דרוש מתכון מחפשת את המתכון המושלם לארבעס

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אחרי הרבה שנים של בישול מוצלח ב"ה בתקופה האחרונה קבלתי מתכון בתנור והוא הרבה יותר מוצלח, ויוצא הרבה יותר טעים ורך.
קילו חומוס [עדיף ענק] מושרה 12/24 שעות
בתבנית חד פעמית גדולה
כפית סודה לשתיה
כפית פלפל שחור
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
מים [בערך 9 כוסות, אפשר יותר]
לכסות בניר כסף ולאפות על 200/220 מעלות בערך שעתיים וחצי
מוציאה עם הרשת של התנור שמה על הכיור, עושה חורים בתבנית ואז המים יוצאים לכיור,
תזהרו זה מתחסל....
בתאבון.
המלצה חמה על המתכון גם ממני. והעברתי לעוד כמה, שמרוצות לא פחות.
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
מקפיצה שוב לתועלת כולם
אחרי שעשיתי את המתכון 3 פעמים אני יכולה להוסיף כמה טיפים וזה יצא לכם טירוף!
קודם כל אני את הארבעס לכמות של קילו השריתי 12 שעות עם כף סודה לשתיה
אחרי 12 שעות שטפתי את הארבעס שמתי בתבנית בינונית מילאתי לפחות 11 כוסות מים
את התיבול כמו שכתוב פה במתכון והכנסתי לתנור על חום 220 מעלות ל3 שעות ולא פחות!
2 הדברים העיקריים שאני הקפדתי:
1.לא לשכוח את ההשרייה עם הסודה לשתיה!! (למי שיגיד שיש טעם לוואי מהסודה לשתיה זה לא נכון מה שכן אחרי ההשריה אני מקפידה לשטוף את הארבעס)
2.למלאות לקילו ארבעס 11 כוסות מים ולא לשכוח להסתכל מדי פעם שהארבעס מכוסים במים, אם יורד מכמות המים והארבעס לא מכוסה זה יוצא קצת קשה לכן אם ראיתם שהמים ירדו בכמות להוסיף עוד מים שכל הזמן יהיה מכוסה(אני הוספתי מים מהברז קרים היה מצוין)
3. לעשות לפי המתכון וכמובן זה שהשרינו עם הסודה לשתיה לא פוטר את הסודה לשתיה בתיבול
זה יוצא רך מאד וטעים בטירוף
4. אם חסר קצת תיבול אחרי אולי בגלל שהוספנו מים אז פשוט לפזר מלח ופלפל לפי הטעם
העברתי את המתכון לעוד שעשו ורק תשבחות
מאז אני לא מוותרת כל שבוע אני עושה את זה
למה צריך את כל התוספות הללו?
המתכון מצוין כמו שהוא בדיוק.
אנו שמים את המתכון המדויק, בלי סודה לשתיה בהשריה,
למשך שעה וחצי על 200 מעלות
9 כוסות מים,(לחצי קילו בתבנית R31) בצורה שמכסה את הגרגירים '
סוגרים היטיב, ואז לא צריך לפתוח באמצע לבדוק את המים

פשוט וקל.
 

פצוץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
מחפשת מתכון מוצלח ממש לארבעס, שיצאו רכים מאוד ונימוחים בפה.
וכן כל טיפ שיכול להפוך את הארבעס למעולים:)
איזה סוג לקנות, איזה גודל, וכל טיפ בהכנה....

אפשר כמובן גם לינקים למתכונים באתרים שונים וכו'
תודה רבה!

שאלת אגב, ארבעס זה מאכל בריא? בתור נשנוש - מומלץ?
תזכו להכניסו בבריתו של א"א...
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
שעה וחצי מספיק??
אני עושה לפחות שעתיים וחצי
כן.
גם אני התחלתי בשעתיים וירדתי לשעה וחצי כי זה היה יותר מידי רך לטעמי.
תנסו להוריד 10 דק' ותבדקו
זה תלוי לפעמים בתנור, בכמות (אני עושה חצי ק"ג יבש) , וגם בכמות הסודה לשתיה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה