נכתב ע"י פנס בערפל;2334513:אופשנ'ס> בחירה / סלקש'ן > ביטול V במסומן.
נכתב ע"י revrut;1695012:קוויק סלקט
הועלה ע"י ניקול:
קוויק סלקט מאפשר לבחור במהירות מספר אובייקטים שהמאפיינים שלהם זהים או לא זהים (לפי ההגדרות שאת מבקשת).
סמל הקוויק סלקט נמצא בחלון הפרופרטיז (שכדאי להצמיד לימין לוח השרטוט בצורה שבכל פעם שנתקרב אליו הוא ימשך החוצה)
למעלה, הכי בצד ימין של הסרגל, תראי אייקון של ריבוע עם חץ קטן וברק. זה הקוויק סלקט.
לחצה עליו- את נכנסת לחלון נוסף ששואל אותך מה לבחור:
בשורה הראשונה- אפליי טו- את מסמנת האם לבחור מכל השרטוט או רק מאזור מסויים בשרטוט (ע"י האייקון שבצד ימין של השורה)
בשורה השניה אין מה לשנות
בשורה השלישית את מסמנת מה את רוצה לבחור? שכבה מסויימת? אולי צבע? ויש עוד כל מיני אפשרויות בחיה שאין לי מושג מה משמעותן. אני בד"כ בוחרת שכבה מסויימת או צבע מסויים.
נניח שסימנת שאת רוצה לבחור שכבה.
אז בשורה הרביעית תופיע רשימת שכבות. את מסמנת איזו שכבה את רוצה.
אם את רוצה שהוא יבחר את השכבה- סמני "אקוול=" ואם את רוצה שהוא יבחר הכל חוץ מהשכבה- סמני "נוט אקוול- לא שווה"
לחצי על ok
ומה שסימנת יופיע לך עם גריפסים! ותוכלי לערוך מה שאת צריכה שם
למשל, את רוצה לעשות קופי פייסט לכל הקירות. בשביל זה את צריכה לסמן אותם. נכון?
זו הדרך לסמן אותם הכי מהר ובלי להוסיף בטעות עוד כמה אוביקטים לא רצויים.
ועוד תוספת של REVRUT:
הקוויק סלקט- טוב שניקול העלתה אותו- הוא כלי מדהים ושימושי, למה?
* אם רוצים לבחור שכבה אחת בכל השרטוט (או בחלק ממנו, יש אפשרות לבחור חלק)- מגדירים בחירה לפי שכבה, אפשר לבחור את כל השכבות חוץ משכבה אחת.
* אם רוצים לשנות גודל' סטייל וכדו' של טקסא או בלוק
* אם רוצים למחוק משהו שחוזר על עצמו בשרטוט הרבה פעמים.
בקיצור- כל דבר שרוצים לעשות שינוי / מחיקה החוזרת על עצמה הרבה פעמים, צריך לנסות לחשוב ולמצוא מכנה משותף להכל (צבע זהה, שכבה, עובי קו, שם וכו' וכו' ) וככה בורים בבת אחת הרבה פריטים מתוך השרטוט במקום לעבור אחד אחד,
לא קראתי את כל מה שכתבה על זה ניקול, אבל אם יש צורך בהסבר יותר מפורט לגבי השימוש- אני אשתדל להעלות צילומי מסך והסברים.
לפי מה שהבנתי שכתבת יש פקודה קלה יותר מזו בעניין של שכבות..
יש פקודה שנקראת: layer isolate שנמצאת בסרגל layers 2
זה עובד רק אם יצרת תוכנית שמחולקת לשכבות בצורה הנכונה.
נגיד ואת רוצה לעשות שינויים רק בקירות של הבית ואת רוצה להפריד את השכבה את פשוט לוחצת על קיר לוחצת על הפקודה יזולייט אנטר ורק השכבה הנבחרת מופיעה לך על המסך. ובשביל להחזיר בחזרה את כל השכבות יש ממש לידה את הפקודה UOSOLATE היא מחזירה את כל השרטוט כמו שהיא..
מה שבעצם הפקודה עושה היא משאירה "דלוקה" את השכבה הנחברת ומכבה את שאר השכבות..