יש למישהו מתכון ?
נכתב ע"י OR_Design;1436364:זה לא הורס? לשפוך את זה על הקיגל???
לא יוצא מדי רטוב?
ואז מה שמקבלים זה אטריות שמתרככות במים פושרים שעדיין לא רתחו ממש, השאלה אם הן לא תמעכנה ותתקבלנה דייסתיות מעט?נכתב ע"י TK;1436472:אם מערבבים את הסוכר והשמן כל הזמן אז הוא לא מתקרש
ויותר נוח לשפוף על הסוכר והשמן שהתקרמלו את חבילת האיטריות ואז את המים ככה מונעים השפרצת שמן רותח
חבל שערבבת, אין לגעת בזה רק לקראת הסוף אפשר מעט לנענע את הסיר,נכתב ע"י OR_Design;1436940:איך להשאיר אותו עד שבת בבוקר?
אפשר לשים בשקית קוקי בסיר של החמין? ישירות על הפלטה בתבנית?
מה אתן עושות?
אגב עשיתי כמו שמישהי רשמה הוספתי את האטריות ומיד את המים וזה באמת קצת יצא "דייסתי" כמו שחדוי אמרה אז נראה לי שזה לא הכי מומלץ
עוד משהו, השמן והסוכר בישלתי על אש נמוכה ונהיו כמו חתיכות קטנות קטנות והשמן כאילו נפרד מהסוכר למרות שערבבתי כל הזמן, למה? וגם זה לקח המון זמן אני חושבת רבע שעה ככה זה אמור להיות?
(רק פעם שניה שאני מכינה את זה לכן כמות השאלות..הפעם הקודמת הייתה עם איזה מתכון לא משהו לדעתי)
נכתב ע"י שושיה;1437094:מה, רק אני עושה "עם העיניים"?
מבשלת חב' איטריות מסננת ושוטפת במים קרים.
שופכת לסיר יבש בערך 4\3 כוס סוכר ומחכה שישחים היטב,
שופכת את האיטריות מייד לסיר ומערבבת היטב,
מוסיפה 3-4 ביצים ומערבבת
שופכת כוס שמן
שופכת סוכר בערך כוס, כוס וחצי
זורה פלפל שחור ומעט מלח.
מוסיפה סוכר וניל\תמצית וניל, תנסו פעם...
ואופה שעה על 200 מע'
נכתב ע"י KR;1436563:יש לי מתכון לקוגל אטריות ירושלמי, הכי אמיתי שיש, קיבלתי אותו מאשה ירושלמית שורשית, מבוגרת.
הוא מתכון מאוד מאוד מדוייק, למי שאין ניסיון... ובעיקר מאוד מאוד טעים!!!
בקיצור, מומלץ!
להכין את האטריות:
לבשל חבילת אטריות לפי ההוראות שעל השקית, לשטוף ולהעביר לקערה.
להוסיף לאיטריות:
1 כף מלח, לא גדולה.
1 כפית פלפל שחור (לא גדושה ולא מחוקה)
חצי כוס סוכר
להכין את הקרמל:
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
להרתיח בסיר עד שמבעבע והופך לצבע חום.
הוראות מדוייקות: לערבב מעט, לאט לאט מתהווה כמין קצף בהיר שמתחיל להשחים ככל שההרתחה מתקדמת. מסביב לאט לאט נהיה חום יותר ויותר כהה, כאשר הכל חום ורק באזור קטן זה נוטה לשחור - אז יש להוריד את הקרמל מהאש.
לשפוך את הקרמל על האטריות. (כדאי מאוד למלא את הסיר מיד במים בכיור, שלא יתקשה עליו לכלוך).
לערבב היטב.
יתהוו גושים של קרמל, לא להיבהל, הם יימסו עם הוספת הביצים.
לתת רגע להתקרר.
להוסיף 4 ביצים, אחת אחת, ולערבב היטב אחרי כל אחת.
לתת לעיסה לנוח מעט.
בינתיים לצפות סיר בנייר אפיה (אני משרטטת עיגול לקרקעית לפי מידת הסיר וגוזרת, ומצפה את דפנות הסיר בנייר אפיה נוסף, לפי גובה הסיר, זה מאוד עוזר בניקיון אח"כ).
לבשל על אש קטנה ומוקטנת שעתיים.
לקרר את הקוגל.
להפוך אותו בתוך הסיר.
לבשל שעה נוספת, כשהוא הפוך.
זה המקור.
ועכשיו לזיופים:
אני אישית אופה את הקוגל הזה בתנור, כשעתיים, בתוך "סיר קובנה" מכירים?
סתם כדי לא להסתבך עם הזמן שדורש לקרר את הקוגל ולהפוך אותו.
יוצא דליקטס
נכתב ע"י חדוי כנרת;1437131:כנראה אוהבים אצלכם קוגל מתוק מאד מאד!
נכתב ע"י שושיה;1437605:אוהבים אצלנו קוגל מתוק במתיקות סבירה, ה-4\3 כוס סוכר המיועד להשחמה בכלל לא מתוק, הוא הופך למריר אחרי ההשחמה.
זה דבר ידוע.
אמא שלי תמיד מלמדת את הבנות לפני שהן מתחתנות טיפים כאלו, זה אחד הדברים הכי ברורים אצלה (ואצלה כל עוגה נאפית עם מחצית מכמות הסוכר שרשומה במתכון)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: