יש לזה מקור הלכתי?בנ"א חולה נפש מוגדר הלכתית כשוטה ופטור מהרבה מצוות.
כי פעם יצא לי לברר וזה לא חל באופן כללי אלא כל מקרה לגופו.
לא כותבת כדי לעורר דיון הלכתי, אלא להסב תשומת לב.
יש לזה מקור הלכתי?בנ"א חולה נפש מוגדר הלכתית כשוטה ופטור מהרבה מצוות.
ממש לא נכוןבנ"א חולה נפש מוגדר הלכתית כשוטה ופטור מהרבה מצוות.
זה אכן כך, ויש לזה שתי סיבות (לפחות)ואגב הבנתי שאחרי הקורונה נהייתה קפיצה מטורפת בביקוש לאישפוזים פסיכיאטרים......
לפי מה שאני מבינה זה כי חולה זה לא מצב סטטי זה בעצם זמנים.יש לזה מקור הלכתי?
כי פעם יצא לי לברר וזה לא חל באופן כללי אלא כל מקרה לגופו.
לא כותבת כדי לעורר דיון הלכתי, אלא להסב תשומת לב.
זה גם תלוי מה הוא סובל, דרגה וכו' , לא באמת יודעת את כל הפרטים, זו שאלת רב לכל דבר. מסתבר שלא כ"כ פשוט להקרא שוטה...לפי מה שאני מבינה זה כי חולה זה לא מצב סטטי זה בעצם זמנים.
בסיעתא דשמיא
שאלה מענינת-
אתם חושבים שחינוך מיוחד בשנים הקודמות
לפני כמה עשורים
היה בושה כמו התמודדויות נפש היום?
ז"א שאם יהיה ידע מונגש לציבור
לאט לאט זה יגיע למודעות נכונה
כמו החינוך מיוחד היום?
זה בעצם תשובה לשאלה שלך.ועדיין יותר מפחיד הסיכון הנפשי מאשר הפיזי
יבוא יום
מכירה מקרוב אדם כזה?זה בעצם תשובה לשאלה שלך.
פעם אנשים הסתירו את זה שהם נוטלים ריטלין, היום לוקחים את זה חופשי.
יבוא יום ואנשים יבינו כמו שיש מחלות פיזיות לא נעימות שמאוזנות ע"י תרופות יש גם מחלות נפשיות שמאוזנות ע"י טיפול ואפשר להקים בית ולחיות חיים מאושרים גם במחלה פיזית וגם במחלה נפשית.
ומחלה נפשית זה לא מחייב שבעת התקף הבן אדם מתפרץ על הסביבה ומתאבד, מחלה נפשית זה יכול להיות גם בן אדם עם טראומה שלא מסוגל למשל להיכנס למקומות מסויימים ובעזרת טיפול פסיכולוגי הוא חי חיים רגילים, אבל נגיד לפני כניסה למקומות הומי אדם הוא יקח כדור הרגעה.
הבעיה הגדולה שאף אחד לא יכול לשער איך תהיהה ההתפרצות כולל המתמודד בעצמומכירה מקרוב אדם כזה?
מכירה מישהו שניהל חיים מאושרים ורגילים, למד לזהות את הטריגרים ומה לעשות כשהם קורים, הוא חי ככה הרבה שנים מאושרות.מכירה מקרוב אדם כזה?
נקודה מענינת.בסיעתא דשמיא
שאלה מענינת-
אתם חושבים שחינוך מיוחד בשנים הקודמות
לפני כמה עשורים
היה בושה כמו התמודדויות נפש היום?
ז"א שאם יהיה ידע מונגש לציבור
לאט לאט זה יגיע למודעות נכונה
כמו החינוך מיוחד היום?
מבקשת סליחה מראש אם התגובה שלי תכאיב אבל היא נכתבת מדם ליבי
לפני תקופה קצרה התמודדתי פעם ראשונה ( בתפילה ותחנונים שגם פעם אחרונה ) עם קרוב משפחה שעבר משבר נפשי ( ב"ה עכשיו המצב כרגיל ) מה אומר לכם...עברתי ימים נוראים ומטלטלים והתחושה הכי נוראה שהרגשתי היתה באותם ימים היתה קנאה גדולה באלה שמתמודדים עם מחלה פיזית קשה ( ומתביישת לכתוב שבאותם ימים נוראים אפילו מוות לא הפחיד אותי כמו ההתפרצות ) העמידה מול אדם שאת מכירה אוהבת ומעריכה ופתאום הוא מתנהג כמו איש זר מתנכר תוקף מאשים מסתובב סהרורי מאיים להתאבד או לרצוח, זה ייסורי שאול למשפחה, אני כקרובת משפחה באותם ימים איבדתי כל טעם בחיים , זה היה ימים מסיימים, אז לבוא ולהקטין להאשים למה הציבור מפחד או נמנע משידוכים רק בגלל סטיגמות זה פשוט טמינת ראש בחול ולחטוא לאמת.
נכון שאם היו מראים לי אז את המצב כמה חודשים אח"כ שב"ה הכל חזר להיות כרגיל אולי היה לי יותר קל אבל בהחלט הימים הקשים עשו טראומה לכל המשפחה הקרובה ואין ספק שזה לא משהוא שאפשר להחליק או להעלים אותו בשידוכים רק בגלל שבסוף מתאזנים וזה התפרצויות פעם ב...וכו'.
מחלה גופנית לא משפיעה על האדם השני????זה התשובה למה מורידים בשידוכים
מחלה גופנית לא משפיעה על האדם השני, מחלת נפש כן.
היא משפיעה באופן שונה.מחלה גופנית לא משפיעה על האדם השני????
ממש ממש ממש לא נכון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!היא משפיעה באופן שונה.
אדם שכואב לו הראש אומר לאשתו "כואב לי הראש"
והיא תעזור לו בשמחה
אדם שכואב לו הלב (לרוב) לא יאמר "כואב לי הלב" אלא יצעק עליה בלי סיבה
והיא תיפגע
ובמקום לעזור לו -תברח
מובן ההבדל?
הלואי וזה היה כך אצל כל החולים. יש הרבה סיפטומים והרבה השלכות ואצל כל אחד זה מתבטא אחרת לגמרי.ממש ממש ממש לא נכון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אדם שחולה בנפשו לא יצעק על אשתו בלי סיבה
בדיכאון הוא יכנס למיטה ויהיה קשה לו לתפקד
בחרדות הוא יתקשה לנשום
בסכיזורפניה הוא יחשוב ואולי גם יגיד לה שרודפים אחריו
בכפיתיות הוא יעשה אותו דבר מלא פעמים
הוא יתיחס לאשתו הכי יפה שיכול להיות
לא יצעק עליה ולא יפגע באף אחד
זה אחד הסטיגמות הנוראות והשקריות על חולים במחלה נפשית שהם מזיקים לסביבה
וזה אחוז קטן עד בלתי קיים
חולים במחלה נפשית יכולים להיות הכי רגישים עדינים ומתחשבים שיש ויחד עם זה סובלים והסבל שלהם קשה לסביבה כמו כל מחלה גופנית אחרת
הם יזדקקו לתמיכה כמו בכול מחלה גופנית
ההבדל שבמחלה נפשית חושבים שהבן אדם יכול להתגבר על זה לבד ולא מבינים תמיד שזה מחלה כמו כל דבר אחר
ברור, זה היה רק דוגמאות לסימפטומים משתנה מאוד מאוד מאדם לאדם וממקרה למקרההלואי וזה היה כך אצל כל החולים. יש הרבה סיפטומים והרבה השלכות ואצל כל אחד זה מתבטא אחרת לגמרי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ס'
קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי: