יוסייוסייוס
משתמש מקצוען
כנראה אתם מהסוג שמשקיע ולא מזלזל.קראתי רק את ההודעה שלך וטרם עברתי על התגובות הנוספות
אבל כמנהל ישיבה גדולה חשובה בירושלים עם כ- 400 תלמידים כ"י בע"ה
אנחנו מעסיקים טבח אנ"ש על מלא (חסיד יר"ש) שלמד מספר קורסים במטבח
והעוזר שלו חסיד ברסלב בפיקוח צמוד של משגיח כשרות מוסמך ויר"ש
ויש להם רק אריתראי אחד שמנקה את המטבח ושוטף כלים וכו'...
והם מכינים את האוכל מכל הלב ואף מסתובבים פעמיים או יותר בשבוע
בחדר האוכל כדי לשמוע את הבחורים הן לשמוע פרגונים והן לשמוע הערות ע"מ להשתפר
וההם משתכרים כהוגן כדי שיתנו את כל מה שהם יכולים והם נותנים
אבל לרצות 400 תלמידים והוריהם זה משימה לא קלה בכלל
ולמרות כל הקשיים בשנים האחרונות השתדלנו לא לקצץ באיכות ובכמות
אך השבוע ישבנו לדיון על קיצוץ מסויים באיכות ובכמות האוכל
לא מבחינת הבישול והתיבלון, אלא על חומרי גלם שונים
במקום כרעיים לשלב גם כנפיים, בורקס במקום משהו אחר מהתפריט
בארוחות ערב ובוקר מחליפים מתנובה לטרה שזולה במעט
חד פעמי פשוט יותר וכמויות יותר מדוייקות מבעבר שנזרק כ- 15% מהאוכל
בשר 7 או 10 בצולנט במקום בשר 8, להפחית סלט בסעודות השבת
ובצולנט של ליל שישי להוריד את העופות או הבשר שהיה ורק פרווה
אין לנו ברירה אחרת כי התקצוב של המדינה פחת בכ- 150.000 ש"ח
וראשי הישיבה לא מצליחים לצמצם את הפער שגם כך היה קשה
התרומות אף מעט פחתו בתקופת המלחמה
וכל המזון התייקר לאחרונה באחוזים ניכרים (וכן מחיר החשמל)
ואנחנו לא מעונינים ליפול על ההורים ולהעלות את שכר הלימוד
ולפני כל החלטה אנחנו מתייעצים עם רבני הישיבה
והלב נקרע עם כל החלטה כזו לכאן או לכאן
אבל אם אנחנו רוצים שהישיבה תמשיך אז זו הדרך לפעול
הלוואי והיה אפשר אחרת, אשמח לשמוע פתרונות מחוץ לקופסא
אבל היה חשוב לי שתבינו גם את הצד השני
ניכרת האכפתיות, הרצינות וההשקעה.
ואם האוכל לא הכי הכי, זה ודאי לא מזלזול.
===
שאלה אחת
איזה אמצעי בקרה יש על המטבח ?
כיצד אתם יודעים מתי יש תלונות מוצדקות ומתי לא ?
האם הצוות [ונשותיהם!] טועם מידי פעם את האוכל ?