קורונה אגרת לשר החינוך - מעגל הקורונה

מצב
הנושא נעול.

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
כשיש אנשים שעובדים ומקבלים משכורת חלקית בגלל השהות בבית עם הילדים, יש עובדי הוראה שאינם יכולים לחזור בגלל סיבות מגוונות ואינם מקבלים שום משכורת.
יש פה בעיה אמיתית .

אספר לך מידיעה שמורה שמלמדת בכיתה ג' היתה בקבוצת סיכון (הרופא התעסוקתי סרב לתת לה אישור היעדרות) ולא חזרה בתקופת הקפסולות. משרד החינוך הודיעה לה שיוריד לה 700 שקל!!! על כל יום היעדרות.

וכדי שלא תגידו שאם הרופא לא נתן אישור היעדרות כנראה יכלה לחזור ללימודים אוסיף: רופאים תעסוקתיים כמעט ולא נתנו אישורי היעדרות גם למורים שבוודאות נמצאים בקבוצת סיכון. כמו למשל: חולי סכרת שמטופלים תרופתית וכדו...
מביאה עובדות בדוקות מהשטח.

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
אז אולי עדיף לבקש לאפשר חל''ת המזכה בדמי אבטלה גם לעובדי הוראה של משרד החינוך.

מסכימה איתך מאד, רוצה לחוקק ביחד חוק כזה?
כי עד עכשיו בקשות של אנשים בסיכון גבוה לחל"ת לא אושרו ואף להפך. משיחה עם רופא, סיפר לי שההנחיה הייתה להכביד על המורים אפילו בלקיחת חופשת מחלה- גם למורים עם סיכון גבוה.
מה שאני באה לאמר זה שיש מורים שהמצב שלהם לא פשוט לפחות כמוכם ואפילו יותר, אז כדאי להרחיב את נקודת המבט שלנו ולהתחבר גם לקושי ולסבל של אחרים.

נערך לאחרונה ב:

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
החיידר של הבן שלי הוא לפחות מס' הילדים הנ''ל, וכל מחזור יוצא להפסקה בזמן אחר.
זה גם יכול לצמצם את טווח ההדבקות והסיכון לבידוד.

מציעה לך לבדוק מקרוב את אופן השמירה על הכללים ולא להיות ניזונה מהסיפורים שהילד מספר.
נקודות המבט של הילד שונות לחלוטין מהמבוגרים הסובבים אותם.
גם אם יש הפסקות נפרדות הרחבתי דוגמאות נוספות למעלה שבהם יש ממשק בין הילדים במוסד הלימודי.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מסכימה איתך מאד, רוצה לחוקק ביחד חוק כזה?
כי עד עכשיו בקשות של אנשים בסיכון גבוה לחל"ת לא אושרו ואף להפך. משיחה עם רופא, סיפר לי שההנחיה הייתה להכביד על המורים אפילו בחופשת מחלה- גם למורים עם סיכון גבוה.
מה שאני באה לאמר זה שיש מורים שהמצב שלהם לא פשוט לפחות כמוכם ואפילו יותר, אז כדאי להרחיב את נקודת המבט שלנו ולהתחבר גם לקושי והסבל של אחרים.
זה לא חוק הוגן.
חל"ת משולם למי שמפוטר.
לא למי שיכול לעבוד.
מורה בקבוצת סיכון- אמור לשלם על הימים האלה מימי המחלה שלו.
אם רופא אחד לא הסכים- אפשר לפנות לרופאים אחרים.
אפשר לנסות דברים אחרים.

דבורה לאה1

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
עוד אחד שמדברת עם הראש בעננים.
המשכורת שלה מובטחת, אז מה אכפת לה?
סליחה על המרירות,
אך אני, ששילמתי שכר לימוד גבוה על חודשיים של חופש, ויצאתי לעבוד כרגיל, עומדת על הקרקע הבוצית.

הכיייייי מרגיז אותי שחופשת שבועות- כרגיל, חלילה מלפספס יום חופשה,
רק חזרו מחופשה של חודשיים!!! מה בוער לחפוש יום אחרי איסרו חג? תקזזו קצת... הגינות!

אי אפשר להחריב את כל העולם בשביל חשש הדבקות,
יש מיליארדי פיות בעולם שצריכים אוכל, פרנסה, חיים!!!!!
הרי אין לסאגה הזאת סוף,
תהיו שפויים!

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
אז מה את אומרת למורה שימי המחלה שלו נגמרו מזמן? (בכל אופן, מדובר בחודשיים פלוס)
לך ותילחם על זה מול המערכת?!
זה לא עניין של רופא כזה או אחר, אין היתכנות חוקית ללקיחת חל"ת כשמקום העבודה פעיל!
וכשאני קוראת את האשכול הזה, אני מרגישה שבניגוד לטענות, הנתק הוא לא דווקא מצד עובדי ההוראה כלפי מקצועות חופשיים, אולי אפילו הפוך...

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אגב
מענין לדעת מה קורה עם הרופאים ואנשי צוות הרפואה שהם בקבוצת סיכון
הרי ברור לכל שמס' אנשי הצוות הרפואי שנכנסו /נמצאים עכשיו בבידוד גבוה עשרת מונים ממס' המורים

אסטרולוגיה יהודית

משתמש מקצוען

chaia

משתמש מקצוען
מה שאני באה לאמר זה שיש מורים שהמצב שלהם לא פשוט לפחות כמוכם ואפילו יותר, אז כדאי להרחיב את נקודת המבט שלנו ולהתחבר גם לקושי והסבל של אחרים.
אני מבינה את המורים שמפחדים. אבל אולי פעם אחת המורים יבינו ויכילו את שאר האוכלוסיה: את ההורים שמתלבטים האם לשלוח את הילדים מחר לבי"ס וללכת לעבודה ולהסתכן שאח"כ נצטרך להיכנס לבידוד לשבועיים או להודיע לבוס שלא מגיעים לעבודה עד... ולהסתכן בפיטורים.
חוץ מהמורים יש עוד הרבה אנשים שסובלים ומשום מה הקול שלהם לא נשמע.

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
שיהיה ברור,
כמורה אני חושבת שמערכת החינוך צריכה להמשיך לפעול עד למקרה של הידבקות ולא לסגור את מערכת החינוך שרירותית.
אני גם חושבת שבחינוך החרדי ניצלו את החופשה הזאת יתר על המידה ללא הגיון וללא סיבה מוצדקת.
ע"ע, איסרו חג של איסרו חג שבועות.

chaia

משתמש מקצוען
אגב
הרי ברור לכל שמס' אנשי הצוות הרפואי שנכנסו /נמצאים עכשיו בבידוד גבוה עשרת מונים ממס' המורים
צודקת ב100%
משום מה כאן בפרוג עולה רק המצוקה של עובדי הוראה ושאר המגזרים במשק הפכו להיות שקופים

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
שהוא לא יכול לקבל תשלום!
בדיוק כמו אם היה חולה!
למה כ"כ מובן לך שהמורים חייבים לקבל כסף גם בלי לעבוד?

מובן לי שיש פה בעיה מערכתית שא"א להתעלם ממנה ואין לה שום תקדים. שכיר שחולה ואינו יכול להגיע לעבודה במשך זמן ממושך, לא מפסיד את כל השעות ונכנס להסדר אחר וזה כלול במהות העבודה שלו כשכיר.
אבל בואי נעצור פה כי כנראה לעולם לא נגיע להסכמה.

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
שיהיה ברור,
כמורה אני חושבת שמערכת החינוך צריכה להמשיך לפעול עד למקרה של הידבקות ולא לסגור את מערכת החינוך שרירותית.
אני גם חושבת שבחינוך החרדי ניצלו את החופשה הזאת יתר על המידה ללא הגיון וללא סיבה מוצדקת.

ואולי לכן ב"ה (עדיין) אין הדבקה במוסדות החרדים??

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
שיהיה ברור,

לא יודעת, אצלי כל מוסדות החינוך פעלו כסדר משמונה בבוקר ביום ראשון.
נדע להעריך.

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
צודקת ב100%
משום מה כאן בפרוג עולה רק המצוקה של עובדי הוראה ושאר המגזרים במשק הפכו להיות שקופים

אגב

אני מבינה שאת משווה את שכר העובדים במשק לשכר הרופאים?! את תנאי ההעסקה שלהם לתנאי ההעסקה של יתר העובדים במשק?!
אין ארגון מוגן יותר ומבוטח יותר מהרופאים. מאיפה מגיעה ההשוואה???

HILALI

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
בתור אחת שנכנסה להחלפה בבית ספר ממלכתי-דתי עד לסוף השנה, אבהיר שלא כולם ממושמעים לכללים.
נכון, הדבר עצוב מ-א-ד- (היום אחת המורות אמרה: נחכה עד שגם את הביה"ס שלנו יסגרו....).
בבוקר: ישנם הורים ש'זורקים' (סליחה על הביטוי...) את ילדיהם מ-7:30 ליד השער שנפתח ע"י השומר רק ב7:45.
הילדים נמצאים בחצר, בשירותים ובמסדרונות בערבוביה, עד לכניסתה של המורה.
בהפסקה: חלוקה בין כתות נמוכות לגבוהות, יעיל? לא ממש.
בצהריים: יוצאים להסעות 'כאיש אחד בלב אחד'.
אין תועלת רבה בהקניית הכללים לילדים:
א. א"א לסמוך עליהם-הם רק ילדים....
ב. ההורים (ולא כולם!) מביאים\לוקחים אותם ללא מסיכה.
ג. מוסד לימודים המכיל מספר רב של ילדים יתקשה לעשות הפרדה מלאה בין כתה לכתה.
מה שנותר לנו זה להתפלל לה', כי "אין עוד מלבדו"-רק הוא יכול להושיענו!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה