אושר בכבוד נוסד לפני שנה, אם כי המחשבה להקים אותו הייתה כבר לפני שלוש שנים.
נקווה שרבים (כמוני) יפקידו שם, וכך תהיה אלטרנטיבה מכובדת לגמח המרכזי
אין לי דבר נגד אושר בכבוד, אבל לא מובן למה הפקדם לשם?אושר בכבוד נוסד לפני שנה, אם כי המחשבה להקים אותו הייתה כבר לפני שלוש שנים.
איך הוכח שזו לא פירמידה?והוכח שזו לא פירמידה
אכן, לא דייקתי.איך הוכח שזו לא פירמידה?
כמדומני שאתה טועה.הבדיקה נעשתה ע"י מס' רו"ח -בלתי תלויים- כאן בפורום לפני מס' שנים (@Ruty Kepler אחת מהם..)
(לדעתי, האשכול ההוא עדיין קיים)
חבל להתווכח כשהאשכול הזה עדיין קיים, ודעתם של אותם 'מומחים' מופיעה.כמדומני שאתה טועה.
הם רק הוכיחו שאולי בתיאוריה זה יכול להתקיים באיזה שהוא שלב בל מצטרפים חדשים.
אותי ועוד הרבה [למשל @Ruty Kepler] זה לא ממש מספק.
בהחלט.חבל להתווכח כשהאשכול הזה עדיין קיים, ודעתם של אותם 'מומחים' מופיעה.
וכן, כולל @Ruty Kepler ....
הגמ"ח המרכזי - מסקנות וסיכומים (כי הציבור כבר השתעמם ונטש את האשכול הקודם...)
אחרי עשרות עמודי ברברת ושעות ארוכות של חפירה בנוסחאות האקסל, האשכול הנוכחי מהווה סיכום הדברים שעליהם אין כרגע חולק מבין המדיינים באשכולות הקודמים. 1. הגמ"ח המרכזי אינו פירמידה. בפירמידה, חייבים לגייס מצטרפים חדשים כל הזמן כדי לשלם לישנים. בגמ"ח, ההלוואות ניתנות ברובן המוחלט מכספי ההחזרים של...www.prog.co.il
1. הגמ"ח המרכזי אינו פירמידה.
בפירמידה, חייבים לגייס מצטרפים חדשים כל הזמן כדי לשלם לישנים. בגמ"ח, ההלוואות ניתנות ברובן המוחלט מכספי ההחזרים של המצטרפים הקודמים - ולא מתשלומים חודשיים של מצטרפים חדשים. תיאורטית, אחרי עוד כמה שנות פעילות, אפשר יהיה להפסיק בכלל לקבל מצטרפים חדשים, והגמ"ח ימשיך לפעול ולהלוות - יהיה לו די הון עצמי לכך.
כיוון שעד היום מגיעים אלי ד"שים ושאלות של אנשים מאשכולות הגמ"ח המרכזי, ראיתי לנכון להזכיר:
כל מה שכתוב לגבי החישובים הכלכליים - נכון.
לגבי העמותה עצמה, עדיין לא ראינו דוח כספי אחד. נכון להיום גם בגיידסטאר עדיין אין דוחות.
הקביעה באשכול לא הייתה לגבי מידת יציבותו של הגמ"ח, אלא אך ורק לגבי היתכנות כלכלית.
(אגב, אין לי יחידות בגמ"ח).
לא קיבלנו שום דוח מרואי החשבון כך שאין לנו מה להתקיף גם לו רצינו. ואנחנו לא רוצים.
ומה כל הציטוטים סותרים למה שכתבתי?!בהחלט.
אז הנה ציטוטים.
כוונתי הייתה שנבדקה ההיתכנות הכלכלית של המיזם, ואם הם אכן נוהגים ביושרה זו לא פירמידה.
הבדיקה נעשתה ע"י מס' רו"ח -בלתי תלויים- כאן בפורום לפני מס' שנים (@Ruty Kepler אחת מהם..)
אולי לא הבנתי אותך נכון, ואם ככה גם כנראה שאתה לא הבנת אותי נכון.ומה כל הציטוטים סותרים למה שכתבתי?!
לא אתחיל לדקדק במילותיי שדייקו שמבחינת היתכנות, המיזם הגיוני.אולי לא הבנתי אותך נכון, ואם ככה גם כנראה שאתה לא הבנת אותי נכון.
בכל מקרה, הם לא בדקו כלום בדוחות של הגמ"ח המרכזי, אלא הם בדקו דבר תיאורטי בלבד, ומכאן ועד לומר שהגמ"ח המרכזי נבדק, הדרך רחוקה מאוד.
הם רק הוכיחו שאולי בתיאוריה זה יכול להתקיים באיזה שהוא שלב בל מצטרפים חדשים.
אותי ועוד הרבה [למשל @Ruty Kepler] זה לא ממש מספק.
אולי תרחיב מה לא מדויק בו?לא אתחיל לדקדק במילותיי שדייקוו שמבחינת היתכנות, המיזם הגיוני.
אךבכל מקרה, נראה לי שהציטוט הזה שלך לא ממש מדויק. בפרט בנוגע לדעתה של קפלר.
אולי? בתיאוריה? הרטוריקה בעייתית יותר מהניסוח הפתלתל...הם רק הוכיחו שאולי בתיאוריה זה יכול להתקיים באיזה שהוא שלב בל מצטרפים חדשים.
היכן ראית שזה לא מספק את קפלר?אותי ועוד הרבה [למשל @Ruty Kepler] זה לא ממש מספק.
לא מעניין אותי ניהול תקין או לא.בעניין הדוחות שלא הוגשו, לדעתי לארגונים רבים שאתם תורמים גם אין אישור ניהול תקין..
ולארגונים רבים אחרים שמתנהלים ביושרה, טרם הצליחו להביא את כל החומר הנדרש לקבלת החותמת הרשמית.
כי היא דרשה ודרשה ודרשה לראות דוחות ו... לא ראתה שום דוחות.היכן ראית שזה לא מספק את קפלר?
הכל נעשה בתיאוריה? מה שאנחנו יודעים זה רק את התיאוריה.לא מעניין אותי ניהול תקין או לא.
מדבר על זה שהכל נעשה בתיאוריה, בלי לדעת את המציאות כלל.
מכיוון שבלי לראות דוחות א"א לראות את המציאות.
גם לי אין שם יחידות...היא כתבה מספר פעמים שאין לה שם יחידות...
אין שום בעיה, אם זה מספק אותך לדעת שהבנק שלך הוא בתיאוריה יכול להיות יציב, אז הכל טוב.הכל נעשה בתיאוריה? מה שאנחנו יודעים זה רק את התיאוריה.
להם יש תכנית כלכלית הגיונית. אנחנו מקווים שהם אכן נצמדו אליה. זה הכל.
וכפי שכתבתי בתחילה.
גם לי אין שם יחידות...
ולעוד המון אנשים שחושבים שהמרכזי זה פתרון לרבים.
(ולא משנה הסיבה, אם הם משקיעים את הכסף במקומות אחרים או שאין להם גם את הסכום המינימלי להפקיד).
ראשית, נראה לי שהם נותנים לכל מי שרוצה לראות את הדוחו"ת במשרדיהם.אין שום בעיה, אם זה מספק אותך לדעת שהבנק שלך הוא בתיאוריה יכול להיות יציב, אז הכל טוב.
אותי התיאוריה הזאת לא מספיקה לי, ועצם זה שהם מסרבים לחשוף דוחות מעלה בעיניי עוד חשדות רבים.
נראה שיש לך מניות טובות ב אושר בכבוד. מסכים לפרט???רק אתמול הצטרפתי לאושר בכבוד, ויש לי גם כמה יחידות בגמח המרכזי וגם ביד שמשון, ברוך ה'
אבל אושר בכבוד נוסד לפני כמה שנים
יש להם תעודת ביטוח מחברות גדולות מאוד
בשונה מהגמח הארצי שלקוצר ידיעתי אין להם את ההכשר הביטוחי הזה
אשמח להתעדכן בנוגע אליהם אם טעיתי
דווקא שותפים לתורה הוקם ע''י הרב י. קניבסקי. ולפני שנפתח כבר אמרו הרבה שאין מה להשקיע שם שקל.לא הייתי שם שקל אחד ב'גמ"ח הארצי'.
מדובר בגמ"ח מגזרי שנפתח על ידי אנשי 'הפלס' ו'הפלג הירושלמי', וכשההון העצמי הוא אפסי - מספיק שכמה אנשים יקחו הלוואות גדולות ולא יחזירו - בשביל שכל הכסף שהשקעת ילך לטמיון.
כדאי להיזכר ביוזמת 'שותפים לתורה' שפרצה בקול רעש גדול, גבתה המון כספים, וגוועה בקול דממה דקה.
מידע שימושי - שותפים לתורה
בימים אלו ארגון 'שותפים לתורה' מחלק לראשונה מלגות לכוללים והישיבות החברים בו. על כל אברך הלומד יום שלם מקבל ראש הכולל סך 200 ש"ח. למרבה הפלא דמי החבר שמשלם הכולל על כל אברך עומד על 26 ש"ח לחודש, חישוב פשוט מגלה שמיום יסוד התכנית לפני עשרה חודשים שילמו ראשי הכוללים על כל אברך סך 260 ש"ח, ובתמורה...www.prog.co.il
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: