אולי הגיע הזמן לדבר על זה

c.w

משתמש רשום
זה בהחלט לא מתוך מידות רעות אבל זה קיים וזה השלכה של המחלה ואסור להתכחש לזה
מה לעשות שאני לא מתכחשת אלא במקרים שאני מכירה זה פשוט לא קיים!!
מאמינה לכם שאתם מכירות מקרה שונה
אני מכירה מקרים של אנשים חולים עם מידות זהב
ושל אנשים חולים עם מידות רגילות
ובכל המקרים האלו אין כעסים האשמות והתנהגויות פוגעניות
אלא אם כן אתם קוראות להתנהגות שלזמנים של חוסר התענינות בבן זוג ושל דיבורים לא הגיוניים שמופנים אל הבן זוג התנהגות פוגענית

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
חחחח סליחה שהלחצתי
חשבתם על כך שאנשים עם קרובי משפחה חולים מקבלים (ונותנים )תמיכה מעוד מתמודדים כמותם ועל הדרך מכירים עוד סיפורים...
לא הלחצה אלא חוסר היכרות היקפית.

c.w

משתמש רשום
לא הלחצה אלא חוסר היכרות היקפית.
אבל אני מכירה הכרות הקיפית
אני חושבת שאולי דווקא את יותר מכירה סיפורים בודדים ואולי לא מכלי ראשון..
ולא יצא לך לחיות יום יום, ולשמוע סיפורים ותאורים של התמודדות יומיומית

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
מה לעשות שאני לא מתכחשת אלא במקרים שאני מכירה זה פשוט לא קיים!!
מאמינה לכם שאתם מכירות מקרה שונה
אני מכירה מקרים של אנשים חולים עם מידות זהב
ושל אנשים חולים עם מידות רגילות
ובכל המקרים האלו אין כעסים האשמות והתנהגויות פוגעניות
אלא אם כן אתם קוראות להתנהגות שלזמנים של חוסר התענינות בבן זוג ושל דיבורים לא הגיוניים שמופנים אל הבן זוג התנהגות פוגענית
אז אם יש אחרים שהם אחרת ממה שאת מכירה אל תדברי בכזו נחרצות שאין תופעות כאלו.
תגידי - אני לא מכירה וזהו.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אבל אני מכירה הכרות הקיפית
אני חושבת שאולי דווקא את יותר מכירה סיפורים בודדים ואולי לא מכלי ראשון..
ולא יצא לך לחיות יום יום, ולשמוע סיפורים ותאורים של התמודדות יומיומית
שוב. ובזה מסיימת
להכיר כמה זו לא מתחיל להיות היכרות היקפית.
צריך להיות איש מקצוע שעוסק בעשרות או מאות חולים ואומר זאת. ובמיוחד שכאן באשכול אומרות לך נשים אחרות לא עשרות ולא מאות אחת או שתיים אמיתיות ומכאן שההתמודדות שלהם פשוט אחרת לגמרי.

c.w

משתמש רשום
אז אם יש אחרים שהם אחרת ממה שאת מכירה אל תדברי בכזו נחרצות שאין תופעות כאלו.
תגידי - אני לא מכירה וזהו.
אבל בגלל שאני מכירה ממש הרבה מקרים ובכולם הקושי והכאב זה לא הנקודה של הפגיעה והאלימות
היא כמעט ולא קיימת , ואני נוטה לחשוב שאם כל המקרים שאני מכירה הם ככה כנראה זה רוב המקרים
כי אני מכירה מספר דו ספרתי של מקרים
היה לי חשוב להבהיר שזה הסטיגמה ולא האמת

c.w

משתמש רשום
שוב. ובזה מסיימת
להכיר כמה זו לא מתחיל להיות היכרות היקפית.
צריך להיות איש מקצוע שעוסק בעשרות או מאות חולים ואומר זאת. ובמיוחד שכאן באשכול אומרות לך נשים אחרות לא עשרות ולא מאות אחת אמיתית ומכאן שההתמודדות שלהם פשוט אחרת לגמרי.
טוב וגם אני מדברת על מקרים אמיתיים אז אני מסכימה שיש מקרים כאלו ויש חלק שלא
אז לפחות תסכימי גם שיש מקרים שיש אפס פגיעה בזולת
כי אני מדברת מכלי ראשון של קרבה למתמודד/ת ומכירה מקרוב סיפורים נוספים

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
טוב וגם אני מדברת על מקרים אמיתיים אז אני מסכימה שיש מקרים כאלו ויש חלק שלא
אז לפחות תסכימי גם שיש מקרים שיש אפס פגיעה בזולת
כי אני מדברת מכלי ראשון של קרבה למתמודד/ת
לא שללתי בכלל. תחזרי לקרוא שוב מה שכתבתי ומה שכתבו אחרות.
שבת שלום.

c.w

משתמש רשום
שבת שלום
ולכל מי שכתבו כאן מהתמודדות קרובה עם מחלה נפשית
אתם ענקיים אין מילים לתאר את הקושי הכאב
בתקווה שד' ישלח רפואה שלמה לכל חולי עמו ישראל
וסליחה אם הכאבתי יותר
כתבתי בסערת רגשות מהלב

c.w

משתמש רשום
לפי הידוע לי. לא מכירה מקרוב ממש חולים. אבל חלק מהסיפטומים של מחלות מסוימות זה התפרצויות.
את כותבת כאן שאת ב"ה לא מכירה מקרוב ממש חולים,
ואני מכירה לצערי מהכי קרוב שיש, וכתבתי עובדות מהשטח.
אז איך את כל כך בטוחה במה שאת אומרת?

דיסי

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
חשבתם על כך שאנשים עם קרובי משפחה חולים מקבלים (ונותנים )תמיכה מעוד מתמודדים כמותם ועל הדרך מכירים עוד סיפורים...
ככה"נ לא משתפים אותם בסצינות הנ"ל שבין איש לאשתו, כי זה באמת לא נעים לשתף

הוא יכול לספר לכולם שרודפים אחריו
ולהתעצבן כי לא מאמינים/לא עוזרים לו להימלט/"רק" להיות מתוסכל מזה ולהשפיע על אחרים את התסכול שלו
הוא יכול לעשות אותו פעולה מליון פעמים
כנ"ל
הוא יכול לרצות להתאבד
כנ"ל ולהיאבק במי שמפריע לו לעשות את זה
ולכעוס על אשתו שלא עוזרת לו בזה
הוא יכול לחתוך את עצמו
כנ"ל
הוא יכול לא להתענין בכלום מרוב דיכאון
ולגרום לאשתו להרגיש עציץ בבית

אחת היא לי: או שאינך מכירה מקרים-למרות טענותייך שכן, או שאת תמימה, או שאת עושה את עצמך תמימה.

לו יצויר שאשה טובה ונורמלית תגיע ותשאל אותך האם מצב הרוח שלה משפיע על הבית, ודאי שתאמרי לה שכן.
את חושבת שרק מצב הרוח של אדם חולה רשמית לא משפיע על שאר בני הבית?
או שיש לך איזו הווא אמינא שמצב הרוח שלו טוב מאחרים? הלא בכך מתבטאת המחלה...

ויש לי עוד שאלה:
וואו איזה ברכה
הלוואי הלוואי הלוואי
מהי ההיכרות האישית שלך? מדובר בך או בבן הזוג שלך?
את מהצד החולה או מהצד הבריא?

דיסי

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
על זה בדיוק אני מדברת
זהו ההבדל בין חולה גופנית לחולה נפשית
מדהים שרק עכשיו עלית על זה

מתכנתת+

משתמש מקצוען
קראתי את השרשור ונראה שהיתה פה אי הבנה
c.w. דיברה על כך שתבמקים שהיא מכירה מקרוב אין אלימות התעללות והתנהגות פוגענית מהצד החולה אל הבריא
נראה שהתכוונה לומר שהחולה במחלה נפשית הוא בהרבה מאוד מקרים לא מסוכן לזולת ולא מתנהג בהתנהגות כעסנית ואלימה נגד השני לא בכוונה ולא לא בכוונה
זה שההתבטאויות של המחלה פוגעות בבריאים זה ודאי שכככה זה
כמו שההתבטאויות של מחלת הסרטן פוגעות באחרים הבריאים.
המחלה בוודאי גורמת לו להתנהגויות כמו אדישות מצב רוח רע ודכאוני יכול למשל לבקש שוב ושוב הגנה מדמויות שרק בראש שלו.... בודאי שכל זה פוגע בשני, בודאי שקשה מאוד להיות בן זוג לחולה נפש והסבל הוא משותף לשני בני הזוג
אבל גם ללוות חולה לטיפולים במחלת הסרטן לשם דוגמא זה פוגע בצד הבריא וגם לחולה במחלה יש מצבי רוח ושקוע בעצמו, אם הבנתי נכון התכונה לומר שהפגיעות שיש לבן זוג הבריא(ויכולות להיות פגיעות גדולות עד בלתי נסבלות) זה לא אלימות וכעס אלא ההשלכות של המחלה

מתכנתת+

משתמש מקצוען
קראתי את השרשור ונראה שהיתה פה אי הבנה
c.w. דיברה על כך שתבמקים שהיא מכירה מקרוב אין אלימות התעללות והתנהגות פוגענית מהצד החולה אל הבריא
נראה שהתכוונה לומר שהחולה במחלה נפשית הוא בהרבה מאוד מקרים לא מסוכן לזולת ולא מתנהג בהתנהגות כעסנית ואלימה נגד השני לא בכוונה ולא לא בכוונה
זה שההתבטאויות של המחלה פוגעות בבריאים זה ודאי שכככה זה
כמו שההתבטאויות של מחלת הסרטן פוגעות באחרים הבריאים.
המחלה בוודאי גורמת לו להתנהגויות כמו אדישות מצב רוח רע ודכאוני יכול למשל לבקש שוב ושוב הגנה מדמויות שרק בראש שלו.... בודאי שכל זה פוגע בשני, בודאי שקשה מאוד להיות בן זוג לחולה נפש והסבל הוא משותף לשני בני הזוג
אבל גם ללוות חולה לטיפולים במחלת הסרטן לשם דוגמא זה פוגע בצד הבריא וגם לחולה במחלה יש מצבי רוח ושקוע בעצמו, אם הבנתי נכון התכונה לומר שהפגיעות שיש לבן זוג הבריא(ויכולות להיות פגיעות גדולות עד בלתי נסבלות) זה לא אלימות וכעס אלא ההשלכות של המחלה
כמובן שהאדישות בהתמודדות נפשית היא יכולה להיות משהו עמוק הרבה יותר ויכולה להיות קשה הרבה יותר
לא באה להשוות בין המקרים

נערך לאחרונה ב:

ילדה שלו

משתמש צעיר
את כותבת כאן שאת ב"ה לא מכירה מקרוב ממש חולים,
ואני מכירה לצערי מהכי קרוב שיש, וכתבתי עובדות מהשטח.
אז איך את כל כך בטוחה במה שאת אומרת?
אז אני כן מכירה מקרוב, קרוב...
ואמרתי ביום שישי, ואני אומרת שוב, יכולות להיות פגיעות וקשיים גדולים מאד.

אני משערת השערה, לגבי הדעה הנחרצת שלך, אולי אני צודקת אולי לא, בכל אופן זו רק השערה:
את הרי לא אשת מקצוע, אז נניח שאת אישה לבן זוג מתמודד ואת חברה בקבוצת תמיכה של נשים לבעלים מתמודדים, ומשם ההכרות שלך עם כמה עשרות מקרים, ובקבוצה יושבות נשים ופורקות את כאביהן, מתבקש עד ברור מאליו, שבמסגרת הקבוצה יהיה לאישה כוח לומר- נכון, הוא פוגע בי, אבל זה לא הוא, זה המחלה...
כי זה הדיבור בקבוצה ויש יותר כוח להכיר במקור ההתנהגות הקשה.
אבל, כשאותה אישה חוזרת הביתה ונחשפת שוב לפגיעה, להתעלמות, לדורסנות, הרבה יותר קשה לה לקבל את זה...

עוד השערה- אולי את בכלל לא בת זוג, אלא מתמודדת בעצמך, ואז הפסיכולוגית היקרה שלך מעודדת אותך, ובצדק שאת לא אשמה בהתנהגויות שלך, וזה אולי נכון, אבל לצד זה צריך להכיר בזה שבעלך אולי נפגע לפעמים.

אולי קלעתי לאמת אולי לא, בכל אופן זו מציאות שחיים עם מתמודד נפש מזמנים פגיעות, ואין שום הגיון לטמון את הראש בחול ולהתעלם ממנה.

מרחבית

משתמש מקצוען
אי אפשר לדון על 'מחלות נפש' כמשהו אחיד. יש כל מיני מחלות נפש, כל אחת מתבטאת בצורה אחרת.

בדיון על מחלות פיזיות ומה ההשלכות על האדם ועל הסביבה, לא נעשה סלט בין סוכרת נעורים, אפילסיה, סרטן, ניוון שרירים, שיתוק, עיוורון, נכות.
כל מחלה היא התמודדות אחרת, תלוי בסוג המחלה, בדרגת החומרה בה היא נמצאת באדם החולה, בהתבטאות של המחלה באדם הספציפי, בתגובתו לטיפול שניתן לו.

כך זה גם במחלות נפש. מחלת נפש היא שם כולל להרבה דברים שונים. ואם להתייחס להודעה הראשונה של פותחת האשכול - אכן חלק מהמחלות הן ממש בעיה פיזית במוח.
נוירולוגיה ופסיכיאטריה הם תחומים קרובים. פגיעה פיזית באיזורים מסוימים במוח כגון על ידי תאונה או על ידי הרס תאים במוח (אלצהיימר) גם היא משנה לא רק את הגוף. הקשר גוף נפש הוא קשר הדוק לכל הכיוונים.

ואם להתייחס לדיון על ההשפעה על הסביבה - תלוי באיזו מחלה מדובר, באיזו חומרה היא הופיעה, עד כמה האדם מסוגל לשתף פעולה עם טיפול מתאים כגון לקיחת כדורים, ועד כמה הטיפול עוזר לו.
ההכללה עושה עוול לרבים.

עד מתי

משתמש מקצוען
אי אפשר לדון על 'מחלות נפש' כמשהו אחיד. יש כל מיני מחלות נפש, כל אחת מתבטאת בצורה אחרת.

בדיון על מחלות פיזיות ומה ההשלכות על האדם ועל הסביבה, לא נעשה סלט בין סוכרת נעורים, אפילסיה, סרטן, ניוון שרירים, שיתוק, עיוורון, נכות.
כל מחלה היא התמודדות אחרת, תלוי בסוג המחלה, בדרגת החומרה בה היא נמצאת באדם החולה, בהתבטאות של המחלה באדם הספציפי, בתגובתו לטיפול שניתן לו.

כך זה גם במחלות נפש. מחלת נפש היא שם כולל להרבה דברים שונים. ואם להתייחס להודעה הראשונה של פותחת האשכול - אכן חלק מהמחלות הן ממש בעיה פיזית במוח.
נוירולוגיה ופסיכיאטריה הם תחומים קרובים. פגיעה פיזית באיזורים מסוימים במוח כגון על ידי תאונה או על ידי הרס תאים במוח (אלצהיימר) גם היא משנה לא רק את הגוף. הקשר גוף נפש הוא קשר הדוק לכל הכיוונים.

ואם להתייחס לדיון על ההשפעה על הסביבה - תלוי באיזו מחלה מדובר, באיזו חומרה היא הופיעה, עד כמה האדם מסוגל לשתף פעולה עם טיפול מתאים כגון לקיחת כדורים, ועד כמה הטיפול עוזר לו.
ההכללה עושה עוול לרבים.
נראה לי הודעה מעולה ומסכמת
ואפשר לנעול את האשכול
שקצת ירד לפסים אישיים
המון בריאות בגוף ובנפש לכולנו

shevi123

מהמשתמשים המובילים!
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית

ההכללה עושה עוול לרבים.
סיכום מדהים וקולע
היטבת להגדיר בצורה מדויקת
תודה!

מרחבית

משתמש מקצוען
נראה לי הודעה מעולה ומסכמת
ואפשר לנעול את האשכול
שקצת ירד לפסים אישיים
המון בריאות בגוף ובנפש לכולנו
לא יודעת אם כדאי לנעול את האשכול, כי אולי יכתבו דברים מועילים.
מסכימה לגמרי שכדאי לחזור מהגלישה לפסים אישיים - לדיון ענייני.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה