שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אני הבנתי הפוך - שאם אני רוצה לחסוך את הנפקת הדרכון האמריקאי אני צריכה להגיש בקונסוליה את הבקשה...
(אנחנו לא מתכננים לטוס בשנים הקרובות...)
אז מה בעצם עדיף? לבקש בקונסוליה או לשלוח אליהם בדואר?
ואם שולחת בדואר, זה אומר שאני צריכה להנפיק לילדים דרכון ישראלי?
אנחנו חסכנו את הדרכון האמריקאי ורק עשינו תעודה לידה, לכן הם אמרו שם שא"א לעשות מספר ssn.
כששולחים בדואר צריך לשלוח איזשהו מסמך שמאמת את הילדים כמו דרכון וכד', כנראה שבכל מקרה תצטרכו להנפיק דרכון (אנחנו הנפקנו ישראלי כי זה יותר קל ויותר זול והיה מספיק לאיפה שהיינו צריכים לנסוע, אין לנו תכניות להגיע לארה"ב בתקופה הנראית לעין)
הסקתי שאולי לא נולדתם בארה"ב ואז צריך לטוס לארה"ב בשביל התהליך
לאו דוקא, גם מי שלא נולד שם אם אחד ההורים גר שם תקופה לא צריך לטוס

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
האם בכל מקרה חייבים דרכון ישראלי של הילד?
לא, גם דרכון אמריקאי מספיק, רק שאם כבר עושים דרכון אפשר לבקש את המספר בשגרירות כשמנפיקים את הדרכון ולא צריך לשלוח בדואר.

Chips

משתמש פעיל
מה מהיר יותר? לבקש בקונסוליה או לשלוח בדואר? או שאין הבדל?

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לא ממש הבנתי... אפשר לפרט?
תודה על העזרה!!
כשאתם הולכים עם הילד לשגרירות כדי להנפיק לו דרכון אמריקאי, באותו הזדמנות אפשר להגיש בקשה לקבלת מספר ssn, אני לא יודע מה יותר מהיר, לכאו' דרך הקונסוליה כי בדואר צריך לחכות שתקבלו תעודת לידה שאותה צריך לשלוח אליהם (אא"כ כבר יש לכם תעודה)

לא אני

משתמש סופר מקצוען
@אחת111
האם קיבלתם כבר את הssn?
יש לנו תור לקונסוליה עבור דיווח לידה ובקשה ל ssn -
כמה זמן אמור לקחת לקבל אותו?
הבנתי שיש דרך לזרז את קבלת הssn ע"י שליחת המסמכים לארה"ב, למישהו יש מידע לגבי זה?
די דחוף...
איך קובעים תור ל SSN?

לא אני

משתמש סופר מקצוען
כשאתם הולכים עם הילד לשגרירות כדי להנפיק לו דרכון אמריקאי, באותו הזדמנות אפשר להגיש בקשה לקבלת מספר ssn, אני לא יודע מה יותר מהיר, לכאו' דרך הקונסוליה כי בדואר צריך לחכות שתקבלו תעודת לידה שאותה צריך לשלוח אליהם (אא"כ כבר יש לכם תעודה)
אשמח לעזרה - יש לנו דרכון אמריקאי, איך מקבלים SSN - למבוגר.

hadas silver

משתמש רשום

לא אני

משתמש סופר מקצוען

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
תודה רבה!

אפשר להתעניין כמה זמן ארך לכם התהליך והאם נעזרתם במישהו (הבנתי שיש צורך בהרבה מסמכים ,תרגומים וכו,)?
שלחתי את המסמכים שהיו רשומים באתר.
היה רשימה של דרכון הורה, תעודת לידה כמה מסמכים שצריך למלא .
הדפסנו שלחנו בדואר רשום לכתובת שהם ציינו.
מה שכן לקח כמה חודשים עד שקיבלנו, אולי בגלל הקורונה.
יכול להיות שהשתנו חלק מהכללים.
בכל מקרה יש לי מישהי שסידרה לי כמה ענינים בשגרירות אם את רוצה מספר בשמחה.

אני456

משתמש מקצוען
בכל מקרה יש לי מישהי שסידרה לי כמה ענינים בשגרירות אם את רוצה מספר בשמחה
תודה רבה על הפרוט!

התחלתם את התהליך דרך הקישור ש @לא אני הביאה? כי אין שם רשימת מסמכים וגם צריך למלא שדה חובה: 4 ספרות אחרונות של SSN , למרות שנבחרה סיבת הגשה : ' בקשה לSSN' :unsure:

אשמח לקבל את המס' של מי שעזרה לכם.

תודה רבה!

לא אני

משתמש סופר מקצוען
תודה רבה על הפרוט!

התחלתם את התהליך דרך הקישור ש @לא אני הביאה? כי אין שם רשימת מסמכים וגם צריך למלא שדה חובה: 4 ספרות אחרונות של SSN , למרות שנבחרה סיבת הגשה : ' בקשה לSSN' :unsure:

אשמח לקבל את המס' של מי שעזרה לכם.

תודה רבה!
רשמתי לדעתי 4 ספרות של דרכון אמריקאי או משהו כזה וקבילתי זימון.
רשימת מסמכים מקבלים אח"כ למייל + טפסים.
את הטפסים עצמם צריך למלא דובר אנגלית רהוטה.

אני456

משתמש מקצוען
אפשר שאלה אחרונה?

זה באמת לוקח 8-10 חודשים כמו שהם מצהירים בתכתובת ? :eek:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה