מאפים זוכרות את האשכול על החלות?

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למשל הכנת כדורי בצק בתבנית (מתכת כמובן) צפופה.
קראתי ראיון עם שף קונדיטור צרפתי בשם דוד גראנג'ר ומנסיונו זה משפר את המרקם ובעיקר את העמידות.
זה משהו שממש בא לי לנסות,
רק איך יודעים כמה רווח להשאיר בין הכדורים? הרי הם תופחים לפני האפיה ובמהלכה.
 

Mail

משתמש מקצוען
מה מרחת למעלה?
כמו שהביאה פה פותחת האשכול @שרינה , שמן זית לאחר האפיה.
תודה לכולם על הפירגונים.. מחמם את הלב..
כששמתי מים, אז שמתי חצי כוס מים רותחים וחצי מהברז,
הבצק היה מאוד נוח אודות לשמן זית נראה לי, חילקתי ל4 את הקילו ולא ל3 כמו שהביאו פה, כי אז זה מתחלק לי בדיוק ל2 תבניות.. אה, וגם לא היה לי כ"כ זמן להמתין שעה שיתפח, אז שמתי במקסר 10 דקות והמתנתי שיתפח 20 דקות, אחרי זה שוב הדלקתי את המקסר קלעתי ונתתי לו כ40 דקות...
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
תקשיבו אין לי תמונה להראות לכם כי אני ובצק לא מסתדרים
אבל אני יכולה להגיד לכן שאתן מדהימות!!!!!!
החלות מושלמות!!!!!
וכל הכבוד לכן על הסבלנות!!!!
ושאתם ככ משקיעות!!!!!!!
אני רצה לקנות קמח אבל אם זה לא מצליח זה פעם אחרונה שאני עושה...........
נו איך יצא?
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
חכי רגע ......אגב כמה זמן לוקח לכם להכין חלות גם זמן מת כמה שעות זנ לוקח הכל יחד?
קשה לכמת את זה בזמן.
על הבוקר בשישי מכניסה את המוצרים למיקסר, נותנת להם 10 דק להתערבל, בינתיים מתעסקת בדברים אחרים...
אח"כ התפחה של כשעתיים, מורידה נפח ואז עוד שעה, ואז קולעת כמה דק' ומתפיחה שוב 20 דק', ואז לתנור ל-25 דק.
אז בברוטו זה 4 שעות :)
אבל בנטו, הזמן שזה לוקח ממני- לא יותר מרבע שעה במצטבר.
 

עיניים צוחקות

משתמש מקצוען
קשה לכמת את זה בזמן.
על הבוקר בשישי מכניסה את המוצרים למיקסר, נותנת להם 10 דק להתערבל, בינתיים מתעסקת בדברים אחרים...
אח"כ התפחה של כשעתיים, מורידה נפח ואז עוד שעה, ואז קולעת כמה דק' ומתפיחה שוב 20 דק', ואז לתנור ל-25 דק.
אז בברוטו זה 4 שעות :)
אבל בנטו, הזמן שזה לוקח ממני- לא יותר מרבע שעה במצטבר.
מה זה נקרא להוריד נפח?
 

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
@Ruty Kepler
העזת בסוף לעשות בלי ביצה בכלל?
אני עדיין בחששות...
תעשי תעשי בלי ביצה
שנים אני עושה בלי ביצה.
הביצה עושה את המראה "הביתי" של החלות.
בשום מאפיה מתקדמת לא מושחים ביצה על החלה.

המים נותנים לזה קריספיות, ומראה שזוף ויפה.
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
ואיך עושים את זה (סליחה על הבורות..)
לאחר שהבצק מכפיל נפח, לוחצים עליו חזק כדי להוציא ממנו את האוויר. את בעצם מחזירה אותו כמעט למצב המקורי של לפני התפיחה.
וזאת לא בורות, רק חוסר נסיון :)
פעם פעמיים ואת אלופה, זה קלי קלות.
 

זהבית87

משתמש מקצוען
תעשי תעשי בלי ביצה
שנים אני עושה בלי ביצה.
הביצה עושה את המראה "הביתי" של החלות.
בשום מאפיה מתקדמת לא מושחים ביצה על החלה.

המים נותנים לזה קריספיות, ומראה שזוף ויפה.
עשיתי כבר כמה וכמה פעמים.
יוצא מושלם!! והביקוש גבוה!!
הבעיה שעכשיו אין נשיקות לשבת.. הייתי מורחת חלמון ומכינה נשיקות מהחלבונים..
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
@shira bira
מצאתי לאחרונה את הקליעה שנותנת את המרקם המושלם לחלות!
מגלגלת שני נחשים די ארוכים (35 ס"מ ), מלפפת אותם זה בזה, וסוגרת לבייגל.
אם תהיה לי דקה ביום שישי, אוסיף תמונה.
נראה לי זה גם גם הקליעה וגם הצורה של הבייגל, שעושה משהו שאין בצורה אחרת.
ועוד דבר שמאד מוסיף, אופה על חום גבוה-210° לזמן קצר יחסית.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira
מצאתי לאחרונה את הקליעה שנותנת את המרקם המושלם לחלות!
מגלגלת שני נחשים די ארוכים (35 ס"מ ), מלפפת אותם זה בזה, וסוגרת לבייגל.
אם תהיה לי דקה ביום שישי, אוסיף תמונה.
נראה לי זה גם גם הקליעה וגם הצורה של הבייגל, שעושה משהו שאין בצורה אחרת.
ועוד דבר שמאד מוסיף, אופה על חום גבוה-210° לזמן קצר יחסית.
הן לא מתפוצצות לך מהחום הגבוה?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
כולכן הבאתן פה תמונות מדהימות ומעוררות תאבון.
רק שואלת בסקרנות: מישהי מכינה צורות אחרות של חלות פרט לקליעה המסורתית?
אני דווקא מאד מחבבת ליצור צורות שונות של חלות.
חלק מהצורות גם משפרות את מרקם הלחם.
אכן, גם אני קולעת עם גיוונים וצורות שונות.
ועוד משהו:
לקראת כל חג או שבת שיש בפרשה משהו משמעותי אני יוצרת צורה הקשורה לנושא/חג, לשמחת הילדים....
מעלה כאן מהחג האחרון , רק תזכרו שאני וצילום לא מסתדרים...
 

קבצים מצורפים

  • Screenshot_20200630-045104.jpg
    Screenshot_20200630-045104.jpg
    KB 117.6 · צפיות: 111
  • Screenshot_20200630-043941.png
    Screenshot_20200630-043941.png
    KB 398.8 · צפיות: 114
  • Screenshot_20200630-043932.png
    Screenshot_20200630-043932.png
    KB 239.6 · צפיות: 113
  • Screenshot_20200630-045056.png
    Screenshot_20200630-045056.png
    KB 459.6 · צפיות: 114
  • Screenshot_20200630-043737.png
    Screenshot_20200630-043737.png
    KB 960 · צפיות: 119
  • Screenshot_20200630-043748.png
    Screenshot_20200630-043748.png
    KB 702.8 · צפיות: 103

אסתי אחת

משתמש מקצוען
אכן, גם אני קולעת עם גיוונים וצורות שונות.
ועוד משהו:
לקראת כל חג או שבת שיש בפרשה משהו משמעותי אני יוצרת צורה הקשורה לנושא/חג, לשמחת הילדים....
מעלה כאן מהחג האחרון , רק תזכרו שאני וצילום לא מסתדרים...
מקסים!
איך את מסמנת את העיניים של הציפורים? במה?
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אכן, גם אני קולעת עם גיוונים וצורות שונות.
ועוד משהו:
לקראת כל חג או שבת שיש בפרשה משהו משמעותי אני יוצרת צורה הקשורה לנושא/חג, לשמחת הילדים....
מעלה כאן מהחג האחרון , רק תזכרו שאני וצילום לא מסתדרים...
וואווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו
 

move move

משתמש חדש
יש לי שאלה לכל המומחיות כאן: כשאני מכינה חלות אני מקפידה על כל הכללים, כולל להתפיח שעה, לחלק לעיגולים, לרדד, לגלגל, לקלוע, להתפיח פעם 2, לאפות......ואז החלות יוצאות ופשוט צונחות לאותו גובה של לפני התפיחה...הן נמוכות וקשות ומאכזבות.... מה מנסיונכן תוכלו לעזור לי?
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אולי תפיחת יתר? או שמרים לא טריים
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
יש לי שאלה לכל המומחיות כאן: כשאני מכינה חלות אני מקפידה על כל הכללים, כולל להתפיח שעה, לחלק לעיגולים, לרדד, לגלגל, לקלוע, להתפיח פעם 2, לאפות......ואז החלות יוצאות ופשוט צונחות לאותו גובה של לפני התפיחה...הן נמוכות וקשות ומאכזבות.... מה מנסיונכן תוכלו לעזור לי?
לא ראיתי אם ענו לך, כשאת מתעסקת עם החלות לאחר שתפחו, כמו למשל מורחת ביצה, ואולי מעבירה את נייר האפייה עם החלות לתבנית וכן, כשאת מכניסה את התבנית לתנור, קריטי מאוד להזהר שהכל ייעשה בעדינות כי כל מכה קטנה בתבנית או בחלות, מצניחות אותן בדומה לבצק שמוריד נפח בהתעסקות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה