מידע שימושי אז מה אם אתה שמאלי?

ברכה וישועה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מעניין בכלל הנושא
אני למשל ברוב הדברים אני שמלאית אבל יש דברים שאני ימיני ולדוגמה כוח פיזי יש לי יותר ביד ימין [לסחוב דברים כבדים ביד ימין ]

למי שיש יותר כישרון אז
נו באמת!!!! הכל עניין של הרגל. אני שמאלית ואני מסתדרת מעולה עם כלי נגינה, אפילו יותר מהימניים שבמשפחה
אבל להרבה אנשים זה יותר קשה לא כולם "מתרגלים" בקלות וגם לימניים לא תמיד קל לרכוש את היכולת והמיומנות לנגן ברמה טובה וזה דורש מאמץ ותרגול.

שואלת.

משתמש פעיל
אני שמאלית ובאמת היחידה מכל המשפחה ! שלא יודעת לנגן. התחלתי ללמוד בכיתה ד' והסתבכתי עם הצדדים של החלילית והאורגן.
כמו כן, אני גוזרת בצורה עקומה ומוזרה תמיד אנשים משתגעים לראות איך אני מחזיקה את המספריים.. צריכה רק מספריים שמאליות.
וכן, אני יותר חכמה ויצירתית

MOZ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
האם יש עוד שנתקלו/הצליחו - בגלל/דווקא כי הם שמאליים?
יד שמאל אחראי על צד ימין במוח,שזה אומר שליטה ומיומנות טובה בחלק הזה על פני החלק השמאלי במוח.
וצד ימין במוח אחראי בין היתר על אומנות.מוזיקה.רגשות.
כך שלשמאלים מבחינת מוזיקה וכ"ו יש דווקא יתרון.
אני מכיר כמה וכמה שמאלים שהם מנגנים כמו מאסטרים,
כך שקשה לחלק מהשמאלים בהתחלה ,יכול להיות...
ודווקא שמעתי וראיתי [והרגשתי:אני גם שמאלי] שבדברים הללו אין כל קושי בזה שחזקים ביד שמאל,
כי אפילו שהם חזקים ביד שמאל זה לא בהכל ,וכגון בכוח פיזי וכ"ו דווקא יד ימין יותר חזק , ההבדל נהיה בעיקר באיזה יד אוכלים,ובאיזה יד כותבים,שאר הדברים זה לא קטגורית שמאליים.

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מעניין בכלל הנושא
אני למשל ברוב הדברים אני שמלאית אבל יש דברים שאני ימיני ולדוגמה כוח פיזי יש לי יותר ביד ימין [לסחוב דברים כבדים ביד ימין ]
אכן, כבר מובא בפוסקים לענין תפילין במי שכותב בידו אחת ושאר פעולות עושה בידו השניה איזה מהם נחשבת לימין (או"ח כז, ו).
ההבחנה העיקרית המקובלת כיום היא בין מוטוריקה עדינה (האצבעות וכף היד) למוטוריקה גסה (הזרוע המרפק והכתף), שמצוי שיד אחת דומיננטית לענין זה והשניה לענין השני.
ישנה עוד הבחנה, שלענין תיאום עין יד, (למשל משחק בפינג פונג) יכולה להיות יד דומיננטית שונה מהיד הדומיננטית המוטורית.
גם הצד הדומיננטי של הרגל לא בהכרח זהה לצד הדומיננטי של היד (באיזה רגל יותר קל לקפוץ על רגל אחת לאורך 5 מטר?).

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
קרוב לגיל שנתיים אפשר כבר לראות העדפה ברורה, (אוכל, משחקים, אחיזה של צבעים ועוד)
בגיל 10 חודשים זה עוד לא כ"כ רלוונטי (לפעמים במקרה זה כן נכון, סה"כ יש רק 2 אפשרויות ;))
נכדתי בת השנתיים שמאלית מובהקת באופן בולט

ליאורה ז.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אין קשר לשמאליות ולכתב,
מכירה שמאליים עם כתב יפה וימניים עם כתב חרטומים.
כשהייתי בכיתה ו' מורה אחת הזדעזעה מהכתב שלי
והכריחה אותי לכתוב כל יום המון פעמים, את כל האותיות.
אז היום ב"ה,
יש לי כתב מאוד יפה
ובאמת לא נראה לי שזה קשור לשמאליים.

זמר אלוף

משתמש פעיל
שמתי לב שאנשים שמאלים בטוחים שהם לא יוכלו אף פעם לנגן טוב (וכנ"ל לגבי עוד דברים שלא בנויים לשמאליים) כי "אני שמאלי", ואני באופן אישי ראיתי גם על עצמי וגם על אחרים שאפשר ואפשר, ואני חושב שכראי ליידע ולעזור לציבור בעניין.
האם יש עוד שנתקלו/הצליחו - בגלל/דווקא כי הם שמאליים?
אני שמאלי, וידוע שהשמאליים כשרוניים!
אמנם יש דעות בהלכה שאיטר יד, כלומר, שמאלי, אינו יכול להיות סופר סת"ם! במיוחד עם חלק מלאכות הוא כן עושה בימין, כמוני... :(

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
יש לי כמה ילדים שמאליים,
אחד שמאלי עם שתי ידיים ימניות,
ואחד שמאלי עם שתי ידיים שמאליות,
שבת אחת השמאלי ניסה לחתוך חלה והסתבך לגמרי חתך, הצליב ידיים,
היד שהחזיקה את החלה, הפריעה לו,
אז ביקשתי מהשני תראה לו איך חותכים, הוא לקח את החלה והפך את הכיוון שלה
(היא היתה חתוכה כבר)
ואז זה הסתדר. (מקווה שהבנתם)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה