דיאטה פינוקים דיאטטים. הבו!

יעל לוגן

משתמש פעיל
מה זה עוגת בסקוויטים?
מצרפת קישור

אני עשיתי בסקויטים עם סוכר מופחת של פתיבר
וגבינה 3 אחוז
הגיוון הנחמד פה ששמים פודינג שוקולד
צריך להתרגל לטעם כי זה עם גבינה בלי שמנת
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
פינוקים את מתכוונת דווקא למתוקים?
כי בגזרה המלוחה יש לי כמה להציע... בעיני אלו לגמרי פינוקים, ואני לא בדיאטה,
סתם בדיוק שילוב של בריא וטעים פחד:)
 

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כדורי תמרים:
20 תמרים
כוס וחצי אגוזים
חצי כוס שקדים
2 כפות טחינה/חמאת בוטנים טבעי/שמן קוקוס/שקדיה
טוחנים הכל היטב במעבד מזון
מכדררים לכדורים
ניתן לצפות עם שקדים/אגוזים טחונים לגימור יפה
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
פינוקים את מתכוונת דווקא למתוקים?
כי בגזרה המלוחה יש לי כמה להציע... בעיני אלו לגמרי פינוקים, ואני לא בדיאטה,
סתם בדיוק שילוב של בריא וטעים פחד:)
אשמח לשמוע :)
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אשמח לשמוע
נשמח לשמוע
מקווה שלא העליתי מידי את הציפיות:)
אני כאישה נאשרית מקצועית פשוט מאסתי בשלב כלשהו בנשנושים הקנויים והזולים, מתוקים כמלוחים
ועברתי לאחרונה לסגנון הביתי המלוח.
עכשיו- המגמה שלי היא בריא, לאו דווקא דיאטטי,
אז כותבת כאן מתכונים שלמיטב ידיעתי הם גם דיאטטיים-
מקווה שלא תבואנה בטענות ותחדשנה לי שגרגרי חומוס, למשל, זה מלא קלוריות / משמין :rolleyes:

אז הנשנוש הראשון והחביב עלי ביותר הוא גרגרי חומוס מתובלים וקלויים בתנור:

מניחים בתבנית תנור, על נייר אפיה- גרגרי חומוס מבושלים (אני פשוט מכינה כמות ענקית לשבת, וקולה לי בתחילת השבוע מהשאריות... אבל כמובן אפשר גם לבשל במיוחד. שווה)

מתבלים בשפע:
שום גבישי
פפריקה
מלח
מעט פלפל שחור גרוס
הרבה כמון (ממש חשוב לטעם)

מזלפים או מרססים במעט שמן זית

קולים בתנור על 220 טורבו (בתנור שלי. אולי פחות עוצמתי או יותר בתנור שלכן. פעלנה ע"פ ההגיון)
שמים עין על התבנית, נותנים רבוב אם צריך
החומוס מוכן כשמתחיל להשחים בקצוות
ככל שמשחים יותר- קראנצ'י יותר, אבל צריך לשמור שלא יישרף.
יוצא ממש ביסלי בריא- קראנצ'י מבחוץ, מעט נימוח מבפנים.
הולכת להכין לי עכשיו:)
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נשנוש נוסף הוא, אולי מוזר או לא מספיק מושקע- תירס גמדי מקופסאת שימורים,
אוהבת אותו ישירות ככה- פריך וטעים,
לפעמים קולה אותו על מחבת פסים עם מעט שמן זית, שום גבישי ומלח.
(למיטב ידיעתי תירס גמדי הוא לא פחמימה, בניגוד לתירס רגיל. אולי אני טועה?)

תערובת קפואה של שעועית ירוקה וגזר גמדי בשומשום ושום:
מחממים מעט שמן זית בסיר נון-סטיק קטן,
שופכים פנימה את השעועית והגזר
קולים על אש גבוהה במשך מספר דקות, מערבבים בכל פעם שהשכבה התחתונה משחימה מעט
כשהירקות חרוכים מעט במקומות מסויימים- שופכים פנימה מלח והרבההה שום גבישי
ממשיכים לקלות עוד מספר דקות
מוסיפים הרבה שומשום (עדיף קלוי מראש)
ומרוקנים את הסיר לבד:)


ברוקולי קלוי בתנור:
טוב, מוכר וידוע- אבל-
יאמי של נשנוש:)
אני קונה סטקים של ברוקולי טרי כשיש בחנויות: משרה, שוטפת, חותכת לפרחים ומקפיאה
ומוציאה לי כמות שמתעורר החשק
אפשר כמובן להכין גם עם ברוקולי קפוא

מניחים בתבנית עם נייר אפיה
ממליחים, מפלפלים, אני אוהבת להוסיף גם מעט כמון
מזלפים/מרססים מעט שמן זית
וקולים על חום גבוה עד שקצות הפרחים משחירים ומתפצפצים
 

יעל לוגן

משתמש פעיל
נשנוש נוסף הוא, אולי מוזר או לא מספיק מושקע- תירס גמדי מקופסאת שימורים,
אוהבת אותו ישירות ככה- פריך וטעים,
לפעמים קולה אותו על מחבת פסים עם מעט שמן זית, שום גבישי ומלח.
(למיטב ידיעתי תירס גמדי הוא לא פחמימה, בניגוד לתירס רגיל. אולי אני טועה?)

תערובת קפואה של שעועית ירוקה וגזר גמדי בשומשום ושום:
מחממים מעט שמן זית בסיר נון-סטיק קטן,
שופכים פנימה את השעועית והגזר
קולים על אש גבוהה במשך מספר דקות, מערבבים בכל פעם שהשכבה התחתונה משחימה מעט
כשהירקות חרוכים מעט במקומות מסויימים- שופכים פנימה מלח והרבההה שום גבישי
ממשיכים לקלות עוד מספר דקות
מוסיפים הרבה שומשום (עדיף קלוי מראש)
ומרוקנים את הסיר לבד:)


ברוקולי קלוי בתנור:
טוב, מוכר וידוע- אבל-
יאמי של נשנוש:)
אני קונה סטקים של ברוקולי טרי כשיש בחנויות: משרה, שוטפת, חותכת לפרחים ומקפיאה
ומוציאה לי כמות שמתעורר החשק
אפשר כמובן להכין גם עם ברוקולי קפוא

מניחים בתבנית עם נייר אפיה
ממליחים, מפלפלים, אני אוהבת להוסיף גם מעט כמון
מזלפים/מרססים מעט שמן זית
וקולים על חום גבוה עד שקצות הפרחים משחירים ומתפצפצים
תודה רבה!
חייבת לציין שאת כותבת מגרה...חחח:)
 
D

Deleted 66182

אורח
נשנוש נוסף הוא, אולי מוזר או לא מספיק מושקע- תירס גמדי מקופסאת שימורים,
אוהבת אותו ישירות ככה- פריך וטעים,
לפעמים קולה אותו על מחבת פסים עם מעט שמן זית, שום גבישי ומלח.
(למיטב ידיעתי תירס גמדי הוא לא פחמימה, בניגוד לתירס רגיל. אולי אני טועה?)

תערובת קפואה של שעועית ירוקה וגזר גמדי בשומשום ושום:
מחממים מעט שמן זית בסיר נון-סטיק קטן,
שופכים פנימה את השעועית והגזר
קולים על אש גבוהה במשך מספר דקות, מערבבים בכל פעם שהשכבה התחתונה משחימה מעט
כשהירקות חרוכים מעט במקומות מסויימים- שופכים פנימה מלח והרבההה שום גבישי
ממשיכים לקלות עוד מספר דקות
מוסיפים הרבה שומשום (עדיף קלוי מראש)
ומרוקנים את הסיר לבד:)



נשנוש נוסף הוא, אולי מוזר או לא מספיק מושקע- תירס גמדי מקופסאת שימורים,
אוהבת אותו ישירות ככה- פריך וטעים,
לפעמים קולה אותו על מחבת פסים עם מעט שמן זית, שום גבישי ומלח.
(למיטב ידיעתי תירס גמדי הוא לא פחמימה, בניגוד לתירס רגיל. אולי אני טועה?)
על אותו רעיון-לבבות דקל שלמים/חתוכים.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
סלט חסה עשיר ומגוון, מעולה ומומלץ ביותר
אני הופכת אותו לארוחה מושלמת בתוספת פרוסות לחם מלא שצונמת ומורחת בגבינה
אבל טעים ממש גם לנשנוש סתם

כשאני מכינה אני מכינה כבר כמות ממש,
ושומרת במקרר בקערות ח"פ נפרדות ללא הרוטב והגבינה, רק הירקות חתוכים
כשרוצים נשנוש שופכים מעט מהרוטב ומפוררים את גבינת החרמון


לסלט עצמו:
חסה טריה חתוכה לרצועות דקות
פטריות טריות, פרוסות
פלפלים בגוונים חתוכים לרבעי רצועות דקות
רבעי טבעות בצל סגול
לבחירה: מוסיף המון! קוביות אבוקדו בשל אך יציב
חובה! :) גבינת חרמון (ודווקא חרמון. נימוחה ומהממת, מלוחה בעדינות. שומרת לי חבילה במקרר בפינה נסתרת לעיתות הצורך... נשמר יפה לתקופה ארוכה אם אורזים חזרה היטב שלא תתייבש)


לרוטב:
יש מתכון מקורי אבל הוא לא דיאטטי מספיק, וגם דורש כמויות שאין לי עצבים להישמע להן מידי בהידוק
אז הנה קיצור דרך שעובד לי יופי:

מעט שמן זית, מלח פלפל
חצי כפית שום כתוש, חצי כפית דבש (מומלץ: נגיעה של רוטב סויה, אבל אם זה ממש לא דיאטטי אז לא אמרתי)
חצי כפית חרדל
מערבבים יחד ושופכים על הסלט.

אוכלים עם צנימים מרוחים בגבינה או מנשנשים קערה לבד.
 
D

Deleted 66182

אורח
נשנוש מפנק נוסף:
חותכים לרצועות פרוסות יפות:
פרחי כרובית טריה מפורקת חתוכה לפרחונים בלי בישול!
4 גזר
2 שומר
2 קולרבי
4 גמבה בצבעים
רבע כרוב לבן
חופן מקלות סלרי קצוצים
4 מלפפון
(אפשר גם חלק אבל כל הרשימה זו ממש חגיגה)
מתבלים בלימון סחוט טרי (חצי בערך)
מלח
כף שמן קנולה
טיפה מים
מעדן קריספי לנשנוש בריא
גם הילדים נהנים!!

עם אותו תיבול אפשר לחתוך גפרורי סלק,גזר קולרבי-נפלאות הבריאה!טעים!
 

ופל בלגי

משתמש מקצוען
הפינוק הטעים שלי זה פריישיק מגלידריה,
יש בזה פירות וחלב נטו, בלי סוכר ועוד דברים.
אפשר גם להכין לבד בבית,
רק צריך לדעת את המינון מכל פרי.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
הפינוק הטעים שלי זה פריישיק מגלידריה,
יש בזה פירות וחלב נטו, בלי סוכר ועוד דברים.
אפשר גם להכין לבד בבית,
רק צריך לדעת את המינון מכל פרי.
כמות הפירות ששמים בפרישייק הופך אותו לממש לא דיאטתי. מלא קלוריות של פירות והמון המון סוכר מהפירות. פירות הם פצצה של סוכר.

זה אולי פינוק טוב למי שרוצה משהו בריא "יחסית" אבל דיטאתי זה לא.


בפרי שייק שמים הרבה פירות.. לא רק פרי אחד או שניים. אלא יותר בכיוון של 5 פירות לפחות בכוס אחד [בשקלול כל חתיכו הפרי ששמים]


אם אוכלים פרי בודד זה בריא והסוכר בסדר. אבל פרישייק...
לא בכדי חול סוכרת שאינם מזריקים אינסולין מוגבלים באכילת פירות.
כאן אפשר לקבל מושגים כמה סוכר יש בפירות [רוב הקלוריות הם מסוכר]:
 

יעל לוגן

משתמש פעיל
כמות הפירות ששמים בפרישייק הופך אותו לממש לא דיאטתי. מלא קלוריות של פירות והמון המון סוכר מהפירות. פירות הם פצצה של סוכר.

זה אולי פינוק טוב למי שרוצה משהו בריא "יחסית" אבל דיטאתי זה לא.


בפרי שייק שמים הרבה פירות.. לא רק פרי אחד או שניים. אלא יותר בכיוון של 5 פירות לפחות בכוס אחד [בשקלול כל חתיכו הפרי ששמים]


אם אוכלים פרי בודד זה בריא והסוכר בסדר. אבל פרישייק...
לא בכדי חול סוכרת שאינם מזריקים אינסולין מוגבלים באכילת פירות.
כאן אפשר לקבל מושגים כמה סוכר יש בפירות [רוב הקלוריות הם מסוכר]:
@hbecker
אולי תעזרי לנו עם רעיון?
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  37  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה