דיון כוסמין לבן או 80%

מגדלור

משתמש מקצוען
מה ההבדל בין קמחי הכוסמין?
יש הבדל בבריאות של כוסמין 80% לכוסמין לבן.
זה כמו קמח לבן מול קמח מלא או 80% ?
תודה רבה
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מה ההבדל בין קמחי הכוסמין?
יש הבדל בבריאות של כוסמין 80% לכוסמין לבן.
זה כמו קמח לבן מול קמח מלא או 80% ?
תודה רבה
זה אותו דבר ולא אותו דבר...
אותו דבר שהלבן הוא גרעין חיטה שהוסרה ממנו הקליפה והנבט (הסיבים התזונתיים, ויטמינים, מינרלים, חלבונים..),
וה-80% הכוונה שהוסרה ממנו 20% מהקליפה והנבט אבל נשארה כמות יפה.
ההבדל בין קמח חיטה לבן לקמח כוסמין לבן - שקמח החיטה עובר גם תהליכי הלבנה עם כימיקלים,
והכוסמין הלבן - לא.
 

מגדלור

משתמש מקצוען
זה אותו דבר ולא אותו דבר...
אותו דבר שהלבן הוא גרעין חיטה שהוסרה ממנו הקליפה והנבט (הסיבים התזונתיים, ויטמינים, מינרלים, חלבונים..),
וה-80% הכוונה שהוסרה ממנו 20% מהקליפה והנבט אבל נשארה כמות יפה.
ההבדל בין קמח חיטה לבן לקמח כוסמין לבן - שקמח החיטה עובר גם תהליכי הלבנה עם כימיקלים,
והכוסמין הלבן - לא.
ז'תומרת שקמח כוסמין לבן עדיין בריא ,נכון?
לא להרגיש נקיפות... :rolleyes:
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ז'תומרת שקמח כוסמין לבן עדיין בריא ,נכון?
לא להרגיש נקיפות... :rolleyes:
כוסמין נחשב לעדיף על פני חיטה,
למרות שיש פה במקביל אשכול שטוען (בצדק) שזה גם אינדבדואלי.
הוא חלבוני יותר, גלוטני פחות, לא מהונדס גנטית..
עדיין תמצאי את אלו שיגנו בתוקף כל קמח לבן וייאחזו במלא
(כלומר - עדיף חיטה מלא על פני כוסמין לבן)
'בריא' ו'לא בריא' זה ענין של מינונים בעיני :)
 

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
שימו לב לעוד משהו:
יש הבד לבין קמח מלא (לא משנה של איזה דגן) שכתוב עליו "נטחן מגרעין החיטה בשלמותו" או לא.
אם הם לא כותבים. מותר להם עפ"י החוק סטייה של כמה אחוזים מה100% על פי חוק.
הכמה אחוזים האלו יכולים להיות כמעט כל הבריאות שיש בקמח המלא.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אם לדוג' בקמח מלא 100%, חמישה אחוזים מתוכו זה הסיבים וחלקי הגרעין הבריאים,
ומותרת סטייה של 3% אז זה מאוד משמעותי.
(המספרים זה רק בדוג'. אני לא יודעת מה האחוזים האמיתיים.)
 

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
הנה ציטוט מתוך האתר של המרכז לרפואת הרמב"ם:
"מסתבר שהתקן בישראל לקמחים, מאשר לרשום על שקית קמח את הכיתוב 100% קמח מלא, גם אם הקמח הזה מכיל רק 90% מנפח גרגר החיטה.
נסביר זאת:
הנבט של גרגר החיטה הינו חלק קטן בגרגר, פחות מ- 10% מנפח הגרגר.
מהנבט מתחילה הנביטה והגדילה של השיבולת. נבט החיטה מכיל את מרבית המינרלים והויטמינים שיש בגרגר החיטה.
אם מסירים את הנבט וטוחנים אותו לקמח, מקבלים קמח שדומה הרבה יותר לקמח לבן, מאשר לקמח מלא אמיתי.
גרגר חיטה שהסירו ממנו את נבט החיטה, איבד את רוב המינרלים והוויטמינים שלו וההבדל בינו לבין קמח לבן אינו גדול במיוחד. חלק ניכר מטחנות הקמח שמייצרות קמח מלא, מסירות את הנבט, כדי להאריך את חיי המדף של הקמח.
כאמור, הם יכולים לעשות זאת ועדיין לקרוא לקמח שלהם קמח 100% מלא וכך לשווק אותו לבתי המאפה.
אמנם התקבלה החלטה לשנות את התקן, כך שקמח מלא יוכל לקבל את התואר הנחשק הזה, רק אם הוא באמת מכיל את כל חלקי הגרגר, ללא כל ניפוי או הסרה של חלקים ממנו. למרות שההחלטה התקבלה, היא עדיין לא אושרה סופית ולא מבוצעת בשטח ובוודאי שלא נאכפת. לעת עתה.
רוב הסיכויים שהלחם המלא שאתם קונים, נאפה מקמח שהוסר ממנו הנבט והוא כאמור דומה יותר לקמח לבן מאשר לקמח מלא. זה אמנם יותר טוב מקמח לבן (שבו הסירו 15%-25% מנפח הגרגר- את הנבט וכל הקליפה), אבל עדיין רחוק מלהשביע רצון ובוודאי שאי אפשר לקרוא ללחם כזה- לחם בריא.
כאשר אתם קונים קמח, וודאו שרשום עליו מפורשות שהגרגר נטחן בשלמותו, ללא הסרה או ניפוי כלשהם.
אם אתם קונים לחם באופן קבוע, כדאי ליצור קשר עם בית המאפה ולוודא איתם באיזה קמח הם משתמשים. "
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
וואי וואי...
 

avital aa

משתמש חדש
זה אותו דבר ולא אותו דבר...
אותו דבר שהלבן הוא גרעין חיטה שהוסרה ממנו הקליפה והנבט (הסיבים התזונתיים, ויטמינים, מינרלים, חלבונים..),
וה-80% הכוונה שהוסרה ממנו 20% מהקליפה והנבט אבל נשארה כמות יפה.
ההבדל בין קמח חיטה לבן לקמח כוסמין לבן - שקמח החיטה עובר גם תהליכי הלבנה עם כימיקלים,
והכוסמין הלבן - לא.
איזה חברה של קמחים הכי מומלצת מבחינה בריאותית??
(בעיקר של כוסמין)
 

120161

משתמש מקצוען
אם אופים בבית יש לדעת שקשה "להוציא" לחם אורירי וטעים מקמח 100% מלא.
מנסיון 80% יכול לצאת טעים ואורירי אם מתפיחים נכון ושמים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור בשלב הראשון של האפיה.
אני שואלת מה יועיל אם הלחם הקנוי הוא 100% הרי הוסיפו לו המון כימיקלים בכל מקרה אז מה כבר יעזור .
אנחנו קונים לחם מלא מטעמי בריאות ומנסים להשיג כמה שיותר טבעי (קשה!).
כוסמין לבן מתאים לבעלי כיבה רגישה או קשיי עיכול וזה יתרונו לעומת קמח חיטה לבן או קמח מלא כלשהו.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
איזה חברה של קמחים הכי מומלצת מבחינה בריאותית??
(בעיקר של כוסמין)
לא ידוע לי שיש חברה מסוימת שעדיפה על חברה אחרת..
אישית קונה מה שבמבצע :)
ולאחרונה הקמח של 'שטיבל' התחבב עלי.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אם אופים בבית יש לדעת שקשה "להוציא" לחם אורירי וטעים מקמח 100% מלא.
מנסיון 80% יכול לצאת טעים ואורירי אם מתפיחים נכון ושמים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור בשלב הראשון של האפיה.
אני שואלת מה יועיל אם הלחם הקנוי הוא 100% הרי הוסיפו לו המון כימיקלים בכל מקרה אז מה כבר יעזור .
אנחנו קונים לחם מלא מטעמי בריאות ומנסים להשיג כמה שיותר טבעי (קשה!).
כוסמין לבן מתאים לבעלי כיבה רגישה או קשיי עיכול וזה יתרונו לעומת קמח חיטה לבן או קמח מלא כלשהו.
כמה תועלות אופציונאליות...
1. חסכון בשני משאבים יקרים: זמן ואנרגיה
2. נגישות, זמינות גבוהה וממילא צריכה יותר גבוהה בפועל

כמובן בלי לבטל את המעלות (והטעם!) של אפיה ביתית שזה הכי שווה,
לצד זה לא לכולם זה רלוונטי, אפשרי או רצוי.
מה שחשוב בעיני להדגיש - זה שזה לא הופך את הלחם הקנוי לפסול או חסר ערך.
גם בלחם המלא הקנוי יש את המעלות של קמח מלא,
ולהרבה אנשים זה פתרון מעולה.

ונכון - למאפים קנויים וארוזים יש תוספת של חומרים משמרים,
וסוג וכמות התוספים המיותרים (לגוף שלנו, אבל לא מיותרים להיבט הכלכלי של המאפייה..) -
משתנים ממש בין הסוגים, אפשר להרגיש את זה גם בטעם ובמרקם.
לטעמי האישי כגודל התוספות - גריעת הטעם..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה