התייעצות אולי הגיע הזמן להקים קבוצה טכנולוגית חרדית

מצב
הנושא נעול.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אבל יש כבר אופציה כשרה!!!
יש נתיב והדרן ועסקן ולא יודעת עוד מה...לא מכירה את כולם....
אבל קיים ומי שנצרך לזה פונה לשם!
עוד פעם. ברמה המערכתית.
גם למוגנים האלו יש חורים.
מוגנים וכשרים באופן שכל מי שמחזיק לא אמור לחשוש לשמו ולמשפחתו. וד"ל.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אין טעם וצורך להמציא את הגלגל מחדש, (כמו שלא נקים מוביל מים ארצי בהשגחת העדה החרדית)
לבנות מוביל מים בד"ץ פשוט יותר מאשר הרעיון להקים אינטרנט חרדי. שזה בלתי אפשרי.

נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מוכנה לעשות לך משלוח בדואר רשום,
אני גרה 2 דקות מהמוקד של רב קו.
רוצה?
אני שאלתי ממכרים. תודה בכל אופן.
אבל עוול בעיני (של משרד התחבורה כן?) להעביר את כולם לטעינה ממוחשבת ובמקביל להודיע שבאיזור הצפון אין קוראי כרטיסים למכירה (ובדקתי במסוף שלהם).
בכל מקרה זה קצה הקרחון למה שניסיתי להדגים: שהולך ונהיה יותר קשה להתנהל מול גופים מסחרים וממשלתיים ללא טלפון חכם.
מצחיק אותי להסביר שוב ושוב שאני עם טלפון כשר מאז שיש לי בכלל מכשיר נייד אבל לא מתעלמת מהעובדה שיש פה בעיה.

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אם נצא מתוך נקודת הנחה שאין פסול בSMS, בלי מסכים גדולים.
והראיה שאת, ועוד רבים כמוך מחזיקים טלפון נוסף לשם SMSים
אז הגיוני הרבה יותר להכניס את זה לתוך הטלפונים הכשרים, ולהגביל את צבעי המסך, מאשר להשאיר את זה מחוץ לכשרים, ולהחזיק שני טלפונים.
אני בעד!

פרפר

משתמש מקצוען
עניין סמנטי.
דיוק חשוב. בשביל להראות עד כמה זה פשוט.
כי מה שיקרה זה שהיעדר SMS הוא שיכניס בסופו של דבר את הסמארטפונים לציבור. זה מה שמותח את החבל קצת יותר מדי ועלול להביא לקריעתו.

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אישור חזרה לעבודה לביטוח לאומי (עבור המענק של המעסיק) - כרוך באפליקציה ו/או אסמס לאימות.
הטענת רב קו. (במחשב אפשר רק עם קורא כרטיסים והוא לא זמין למכירה כרגע).
ויש עוד דוגמאות לפעולות שנעשות קשות ומורכבות לביצוע ללא טלפון חכם.
לא לכולנו יש כח וזמן לשבת על הטלפון בהמתנה לנציג.
אגב ישנם אתרים ושירותים שחד משמעית לא ניתן לקבל ללא אימות בSMS.
ולא. אין להם אופציה להודעה קולית.
דווקא אישור חזרה צריך SMS? כי אני מתנהלת באתר של ביטוח לאומי המון, והכל באמצעות אימות בדוא"ל.
קורא כרטיסים קניתי לפני חודש. בעיר נידחת ועזובה. עלה 5 שקלים.
האתר היחיד שנתקלתי שלא עובד בלי SMS הוא של סלקום. וזה באמת פשע, חברה שיש לה נתח נכבד מהצרכנים החרדיים.

פרפר

משתמש מקצוען
האתר היחיד שנתקלתי שלא עובד בלי SMS הוא של סלקום. וזה באמת פשע, חברה שיש לה נתח נכבד מהצרכנים החרדיים.
אני הייתי צריכה שירות מאחד המשרדים הממשלתיים. את המידע על התנהלות הפנייה ואת תוצאות הפנייה אפשר לקבל רק במסרון. אין אופציה אחרת. לא טלפון, ואפילו לא הגעה פיזית למשרד. נאדה. תוצאות הפנייה היו בעלות חשיבות גבוהה ומטעמי אבטחה ודיסקרטיות קיבלתי קוד כפול - אחד בדוא"ל ואחד ב-SMS. נאלצתי לאתר "שאבעס גוי" לצורך השלמת הקוד. זה היה מביך ולא נעים. במשרד זה לא עניין אותם.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני הייתי צריכה שירות מאחד המשרדים הממשלתיים. את המידע על התנהלות הפנייה ואת תוצאות הפנייה אפשר לקבל רק במסרון. אין אופציה אחרת. לא טלפון, ואפילו לא הגעה פיזית למשרד. נאדה. תוצאות הפנייה היו בעלות חשיבות גבוהה ומטעמי אבטחה ודיסקרטיות קיבלתי קוד כפול - אחד בדוא"ל ואחד ב-SMS. נאלצתי לאתר "שאבעס גוי" לצורך השלמת הקוד. זה היה מביך ולא נעים. במשרד זה לא עניין אותם.
תודה על הדוגמא הקונקרטית.
ניחר כבר גרוני מלהסביר פה למה זה הולך ונעשה יותר קשה ולמה פתרונות נקודתיים שאנשים מציעים פה (בטוב ליבם. באמת) לא באמת יפתרו את הבעיה בכללותה.

פרפר

משתמש מקצוען
וזה באמת פשע, חברה שיש לה נתח נכבד מהצרכנים החרדיים.
ומתי נבין שזה לא פשע. החברות לא עושות זאת משנאת חרדים. הם פשוט מתנהלים טכנולוגית בצורה יעילה ומותאמת 2020. אז אפשר לנסות ולפנות לחברות, ולבקש, ולצעוק, ולאיים. והחברה תיענה או שלא. אבל יום למחרת נגלה עוד חברה שמתנהלת כך. ולכו תנסו לייבש את הים.

תקליט אור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
השנקל שלי לנושא:

התלות והצורך - ההולכים וגוברים עם הזמן - לסמארטפונים, מול הבעייתיות שבהם,
די מקבילה לתקופה של לפני פחות מעשור, עם התלות והצורך ההולכים וגוברים - לאינטרנט בכלל, מול הבעייתיות שבו.

וכמו שאז
היו פתרונות לא ממש מושלמים לסינון האינטרנט, וממילא המשתמשים בו גם קוטלגו באיזשהו מקום כסוג ב',
גם היום כמו שרמזו כבר, עדיין יש חורים בפתרונות הקיימים לסמארטפונים, והמשתמשים בהם מקוטלגים כסוג ב'.

ולעניות דעתי אפשר גם להמשיך את המשוואה הלאה...
כמו שאז
(ועד היום) לא קמה וועדת רבנים כלל מגזרית והנחיתה פתרון קסמים בנושא האינטרנט,
אלא פשוט קמו כמה מתכנתים צדיקים שמאסו במצב, והקימו פתרון קודם כל בשביל עצמם! ושוב, אם זה היה מתוך מטרה מסחרית, כמו הפתרונות האחרים שכבר היו קיימים, ברגע שהם היו מגיעים לרמה מסוימת והיו מרוצים מהתוצאה, אם אין מתחרים עם עליונות טכנולוגית, הפיתוח היה נעצר.
גם היום אין לנו מה לצפות ש"הציבור החרדי" ירים את הכפפה ויארגן פתרון, כי זה פשוט לא יקרה.
בשביל שזה יקרה יצטרכו שוב לקום מתכנתים שאכפת להם מעצמם ולארגן פתרון שיהיה באמת מושלם מהפן הטכנולוגי והכשרותי.

וכמו שמאז, נוצר איזון די ראוי בנושא האינטרנט: עד היום הוא לא מקבל גושפנקה רשמית של כשרות לכתחילה, ולא כל אברך רץ להזמין אינטרנט הביתה סתם שיהיה, ומאידך, מי שצריך יודע לאן לפנות, ועם הזמן ממילא כבר פחות מסתכלים כסוג ב' על מי שמשתמש בסינון מהודר (ואולי גם מסתכלים סוג ג' על מי שמשתמש בסינון בעייתי),
כך בעתיד(?), מן הסתם ייווצר אותו איזון בנושא הסמארטפונים. הם לעולם לא יקבלו גושפנקה של לכתחילה, ולא יפוצצו את כל הערים החרדיות בפרסומות לאברכים לרוץ ולקנות את הסמארטפונים הכשרים, ומאידך, הציבור יכיר בעובדה שמי שצריך פתרון יש כתובת אמיתית, וממילא עם הזמן גם פחות יסתכלו סוג ב' על מי שיש לו סמארטפון כשר למהדרין.

בוקר מואר

משתמש מקצוען
כי התחושה היא שמנסים להתיר בכל דרך אפשרית דבר שאנחנו יודעים כמה מסוכן הוא יכול להיות לצעירים,
ברגע ש"מסך גדול" יהיה מותר ומקובל כבר לא ממש מעניין אם יש עליו חותמת של כשר או לא
ותהיה לגיטימציה לכוווווווולם להחזיק אותו בכיס ולהחזיק בתוכו הרבה מרעין בישין

הטענה הזאת בהחלט יש לה מקום.
מצד שני יש גם טענה הפוכה שנשמעת מכמה עסקנים בתחום.

כיום, בגלל חוסר הלגיטימציה בכלל למכשירים מוגנים למיניהם,
ובעקבות מלחמה של אי אלו גורמים קיצוניים ועיתונאי מסוים.

זה גורם שמי שכבר כן מחזיק אייפון, ויש רבים כאלו, כמעט כל מי שלא בכולל..
אין מוסכמות חברתיות שיגרמו לו לרצות להחזיק דווקא מוגן או מושגח.
הוא ממילא לא תחת מתווה "כשרותי" מקובל.

אם היה הכשר מקובל גם על המיינסטרים,
(אולי לא להחזקה לכתחילה לכל אברך, אבל עם הבנה שחלק גדול מהציבור צריך את זה)
זה היה גורם לאלפי חרדים, שכבר היום -מחזיקים סמרטפון,
לרצות לקנות מכשיר עם הכשר.
והכשר טוב.

בוקר מואר

משתמש מקצוען
תודה על הדוגמא הקונקרטית.
ניחר כבר גרוני מלהסביר פה למה זה הולך ונעשה יותר קשה ולמה פתרונות נקודתיים שאנשים מציעים פה
(בטוב ליבם. באמת) לא באמת יפתרו את הבעיה בכללותה.

נכון לגמרי.
וזה אגב אחד הגורמים העיקריים שחלק גדול מהאברכים היום
מחזיקים מכשיר עם שני סימים, אחד לשיחות,
ואחד לאס אם אס.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
רק רציתי לציין שיש ציבורים שלמים שהבעיה שלהם היא לא רק טכנולוגיה לא מותאמת.
אלא עצם הטכנולוגיה. מבחינתם היא דבר ממכר, גשמי ובהכרח בא על חשבון חיי התורה.

יש גישה שאומרת נגייס את הטכנולוגיה לשירות היהדות.
ויש גישה שרואה בעצם הטכנולוגיה פגיעה ביהדות.

כך או כך לשתי השיטות אין צורך בעולם טכנולוגי ייחודי.
מה שכמובן לא סותר חשיבה מחודשת על המציאות הנוכחית.
טכנולוגיה זו מילה גדולה.
מאיזה שלב יש אנשים שרואים בטכנולוגיה פגיעה ביהדות?
מכונות כביסה? מקררים? מכוניות?
סביר להניח שלא,
שהאינטרנט הוא המוקד הבעייתי.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה