כותבת מניסיון למשפחה ברוכה בלע"ר שאוכלים כולם בבית בצהרים,
אז כמו שכתבו לפני, כמה שאפשר להכין בסיס בערב,
ובבוקר לתקתק,
אם יש ילדים שיכולים לקלף לדוג' ירקות וכד', ולשים בקערה עם מים, חוסך מאד,
דבר נוסף, מתכונים קלילים, לא עם כמה שלבי הכנה
ועוד דבר, להקל במה שאפשר, לדוג' קונה במקום מגש חזה עוף, שניצל פרוס, או
פרימיום,
עוף מחלוק, ירקות קפואים וכד'
מה שמקל מאד על העבודה ודורש פחות ניקוי והתעסקות עם חומרי הגלם.
כמו כן מכינה הרבה פעמים ברוסטר, ארוחה שלימה
לדוג: עוף עם תפו"א
עוף עם אורז בתנור
עוף/ כנפיים (למדתי שיש חברות שהכנפיים דןרשות הרבה ניקוי, ויש חברות שפחות, תלוי בהכשרים)+לקט ירקות בסגנון סיני
מכינה הרבה חזה עוף ברוטב, שזה לא לצפות כל חתיכה בפני עצמה, אז זה מהיר הרבה יותר,
כנ"ל אופה שניצלים בתנור: מכניסה לשקית זיפלוק גדולה שמן, קצת מיונז, תבלינים, ומשקשת עם העוף,
מוסיפה פרורי לחם לתוך השקית, מערבבת, שוטחת בתבנית חד"פ ואופה, לא השתמשתי בכלים וחסכתי את השטיפה.
תמיד אפשר להוסיף אורז עם אפונה וגזר או לקט ירקות וכד'
העיקרון הוא לחשוב מה יכול להקל על המלאכה ולקצר עינינים, גם שזה יוצא כמה שקליםן יותר, עדיין זול ובריא בהרבה ממוצרי סויה למיניהם.
נזכרתי גם שבימים שממש לא הספקתי ובקוצר זמן, יוצא לי להשתמש בקופסאות שימורים,
לדוג: מכינה מרק שעועית אדום מ3-4 קופסאות שימורים, שופכת לסיר, +רסק עגבניות, מים ותבלינים
מרתיחה עשר דק', במקביל מכינה קוסקוס משקית, ותוך עשר דק' ארוחה מוכנה
כתבתי קצת לא מסודר, אלא לפי מה שעלה לי...
זה באמת אתגר, וחסד גדול עם בני הבית
בהצלחה!