זה משהו שממש בא לי לנסות,למשל הכנת כדורי בצק בתבנית (מתכת כמובן) צפופה.
קראתי ראיון עם שף קונדיטור צרפתי בשם דוד גראנג'ר ומנסיונו זה משפר את המרקם ובעיקר את העמידות.
רק איך יודעים כמה רווח להשאיר בין הכדורים? הרי הם תופחים לפני האפיה ובמהלכה.
זה משהו שממש בא לי לנסות,למשל הכנת כדורי בצק בתבנית (מתכת כמובן) צפופה.
קראתי ראיון עם שף קונדיטור צרפתי בשם דוד גראנג'ר ומנסיונו זה משפר את המרקם ובעיקר את העמידות.
כמו שהביאה פה פותחת האשכול @שרינה , שמן זית לאחר האפיה.מה מרחת למעלה?
נו איך יצא?תקשיבו אין לי תמונה להראות לכם כי אני ובצק לא מסתדרים
אבל אני יכולה להגיד לכן שאתן מדהימות!!!!!!
החלות מושלמות!!!!!
וכל הכבוד לכן על הסבלנות!!!!
ושאתם ככ משקיעות!!!!!!!
אני רצה לקנות קמח אבל אם זה לא מצליח זה פעם אחרונה שאני עושה...........
חכי רגע ......אגב כמה זמן לוקח לכם להכין חלות גם זמן מת כמה שעות זנ לוקח הכל יחד?נו איך יצא?
קשה לכמת את זה בזמן.חכי רגע ......אגב כמה זמן לוקח לכם להכין חלות גם זמן מת כמה שעות זנ לוקח הכל יחד?
מה זה נקרא להוריד נפח?קשה לכמת את זה בזמן.
על הבוקר בשישי מכניסה את המוצרים למיקסר, נותנת להם 10 דק להתערבל, בינתיים מתעסקת בדברים אחרים...
אח"כ התפחה של כשעתיים, מורידה נפח ואז עוד שעה, ואז קולעת כמה דק' ומתפיחה שוב 20 דק', ואז לתנור ל-25 דק.
אז בברוטו זה 4 שעות
אבל בנטו, הזמן שזה לוקח ממני- לא יותר מרבע שעה במצטבר.
להוריד את האוויר שבבצק ולתת לו לתפוח שוב.מה זה נקרא להוריד נפח?
תעשי תעשי בלי ביצה
לאחר שהבצק מכפיל נפח, לוחצים עליו חזק כדי להוציא ממנו את האוויר. את בעצם מחזירה אותו כמעט למצב המקורי של לפני התפיחה.ואיך עושים את זה (סליחה על הבורות..)
עשיתי כבר כמה וכמה פעמים.תעשי תעשי בלי ביצה
שנים אני עושה בלי ביצה.
הביצה עושה את המראה "הביתי" של החלות.
בשום מאפיה מתקדמת לא מושחים ביצה על החלה.
המים נותנים לזה קריספיות, ומראה שזוף ויפה.
הן לא מתפוצצות לך מהחום הגבוה?@shira bira
מצאתי לאחרונה את הקליעה שנותנת את המרקם המושלם לחלות!
מגלגלת שני נחשים די ארוכים (35 ס"מ ), מלפפת אותם זה בזה, וסוגרת לבייגל.
אם תהיה לי דקה ביום שישי, אוסיף תמונה.
נראה לי זה גם גם הקליעה וגם הצורה של הבייגל, שעושה משהו שאין בצורה אחרת.
ועוד דבר שמאד מוסיף, אופה על חום גבוה-210° לזמן קצר יחסית.
אכן, גם אני קולעת עם גיוונים וצורות שונות.כולכן הבאתן פה תמונות מדהימות ומעוררות תאבון.
רק שואלת בסקרנות: מישהי מכינה צורות אחרות של חלות פרט לקליעה המסורתית?
אני דווקא מאד מחבבת ליצור צורות שונות של חלות.
חלק מהצורות גם משפרות את מרקם הלחם.
מקסים!אכן, גם אני קולעת עם גיוונים וצורות שונות.
ועוד משהו:
לקראת כל חג או שבת שיש בפרשה משהו משמעותי אני יוצרת צורה הקשורה לנושא/חג, לשמחת הילדים....
מעלה כאן מהחג האחרון , רק תזכרו שאני וצילום לא מסתדרים...
וואווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווואכן, גם אני קולעת עם גיוונים וצורות שונות.
ועוד משהו:
לקראת כל חג או שבת שיש בפרשה משהו משמעותי אני יוצרת צורה הקשורה לנושא/חג, לשמחת הילדים....
מעלה כאן מהחג האחרון , רק תזכרו שאני וצילום לא מסתדרים...
תודה.מקסים!
איך את מסמנת את העיניים של הציפורים? במה?
לא ראיתי אם ענו לך, כשאת מתעסקת עם החלות לאחר שתפחו, כמו למשל מורחת ביצה, ואולי מעבירה את נייר האפייה עם החלות לתבנית וכן, כשאת מכניסה את התבנית לתנור, קריטי מאוד להזהר שהכל ייעשה בעדינות כי כל מכה קטנה בתבנית או בחלות, מצניחות אותן בדומה לבצק שמוריד נפח בהתעסקות.יש לי שאלה לכל המומחיות כאן: כשאני מכינה חלות אני מקפידה על כל הכללים, כולל להתפיח שעה, לחלק לעיגולים, לרדד, לגלגל, לקלוע, להתפיח פעם 2, לאפות......ואז החלות יוצאות ופשוט צונחות לאותו גובה של לפני התפיחה...הן נמוכות וקשות ומאכזבות.... מה מנסיונכן תוכלו לעזור לי?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: