצליחו להטמיע את זה שהם מוכשרים יותר :)
מכיוון שלרוב האנשים יד שמאל היא חלשה, ומכאן 2 ידיים שמאליות=2 ידיים חלשות.
זה לא בשביל להגיד דברים לא טובים על השמאליים..

מחשבית

משתמש פעיל
מכיוון שלרוב האנשים יד שמאל היא חלשה, ומכאן 2 ידיים שמאליות=2 ידיים חלשות.
זה לא בשביל להגיד דברים לא טובים על השמאליים..
עצם האשכול הזה מראה שיש סטיגמטיות בחברה כלפי שמאליים, כאשר רוב הסטיגמות הן לרעת השמאליים והאבל הוא, שהם מוכשרים ואינטלגטיים.....
רק לדוגמה ממה שהעלו כאן,
קושי בנגינה, כתב לא קריא שהן סטיגמות לא נכונות,
ואם האשכול ימשך עוד, יצוצו עוד "בעיות שמאליות"

הודיה 482

משתמש מקצוען
הבת שלי בת שנתיים ואני שמה לב שהיא שמאלית
ועכשיו אני מתחילה להבין למה הרבה פעמיים אני מביאה לה כוס והיא נופלת
אני מביאה לה ליד ימין
וצריך להביא לה בשמאל לא?:sne:

יוו

משתמש מקצוען
הבת שלי בת שנתיים ואני שמה לב שהיא שמאלית
ועכשיו אני מתחילה להבין למה הרבה פעמיים אני מביאה לה כוס והיא נופלת
אני מביאה לה ליד ימין
וצריך להביא לה בשמאל לא?:sne:
את מגישה לה
והיא בוחרת באיזה יד לקחת, לא כך??

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
היד הדומיננטית נקבעת בסביבות גיל 5
כשרואים באיזו יד הילד מעדיף להשתמש בכתיבה, אכילה ופעולות מוטוריות עדינות
אמא שלי אמרה לי שבגיל 10 חודשים היא כבר ידעה שאני שמאלית

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
לא שמעתי שהשמאליים נחותים, מה שאני כן יודעת ורואה את זה באמת, השמאליים יותר מוכשרים מכל הבחינות.
2 ילדים במשפחה מוזיקלית השמאלי יהיה יותר מוצלח וכדו'
השמאליים מפעילים חלקים יותר מיוחדים במוח
מזדהה איתך, זה לא אומר כלום חוץ מזה שהאונה במוח שלהם ימנית ואחראית על דברים אחרים. זה כן אומר שהם טובים דוקא במה שהימניים פחות טובים...

אני לא מבינה למה את מניחה את ההנחה הזו ואח"כ שוללת אותה,
אני שמאלית ומכירה הרבה שמאליים ומעולם לא שמעתי דבר כזה, אני יודעת לנגן ומכירה עוד שמאליים שיודעים לנגן
והשמאליות לא הייתה נושא במקרה הזה,
כך שאני לא מבינה מה העניין
אני כן נתקלתי מהעמדה של נגינה באירועים באנשים שאומרים "אם אין לי את זה אני לא יצליח" או "לשמאליים זה יותר קשה לא?" אגב, ראיתי ש @מ.S בפורום מוזיקה שאל:

רציתי להתייעץ אתכם על תלמיד שלי שהוא שמאלי, ויד ימין שלו חלשה, ברוך ה' הוא מאד מוזיקלי אבל קשה לו עם זריזות ידיים ודיוק הנגינה ביד ימין. מכירים את הבעיה? מכירים גם פתרון? ומעניין אולי אתם מכירים גם אורגניסטים ידועים שמאליים שהצליחו?

אז גם לי יש אותה וזה באמת יותר קשה אבל עם אימון ותרגול נכון אפשר להגיע רחוק (מנסיון...) ונגינה שאמנם פחות מהירה אבל יותר נכונה ומדויקת משלימה מכיון אחר. וזה גם צריך הרבה יותר סבלנות כדי לקבל התקדמות ולשים במודעות שהוא עושה את מה שאתה לא (כל כך) יכול (תנגן סולו חלק ביד ימין, זה מה שהוא חווה)
בהצלחה!

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אני כן נתקלתי מהעמדה של נגינה באירועים באנשים שאומרים "אם אין לי את זה אני לא יצליח" או "לשמאליים זה יותר קשה לא?" אגב, ראיתי ש @מ.S בפורום מוזיקה שאל:

רציתי להתייעץ אתכם על תלמיד שלי שהוא שמאלי, ויד ימין שלו חלשה, ברוך ה' הוא מאד מוזיקלי אבל קשה לו עם זריזות ידיים ודיוק הנגינה ביד ימין. מכירים את הבעיה? מכירים גם פתרון? ומעניין אולי אתם מכירים גם אורגניסטים ידועים שמאליים שהצליחו?

אז גם לי יש אותה וזה באמת יותר קשה אבל עם אימון ותרגול נכון אפשר להגיע רחוק (מנסיון...) ונגינה שאמנם פחות מהירה אבל יותר נכונה ומדויקת משלימה מכיון אחר. וזה גם צריך הרבה יותר סבלנות כדי לקבל התקדמות ולשים במודעות שהוא עושה את מה שאתה לא (כל כך) יכול (תנגן סולו חלק ביד ימין, זה מה שהוא חווה)
בהצלחה!
זה מאוד מובן. לנגן מנגנים ביד ימין ויד שמאל היא של האקורדים. גם אני שמאלית ומנגנת ביד ימין.

גלי ים

משתמש רשום
דווקה אני שמאלית וחשבתי שבגלל זה אני שמה לב לכל השמאליות בסביבה......
כשלמדתי לנגן באורגנית היה לי מאד קשה לעבוד עם יד ימין בסוף התרגלתי אבל ברור שזה לא הגיע בשלוף

איטי פטיטי

משתמש פעיל
נו באמת!!!! הכל עניין של הרגל. אני שמאלית ואני מסתדרת מעולה עם כלי נגינה, אפילו יותר מהימניים שבמשפחה.
זה לא ממש נכון, בכלי פריטה לשמאליים הרבה יותר קשה כי צריך להפעיל כח ביד שמאל, ובאמת מורה שאני מכירה הופך לתלמידים השמאליים את הכיוון של הגיטרה והופך את המיתרים...

הנשיא

משתמש חדש
שמתי לב שאנשים שמאלים בטוחים שהם לא יוכלו אף פעם לנגן טוב (וכנ"ל לגבי עוד דברים שלא בנויים לשמאליים) כי "אני שמאלי", ואני באופן אישי ראיתי גם על עצמי וגם על אחרים שאפשר ואפשר, ואני חושב שכראי ליידע ולעזור לציבור בעניין.
האם יש עוד שנתקלו/הצליחו - בגלל/דווקא כי הם שמאליים?
אני שמאלית ומנגנת יפה מאוד על אורן לא נראה לי שיש כשר.

שריתינקה

משתמש צעיר
באמת מענין להתייעץ לגבי המספריים לשמאליים. יש בזה משהו?
יש לי 2 ילדים שמאליים שאני מקפידה לקנות להם מספריים מיוחדות ולא זולות כלל.
זה באמת נצרך או שזה קשקוש? (הכניסה לי את זה לראש איזו גננת...)

יוו

משתמש מקצוען
באמת מענין להתייעץ לגבי המספריים לשמאליים. יש בזה משהו?
יש לי 2 ילדים שמאליים שאני מקפידה לקנות להם מספריים מיוחדות ולא זולות כלל.
זה באמת נצרך או שזה קשקוש? (הכניסה לי את זה לראש איזו גננת...)
הם מסתבכים במספריים רגילות?

אני שמאלית ולא מצליחה לגזור במספרים הללו,
רק ברגילות. מעולם לא התקשיתי בזה.

רק פותחן שימורים היה מאתגר אותי..

שריתינקה

משתמש צעיר
הם מסתבכים במספריים רגילות?

אני שמאלית ולא מצליחה לגזור במספרים הללו,
רק ברגילות. מעולם לא התקשיתי בזה.

רק פותחן שימורים היה מאתגר אותי..
ילדה אחת הורגלה רק אליהם והיא אכן מסתבכת עם רגילות.
והילד השני מיד כשהבנתי שהוא שמאלי קניתי לו מספריים מיוחדות כי חשבתי שהוא לא יכול להסתדר עם רגילות... הוא עדיין קטן (בן 4 וחצי) אז אולי לא כדאי להרגיל אותו?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה