אז מה אוכלים אצלכם בתשעת הימים?

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
מרק ירקות כתום- דלעת, בטטה גזר וכו', אני מוסיפה בתחילת הבישול שעועית, גרגרי חומוס ועדשים אדומות, מבשלת רק שעתיים! וטוחנת הכל יחד. (את הקטניות אני משרה מראש 12 שעות, מיד כשאני קונה ומקפיאה שקיות)
פצצה של חלבונים עם ירקות, בריא ואי אפשר לאכול אחר כך כלום! אפשר לבשל אטריות ולשים בפנים כדי לקבל פחמימה.
ארוחת צהריים נוספת-
אפשר להכין צלחת גדולה עם טונה, בצל, שמן זית, עגבניות וביצה קשה (מלפפון חמוץ) שמים הכל בפיתה, כשזה מוגש חתוך יפה זה נראה ארוחת צהריים מושקעת, זה מכיל את כל אבות המזון וזה בכלל לא נורא לפעם בשבוע.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תנו רעיונות מגוונים - פרווה בלבד (לא חלבי!)

הבת שלי אלרגית לחלב - ועבור מי שאלרגי לחלב - תשעת הימים הם באמת ימי אבל

כמובן שאכין דגים למיניהם (הולך אצלי רק מושט וסלמון)- אבל ברור לי שזה ימאס ביום שלישי
(יש לי מתכון מצוין וקל לבורקס טונה, אעלה אם יעניין מישהי, אבל הבת שלי לא אוהבת...)

אה... ולא מוצרי סויה - כי רק מהריח שלהם בורחים אצלי מהמטבח...
תודה!!!
 

חמישיה

משתמש פעיל
מה עם קציצות דגים? הלהיט של תשעת הימים, טוב זה אנא שלי שולחת לי, אבל קל מאד להכנה, טעים ומזין.
ותמיד יש לי מרק שיושב טוב בבטן.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י חמישיה;1703026:
מה עם קציצות דגים? הלהיט של תשעת הימים, טוב זה אנא שלי שולחת לי, אבל קל מאד להכנה, טעים ומזין.
ותמיד יש לי מרק שיושב טוב בבטן.
מרקים - ברור
אני מחפשת רעיונות למנות עיקריות
 

בקבוק

משתמש רשום
איך אפשר לאכול מרק בכאלו ימים חמים?
השארתי היום לסועדים בבית מרק, אני עדין בעבודה, הם התקשרו אלי מיוזעים שא"א לאכול מרק כשכ"כ חם.
למרות שהם יושבים במזגן.
 

עדין

משתמש רשום
מזעזע אותי כל שנה מחדש לראות את המתכונים והפרסומות של פסטיבל האוכל של תשעת הימים
וזאת משתי סיבות:
העיקרית שבהן היא כמובן האבלות על חורבן ביהמ"ק, ימים אלו לא נועדו (גם אם חז"ל לא קבעו זאת בהלכה!) לגיווני מאכלים מיוחדים למיניהם!
שנית: אנו (הצבור החרדי) על באמת לא מסוגלים ששה ימים רצופים לא לאכול בשר?! אנו כאלו זוללים וסובאים?!

זה על באמת נראה מאד מגוחך (או יותר נכון עצוב) לראות את הבהלה הזו של האוי ואבוי איך מסתדרים עכשיו כ"כ הרבה ימים בלי בשר!

(ושלא יספרו ספורים על חוסר בתזונה לילדים. אין שום רופא בעולם שיגיד שאי אכילת בשר במשך ששה ימים רצופים פ"א בשנה תוריד כי הוא זה מבריאותם של הילדים)
 

אסשל

משתמש חדש
נכתב ע"י אחת אחת 11;1702978:
מרק ירקות כתום- דלעת, בטטה גזר וכו', אני מוסיפה בתחילת הבישול שעועית, גרגרי חומוס ועדשים אדומות, מבשלת רק שעתיים! וטוחנת הכל יחד. (את הקטניות אני משרה מראש 12 שעות, מיד כשאני קונה ומקפיאה שקיות)
פצצה של חלבונים עם ירקות, בריא ואי אפשר לאכול אחר כך כלום! אפשר לבשל אטריות ולשים בפנים כדי לקבל פחמימה.
ארוחת צהריים נוספת-
אפשר להכין צלחת גדולה עם טונה, בצל, שמן זית, עגבניות וביצה קשה (מלפפון חמוץ) שמים הכל בפיתה, כשזה מוגש חתוך יפה זה נראה ארוחת צהריים מושקעת, זה מכיל את כל אבות המזון וזה בכלל לא נורא לפעם בשבוע.

שעתיים כולל הירקות והקטניות? כמה זמן זה נקרא תחילת הבישול?
 

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
גמני לא אוהבת את פסטיבל המבצעים והמתכונים.
אבל עדיין חושבת שבלי בשר שבוע שלם קשה להתארגן עם צהרים יומיומי.
על כן הרעיונות והמתכונים, ההוזלות על מוצרי חלב וכו', באים במקום.
אף אחד לא זולל ולא סובא, מוגזם להגיד ככה.
כולה אמהות שמחפשות מה להכין לילדיהן....
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י עדין;1703216:
מזעזע אותי כל שנה מחדש לראות את המתכונים והפרסומות של פסטיבל האוכל של תשעת הימים
וזאת משתי סיבות:
העיקרית שבהן היא כמובן האבלות על חורבן ביהמ"ק, ימים אלו לא נועדו (גם אם חז"ל לא קבעו זאת בהלכה!) לגיווני מאכלים מיוחדים למיניהם!
שנית: אנו (הצבור החרדי) על באמת לא מסוגלים ששה ימים רצופים לא לאכול בשר?! אנו כאלו זוללים וסובאים?!

זה על באמת נראה מאד מגוחך (או יותר נכון עצוב) לראות את הבהלה הזו של האוי ואבוי איך מסתדרים עכשיו כ"כ הרבה ימים בלי בשר!

(ושלא יספרו ספורים על חוסר בתזונה לילדים. אין שום רופא בעולם שיגיד שאי אכילת בשר במשך ששה ימים רצופים פ"א בשנה תוריד כי הוא זה מבריאותם של הילדים)

מסכימה לגמרי - שלא מתאים פסטיבל רטבי השמנת והמוקרמים (ברור שאינם מכילים ולו אב מזון אחד)
לא מסכימה - לגבי ההערה על תזונה - כי ילדים כן צריכים להמשיך ולקבל את אבות המזון שלהם (וק"ו ילדים אלרגיים, שלמען ה', אני בטוחה שחכמינו לא התכוונו לגזור עליהם רמאדן...) אבות המזון אינם מאכלי גורמה

ולמי שלא מכיר - ילד אלרגי לחלב - מלבד לחם מרוח בחומוס ממש חי מארוחות בשריות (בלי להיות זולל וסובא, רובם בתת משקל)
ממה תשביעי אותו שבוע?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
קטניות למיניהם בתוספת ירקות ופחמימה.
למשל: שעועית ברוטב אדום על אורז/קוסקוס/פסטה וירקות מוקפצים.
גרגרי חומוס עם קוסקוס וירקות. וכדומה

קציצות דגים. יש לי מתכונים נהדרים לקציצות מדג נילוס/מושט וכדומה וכן מקציצות טונה. לא אוהבים אצלי דגים אבל את אלו טורפים כי זה באמת טעים ולא מאוד "דגי".

לזניה.

לא חסר רעיונות.
אבל מה שכן חשוב, לפחות בעיני, וכמו שכבר כתבו מעלי- בשום אופן לא להפוך את הימים האלו לימי חגיגה של פיצה, פלאפל ומוקרמים. אלו הם ימי אבל. את החגיגות משאירים לחוה"מ, שבועות וכיוצ"ב. בתשעת הימים מכינים אוכל פשוט. ואוכלים כדי לשבוע. לא צריך להנות מהאוכל בימים אלו. כמובן שהאוכל צריך להיות מזין וטעים אבל בפרופורציה לימים האלו. לי אישית מאוד צורם שילדים מחכים לתשעת הימים...

ולמי שרוצה, הנה מתכון לקציצות דגים מאוד טעימות שטעם הדג לא מאוד מורגש בהם:
קילו דג [נילוס/מושט]
2 תפוחי אדמה
2 גזר
בצל גדול
3-4 ביצים
1 כף אבקת מרק בטעם עוף [לא חובה]
1 כף פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
פירורי לחם לפי הצורך

מבשלים בסיר עם מי מלח דגים, תפו"א, גזר ובצל. אחרי שהדג והירקות מתרככים, מסננים מהמים ומועכים הכל יחד כמו לפירה. מוסיפים ביצים, תבלינים ופירורי לחם. מערבבים עד שמתקבלת עיסה לא דביקה אבל גם לא מדי יבשה. אם צריך משחקים קצת עם כמות הביצים ופירורי הלחם. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם האישי.
מכינים קציצות. טובלים כל קציצה בביצה ופירורי לחם ומטגנים מספר דקות מכל צד עד להזהבה. אפשר לאפות בתנור.
יוצא נהדר. גם ילדים שלא מאוד אוהבים דגים אוכלים את הקציצות האלו [אצלנו לפחות].

אני אוהבת להגיש את זה עם ירקות מוקפצים/צרובים או בגריל [אנטיפסטי] ופירה תפו"א.

יה"ר שנזכה לביאת גואל צדק במהרה!
 

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
קציצות ירק עם קטניות - אני משלבת בהם גרגירי חומוס מבושלים (אפשר משימורים), ותירס ואז זה ארוחה מושלמת.
סלט קינואה עם ירקות - גם כן, מנת חלבון, פחמימה וירק.
חברה שלי גם הביאה לי לטעום קציצות מעדשים שחורות טחונות, יש להן טעם ומראה כמו קציצות בשריות, אה והן גם שוות ערך תזונתית.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י hbecker;1703264:
קטניות למיניהם בתוספת ירקות ופחמימה.
למשל: שעועית ברוטב אדום על אורז/קוסקוס/פסטה וירקות מוקפצים.
גרגרי חומוס עם קוסקוס וירקות. וכדומה

קציצות דגים. יש לי מתכונים נהדרים לקציצות מדג נילוס/מושט וכדומה וכן מקציצות טונה. לא אוהבים אצלי דגים אבל את אלו טורפים כי זה באמת טעים ולא מאוד "דגי".

לזניה.

לא חסר רעיונות.
אבל מה שכן חשוב, לפחות בעיני, וכמו שכבר כתבו מעלי- בשום אופן לא להפוך את הימים האלו לימי חגיגה של פיצה, פלאפל ומוקרמים. אלו הם ימי אבל. את החגיגות משאירים לחוה"מ, שבועות וכיוצ"ב. בתשעת הימים מכינים אוכל פשוט. ואוכלים כדי לשבוע. לא צריך להנות מהאוכל בימים אלו. כמובן שהאוכל צריך להיות מזין וטעים אבל בפרופורציה לימים האלו. לי אישית מאוד צורם שילדים מחכים לתשעת הימים...

ולמי שרוצה, הנה מתכון לקציצות דגים מאוד טעימות שטעם הדג לא מאוד מורגש בהם:
קילו דג [נילוס/מושט]
2 תפוחי אדמה
2 גזר
בצל גדול
3-4 ביצים
1 כף אבקת מרק בטעם עוף [לא חובה]
1 כף פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
פירורי לחם לפי הצורך

מבשלים בסיר עם מי מלח דגים, תפו"א, גזר ובצל. אחרי שהדג והירקות מתרככים, מסננים מהמים ומועכים הכל יחד כמו לפירה. מוסיפים ביצים, תבלינים ופירורי לחם. מערבבים עד שמתקבלת עיסה לא דביקה אבל גם לא מדי יבשה. אם צריך משחקים קצת עם כמות הביצים ופירורי הלחם. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם האישי.
מכינים קציצות. טובלים כל קציצה בביצה ופירורי לחם ומטגנים מספר דקות מכל צד עד להזהבה. אפשר לאפות בתנור.
יוצא נהדר. גם ילדים שלא מאוד אוהבים דגים אוכלים את הקציצות האלו [אצלנו לפחות].

אני אוהבת להגיש את זה עם ירקות מוקפצים/צרובים או בגריל [אנטיפסטי] ופירה תפו"א.

יה"ר שנזכה לביאת גואל צדק במהרה!

תודה!
תכלס בלי להתפלסף!
 

עדין

משתמש רשום
נכתב ע"י סטאזרית;1703235:
ולמי שלא מכיר - ילד אלרגי לחלב - מלבד לחם מרוח בחומוס ממש חי מארוחות בשריות (בלי להיות זולל וסובא, רובם בתת משקל)
ממה תשביעי אותו שבוע?
לכל כלל יש יוצא מן הכלל!
 

לאה ורחל

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
שמעתי פעם שמי שאלרגי לחלב מותר לו לאכל בשרי צריך לברר את זה
 

מירי456

משתמש מקצוען
נכתב ע"י yochi000;1703268:
חברה שלי גם הביאה לי לטעום קציצות מעדשים שחורות טחונות, יש להן טעם ומראה כמו קציצות בשריות, אה והן גם שוות ערך תזונתית.


אפשר בבקשה מתכון?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אתמול נתתי כאן את המתכון הזה:

קילו דג [נילוס/מושט/בקלה]
2 תפוחי אדמה
2 גזר
בצל גדול
3-4 ביצים
1 כף אבקת מרק בטעם עוף [לא חובה]
1 כף פפריקה
מלח
1/2 כפית פלפל שחור
פירורי לחם לפי הצורך

[הוראות הכנה למעלה בהודעה שלי מאתמול]

היום הכנתי אותו. השתמשתי בדג בקלה ובעיסה שמתי כוס פירורי לחם ו-3 ביצים. יצא מעדן. הילדים שבדרך כלל לא אוהבים דגים אכלו כל אחד 2 קציצות גדולות וביקשו עוד. צילמתי עבורכן שתראו כמה זה נראה מגרה. מאוד טעים ומומלץ!

צפה בקובץ המצורף 247553

צפה בקובץ המצורף 247555
 

ציפופוק

משתמש רשום
שידרוג לנקניקיות

נקנקיות פרווה-
לצפות בביצה ופרורית (של שנציל) ולטגן במחבת, יוצא פריך וטעים!
 

mat

משתמש מקצוען
נכתב ע"י גלידה;1702532:
מאוד עצוב לי, למרות שאני לא עושה דברים על "רמה" כמו פיצה, לזניה וכו',
הילדים שלי פשוט שמחים שלא יהיה בשרי,
הבן שלי בן החמש אומר לי היום בבוקר: "איך אני אוהב השבוע את הארוחות צהריים שלא יהיו בשריות"
איך מתמודדים עם זה?

לא צריך להתמודד עם זה.
לא מחנכים לאבלות על חורבן הבית. בגלל שאנחנו מאמינים בביאת המשיח.
לכן ילד אפילו בן 12 לא צריך לצום בכלל בתשעה באב. לעומת זה ביום כיפור הוא צריך לצום שעות מדין חינוך.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה