דרוש מידע אזרחות אמריקאית-עזרה!

הלומד מפרוג

משתמש פעיל
אז יש
What is the child's current legal name?
The child's current legal name is the name on their birth certificate, unless it changed after birth by a legal action such as marriage or court order. Do not provide any nicknames here.
מהו שמו החוקי הנוכחי של הילד?
השם החוקי הנוכחי של הילד הוא השם המופיע בתעודת הלידה שלו, אלא אם כן הוא השתנה לאחר הלידה על ידי פעולה משפטית כגון נישואין או צו בית משפט. אל תספק כאן כינויים.
שם פרטיGiven name (first name)

שם אמצעיMiddle name

שם משפחהFamily name (last name)

הלומד מפרוג

משתמש פעיל
בהמשך עמוד יש
What is the child's name exactly as it appears on the child's Permanent Resident Card?
Provide the child's name exactly as it appears on their Permanent Resident Card, even if it is misspelled.
מה שמו של הילד בדיוק כפי שהוא מופיע בכרטיס הדייר הקבוע של הילד?
ספק את שם הילד בדיוק כפי שהוא מופיע בכרטיס הדייר הקבוע שלו, גם אם הוא שגוי בכתיב.

The name on the child's Permanent Resident Card matches their current legal name.

השם בכרטיס התושב הקבוע של הילד תואם את שמו החוקי הנוכחי. (רוב אנשים צריכים לסמן את זה)

Given name (first name) שם פרטי
Middle name שם אמצעי

Family name (last name) שם משפחה

ואז יש עוד שאלה
האם הילד השתמש בשמות אחרים מאז הלידה?
שמות אחרים המשמשים עשויים לכלול כינויים, כינויים ושמות נעורים.

כן

לא

הלומד מפרוג

משתמש פעיל
זה קצת קשה לי להעתיק הכל בפרט בערב חג אולי יגיע יום ואני יעלה הכל מסודר
מי שמשיך לבד ויש לו שאלות השתדל בל"נ לענות לו

הלומד מפרוג

משתמש פעיל
סליחה שאני קופצת על האשכול למקרה הפוך---,
אני רואה שיש לך הרבה ידע,
אני יודעת על מישהי שמחפשת מידע איך לבטל אזרחות אמריקאית שהוריה עשו לה כשהיתה קטנה, (רק אביה אזרח שנולד באהר"ב, היא נולדה כאן בארץ) ובגלל הקטע הזה:

היא מאד רוצה להפטר מהאזרחות.... יש לה עסק, עוסק פטור, וזה בעייתי לה..
אולי יש לכם מידע אם אפשרי לבטל את האזרחות בלי סיבוכים והוצאות מיותרות (יש לציין שהוריה לא קיבלו שקל על אזרחותה, וכן גם היא לא קיבלה מעולם שקל (דולר..) מאמריקה בגין האזרחות, וכי הוריה עשו לה את האזרחות כשהיתה קטינה ללא ידיעתה ורצונה..)
תודה
אם מפריע השאלה הזו באשכול- אמחק

ויתור על אזרחות אמריקאית הינו מעשה רציני וראוי להתייחסות מיוחדת. חובתך להבין לעומק את משמעות הצעד הזה ואת משמעויותיו לפני הבקשה לויתור על האזרחות.

אם בכל זאת, זו ההחלטה הסופית שלך ,ישנם מספר צעדים שעליך לנקוט הכוללים קביעת ראיון בשגרירות לחתימה על טופס הצהרת ההבנות ,השאלון על ויתור האזרחות ו/א הצהרה בשבועה, בנוכחות הקונסולר.

לתשומת לבכם הצהרת ההבנות מצביעה שהפעולה שאתה נוקט הינה פעולה בלתי-הפיכה.

ויתור על האזרחות הינה זכות אישית ואינה יכולה להעשות על ידי אדם אחר ( כולל הורים או אפוטרופוס).

יש להבין לעומק את הדרישות המשפטיות ואת פעולות הויתור של האזרחות לפני תחילת התהליך. יש באפשרותך לבקש שיחה טלפונית עם הקונסול או באימייל לפני קביעת הראיון הסופי. יש לשלוח את פרטייך ובקשה לשיחה ראשונית עם הקונסול ל : <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> לשגרירות בירושלים או ל- <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> לקביעת פגישה בשלוחה בתל אביב וייצרו איתך קשר.

לגבי שאלות שקשורות למיסים בעקבות הויתור על האזרחות יש לייצור קשר עם מחלקת המיסים.

1. הוכחה על אזרחות אמריקאית, כגון : הדרכון האמריקאי או תעודת לידה במידה ואין הרשותך דרכון אמריקאי.
  2. תעודת לידה מחו"ל CRBA , במידה ויש.
  3. כל עמודי המידע האישי בכל הדרכונים הזרים שיש ברשותך.
  4. תעודות התאזרחות מכל מדינה, כולל תעודת התאזרחות אמריקאית במידה ויש.
  5. תעודות אזרחות מכל מדינה, כולל תעודת אזרחות אמריקאית במידה ויש.
  6. הוכחות על שינוי שם, במידה ויש ( כגון : תעודות נישואין, תעודות גירושין, אישרי בית משפט )
  7. מילוי טופס Form SS-5
    התשלום על ויתור על אזרחות ארה"ב הינו 2350 דולר אשר אינם ניתנים להחזר. ניתן לשלם בשקלים חדשים.

הערה: אין תשלום על הפגישה הראשונית עם הקונסול

בעת השלמת כל המסמכים, יהיה עליך לשלוח העתקים של כל המסמכים ל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

ביום הפגישה עם הקונסול, תינתן לך האפשרות לעבור על כל המסמכים לפני השבועה על הויתור או חתימת הטופס 4079-DS

יש להביא את כל המסמכים לפגישה.

את הבקשה חתומה אנו נשלח למחלקת המדינה האמריקאית לאישור. במידה והבקשה תאושר, תאריך הויתרו על האזרחות ייקבע בהתאם לנסיבות האישיות של כל מבקש.

תהליך האישור לויתור על האזרחות עשוי לקחת מספר חדשים.
  8. לגבי המסים : ישראלים שרוצים לוותר על אזרחותם האמריקאית יוכלו לעשות זאת, בלא חבות במס יציאה, ובלי קשר לשאלה מה השווי שלהם, בהתקיים התנאים הבאים:

1. הם אזרחי ישראל מלידה, ולאחר הויתור על האזרחות האמריקאית, הם ממשיכים להיות ממוסים כתושבי ישראל.

2. הם היו תושבי ארה"ב לצורכי מס (לפי מבחן ה- substantial presence) במשך לא יותר מ- 10 מתוך 15 השנים האחרונות;

3. הם מסוגלים להצהיר תחת שבועה כי מילאו את כל החובות החלות עליהם מתוקף דיני המס האמריקאים בחמש השנים האחרונות ולשלוח ראיות לשביעות רצון רשויות המס בארצות הברית לכך. קיימת אפשרות להגיש דו"חות באיחור ופנייה לרשויות המס בארצות הברית להסדר תשלומים.

רשות המסים פרסמה לאחרונה הודעה הבאה לעודד אמריקאיים בעלי אזרחות כפולה למלא דו"חות מס (גם אם באיחור), ומציינת כי אם לא נדרשת השלמת מס בארה"ב לא יחול עונש על האיחור במילוי הדו"ח.

גרפיקה יהלום

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ויתור על האזרחות הינה זכות אישית ואינה יכולה להעשות על ידי אדם אחר ( כולל הורים או אפוטרופוס).
זה פשוט לא מובן, לא צודק, ולא הוגן בכל פרמטר ומכל כיוון שרק מסתכלים על זה--
שהפוך זה אפשרי!
ז"א- שהורים עושים לילדיהם הקטנים אזרחות- דבר שמחייב אותם לכל חייהם אח"כ ללא אפשרות לבטל בלי להסתבך (עם כל הנרשם לעיל), כאילו אזרחות אמריקאית היא רק זכויות ולא חובות, והרי זה ממש לא כך!
איך הורים יכולים לעשות זאת לילדיהם, והילד כשגדל- ולא מעוניין בזה כלל (וגם לא הרוויח מזה כלל!!) לא יכול בטל את זה!! זה ממש נכפה עליו!! סוג של פשע, הייתי מגדירה את זה, מצד החוק האמריקאי!

ותודה ממש על כל המידע!

נערך לאחרונה ב:

הלומד מפרוג

משתמש פעיל
זה פשוט לא מובן, לא צודק, ולא הוגן בכל פרמטר ומכל כיוון שרק מסתכלים על זה--
שהפוך זה אפשרי!
ז"א- שהורים עושים לילדיהם הקטנים אזרחות- דבר שמחייב אותם לכל חייהם אח"כ ללא אפשרות לבטל בלי להסתבך (עם כל הנרשם לעיל), כאילו אזרחות אמריקאית היא רק זכויות ולא חובות, והרי זה ממש לא כך!
איך הורים יכולים לעשות זאת לילדיהם, והילד כשגדל- ולא מעוניין בזה כלל (וגם לא הרוויח מזה כלל!!) לא יכול בטל את זה!! זה ממש נכפה עליו!! סוג של פשע, הייתי מגדירה את זה, מצד החוק האמריקאי!

ותודה ממש על כל המידע!
זה מאוד לא נכון
לא גרע מי משהו שעושה עליה וכופה לילדים שלו אזרחות ישראלית,
ועוד לא חסר דוגמאות בחי יום יום,
רק שאני אישית הבטחתי לעצמי שאני יסדר את זה לילדים שלי ואני ישלם את זה,

גרפיקה יהלום

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה מאוד לא נכון
לא גרע מי משהו שעושה עליה וכופה לילדים שלו אזרחות ישראלית,
ועוד לא חסר דוגמאות בחי יום יום,
רק שאני אישית הבטחתי לעצמי שאני יסדר את זה לילדים שלי ואני ישלם את זה,
לא הבנתי..
כוונתכם לרשום שזה לא גורע מאף אחד שנהיה אזרח אמריקאי?
אבל אתם בעצמכם רשמתם על המיסים שצריך לשלם וכו', למי זה חסר? ומי שיש לו עסק זה בכלל לא משתלם כמו שהבנתי..
אני לא מתמצאת בדיוק אבל הבנתי שגם על נכסים שבבעלותו, ירושה וכו', בהכל בערך צריך להתחלק גם איתם..
ולא הבנתי את המשפט האחרון.. לשלם על לעשות את האזרחות זה בסדר, וגם אח"כ ההורים שמקבלים הרבה קיצבאות וכו', אבל כשהילד גודל, כל חייו אח"כ משועבד ואמור לפי חוק לשלם הרבה מאד.... (שהרבה מתעלמים או לא יודעים, ויום אחד אולי יאכפו את זה יותר- מי יודע?)

הלומד מפרוג

משתמש פעיל
לא הבנתי..
כוונתכם לרשום שזה לא גורע מאף אחד שנהיה אזרח אמריקאי?
אבל אתם בעצמכם רשמתם על המיסים שצריך לשלם וכו', למי זה חסר? ומי שיש לו עסק זה בכלל לא משתלם כמו שהבנתי..
אני לא מתמצאת בדיוק אבל הבנתי שגם על נכסים שבבעלותו, ירושה וכו', בהכל בערך צריך להתחלק גם איתם..
ולא הבנתי את המשפט האחרון.. לשלם על לעשות את האזרחות זה בסדר, וגם אח"כ ההורים שמקבלים הרבה קיצבאות וכו', אבל כשהילד גודל, כל חייו אח"כ משועבד ואמור לפי חוק לשלם הרבה מאד.... (שהרבה מתעלמים או לא יודעים, ויום אחד אולי יאכפו את זה יותר- מי יודע?)
אני יסביר כל מי שיכול להעניק לילדו אזרחות אמריקאית זה או מכוחו או מכח חוק סבא,
שזה אומר שמשהו עשה עליה לישראל מאמריקה ולא נשאר לגור שם
עכשיו גם זה אפשר להגיד שזה עוולה לילדים מחוק גיוס ועד מיסים שלשכירים בישראל זה יותר גרוע (תלוי בסכום הכסף),
אלא מה שזה ברור לך שזה לא שיקול,
ג"כ אם הורה יחכים לשמור את 1400 דולר של ילדו כפול 18 שנה ולהפקיד במקום הנכון זה שווה המון,

עכשיו לגבי לעוזב את אזרחות אני שמח מאזרחות הזאת עם כל הכאב ראש שיש בזה כי יש בזה יתרונות רבים ולא רק כסף, וכן אנחנו מחזיקים חשבונות נפרדים ושמוכרים דירה וקונים צריך לדעת איך לעשות את זה, אבל בסופו של יום זה היתרון בשבילי
אבל למשהו שהוא עצמאי זה חתיכת כאב ראש
אני אישית חושב שהורים צריכים לדעת את המעלות והחסרונות
ושהילד מתחיל לעבוד להסביר לו את השיקולים לכאן ולכאן ואם הוא בוחר לוותר על אזרחות לעזור לו בזה, ולשלם לו על זה,(ביטול אזרחות עולה כסף)
(ועכשיו בשביל הכסף
עכשיו ילד שנסע לעשות אזרחות באמריקה והוא היה שם אחרי גיל 14 יום אחד והוא עבד שם עשה בדיקת קרונה (ושמר על המסמכים) והוא במקרה התחתן עם משהו שהוא גם דור שלישי או גם יכול להעביר אזרחות האלה דהיינו זה יהיה שווה לו)

leaha

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
למישהו יש מידע לגבי ההפטור מאגרה
מישהו עשה וקיבל?
@הלומד מפרוג יש לך מידע?

הלומד מפרוג

משתמש פעיל
למישהו יש מידע לגבי ההפטור מאגרה
מישהו עשה וקיבל?
@הלומד מפרוג יש לך מידע?
אין לי מושג כי לא היה לי אקטואלי
בגדול זה התנאים שצריך
אפשר לתת להם הסברים למה אפילו אם מרוויחים יותר מגיע אבל אני אישית לא ממליץ,
להספיק גם את הנחה וגם 2021 לא נראה לי אפשרי

גודל משק הבית של נותן החסות150% מהנחיות העוני של HHS*
1$19,320
2$26,130
3$32,940
4$39,750
5$46,560
6$53,370
7$60,180
8$66,990
הוסף 6,810 $ עבור כל אדם נוסף

hadas silver

משתמש רשום
מי שצריך תור דחוף לשגרירות בארץ יש את 0527139081 שלוקח 160$ (500 שח), לפי בירורים שעשיתי הוא הכי זול
עשיתי אצלו תור לפני כמה שבועות ושלחתי עוד אנשים
כולם קיבלו תורים מהירים ושירות מצוין!!!

זה המייל שלו a0527139081 שטרודל גימייל
וזה הקישור לטופס הרשמה https://forms.gle/iujDPzzMCxtz9C7N7

בהצלחה

הלומד מפרוג

משתמש פעיל
מי שצריך תור דחוף לשגרירות בארץ יש את 0527139081 שלוקח 160$ (500 שח), לפי בירורים שעשיתי הוא הכי זול
עשיתי אצלו תור לפני כמה שבועות ושלחתי עוד אנשים
כולם קיבלו תורים מהירים ושירות מצוין!!!

זה המייל שלו a0527139081 שטרודל גימייל
וזה הקישור לטופס הרשמה https://forms.gle/iujDPzzMCxtz9C7N7

בהצלחה
גם לאזרחות באמריקה
או רק בישראל?

מעניין ומקורי

משתמש צעיר
אשמח למידע.
אבא שלי רוצה לקבל אזרחות ארה"ב מכוח הסבא, האם זה אפשרי אף שהסבא נפטר ואיך מתחילים את התהליך?
תודה מראש

הר סיני

משתמש פעיל
אנחנו היינו לפני 5 חודשים אז כל המשרדים של ה SSN היו סגורים אז היינו חייבים לעשות את זה מהארץ, לבנתיים לא הגיעו הכרטיס המיוחל..

לא אני

משתמש סופר מקצוען
האפשרות השניה להוצאת ה SSN היא לשלוח לקונסוליה בארץ טופס בקשה + מסמכים והכטיס ישלח אחרי כחודש בדואר חוזר לבית שלכם בארץ.
איך מגישים את הטופס? מה הפרטים הנדרשים? אודה מאד לעזרה.
(מדובר על SSN למבוגר)

לא אני

משתמש סופר מקצוען
אפשר להגיש את זה רק אחרי שישי לכם את הטופס של האזרחות ביד
קיבלנו כבר דרכון אמריקאי.
רוצה להבין איך מגישים SSN, מה זה פרטי העובד:
אמורים להגיש בקישור שלעיל גם טופס? אמורים להגיע גם לפגישה פיזית (מעל גיל 12) איך קובעים?
1632909909621.png

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה