מידע שימושי אוסף מתכונים

yudb

משתמש סופר מקצוען
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=111632
מתכונים חגיגיים לחג

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=166579&highlight=מתכונים
מותר לדבר כבר על שבועות?

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=168016&highlight=מתכונים
איך ממומלץ לאפות עוגת גבינה?

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=168028&highlight=מתכונים
תפוחי אדמה מוקרמים

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=167985&highlight=מתכונים
אפשר לוותר על הג'לטין בעוגות גבינה?

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=167991&highlight=מתכונים
טיפ / גילוי / מתכון משמח: פשטידה פשוטה דיאטטית ובריאה!

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=167752&highlight=מתכונים
שניצל ספרדי או כל שניצל אחר מתובל

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=167253&highlight=מתכונים
סלומון אפוי

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=166528&highlight=מתכונים
מתכונים קלים מלוחים וטעימים

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=166485&highlight=מתכונים
לוטוס מתכונים

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=164997&highlight=מתכונים
מתכונים חלביים מיוחדים

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=165497&highlight=מתכונים
מתכונים עם קמח תפוחי אדמה

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=165232&highlight=מתכונים
גבינה מתוקה עם ביסקוויט- כמו בבית החלמה

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=164972&highlight=מתכונים
חטיפי שוקולד

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=164369&highlight=מתכונים
מתכון לפיצה
 

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
עוגת חמאת בוטנים קריספית
קל קל טעים טעים
שכבה א'
3 כוס קמח
1.5 כוס סוכר חום
1.5 כוס חמאת בוטנים
150 גר' מרגרינה בלי מלח
לאחד לבצק לאפות רבע שעה (תבנית תנור)
שכבה ב'
2 ו2/3 כוס סוכר חום
6 ביצים
1.5 כפית מלח
2 כוסות קוקוס
חב' שוקולד צ'יפס
להקציף ביצים מעט ולהוסיף את החומרים בזה אחר זה, מלבד שוקו'ציפס
מפזרים חצי מהשוקולד על העוגה, משטחים את התערובת על הבסיס האפוי,
את שאר השוקולד מסדרים מעל לאחר כמה דק' של אפיה.
אופים עד שהשכבה העליונה קריספית

שבת שלום
 

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
עוגת שוקולד וח. בוטנים
לעוגה:
11/2 כוסות קמח
13/4 כוסות סוכר
4 ביצים
1 סוכר וניל
1 חב' מרגרינה
1 כוס בוטנים/אגוזים קצוצים
150 גר' שוקולד
למילוי:
11/2 כוסות חמאת בוטנים
100 גר' אבקת סוכר
2 כפות תמצית וניל
מעט מים
לציפוי:
1/3 כוס סוכר
150 גר' שוקולד
1 סוכר וניל
1 כפית קפה נמס
1 חב' מרגרינה
2 ביצים
ההכנה:
1)לעוגה
המיסי את השוקולד עם המרגרינה
הקציפי את הביצים בשלימותן עם הסוכר
הוסיפי תוך כדי הקצפה את השוקולד המומס ואח''כ את שאר החמרים.
אפי כחצי שעה.
2)המלית:
הקציפי במיקסר את כל החמרים, תוך הוספת המים לריכוך.
חשוב! השתדלי מה שפחות להקציף, כי זה מתגבש ללא תקנה! ממש רק לאיחוד החמרים!
מרחי על העוגה.
3)הציפוי:
הרתיחי את חמרי הקרם פרט לביצים, אותן הקציפי בשלימותן ואחדי עם השוקולד.
צקי מעל המלית וצנני במקרר לגיבוש.
שימי לב!
הקרם אינו גלזור,אבל טעים להפליא!
4)לזילוף:
קישוט של חמאת הבוטנים לא קשור לעוגה הזו אבל הוספתי לתוספת קישוט,
1 כף חמאת בוטנים בשקית מרשרשת
המיסי בספל מים רותחים, חוררי פתח יותר גדול משל קיסם, שייצא יותר דומיננטי משלי
וזלפי!
בהצלחה!
 

קבצים מצורפים

  • 7708a7960725cb4d06fe657dee04df58.jpg
    KB 155.4 · צפיות: 36

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י ת'כלס;1503629:
עוגת שוקולד וח. בוטנים
לעוגה:
11/2 כוסות קמח
13/4 כוסות סוכר
4 ביצים
1 סוכר וניל
1 חב' מרגרינה
1 כוס בוטנים/אגוזים קצוצים
150 גר' שוקולד
למילוי:
11/2 כוסות חמאת בוטנים
100 גר' אבקת סוכר
2 כפות תמצית וניל
מעט מים
לציפוי:
1/3 כוס סוכר
150 גר' שוקולד
1 סוכר וניל
1 כפית קפה נמס
1 חב' מרגרינה
2 ביצים
ההכנה:
1)לעוגה
המיסי את השוקולד עם המרגרינה
הקציפי את הביצים בשלימותן עם הסוכר
הוסיפי תוך כדי הקצפה את השוקולד המומס ואח''כ את שאר החמרים.
אפי כחצי שעה.
2)המלית:
הקציפי במיקסר את כל החמרים, תוך הוספת המים לריכוך.
חשוב! השתדלי מה שפחות להקציף, כי זה מתגבש ללא תקנה! ממש רק לאיחוד החמרים!
מרחי על העוגה.
3)הציפוי:
הרתיחי את חמרי הקרם פרט לביצים, אותן הקציפי בשלימותן ואחדי עם השוקולד.
צקי מעל המלית וצנני במקרר לגיבוש.
שימי לב!
הקרם אינו גלזור,אבל טעים להפליא!
4)לזילוף:
קישוט של חמאת הבוטנים לא קשור לעוגה הזו אבל הוספתי לתוספת קישוט,
1 כף חמאת בוטנים בשקית מרשרשת
המיסי בספל מים רותחים, חוררי פתח יותר גדול משל קיסם, שייצא יותר דומיננטי משלי
וזלפי!
בהצלחה!
הצלחה רבתי!
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י gooly;1587862:
טעמתי פעם במסעדה היהודית חזה עוף ברוטב צילי מדהים,
יש למישהי/ו מתכון?

תודה!!

יש לי מתכון טעים וקל, לא יודעת אם זה של המסעדה היהודית:

פורסים בצל, משחימים במחבת במעט שמן, מוסיפים חזה עוף - כשניצל או רצועות, מטגנים עד להזהבה, שופכים רוטב צ'ילי מתוק, משחימים את העוף בעזרתו.
מגישים עם אורז
טעים וקל
 

ירוק מנטה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אחד מהמתכונים הטובים!

עוגת גבינה וחמוציות

מצרכים:
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

לבסיס:
200 גרם פתי בר קרמל אסם שבור דק (אפשר לשבור עם פטיש בין 2 שקיות)
100 גרם חמאה

למלית:
5 ביצים
2 קופסאות גבינה לבנה 5% (500 גרם)
250 גרם גבינת ריקוטה
1 גביע שמנת חמוצה 9% שומן
1 כוס סוכר (150 גרם)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל אסם (40 גרם, כ- 1/2 חבילה)
3 כפות קורנפלור
קורט מלח
100 גרם חמוציות יבשות

לציפוי:
3 כפות אינסטנט פודינג וניל אסם (40 גרם, כ-1/2 חבילה)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/2 כוס חלב (100 מ"ל)

לרוטב החמוציות:
150 גרם חמוציות קפואות
4 כפות סוכר
1/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית או סיר עם 4 כוסות מים רותחים ליצירת לחות.

2. להכנת הבסיס: ממיסים את החמאה. מערבבים לתוכה את שברי הפתי בר לתערובת אחידה. מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.

3. להכנת המלית: מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.

4. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם סוכר וקורט מלח . כאשר הקצף יציב מאוד מעבירים אותו לקערה גדולה.

5.מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הגבינות, השמנת החמוצה, הפודינג והקורנפלור עד קבלת תערובת חלקה.

6.מקפלים בעדינות בתנועות סיבוביות את תערובת הגבינות לקצף החלבונים. מוספים את החמוציות ומקפלים עד לפיזורן במסה.

7.מוזגים את המלית לתבנית עם בסיס הפתי בר.

8 .מכניסים את התבנית לתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל150 מעלות ואופים כשעה וחצי.

9. מצננים את העוגה עד הגעה לטמפרטורת החדר.

10 להכנת רוטב החמוציות: מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את החמוציות, הסוכר, המים ומיץ הלימון, עד שהסוכר נמס. מצננים את הרוטב לטמפרטורת החדר.

11. להכנת הציפוי: יוצקים לקערה את השמנת המתוקה והחלב . מוספים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.

12. מורחים את הציפוי על העוגה באופן אחיד ושופכים עליו את הרוטב חמוציות (כשהוא קר).

13. מכניסים למקרר למשך 5 שעות לפחות.
 

קבצים מצורפים

  • 7091hamuziot.jpg
    KB 11 · צפיות: 30

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה