אולי הגיע הזמן לדבר על זה

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
לפי הידוע לי. לא מכירה מקרוב ממש חולים. אבל חלק מהסיפטומים של מחלות מסוימות זה התפרצויות.

עד מתי

משתמש מקצוען
ממש ממש ממש לא נכון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אדם שחולה בנפשו לא יצעק על אשתו בלי סיבה
בדיכאון הוא יכנס למיטה ויהיה קשה לו לתפקד
בחרדות הוא יתקשה לנשום
בסכיזורפניה הוא יחשוב ואולי גם יגיד לה שרודפים אחריו
בכפיתיות הוא יעשה אותו דבר מלא פעמים
הוא יתיחס לאשתו הכי יפה שיכול להיות
לא יצעק עליה ולא יפגע באף אחד
זה אחד הסטיגמות הנוראות והשקריות על חולים במחלה נפשית שהם מזיקים לסביבה
וזה אחוז קטן עד בלתי קיים
חולים במחלה נפשית יכולים להיות הכי רגישים עדינים ומתחשבים שיש ויחד עם זה סובלים והסבל שלהם קשה לסביבה כמו כל מחלה גופנית אחרת
הם יזדקקו לתמיכה כמו בכול מחלה גופנית
ההבדל שבמחלה נפשית חושבים שהבן אדם יכול להתגבר על זה לבד ולא מבינים תמיד שזה מחלה כמו כל דבר אחר
הלוואי הלוואי הלוואי
יצא לך לשוחח עם בני זוג של מתמודדים נפשית???
במקרה שאני נחשפתי אליו היה מופנה המון אשמה כעס ואפילו אלימות כלפי האישה בשיחות עם אנשי מקצוע ופסיכיאטרים כולם אמרו שזה חלק מהתסמינים ( ודאי שלא קורה תמיד)
ונאמר שזה מאפיין די מצוי של אדם במניה שהוא נגד הקרובים אליו כי הוא נמצא באיזה רקיע והם מונעים ממנו
הלוואי והכל היה מאד פשוט וברור ותחת כללים
לצערנו זה לא כך בכלל

c.w

משתמש רשום
הלוואי הלוואי הלוואי
במקרה שאני נחשפתי אליו היה מופנה המון אשמה כעס ואפילו אלימות כלפי האישה בשיחות עם אנשי מקצוע ופסיכיאטרים כולם אמרו שזה חלק מהתסמינים ( ודאי שלא קורה תמיד)
ונאמר שזה מאפיין די מצוי של אדם במניה שהוא נגד הקרובים אליו כי הוא נמצא באיזה רקיע והם מונעים ממנו
לצערנו זה לא כך בכלל
אנחנו מתמודדים לצערי במשפחה הקרובה
ובעקבות כך מכירה הרבה מאוד מקרים
בכל!!!! המקרים שאני מכירה אין שמץ של אלימות כעס ואשמה מצד החולה אלא רק אומללות גדולה וקושי ובקשת עזרה(עצוב מאוד אבל יש מקרים שמהצד הבריא יש הרבה כעס ואשמה... כאילו יאללה למה הבאת עלינו את הצרה הזאת, למה בגללך אנחנו מפסידים כל כך סופגים בושות וכו וכו למה את לא יכולה לטפל בילדים כמו כל אישה נורמלית, למה אתה לא יכול לשבת נורמלי בשולחן שבת, למה נגזר עלי לסבול בגללך וכו וכו)
(אולי המחלה היחידה שיכולה להתאפיין בהתנהגות קשה כלפי הזולת זה הפרעת אישיות שאני פחות מכירה)
מחלה נפשית זה מחלה שגורמת לפעמים לחוסר תפקוד, בזמן של החמרה- להתנהגויות לא נורמטיביות שמאוד קשה לזולת לראות את הקרוב אליו החכם והמיוחד מתנהג ככה,
אבללל צריך לדעת שאפשר להגיע לאיזון עם התרופות ולחיות כמעט רגיל לגמרי
אני מכירה כמה וכמה חולים במניה ואין מה שאתם מדברים עליו

c.w

משתמש רשום
לפי הידוע לי. לא מכירה מקרוב ממש חולים. אבל חלק מהסיפטומים של מחלות מסוימות זה התפרצויות.
התפרצות לא אומר התנהגות קשה כלפי הזולת התפרצות זה התגברות של הסימפטומים של המחלה ואין קשר להתנהגות רעה אל הסביבה, (בעיקרון אפשר למנוע התפרצויות על ידי טיפול תרופתי נכון ומסיבי)

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
הלוואי הלוואי הלוואי
לצערנו זה לא כך בכלל
ובדיכאון אין האשמה ובוטות?
הלואי על כל החולים רפיסות וחוסר אונים בלבד...

ילדה שלו

משתמש צעיר
ממש ממש ממש לא נכון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אדם שחולה בנפשו לא יצעק על אשתו בלי סיבה
בדיכאון הוא יכנס למיטה ויהיה קשה לו לתפקד
בחרדות הוא יתקשה לנשום
בסכיזורפניה הוא יחשוב ואולי גם יגיד לה שרודפים אחריו
בכפיתיות הוא יעשה אותו דבר מלא פעמים
הוא יתיחס לאשתו הכי יפה שיכול להיות
לא יצעק עליה ולא יפגע באף אחד
זה אחד הסטיגמות הנוראות והשקריות על חולים במחלה נפשית שהם מזיקים לסביבה
וזה אחוז קטן עד בלתי קיים
חולים במחלה נפשית יכולים להיות הכי רגישים עדינים ומתחשבים שיש ויחד עם זה סובלים והסבל שלהם קשה לסביבה כמו כל מחלה גופנית אחרת
הם יזדקקו לתמיכה כמו בכול מחלה גופנית
ההבדל שבמחלה נפשית חושבים שהבן אדם יכול להתגבר על זה לבד ולא מבינים תמיד שזה מחלה כמו כל דבר אחר
אני מצטערת, להכיר 'כמה' מקרים זה ממש לא נכון בשביל לכתוב תגובה כל כך נחרצת, דברי עם אנשי מקצוע...
אני גם מכירה כמה מקרים, בהכרות הכי קרובה שיש,
ובהחלט יכולה להיות האשמה, פגיעה וכל מיני התנהגויות קשות מאד,
שאולי הם כביכול לא אמיתיות כי הם נובעות מהמחלה, אבל לשמוע כאלה מילים שוב ושוב יכול להיות קשה מנשוא.
ואפילו לחיות עם בן זוג בדכאון שלא מתעניין בחיים של האשה/ הבעל, ושקוע בחוסר האונים שלו, זו בדידות איומה ויכול להטריף לפעמים ה'חוסר אכפתיות' וה'התנכרות'

c.w

משתמש רשום
ובדיכאון אין האשמה ובוטות?
הלואי על כל החולים רפיסות וחוסר אונים בלבד...
את מדברת על מקרה/ים שאת מכירה?
כי אני מכירה המון המון מקרים ויש קושי ולפעמים אין רפיסות אלא התנהגויות קשות שמאוד קשות לסביבה
אבל לא התנהגויות של רוע ושל כעס כלפי השני
אלא התנהגות לא נורמטיבית רצינית שמאוד מאוד קשה לסביבה כי מאוד מאוד קשה לעכל ולשתף פעולה על ההתנהגות לא נורמלית
וזה חלק מהענין שלא מתיחסים לזה כאל תסמין של מחלה אלא כאל התנהגות משוגעת שהבן אדם אשם בה

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
את מדברת על מקרה/ים שאת מכירה?
כי אני מכירה המון המון מקרים ויש קושי ולפעמים אין רפיסות אלא התנהגויות קשות שמאוד קשות לסביבה
אבל לא התנהגויות של רוע ושל כעס כלפי השני
אלא התנהגות לא נורמטיבית רצינית שמאוד מאוד קשה לסביבה כי מאוד מאוד קשה לעכל ולשתף פעולה על ההתנהגות לא נורמלית
וזה חלק מהענין שלא מתיחסים לזה כאל תסמין של מחלה אלא כאל התנהגות משוגעת שהבן אדם אשם בה
מה זה ההתנהגויות הקשות שאת מדברת עליהם? לא משולב בזה האשמות? הבטחות? כעסים?

c.w

משתמש רשום
אני מצטערת, להכיר 'כמה' מקרים זה ממש לא נכון בשביל לכתוב תגובה כל כך נחרצת, דברי עם אנשי מקצוע...
אני גם מכירה כמה מקרים, בהכרות הכי קרובה שיש,
ובהחלט יכולה להיות האשמה, פגיעה וכל מיני התנהגויות קשות מאד,
שאולי הם כביכול לא אמיתיות כי הם נובעות מהמחלה, אבל לשמוע כאלה מילים שוב ושוב יכול להיות קשה מנשוא.
ואפילו לחיות עם בן זוג בדכאון שלא מתעניין בחיים של האשה/ הבעל, ושקוע בחוסר האונים שלו, זו בדידות איומה ויכול להטריף לפעמים ה'חוסר אכפתיות' וה'התנכרות'
אני מסכימה שמאוד מאוד קשה לחיות עם בן זוג חולה... לא רק מסכימה אלא גם רואה את זה יום יום..
אבל לא כי הבן/ת זוג החולה מתנהג בצורה של פגיעות בזולת
אלא פשוט כי קשה לחיות עם מחלה נפשית ואחד הדברים הכי קשים זה באמת הבדידות שדיברת עליה

c.w

משתמש רשום
טוב. אז כנראה את לא מכירה הרבה חולים
במי שנפגשת זכית והוא לא כך.
אבל אני כן מכירה הרבה
ואני מתעקשת כי קשה לי לחשוב על החולים היקרים שבודאי קוראים את השרשור
ועל העלילת שווא שמודבקת פה עליהם
מי שיש לו מידות טובות המחלה שלו לא משנה את זה
הוא יכול לספר לכולם שרודפים אחריו
הוא יכול לעשות אותו פעולה מליון פעמים
הוא יכול לרצות להתאבד
הוא יכול לחתוך את עצמו
הוא יכול לא להתענין בכלום מרוב דיכאון
כמובן כל דבר זה מחלה אחרת לא שיש מישהו עם כל הרשימה :)
אבל לא לפגוע בזולת ,
מי שכשקשה לו הוא צועק על השני זה לא קשור למחלה נפשית(מסייגת שוב את ההפרעת אישיות)
כשיהיה לי זמן אני יעלה לפה קישורים עם ציטוטים על כך שרוב החולי נפש לא פוגעים בזולתם למרות הסטיגמה שמודבקת עליהם שזה כן ככה, בהרבה מקומות מידע על מחלות נפשיות זה מוזכר

נערך לאחרונה ב:

ילדה שלו

משתמש צעיר
מצטטת את דבריו של פסיכיאטר גדול לבן זוג של אישה מתמודדת:
"ההתנהגויות הקשות של אשתך כלפיך הם לא באשמתה, הם בגלל המחלה שלה,
אבל הנישואים שלנו הם לא נישואים קתוליים, ובהחלט יכול להיות מצב שלמרות שזו לא אשמתה אתה לא תהיה מסוגל להתמודד עם זה יותר ותעזוב..."

c.w

משתמש רשום
את עוסקת במקצוע? רופאה? מטפלת? משהו בתחום?
מכירה הרבה זה נשמע די מלחיץ...
חחחח סליחה שהלחצתי
חשבתם על כך שאנשים עם קרובי משפחה חולים מקבלים (ונותנים )תמיכה מעוד מתמודדים כמותם ועל הדרך מכירים עוד סיפורים...

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אבל אני כן מכירה הרבה
ואני מתעקשת כי קשה לי לחשוב על החולים היקרים שבודאי קוראים את השרשור
ועל העלילת שווא שמודבקת פה עליהם
מי שיש לו מידות טובות המחלה שלו לא משנה את זה
הוא יכול לספר לכולם שרודפים אחריו
הוא יכול לעשות אותו פעולה מליון פעמים
הוא יכול לרצות להתאבד
הוא יכול לחתוך את עצמו
הוא יכול לא להתענין בכלום מרוב דיכאון
כמובן כל דבר זה מחלה אחרת לא שיש מישהו עם כל הרשימה :)
אבל לא לפגוע בזולת ,
מי שכשקשה לו הוא צועק על השני זה לא קשור למחלה נפשית(מסייגת שוב את ההפרעת אישיות)
כשיהיה לי זמן אני יעלה לפה קישורים עם ציטוטים על כך שרוב החולי נפש לא פוגעים בזולתם למרות הסטיגמה שמודבקת עליהם שזה כן ככה, בהרבה מקומות מידע על מחלות נפשיות זה מוזכר
זה בהחלט לא מתוך מידות רעות אבל זה קיים וזה השלכה של המחלה ואסור להתכחש לזה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה