כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, לייתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דיון איך אתן מתארגנות עם ארוחות צהריים מראש?

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
מבושל בערב,
עכשיו נהנית לנצל את המוצש הארוך להכנת מלאי,
מכינה מרקים, מרק כתום, מרק אפונה, מרק עדשים- מקפיאה בשקיות זיפר גדולות כך שלא תופס הרבה מקום, מעבירה בבוקר למקרר, ובערב לסיר- מהמם!
מכינה מגוון תבשילי עוף מחזה בעיקר, שנשמר מעולה בהקפאה, שנצלונים מטובלים ומצופים, נתחי עוף בטיראקי, שווארמה, נתחי חזה בפלפלים וצילי,
מפלטת נתח סלמון פעם ב...פורסת פרוסות ומקפיאה חזרה, כך שנשאר לשלוף לטבל ולתנור.
תוספת- בד''כ קוסקוס שמתאים לכל מאכל עם רוטב, או אורז וכאלה
מתכונים בכיף.
לי יש רק תא מקפיא קטן מעל המקרר.
 

ענק שבענקים

משתמש פעיל
מבושל בערב,
עכשיו נהנית לנצל את המוצש הארוך להכנת מלאי,
מכינה מרקים, מרק כתום, מרק אפונה, מרק עדשים- מקפיאה בשקיות זיפר גדולות כך שלא תופס הרבה מקום, מעבירה בבוקר למקרר, ובערב לסיר- מהמם!
מכינה מגוון תבשילי עוף מחזה בעיקר, שנשמר מעולה בהקפאה, שנצלונים מטובלים ומצופים, נתחי עוף בטיראקי, שווארמה, נתחי חזה בפלפלים וצילי,
מפלטת נתח סלמון פעם ב...פורסת פרוסות ומקפיאה חזרה, כך שנשאר לשלוף לטבל ולתנור.
תוספת- בד''כ קוסקוס שמתאים לכל מאכל עם רוטב, או אורז וכאלה
מתכונים בכיף.
לי יש רק תא מקפיא קטן מעל המקרר.
אשמח למתכונים למרקים
ולנתחי חזה בפלפלים וצלי -וגם באיזה שלב את מקפיאה
 

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
וענין ההפשרה, מה הסיפור?
עוף שהפשרתי, בישלתי והקפאתי שוב זה לא בריא?
עוף שהפשרתי, שמרתי במקרר ובסוף הקפאתי שוב, כנ"ל?
אפשר לחפש תשובות לשאלות כאלה בגוגל, ממשרד הבריאות או מקורות אחרים

עוף שהפשרתי, בישלתי והקפאתי שוב זה לא בריא?
זה תקין. לא זוכרת בדיוק לכמה זמן
עוף שהפשרתי, שמרתי במקרר ובסוף הקפאתי שוב, כנ"ל?
זה לא.
 

המיינסטרימית

משתמש רשום
וענין ההפשרה, מה הסיפור?
עוף שהפשרתי, בישלתי והקפאתי שוב זה לא בריא?
עוף שהפשרתי, שמרתי במקרר ובסוף הקפאתי שוב, כנ"ל?
אחרי בישול אין בעיה להקפיא
כל הענין זה לא להקפיא עוף / בשר שהופשר
מטעמי בריאות.
 

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אשמח למתכונים למרקים
ולנתחי חזה בפלפלים וצלי -וגם באיזה שלב את מקפיאה
מרק כתום- הכי הולך אצלי:
חתיכת דלעת שמוכרים בסופר, 2 בטטה, 3 גזר, 2 קישוא, 2 בצל, 5 שיני שום מבשלת עם מים שמן מלח פלפל עד לריכוך מלא וכמעט בלי מים, מוסיפה מים עד שמכסה את הירקות וטוחנת בבלנדר יד, מקררת ומקפיאה.
לפעמים מפשירה ומחממת בסיר חלבי ומוסיפה שמנת מתוקה- מעדן!
מרק אפונה- https://www.10dakot.co.il/recipe/מרק-אפונה/
לנתחי חזות בפלפלים- מטגנת בצל עד לשקיפות מוסיפה את החזה עוף עד לשינוי צבע, מוסיפה פרוסות פלפל אדום וצהוב אד לריכוך מלא, ואז מלא צילי מתוק וקצת מים
מקפיאה הכל מבושל לגמרי
 

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
נתחי חזה בפלפלים, מה המתכון?
לנתחי חזות בפלפלים- מטגנת בצל עד לשקיפות מוסיפה את החזה עוף עד לשינוי צבע, מוסיפה פרוסות פלפל אדום וצהוב אד לריכוך מלא, ואז מלא צילי מתוק וקצת מים
מקפיאה הכל מבושל לגמרי
 

פלמינגו.

משתמש מקצוען
זה מעולה
זה טוב שיש את זה במקפיא
מכינה מראש פתיתים
אין צורך להפשיר
שמה במחבת 5 דק' והארוחה מוכנה וזה טעם ביתי לחלוטין
הילדים בטוחים שעבדתי על השניצלים כל הבוקר..
שניצל עוף אמיתי | אקספרס מהדרין
 

ליליאן

משתמש סופר מקצוען
מזדהה ממש.
אצלי גם היה כך, עד שבס"ד הגעתי למסקנה שכדאי להקדים את ארוחת הערב ל 5 בערך,
ולהתמקד בחלבונים משביעים. בד"כ הילדי פחות אוהבים את החלבונים מחוץ לבית,
והשובע מפחמימות ממש לא איכותי ואמיתי...
לא חייב להיות בשרי/דג כל יום. גם טונה/חביתת קוטג'/טופו/חומוס מאד משביע וקליל.
ובימים שהתארגנתי מראש- קציצות/שניצלים שמוכנים חתוכים ומתובלים במקרר, ורק מצפה ואופה כמה דקות/בולונז- בשר/עוף טחון שמחכה במקרר, מטגנת בצל ומוסיפה- עד שמוכן-פירורים- הילדים מאד מאד אוהבים!
הרווח כפול- הצהריים עוברים הרבה יותר ברוגע ושמחה כשכולם שבעים באמת, וגם מוריד מהרצף של ארוחת ערב- אמבטיה-צחצוח שיניים- סיפורים- סיפורים- עוד עיכובים....
ויש משהו יותר בריא באכילה מוקדמת ולא ממש קרוב לשינה.
מי שרעב לקראת השינה- מקבל פרי/משהו קליל. בד"כ לא רעבים שוב.

ומה עם יציאות אחה"צ?
תורים/חוגים/חברים

מהחיידרים חוזרים מאוחר.

או שיש לך קטנים ממש...
 

SHIRI COHEN PHOTO

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
פעם בשבועיים שלוש עושים קנייה ענקית של בשר ועוף, באותו יום מכינה הכל.
עם הבשר טחון-ברוב הכמות אני מכינה עיסה לקציצות אופה בתנור ואח''כ מכניסה ומחלקת לשקיות זיפר, בהמשך השבוע אני רק מכינה רוטב או מרק ומכניסה את הקציצות קפואות מהמקפיא.
אפשר גם להכין רוטב בלונז או בשר טחון ברוטב צהוב עם פטריות.
בחזה עוף- חלק מהכמות חותכת לקוביות וצולה אותם ככה בלי תיבול .
הרעיון הזה חוסך לי הפשרה של המזון ,יש ימים שאני לא מספיקה להפשיר וברגע שבישלתי קודם אני יכולה להכניס את העוף ישר מהמקפיא לסיר או למחבת.
בנתחי עוף מכינה מוקפץ\בתוך רוטב מעניין\מבשלת עם פסטה ברוטב עגבניות.
עוד רעיון מקפיאה שקית עם עשבי תיבול(סלרי,פטרוזליה,עלי סלק) שאני קונה פעם בשבועים והם עלולים להירקב במקרר,קוצצת מכניסה לשקיות זיפר וכשמכנים מרק מכניסה ישר לסיר.
 

EfratHL

משתמש פעיל
עוד רעיון מקפיאה שקית עם עשבי תיבול(סלרי,פטרוזליה,עלי סלק) שאני קונה פעם בשבועים והם עלולים להירקב במקרר,קוצצת מכניסה לשקיות זיפר וכשמכנים מרק מכניסה ישר לסיר.
על אותו רעיון, אני בשישי שוטפת חסה, כרוב, וכל מיני עשבי תיבול, משתמשת בזה לבישולים ולסלטים לשבת.
מה שנשאר אני שומרת בכלי מיוחד במקרר בתוך נייר מגבת
זה נשמר מעולה לשבוע, ומאוד כיף שרוצים להכין סלט זריז או להוסיף לתבשיל
 

ו8

משתמש מקצוען
בלת"ק חלקי
אני - כמעט כל דבר- אני מכינה כפול לפחות ומקפיאה.
לפעמים אפילו אם נשאר רק קצת אני מקפיאה ואז יש לי לפעמים ימים של "השלמות" שאנחנו קוראים לזה בר פתוח.
אני מוציאה בבוקר למקרר את כל הדברים שקפואים בכמויות קטנות,מכינה בצלחות וכל אחד בוחר מה הוא רוצה לאכול.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  17  פעמים

לוח מודעות

למעלה