התייעצות אוכל גרוע בישיבה-לא גזירת הכתוב

מצב
הנושא נעול.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
חלק מהעניין הוא גם הקיבעון וחוסר ההתייעלות שלצערי נראה שאינם קיימים ברמת מנהלי הישיבות, ובוודאי אצל הטבחים.
השיח עם הצוות הרוחני מתאפיין הרבה פעמים [לפחות בישיבות שלמדתי] בהסטת הדיון למחוזות של 'עולם הזה', ו'בזמננו אכלו לחם ושוקולד למריחה'.
נראה שהצוות הרוחני סבור שזה לא דבר כ"כ חשוב בחיי הבחורים. וזו טעות גמורה!.
ידוע לי על ישיבה מהטובות ביותר.
כשהתלוננו הבחורים על האוכל, ראש הישיבה [מחשובי ראשי הישיבות שליט"א] התייחס במלוא הרצינות ובשום אופן לא אמר 'עולם הזה'.
כמדומני ראש הישיבה בעצמו לא ידע מכך בעצמו, כי הוא היה אוכל רק כמה פרוסות לחם ואולי גם לבן...

ר' נתן צבי פינקל זצ"ל מאוד דאג שיהיה אוכל ממש טוב בישיבה [איני יודע מה המצב כיום וכנראה גם בסדר].
מהיכן שראשי הישיבות מזלזלים בכך ?
 

יוא"ב ארז

משתמש פעיל
הייתי רוצה קצת לעשות סדר בנידון.
ראשית מחקרית בשלבי הגדילה של האדם בין גילאי ה14 ל30 שהאדם מתפתח, הוא צורך כמות רבה יותר של אוכל יחסית לשאר הגילאים, וכמובן שגבר אוכל יותר מאשה.
חוץ מזה אפשר גם לבדוק את זה מחקרית, שאדם שעוסק בדברים של שכל כגון דברי תורה, שזה מצריך מאמץ מחשבתי, ולהבדיל אלף אלפי הבדלות בפילוסופיה, ובהגות המחשבה, הוא צורך כמות של אוכל כפולה מאשר פעילות גופנית.
בתור בחור ישיבה, שגם עבר ישיבה, וביקר ומבקר אצל מכריו וידידיו בעולם הישיבות, הדבר חוזר על עצמו ברוב הישיבות, נגיד כשמחלקים שניצלים נותנים לכל בחור שניצל אחד בלבד, ולפעמים מניחים אחד נוסף מיותר בכל מגש כך שבשולחן שיושבים ששה אנשים כ"א מקבל שניצל ושישית "האם זה משביע"???
וכמובן בחומרי הגלם הזולים כמו אורז, קוסקוס, ופירה. (שהגב זה אבקת פירה וזורקים לשם תפו"א אחד חצי מבושל חצי מעוך כדי שתחשוב שזה טבעי) בכל המוצרים הנ"ל, הישיבות שמים כפול וטוענים לך הנה שמנו בשפע, אבל זה לא נכון כי אם מה אני יאכל את האורז או הקוסקוס זה יבש, כשזה נאכל לבד ואם ישימו לך מרק ירקות ביחד אם הקוסקוס, אז קודם כל המרק מבושל באופן כזה ששום מוצר מהירקות שם לא מקולף, אתה אוכל את הקליפות של החומוס, וכמובן שרק בעשר דקות הראשונות האוכל חם, ואולי יש מיותרים מהמנה העיקרית, אז חלק גדול של הבחורים שועט לאוכל כסוס במלחמה, וכל האחרונים מגיעים לזירת קרב, ולפעמים גם לא נשאר להם כי לקחו להם....
וחוץ מזה המושגים של שמן ותבלינים, חוגגים מהסיבה הפשוטה כיוון שהטבח לא יעוף מהתפקיד שלו אם האוכל בכמות שמן מטורפת, או שהוא התבלבל בתבלין, או שלא יצא אפוי מספיק, או מבושל יותר מידי ושרוף, לכן אין לו בקרת איכות ואין מתכון מסודר "וזורקים " את המוצרים לסיר ומה שיוצא יוצא.
ועוד שלל דברים ופרטים שהמתבונן באמת יראה שבכל דבר שקשור לגשמיות, כגון חדרים ואוכל, בעולם הישיבות, וזה מחלחל לציבוריות החרדית, מזלזלים. כי זה "עולם הזה". ומי שאיכפת לו קצת, כנראה חסר לו ביראת שמים...
ולכן הבחורים רגילים שהדברים מזולזלים, לכן הם רואים גם את הדברים שיוצאים טוב בצורה שלילית וד"ל.
ולכן העבודה צריכה להיות שורשית, ולא מן השפה ולחוץ.
קצת פרופורציות...
 

ניק 196

משתמש מקצוען
ופוניבז' תוכיח שיש להם כסף כמו מים שחצי מב"ב ואשדוד שלהם כולל ביה"ח וכו' והאוכל פשוט זוועה,.
אל תביא ראיה מפוניבז'
שם יש מין חוזה בין הבחורים לישיבה: אין לנו דרישות ממכם, ואין לכם ציפיות מאתנו.
דו צדדי.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
שם יש מין חוזה בין הבחורים לישיבה: אין לנו דרישות ממכם, ואין לכם ציפיות מאתנו.
הדרישות לבחורים בפוניביז לא באות מהישיבה אלא מעצמם
המאמץ שדורש הלימוד בישיבה מבחינת הריכוז ושעות הלימוד הם עצומים
למה שבפוניביז יגישו כזה אוכל דוחה??
הבן שלי אומר שבחורים לוקחים מושטים מהמטבח שוטפים אותם (!!!) ומכינים אותם שוב בחדר.
נשמע לכם הגיוני???
כמויות של אוכל מגעיל נזרק כל יום. לא אכפת לאף אחד??
לא בודקים למה זה הולך לפח?
 

ניק 196

משתמש מקצוען
הדרישות לבחורים בפוניביז לא באות מהישיבה אלא מעצמם
המאמץ שדורש הלימוד בישיבה מבחינת הריכוז ושעות הלימוד הם עצומים
למה שבפוניביז יגישו כזה אוכל דוחה??
הבן שלי אומר שבחורים לוקחים מושטים מהמטבח שוטפים אותם (!!!) ומכינים אותם שוב בחדר.
נשמע לכם הגיוני???
כמויות של אוכל מגעיל נזרק כל יום. לא אכפת לאף אחד??
לא בודקים למה זה הולך לפח?
א. למדתי שם, מוכר.
ב. לא שומעים שם אף תלונה על האוכל. אולי הבחורים מתלוננים להורים ולא לחברים.
ונכון, אני למדתי שם, ובשנותיי האחרונות בישיבה לא דרכתי אפילו פעם אחת בחדר אוכל.
ולמרות זאת - לא מדברים על זה, בגלל החוזה הבלתי רשמי האמור.
הבחורים לא מתלוננים על הישיבה והישיבה לא מתלוננת על הבחורים.
 

מהממתתת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
התקשר אלי בחור וביקש שאם יש לי מעשרות מיותרים שאני יתן לו
שאלתי אותו מה הוא יעשה עם זה והוא ענה: נקנה משהו לאכול.
מה? = לפעמים אין מה לאכול בחדר אוכל אז אנחנו קונים פיצה
אמרתי לו: אני אוכל בבית לחם עם גבינה ועגבניה, ואני ישלם לך מעשרות שתלך לאכול פיצה?

הבחורים מוצאים פורקן באכול המענין, לא בגלל הטעם
הטשולנט של הישיבה זה אחד הדברים , ולא סתם בחורים גונבים ממנו
אבל כל זמן שאין קילו בשר לכל בחור, הם תמיד ישארו עם הרגשת חסר
ואווו איזה הקצנות
חבל שמוציאים כאן דברים מהקשרם.
 

אקסטרה היפראקטיבי

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אכלת שניצל במיר?
אכלתי במשך שנה, וכן, תתלונן כמה שאתה רוצה, בשום חתונה שהייתי לא היה שניצל שהתקרב לזה.
אבל זה לא העניין, העניין הוא שישיבות, כולם, מכינים אוכל סבבה. ואני אומר את זה ממקום של אחד שמבשל שלוש ארוחות בחדר כי אני לא מסוגל להסתכל על זה. אבל זה לא כי זה לא טוב, זה כי אני אנין במיוחד.
ולא, אני לא צריך שתסכים איתי, ולא שתתחיל לאהוב.
אני רק יסביר לאימהות הלחוצות שנכנסות לפה וחושבות שאשכרה אין מה לאכול בישיבות.
אז זה עובד ככה.
בחורים, צריכים שלוש דברים בשביל לחיות. אוכל, מים, ומשהו להתלונן עליו.
ולכן, הבחורים שלומדים, מתלוננים על המזגן בבית מדרש, על הספסלים הישנים, ועל המגיד שיעור.
אבל, יש בחורים שאין להם מושג איך נראה הבית מדרש, הם כל היום על המחשב, חוץ מהארוחות.
אז מה שנשאר להם, זה להתלונן במחשב על הארוחות.
ומעשה שהיה בבחור שהתלונן על האוכל בישיבתנו בצורה בלתי נסבלת, התקשר המשגיח לביתו וביקש את אימו, מה אתם אוכלים היום? הוא שאל. התשובה הייתה כמה רמות מתחת לארוחת הישיבה באותו יום.
אצלינו יש.... מה את חושבת על זה? המשיך המשגיח, והאמא נתנה את דעתה.
מאז, יש לציין, הבחור מתלונן רק על דברים אחרים.
כמובן, שיש ישיבה אחת, לא משנה איזה, שבה האוכל נורא. אלא שבחורים באותה ישיבה, לא אמורים לדעת מה זה אינטרנט, אז יועילו המתלוננים, אם אכן נפלו הם על ישיבה שבאמת אין אוכל, לעבור ישיבה, או לפחות להתלונן באפיקים המקובלים באותה ישיבה.
בכל מקרה, זה היה רק בשביל ההורים, אם אתם מצד הבחורים, אין צורך להתייחס, אין צורך להגיב.
תמשיכו להתלונן כי מזה חייכם.
רק בקשה אחת, לא ללכלך על האוכל של מיר. הוא טוב בכל קנה מידה, ואלפי אברכים אוכלים אותו לפני שהם יוצאים הביתה, לא רק כדי לחסוך כסף.
 

אקסטרה היפראקטיבי

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הבן שלי, מתחילת השנה כל יום אותה ארוחת בוקר!
אגב, אם תעשי רשימה של הארוחות בוקר שלך בשנה האחרונה, או של בעלך לכל הפחות, תגלי שרוב העולם, חוץ מנשים בדיאטה, אוכלים ארוחת בוקר.
ולא רק זה, הבחורים שיוצאים לקנות, כי נמאס האוכל של הישיבה, גם הם קונים כל יום אותו דבר בדיוק.
 

אחד1

משתמש צעיר
אני בכלל לא בטוח שהמשגיח הוא זה שאחראי ואמור לדאוג על האוכל של הבחורים
המשגיח אמור לדאוג לרוחניות של הבחורים
מי שזה מתפקידו לדאוג לגשמיות בישיבה הוא המנהל או ראש הישיבה שהוא כנראה הבעלים של הישיבה
אני זוכר שהמשגיח שלי היה מגיע לחדר אוכל
לבדוק את האוכל
ואחרי זה היה נותן למנהל הישיבה הדרכה על אוכל....
ואם לא עזר דיבר והתלונן גם לראש הישיבה
והסביר שהוא בתור משגיח צריך לדאוג גם לזה

אחרי כמה שנים המשגיח פתח ישיבה
ונתן לבחורים כמו שהוא חושב
לדוגמא שוקולדים חופשי בסדר א
חשבון פתוח במכולת שהבחורים יקנו לבד מה שהם חושבים שהם צריכים ......
שכר בנין ב40000 ש"ח לחודש ל30 בחורים בשביל לתת תנאי פנימה טובים
לא רשם לדתות שלא להלחיץ את הבחורים מביקורת של הדתות

אחרי בערך שנה הגיע לחובות של 1000000 ש"ח

אז הוא התקשר למנהל הישיבה שבא היה משגיח
ואמר לו שהוא מבין אתו ......
 

ר.א.א

משתמש פעיל
ידוע לי על ישיבה מהטובות ביותר.
כשהתלוננו הבחורים על האוכל, ראש הישיבה [מחשובי ראשי הישיבות שליט"א] התייחס במלוא הרצינות ובשום אופן לא אמר 'עולם הזה'.
כמדומני ראש הישיבה בעצמו לא ידע מכך בעצמו, כי הוא היה אוכל רק כמה פרוסות לחם ואולי גם לבן...

ר' נתן צבי פינקל זצ"ל מאוד דאג שיהיה אוכל ממש טוב בישיבה [איני יודע מה המצב כיום וכנראה גם בסדר].
מהיכן שראשי הישיבות מזלזלים בכך ?
וכשאותו "חיים כריות" גרם לזה שלא יהיה בישיבה יותר כריות ודגנים בארוחת בוקר
ר' נתן צבי פשוט אמר שהוא לא סולח לו!!!
חיים כריות זה ההוא שהילדים שלו היו מגיעים לקחת מהחדר אוכל את המטעמים הנ"ל ואז הבחורים היו מסלקים אותם, והם כמובן הלכו לאבא שלהם שיקנה להם גם ולא היה לו כסף לזה. אז הוא הלך לאחד מגדו"י להתלונן על זה והגדול הנ"ל קרא לר' נתן צבי ואמר לו להפסיק את זה (לא משנה למה- אם הוא אמר - זה מה שעשו! אבל זה לא הנקודה, הנקודה היא שר' נתן צבי ממש כאב לו על זה שהוא לא יוכל לפנק את הבחורים
 

דוד המלך!

משתמש פעיל
כידוע מצב האוכל בעולם הישיבות נמצא בדיוטה תחתונה, אין בחור ישיבה כמעט שלא סובל מזה באופן יום יומי . ההורים ג"כ סובלים מכך כואב להם שהבן ילך לישון רעב , אבל גם להם אין אופציה לתת יותר מכמה מאות ש"ח בחודש לאוכל, וכידוע אין הקומץ משביע את הארי.
אבל אולי פשוט אפשר לשנות את זה מהשורש? כי הרי חלק נרחב מהבעיה נמצא בכך שבמטבח הישיבה עומד בדר"כ איזה ערבי ,רוסי, רומני,
אריתראי וכדומה שהצד השווה שבהם שאינם מבני ברית ,ושאינם יודעים להכין אוכל, ושאין להם שום ענין שיצא אוכל טוב.
ותכלס הם מבחינתם צודקים הם מקבלים משכורת מינימום על עבודה קשה ,ואין להם שום דחף להתאמץ ולהביא תוצאות טובות יותר כמו למשל להכין את השניצלים עובר לאכילתן ולא שבועיים לפני ולבנתיים לזרוק למקפיא, או למשל להבין שאם תשפוך על הדג ים שמן וצ'ילי לא יהפוך אותו לערב לחך בצורה מיוחדת, (עוד דוגמאות תוכלו למצוא אצל הבחורים שלכם)
ולכן אולי הפתרון הוא להוסיף עוד 5000 ש"ח לטבח קצת יותר מוצלח, ואם הישיבה לא מסוגלת או לא מוכנה להוסיף את זה, אני מאמין שכל הורה ישמח להוסיף 20 ש"ח לאלפיה שהוא משלם אם הוא יודע שבזכות זה יהיה לבן שלו אוכל יותר טוב, ואוטומטית זה יוריד משמעותית את הכסף שהבחור צריך לשלם בפיצריות וכדו'.
מה דעתכם יעבוד? יש לכן פתרונות אחרים? אשמח לשמוע.
קראתי רק את ההודעה שלך וטרם עברתי על התגובות הנוספות
אבל כמנהל ישיבה גדולה חשובה בירושלים עם כ- 400 תלמידים כ"י בע"ה
אנחנו מעסיקים טבח אנ"ש על מלא (חסיד יר"ש) שלמד מספר קורסים במטבח
והעוזר שלו חסיד ברסלב בפיקוח צמוד של משגיח כשרות מוסמך ויר"ש
ויש להם רק אריתראי אחד שמנקה את המטבח ושוטף כלים וכו'...
והם מכינים את האוכל מכל הלב ואף מסתובבים פעמיים או יותר בשבוע
בחדר האוכל כדי לשמוע את הבחורים הן לשמוע פרגונים והן לשמוע הערות ע"מ להשתפר
וההם משתכרים כהוגן כדי שיתנו את כל מה שהם יכולים והם נותנים
אבל לרצות 400 תלמידים והוריהם זה משימה לא קלה בכלל
ולמרות כל הקשיים בשנים האחרונות השתדלנו לא לקצץ באיכות ובכמות
אך השבוע ישבנו לדיון על קיצוץ מסויים באיכות ובכמות האוכל
לא מבחינת הבישול והתיבלון, אלא על חומרי גלם שונים
במקום כרעיים לשלב גם כנפיים, בורקס במקום משהו אחר מהתפריט
בארוחות ערב ובוקר מחליפים מתנובה לטרה שזולה במעט
חד פעמי פשוט יותר וכמויות יותר מדוייקות מבעבר שנזרק כ- 15% מהאוכל
בשר 7 או 10 בצולנט במקום בשר 8, להפחית סלט בסעודות השבת
ובצולנט של ליל שישי להוריד את העופות או הבשר שהיה ורק פרווה
אין לנו ברירה אחרת כי התקצוב של המדינה פחת בכ- 150.000 ש"ח
וראשי הישיבה לא מצליחים לצמצם את הפער שגם כך היה קשה
התרומות אף מעט פחתו בתקופת המלחמה
וכל המזון התייקר לאחרונה באחוזים ניכרים (וכן מחיר החשמל)
ואנחנו לא מעונינים ליפול על ההורים ולהעלות את שכר הלימוד
ולפני כל החלטה אנחנו מתייעצים עם רבני הישיבה
והלב נקרע עם כל החלטה כזו לכאן או לכאן
אבל אם אנחנו רוצים שהישיבה תמשיך אז זו הדרך לפעול
הלוואי והיה אפשר אחרת, אשמח לשמוע פתרונות מחוץ לקופסא
אבל היה חשוב לי שתבינו גם את הצד השני
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
אנחנו מעסיקים טבח אנ"ש על מלא (חסיד יר"ש) שלמד מספר קורסים במטבח
לדעתי זה מקור כל הבעיות במטבח (בלי קשר לתקציב שזה לא התחום שלי)
מטבח שמכין 400 מנות לארוחה צריך הרבה יותר שטבח של כמה קורסים..

יש שף חרדי פורץ דרך שמנסה להסביר וללמד צעירים לנהל מטבחים גדולים אבל כמו תמיד מנסים להכשיל אותו כי ''לא מתאים לאברך צעיר ללמוד ולעבוד במטבח כמקצוען''
 

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
1. לא ביקשו קורות חיים על נושא הבישול אבל כן היה לי ניסיון במטבח מוסדי שעבדתי שם בעבר, וכן מעוד מטבחים שעבדתי בהם, באתי לעבוד בישיבה בתחום אחר לגמרי וכשחיפשו מישהו שיכין פנו אלי אם אני מוכן לקחת את זה עשו לי תקופת ניסיון אבל חשוב לציין שזו הייתה ישיבה קיבוץ שמנתה קרוב ל40 פיות ולא סדר גודל מוסדי של כמה מאות
2. הייתי אחראי על ארוחת צהרים וערב בלבד, בוקר ושבת היה אנשים אחרים אחראים, לגבי קיום כן היה אפשר להתקיים מזה רק לציין כמו שציינתי בוקר ושבת וחגים לא היו באחריותי, איכות החיים הייתה נורמלית, לגמרי.
3 אישה זה לא ראיה רוב הנשים לא נמצאות במסגרות כמו ישיבה עם שינה ואכילה ביום יום במוסד הלימודים יש מקומות מעטים שכן יש את זה, אבל אומנם לא שאלתי את אשתי אבל נראה לי שזה היה מספק אותה
4. כן למנהל הישיבה, הגרסה שלי לא תמיד התקבלה, וגם כשהייתי מכין אוכל טוב מבחינתי היו פעמים שהגיע אלי המנהל והעיר על כך, לעיתים נדירות היו פספוסים כמו שציינתי והיו גערות מצד מנהלי הישיבה אבל זה לא קרה הרבה, מאוד השתדלתי שכולם ייהנו ולעשות את מלאכתי נאמנה, ולדעתי נושא האוכל היה ממש חשוב למנהלי הישיבה והם היו משקיעים בזה המון מחשבה כסף וזמן
לדעתי היית במקום מעולה.
המקרים אותם היכרתי (בכמה ישיבות) היו אחרים בתכלית.
הטבחים היו חסרי ניסיון, והאווירה הכללית הייתה שהם יכולים לשים עץ במקום אוכל ואף אחד לא יעיר להם.
 

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
אכלתי במשך שנה, וכן, תתלונן כמה שאתה רוצה, בשום חתונה שהייתי לא היה שניצל שהתקרב לזה.
אבל זה לא העניין, העניין הוא שישיבות, כולם, מכינים אוכל סבבה. ואני אומר את זה ממקום של אחד שמבשל שלוש ארוחות בחדר כי אני לא מסוגל להסתכל על זה. אבל זה לא כי זה לא טוב, זה כי אני אנין במיוחד.
ולא, אני לא צריך שתסכים איתי, ולא שתתחיל לאהוב.
אני רק יסביר לאימהות הלחוצות שנכנסות לפה וחושבות שאשכרה אין מה לאכול בישיבות.
אז זה עובד ככה.
בחורים, צריכים שלוש דברים בשביל לחיות. אוכל, מים, ומשהו להתלונן עליו.
ולכן, הבחורים שלומדים, מתלוננים על המזגן בבית מדרש, על הספסלים הישנים, ועל המגיד שיעור.
אבל, יש בחורים שאין להם מושג איך נראה הבית מדרש, הם כל היום על המחשב, חוץ מהארוחות.
אז מה שנשאר להם, זה להתלונן במחשב על הארוחות.
ומעשה שהיה בבחור שהתלונן על האוכל בישיבתנו בצורה בלתי נסבלת, התקשר המשגיח לביתו וביקש את אימו, מה אתם אוכלים היום? הוא שאל. התשובה הייתה כמה רמות מתחת לארוחת הישיבה באותו יום.
אצלינו יש.... מה את חושבת על זה? המשיך המשגיח, והאמא נתנה את דעתה.
מאז, יש לציין, הבחור מתלונן רק על דברים אחרים.
כמובן, שיש ישיבה אחת, לא משנה איזה, שבה האוכל נורא. אלא שבחורים באותה ישיבה, לא אמורים לדעת מה זה אינטרנט, אז יועילו המתלוננים, אם אכן נפלו הם על ישיבה שבאמת אין אוכל, לעבור ישיבה, או לפחות להתלונן באפיקים המקובלים באותה ישיבה.
בכל מקרה, זה היה רק בשביל ההורים, אם אתם מצד הבחורים, אין צורך להתייחס, אין צורך להגיב.
תמשיכו להתלונן כי מזה חייכם.
רק בקשה אחת, לא ללכלך על האוכל של מיר. הוא טוב בכל קנה מידה, ואלפי אברכים אוכלים אותו לפני שהם יוצאים הביתה, לא רק כדי לחסוך כסף.
בתור בחור שהכין לעצמו אוכל בחדר, אני מעריך שאין לך את הכלים להבין מי שהאוכל היחיד שלו מורכב מהתפריט שמגישים בישיבה.
והמשפט על כך שבחורים צריכים משהו להתלונן עליו - זו הכפשה, איך בדיוק תוכל לקבוע האם תלונה מוצדקת או לא - אחרי משפט כזה שמעקר מלכתחילה את זכות התגובה?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לדעתי זה מקור כל הבעיות במטבח (בלי קשר לתקציב שזה לא התחום שלי)
מטבח שמכין 400 מנות לארוחה צריך הרבה יותר שטבח של כמה קורסים..
למה, מי מאיתנו למדה קורס בישול בכלל?
וב"ה מבשלים גם בכמויות גדולות לפעמים, וגם שמחות ב"ה והכל מעולה
כי אכפת לנו שיהיה טעים!!
ואם שכחנו מלח באורז אנחנו אוכלות את הלב
ואם לא אהבו את התוספת והיא הלכה לפח זה כואב לנו
אבל כשהטבח נמצא בתפקיד הזה בלי שום ידע, ובלי שום רצון לבשל טוב רק כדי לסמן V
ולאף אחד מההנהלה לא אכפת מה הוא עושה ואיך האוכל יוצא לו - המצב נראה כמו שהוא.
וחבל!!

אולי באמת צריך שבכל ישיבה אחד מהצוות יסתובב בחדר האוכל מידי יום ויראה מה הבחורים אוכלים (לא דורשת לטעום)
 

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אני זוכר שהמשגיח שלי היה מגיע לחדר אוכל
לבדוק את האוכל
ואחרי זה היה נותן למנהל הישיבה הדרכה על אוכל....
ואם לא עזר דיבר והתלונן גם לראש הישיבה
והסביר שהוא בתור משגיח צריך לדאוג גם לזה

אחרי כמה שנים המשגיח פתח ישיבה
ונתן לבחורים כמו שהוא חושב
לדוגמא שוקולדים חופשי בסדר א
חשבון פתוח במכולת שהבחורים יקנו לבד מה שהם חושבים שהם צריכים ......
שכר בנין ב40000 ש"ח לחודש ל30 בחורים בשביל לתת תנאי פנימה טובים
לא רשם לדתות שלא להלחיץ את הבחורים מביקורת של הדתות

אחרי בערך שנה הגיע לחובות של 1000000 ש"ח

אז הוא התקשר למנהל הישיבה שבא היה משגיח
ואמר לו שהוא מבין אתו ......
אז זה משגיח נדיר
אצלינו המשגיח מעולם לא דרך בחדר אוכל, ולעומת זאת ראש הישיבה ואשתו (בעיקר) היו מסתובבים הרבה במטבח ורואים כל מה שמכינים ובאמת היה אצלינו אוכל פשוט אבל ממש טעים, ולא שמעתי כל כך תלונות על האוכל מהחברים שלי
כן היו ימים שאני זוכר שבארוחת ערב על אף שזה היה טעים, אבל חלק מהבחורים לא באו
ארוחת צהרים תמיד הייתה מלאה
הה פעם אחת שבאמת לא היה אכיל, וגם הבחורים שלא בררניים בכלל, לא נגוע באוכל, ואז כמה בחורים לקחו תבנית גדולה ושמו את כל האוכל שנשאר שאף אחד לא נגע, בחדר מלמדים ויום למחרת נהיה רעש גדול מזה
אצלנו אני זוכר שעשו קיצוצים יום אחד אבל שמעתי שרה"י אמר שבאוכל של הבחורים לא נוגעים !
אז קיצצו בדברים אחרים שהיו הכרחיים אבל לא ממש נצרכו אבל נוגעים במישרין בבחורים
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
למה, מי מאיתנו למדה קורס בישול בכלל?
וב"ה מבשלים גם בכמויות גדולות לפעמים, וגם שמחות ב"ה והכל מעולה
כי אכפת לנו שיהיה טעים!!
ואם שכחנו מלח באורז אנחנו אוכלות את הלב
ואם לא אהבו את התוספת והיא הלכה לפח זה כואב לנו
אבל כשהטבח נמצא בתפקיד הזה בלי שום ידע, ובלי שום רצון לבשל טוב רק כדי לסמן V
ולאף אחד מההנהלה לא אכפת מה הוא עושה ואיך האוכל יוצא לו - המצב נראה כמו שהוא.
וחבל!!

אולי באמת צריך שבכל ישיבה אחד מהצוות יסתובב בחדר האוכל מידי יום ויראה מה הבחורים אוכלים (לא דורשת לטעום)
מי שלא מבינה מה ההבדל בין מטבח ביתי למטבח מוסדי לא תבין את ההסבר שלי
איש צוות אנין טעם ככל שיהיה לא מבין כלום בתחום הזה
אצלנו לקחו יעוץ חדש פעמי מתזונאית מוסדית ומאז גם האוכל המוגש בריא יותר הוצאות המזון ירדו והסועדים מרוצים שזה הכי חשוב.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה