דרוש מתכון מנה עיקרית בשבת למשפחה צעירה

מצב
הנושא נעול.

ילילי

משתמש מקצוען
טוב לא ציפיתי שיפתח כזה דיון מענין
מכבדת כל אחד ודעותיו ומנהגיו
אבל אצלנו מקפידים על 3 מנות בשבת דג, מרק ועוף
וכנראה שלא אשכול בפרוג יגרום לנו לנהוג אחרת
דרך אגב- מי שכתבה שצריך להפריד בן מנהג להרגל אז שלושת המנות האלו הן מנהגים
כן, גם מרק, יש פה בטח מיש תדע לדייק אותי על הצדיק שאמר- נראה לי ר' נפתלי מרופשיץ שלשים 3 חתיכות לחם במרק של שבת זה רפואה וכו' וכו'
אצל צדיקים כל מאכל היה לו טעם ויש כאלו שעד היום אוכלים פארפל וצימעס במנה עיקרית כי זה מה שהבעש"ט היה אוכל וכו'

אבל תכלס לתת לי רעיונות למנות בשריות קלילות רק מספר מועט של מגיבות ענו- ותודה רבה לכן! עזרתן לי
צודקת. הכי קל להיסחף.

אבל בהחלט יש לי כמה רעיונות. את צריכה דווקא לבשר או עוף גם טוב?
1. בשר מפורק. אני הכנתי את זה ונהניתי-
הכנתי גם את הרוטב בברביקיו שהוא נותן בהמשך.

2. מתכון שלקחתי כאן מהפורום מאוד מוצלח לעוף -

5 כפות קטשופ

1 כף חרדל

2 כפות שמן

2 כפות חומץ

2 כפות רוטב סויה

חצי כוס סוכר חום

הולך גם עם חזה עוף בתנור וגם עם כרעיים.

3. פסטרמה ביתית- https://www.prog.co.il/threads/נגיסוני-פסטרמה-ביתית-מיוחדים.932738/

4. סלט עוף - אם רלוונטי אני אכתוב איך אני עושה

5. עוף מהמרק:)

6. אם מספיק שבתי לכם אז שניצלים. גם הילדים הקטנים אוכלים בתיאבון.
ואם את רוצה משהו יותר מיוחד לכבוד שבת אז שניצל ממולא פטריות ובצל.

7. פלפלים ממולאים אורז ובשר

8. אם מספיק שבתי לכם, קציצות בשר ברוטב. אני עושה לפעמים וזה מתאים גם ממש לתינוקות.

בהצלחה ובתיאבון. אם מתכוני עוף רלוונטיים אז יש לי עוד רעיונות.
 

חילזון

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
טוב לא ציפיתי שיפתח כזה דיון מענין
מכבדת כל אחד ודעותיו ומנהגיו
אבל אצלנו מקפידים על 3 מנות בשבת דג, מרק ועוף
וכנראה שלא אשכול בפרוג יגרום לנו לנהוג אחרת
דרך אגב- מי שכתבה שצריך להפריד בן מנהג להרגל אז שלושת המנות האלו הן מנהגים
כן, גם מרק, יש פה בטח מיש תדע לדייק אותי על הצדיק שאמר- נראה לי ר' נפתלי מרופשיץ שלשים 3 חתיכות לחם במרק של שבת זה רפואה וכו' וכו'
אצל צדיקים כל מאכל היה לו טעם ויש כאלו שעד היום אוכלים פארפל וצימעס במנה עיקרית כי זה מה שהבעש"ט היה אוכל וכו'

אבל תכלס לתת לי רעיונות למנות בשריות קלילות רק מספר מועט של מגיבות ענו- ותודה רבה לכן! עזרתן לי
אפשר לצמצם את המנה העיקרית במקום בשר ו2 תוספות למשל פאי רועים פלפל ממולא בשר ואורז בורקס בשר חזה עוף עם אורז וירקות בתנור שניצל בלבד בלי תוספ
 

sem

משתמש פעיל
טוב לא ציפיתי שיפתח כזה דיון מענין
מכבדת כל אחד ודעותיו ומנהגיו
אבל אצלנו מקפידים על 3 מנות בשבת דג, מרק ועוף
וכנראה שלא אשכול בפרוג יגרום לנו לנהוג אחרת
דרך אגב- מי שכתבה שצריך להפריד בן מנהג להרגל אז שלושת המנות האלו הן מנהגים
כן, גם מרק, יש פה בטח מיש תדע לדייק אותי על הצדיק שאמר- נראה לי ר' נפתלי מרופשיץ שלשים 3 חתיכות לחם במרק של שבת זה רפואה וכו' וכו'
אצל צדיקים כל מאכל היה לו טעם ויש כאלו שעד היום אוכלים פארפל וצימעס במנה עיקרית כי זה מה שהבעש"ט היה אוכל וכו'

אבל תכלס לתת לי רעיונות למנות בשריות קלילות רק מספר מועט של מגיבות ענו- ותודה רבה לכן! עזרתן לי

גם אצלינו, גאים להמשיך את המסורת ואוכלים כנ''ל
שמים 3 חתיכות חלה כנ''ל וגם לוקשן (זה מלשון לא קשין - זה סגולה שמזונות של האדם לא יהיו קשים)
ופערפליך- סבתא שלי ז''ל סיפרה איך הם הכינו את זה בבית (לא כמו פתיתים, אלא פרפלעך)

לגבי העומס- משתדלים לאכול חלה רק כזית (אוכלים כל המשפחה 9 נפשות חלה אחת)
 

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
טוב לא ציפיתי שיפתח כזה דיון מענין
מכבדת כל אחד ודעותיו ומנהגיו
אבל אצלנו מקפידים על 3 מנות בשבת דג, מרק ועוף
וכנראה שלא אשכול בפרוג יגרום לנו לנהוג אחרת
דרך אגב- מי שכתבה שצריך להפריד בן מנהג להרגל אז שלושת המנות האלו הן מנהגים
כן, גם מרק, יש פה בטח מיש תדע לדייק אותי על הצדיק שאמר- נראה לי ר' נפתלי מרופשיץ שלשים 3 חתיכות לחם במרק של שבת זה רפואה וכו' וכו'
אצל צדיקים כל מאכל היה לו טעם ויש כאלו שעד היום אוכלים פארפל וצימעס במנה עיקרית כי זה מה שהבעש"ט היה אוכל וכו'

אבל תכלס לתת לי רעיונות למנות בשריות קלילות רק מספר מועט של מגיבות ענו- ותודה רבה לכן! עזרתן לי
החלה עם הסלטים גם מנהג?
כי תכל'ס, זה אחד הדברים הכי ממלאים, והכי מיותרים מבחינה תזונתית בארוחה.
אפשר להסתפק בסלט אחד או גג שניים מהסוג שאוכלים עם החלה (לא כולל סלטים חיים), ולאכול רק פרוסת חלה אחת, ואפילו פרוסה קטנה. כשיש המון סלטים אוכלים המון לחם.
אמנם ביקשת מנה עיקרית קלילה, אבל נראה שאת מחפשת את הפתרון במקום הלא נכון ולכן מנסים להציע אפשרויות אחרות. שום דבר לא באמת קליל אחרי שאוכלים כבר ארוחה מלאה עם שני סוגי דג, וחלה עם סלטים.
 

בר אילן

משתמש צעיר
אין כ"כ הקבלה בין הדברים האלו, כי את אף אחד לא מעניין מה אתה אוכל בביתך, מלבד כמובן כשרויות.
לא מכירה קהילה בה אוכפים אכילת מרק עוף בליל שבת או אפילו דג, לעומת בגדים שבהחלט יסתכלו בעין עקומה (בלשון המעטה) אם אישה מחסידות בה נהוג לחבוש מטפחת תעבור לפאה עם כובע לדוגמה
מי דיבר על אכיפה?
אנשים שמחים ורוצים לנהוג כמנהג אבותיהם.
 

אימון- והנחייה בNLP

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בלת"ק מה שאנחנו עושים (משפחה עם שלשה ילדים)
עושים פעם ב כמה
אנחנו משפחה קטנה וצעירה
כך שמי שאוכל בעיקר את המנה העיקרית בשבת זה בעלי ואני
אמממה אנחנו כנראה לא אכלנים גדולים כי להתחיל אחרי סלטים+ חלות+דגים 2 סוגים+מרק+קניידלך+ארבעס וכו' לאכול מנה עיקרית שמורכבת מבשר ו3 תוספות זה לא בשבילנו ובסוף הכל כמעט נשאר....
הדבר שכן הולך אצלנו זה יאפצוק שזה די קליל רק שזה מתחיל לשעמם אותנו
אשמח לרעיונות מה אתם בתור משפחה צעירה מכינים לשבת בלילה
בלת"ק
מה שאנחנו עושים (משפחה באותה סיטואציה שרק ההורים אוכלים במנת הבשר)
רק לפני שאני אומר מה אני עושה אני רוצה קצת לתת רקע
אנחנו אוכלים מאכלי שבת מסורתיים כפי מה שמקובל בחצרות החסידים ולא רוצים לשנות מהמקובל בבית אבא וכו' וכו'
אז מה שאנחנו עושים
מבשלים עופות פעם בכמה שבועות ומכניסים בתבניות חד פעמיות משולש/שוק אחד בכל תבנית קטנה עם קצת רוטב וישר למקפיא
וכן פעם ב או שאוכלים ביום שישי מכינים פתיתים (פארפל) בכמות הרצויה בשקיות וישר לפריזר
וכן קוגל עוטפים פרוסות קטנות (לפי הגודל הרצוי) של קוגל בתוך נייר אפיה ונייר אלומניום וישר לפריזר
וכן בכבד (המנהג אצלנו ואכול כד בשבת בלילה)
וכן מייערן צימעס
וכך בערב שבת מוציאים מהפריזר משולש/ שוק שמים על תבנית הפוכה על הפלטה ועליו שמים את שקיות הפתיתים והגזר
ואת הקוגל שמים על נייר כסף מקופל שיהיה קצת בגובה כך שיתחמם טוב בבחינת אובר נייט ועלין את הכבד (את הכבד אני מכין בקופסא קטנה של אחסון 2 OZ
כך שאפילו אם נשאר לא נשאר כל כך הרבה ואין כזה בל תשחית גדול
 

לורנס

משתמש מקצוען
בלת"ק חלקי,
משפחות שלא מקפידות על מאכלי שבת, כמו בשר ודגים, שבבקשה יזהרו עם ההמלצות שלהם,
האוכל השבתי המסורתי שמועבר לנו מדורי דורות ומוזכרים בפיוטי השבת, זה לא איזה המלצת שף, או גחמה או שמא אופנה, מדובר על מנהגים ועיניינים גבוהים, ואל לכם לקחת ח"ו חלק מלבטל לאחר מנהג. (גם אם אצלכם הוא לא קיים)
סלטים שמוזכרים כאן לרוב, לא מוזכרים במקורות כמאכלי שבת, הם כן נכנסים כמטעמי שבת ומנעמי השבת, אבל לוותר על בשר ודגים? לטובת סלטים??
 

אסתריקה הלר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אני אסביר לכם בפשטות מה הבעיה.

פעם אנשים אכלו דגים, אכלו מרק עוף, ואכלו מנה עיקרית יפה (ככה גדלתי).
היתה תקופה אחרי השואה שלא היה כסף לבשר ואנשים התחילו להכין סלטים שונים מירקות לאכול עם החלה.

אז נכנס המנהג להשקיע בסלטים מגוונים ועשירים עם הדגים והחלה (ככה בעלי גדל).
ואז באו אנשים והתחילו להכין הכל. גם את החלות והסלטים המפוארים, וגם את כל תבשילי השבת המיוחדים.


אנחנו אישית בבית כשלא מארחים מסתפקים בכמה סלטים ולא מוותרים על התבשילים והמרק בשום אופן...

ותודה לה' שברך את דורינו בשפע כל כך גדול!
 

הירושלמי הנודד

משתמש רשום
לא ככה
הדגים זה סלומון וגפילטע פיש- זה גם אני לא יוותר
מרק- מנהג, לא נוריד
מנה עיקרית- בוודאי שהוא ישמח שאני יצמצם
ולכן בדיוק אני מחפשת רעיון!
נתתי דוגמא למנה עיקרית +3 תוספות כי זה מה שאוכלים אצל ההורים שלנו
אנחנו אף פעם לא עושים ככה
אבל זה דורש חשיבה מחודשת מה כן מכינים למנה עיקרית
אם אין לו עיניין מיוחד בפארפל וצימעס
אפשר להכניס (קציצות) עוף במרק ולאכול אם פירה
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה