דרוש מתכון זו"צ= מה אתם מכינים לארוחות חוה"מ? מבחינת ה...

shali

משתמש מקצוען
אני שואלת
איזה דברים מושקעים וחגיגים אפשר להכין לחוה"מ?
[לא בקטע של תבשילי בשר כבדים]
מנות מושקעות קלילות ומעוצבות יפה

ולמה אני שואלת דווקא לזו"צ?
אנחנו אוהבים להיות המון בבית בחג
פחות להתארח
ומשיטוט שלי פה אני רואה מתכונים ומנות,
אבל ששוה להשקיע רק שעושים כמות, ולא לזו"צ


מה אפשר להכין שיהיה מושקע ומכובד, וכמובן טעים
מעוצב יפה

אבל ששווה את ההשקעה רק ל-2 מנות??

[להכין כמות ולשמור- לא מתאים לחוה"מ-שרוצים גיוון]
 

רחל1234

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
את יכולה להכין מחצי קילו של בקר טחון, פירורים כלשהם לפי המתכונים שרצים פה ואז להכין לחוה"מ לדוגמא את זה ממולא בטורטיה ואת שאר הפרורים תקפיאי בקופסה לארוחת צהרים רגילה או להשתמש איתם לימלוי בצק עלים ואז להקפיא את הבצק עלים לפעם אחרת.
כך תכיני מכל מוצר שתקני 2 ארוחות, לחוה"מ וליום חול
אותו דבר עם מגש שניצלים, את יכולה להכין אותם מגולגלים/ ממולאים עם רוטב לחוה"מ ולהכין אותם כשניצלים ולהקפיא לפני טיגון לשגרה
 

shali

משתמש מקצוען
את יכולה להכין מחצי קילו של בקר טחון, פירורים כלשהם לפי המתכונים שרצים פה ואז להכין לחוה"מ לדוגמא את זה ממולא בטורטיה ואת שאר הפרורים תקפיאי בקופסה לארוחת צהרים רגילה או להשתמש איתם לימלוי בצק עלים ואז להקפיא את הבצק עלים לפעם אחרת.
כך תכיני מכל מוצר שתקני 2 ארוחות, לחוה"מ וליום חול
אותו דבר עם מגש שניצלים, את יכולה להכין אותם מגולגלים/ ממולאים עם רוטב לחוה"מ ולהכין אותם כשניצלים ולהקפיא לפני טיגון לשגרה
אהבתי
 

איילה אור

משתמש פעיל
אני שואלת
איזה דברים מושקעים וחגיגים אפשר להכין לחוה"מ?
[לא בקטע של תבשילי בשר כבדים]
מנות מושקעות קלילות ומעוצבות יפה

ולמה אני שואלת דווקא לזו"צ?
אנחנו אוהבים להיות המון בבית בחג
פחות להתארח
ומשיטוט שלי פה אני רואה מתכונים ומנות,
אבל ששוה להשקיע רק שעושים כמות, ולא לזו"צ


מה אפשר להכין שיהיה מושקע ומכובד, וכמובן טעים
מעוצב יפה

אבל ששווה את ההשקעה רק ל-2 מנות??

[להכין כמות ולשמור- לא מתאים לחוה"מ-שרוצים גיוון]
פלפל ממולא
כבד
פרגיות/ חזה ממולא (את יכולה להפשיר קח חלק מהחבילה ולהכין כמה שבא לך, או לעשות הכל ולשמור לשבתות)
בשר מפורק בלחמניות/קראוסונים
תכלס כמעט הכל אפשר להכין בכמות קטנה
 

shali

משתמש מקצוען
פלפל ממולא
כבד
פרגיות/ חזה ממולא (את יכולה להפשיר קח חלק מהחבילה ולהכין כמה שבא לך, או לעשות הכל ולשמור לשבתות)
בשר מפורק בלחמניות/קראוסונים
תכלס כמעט הכל אפשר להכין בכמות קטנה
זה שאפשר ברור
אבל שווה כך להשקיע
בשביל 2 מנות?
לא תמיד
הרי העבודה אותה עבודה
להפשיר
לקצוץ
לטגן
לאדות
להכין
וכו'...
ובסוף יוצא רק 2 מנות
או עוד כמה שאין מה לעשות איתם
 

אשכרה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תארחו אנשים :)
אין כמו לארח
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
זה שאפשר ברור
אבל שווה כך להשקיע
בשביל 2 מנות?
לא תמיד
הרי העבודה אותה עבודה
להפשיר
לקצוץ
לטגן
לאדות
להכין
וכו'...
ובסוף יוצא רק 2 מנות
או עוד כמה שאין מה לעשות איתם
שווה או לא זה עניין של גישה.
זה היה כל הכיף במטבח של זוצ, להשקיע ולהתפנק.
אחרי זה בעז"ה די שנים עם ילדים קטנים שרוצים רק אוכל שהם מכירים ושוב לא שווה, ואחרי זה יש כמויות בלי עין הרע אז למי יש כוח להתקשקש.
קיצר, אם לא עכשיו אימתי.
סיבות ל'למה לא' יהיו תמיד.
 

איילה אור

משתמש פעיל
זה שאפשר ברור
אבל שווה כך להשקיע
בשביל 2 מנות?
לא תמיד
הרי העבודה אותה עבודה
להפשיר
לקצוץ
לטגן
לאדות
להכין
וכו'...
ובסוף יוצא רק 2 מנות
או עוד כמה שאין מה לעשות איתם
נכון אבל ככה זה...
אני פשוט עושה ומקפיאה,
נגיד חבילת פרגיות ומקפיאה את מה שאני לא צריכה
תמיד כיף שיש דברים שאפשר להוציא
 

uxui design

משתמש רשום
דבר ראשון כמעט כל דבר שמכינים אפשר לצלחת יפה ועשית את העבודה
ועכשיו רעיונות : ( תראי כתבתי רעיונות שאני מכינה, אומנם זה קצת עבודה אבל אם לא עכשיו אימתי ?)

אפשר לקנות קדאיף לצור ממנו עיגולים יפים , להניח מצע של פירה ואת העגול באמצע ובפנים חזה עוף עם בצל
(חותכים בצל לרצעות דקות מטגנים עד להזהבה ,
מוסיפים רצעות דקות של חזה עוף ואז אפשר להוסיף
רוטב טראיקי כף בערך , רוטב סויה כנ"ל , אבקת שום מלח ופלפל שחור יוצא מעדן וקל )
את יכולה לדלג על הקדיאיף אז הז משדרג לחג

סלמון -
עשיתי עכשיו עם שני חתיכות יצא ממש יפה ועשיר
חופן פטרוזליה וחופן שמיר לקצוץ דק דק דק... ( מה לעשות עם היתר אני השתמשתי למרק ירקות תכף אכתוב...)
בצל חתוך לא דק מידי
שמן זית
שום גבישי
מלח
פלפל שחור
שמים את הבצל על תבנית אני כאמור הכנתי שני חתיכות אז בתבנית אנגליש
מערבבים בצלחת שמן זית בכמות יפה את השמיר ופטרוזליה ואת יתר התבלנים
אמור לצאת משחתי כזה
ואז עוטפים כל רצועת דג מכל הכוונים
ומזלפים טיפה ממש מלימון חי על הדג
אופים בתנור 20 דקות מכוסה ו10 לא מכוסה על הכי גבוה , מגישים על פירה ... מעדן

תפו"א בתנור שחותכים רק למעלה ושופכים מעל תבלנים בטח מכירה ... יכול לבוא עם כל בשר או דג ...

חזה עוף בירקות סיניים ( אני שמה בצל פלפל אדום , גזר , קישוא , נבטיים סניים ופטריות - לא חובה )
מקפצים את הכל מטבלים סיני רוטב סויה וכאילה ...
גם יכול ללכת טוב עם אורז ( אם את רוצה לצלחת יפה את יכולה לעשות אורז בתוך תבניות קטנות ואז להפוך על הצלחת )

מושט בתבלינים בתנור ( אני שמה פפריקה מלח פלפל ואבקת שום) וציפס אם את בענין להשקיע אז אפשר לעשות ציפס מתפו"א שאת חותכת לבד טעים !
בצילחות כאמור יש לך מהפטרוזליה (זוכרת שקנית ...) את חותכת מעלה אחד למעלה וחותכת לימון לרצועה דקה באמצע ) צלחות מהמם

אמרתי מרק אז את לוקחת את כל הירקות של מרק חותכת קטן כמעט כמו לסלט ( לא ממש אבל בערך): בצל תפו"א גזר קישוא קולרבי, שורשים ( מוסיף המון טעם והרמוניה לסיר ) דלעת , ואז את היתרה של הפטרוזליה והשמיר קצוצים!!!!! מתחילה להניח בצל מדליקה את האש שמה טיפה מים שלא ידבק ואז לפי הסדר מהירקות הקשים לרכים יותר
מוסיפה מים לא הרבה מידי נותנת לירקות לאדות
ואז מוסיפה שוב מים
אני עושה את זה בהדרגה כדי שמים יקבלו טעם עשיר כל פעם קצת מים
בהמשך מוסיפה אבקת מרק ירקות של אוסם ומלח ונתת לזה איזה שלוש שעות של טיפול מסור שבערך כל חצי שעה מוסיפה מים
יוצא טעיםם ממש
אפשר להגיש עם קרוטונים , שקדי מרק וכל זה ...

טוב לא חסר סלטים , לחמניות ... וכל הטוב הזה
בהצלחה וחג שמח!
 
נערך לאחרונה ב:

מסלולון

משתמש צעיר
דבר ראשון כמעט כל דבר שמכינים אפשר לצלחת יפה ועשית את העבודה
ועכשיו רעיונות :

אפשר לקנות קדאיף לצור ממנו עיגולים יפים , להניח מצע של פירה ואת העגול באמצע ובפנים חזה עוף עם בצל
(חותכים בצל לרצעות דקות מטגנים עד להזהבה ,
מוסיפים רצעות דקות של חזה עוף ואז אפשר להוסיף
רוטב טראיקי כף בערך , רוטב סויה כנ"ל , אבקת שום מלח ופלפל שחור יוצא מעדן וקל )
את יכולה לדלג על הקדיאיף אז הז משדרג לחג

סלמון -
עשיתי עכשיו עם שני חתיכות יצא ממש יפה ועשיר
חופן פטרוזליה וחופן שמיר לקצוץ דק דק דק... ( מה לעשות עם היתר אני השתמשתי למרק ירקות תכף אכתוב...)
בצל חתוך לא דק מידי
שמן זית
שום גבישי
מלח
פלפל שחור
שמים את הבצל על תבנית אני כאמור הכנתי שני חתיכות אז בתבנית אנגליש
מערבבים בצלחת שמן זית בכמות יפה את השמיר ופטרוזליה ואת יתר התבלנים
אמור לצאת משחתי כזה
ואז עוטפים כל רצועת דג מכל הכוונים
ומזלפים טיפה ממש מלימון חי על הדג
אופים בתנור 20 דקות מכוסה ו10 לא מכוסה על הכי גבוה , מגישים על פירה ... מעדן

תפו"א בתנור שחותכים רק למעלה ושופכים מעל תבלנים בטח מכירה ... יכול לבוא עם כל בשר או דג ...

חזה עוף בירקות סיניים ( אני שמה בצל פלפל אדום , גזר , קישוא , נבטיים סניים ופטריות - לא חובה )
מקפצים את הכל מטבלים סיני רוטב סויה וכאילה ...
גם יכול ללכת טוב עם אורז ( אם את רוצה לצלחת יפה את יכולה לעשות אורז בתוך תבניות קטנות ואז להפוך על הצלחת )

מושט בתבלינים בתנור ( אני שמה פפריקה מלח פלפל ואבקת שום) וציפס אם את בענין להשקיע אז אפשר לעשות ציפס מתפו"א שאת חותכת לבד טעים !
בצילחות כאמור יש לך מהפטרוזליה (זוכרת שקנית ...) את חותכת מעלה אחד למעלה וחותכת לימון לרצועה דקה באמצע ) צלחות מהמם

אמרתי מרק אז את לוקחת את כל הירקות של מרק חותכת קטן כמעט כמו לסלט ( לא ממש אבל בערך): בצל תפו"א גזר קישוא קולרבי, שורשים ( מוסיף המון טעם והרמוניה לסיר ) דלעת , ואז את היתרה של הפטרוזליה והשמיר קצוצים!!!!! מתחילה להניח בצל מדליקה את האש שמה טיפה מים שלא ידבק ואז לפי הסדר מהירקות הקשים לרכים יותר
מוסיפה מים לא הרבה מידי נותנת לירקות לאדות
ואז מוסיפה שוב מים
אני עושה את זה בהדרגה כדי שמים יקבלו טעם עשיר כל פעם קצת מים
בהמשך מוסיפה אבקת מרק ירקות של אוסם ומלח ונתת לזה איזה שלוש שעות של טיפול מסור שבערך כל חצי שעה מוסיפה מים
יוצא טעיםם ממש
אפשר להגיש עם קרוטונים , שקדי מרק וכל זה ...

טוב לא חסר סלטים , לחמניות ... וכל הטוב הזה
בהצלחה וחג שמח!
אני מתערבת למרות שאני ממששש לא זוצית...
את נשמעת כזו שהבישול זורם לה בעורקים. ואני מבשלת הרבה ומגוונת ומתכונים אבל זה לא בדם. לא נולדתי לזה ...
קיצר תכירי לי את הקדאיף . איך משתשמים ולמה זה מתאים.
ואם כבר סימנתי אותך. חחחח
אז איך את מגוונת עוף לליל החג וליל שבת...
אני לא מעיזה לעשות משהו אחר. בשר אצלי זה תמיד בבוקר..
 

שפת עולם הבא

משתמש רשום
(יש מצב שאנחנו אכלנים :ROFLMAO: )
חחח כנ"ל:)
אני תמיד מכינה המוון, ומה שמקפיאים תמיד בסוף נזרק לפח לצערנו😉
מה אפשר להכין שיהיה מושקע ומכובד, וכמובן טעים
מעוצב יפה

אבל ששווה את ההשקעה רק ל-2 מנות??
בלינצ'ס עם פירה ורוטב \ מרקים \ סלומון עם ברוקולי..
תעשי גוגל יש טונותת מתכונים טעימים וקלים ושנראים טוב
 

אוהבת את החיים

משתמש פעיל
גם אני באותה סירה ואוהבת מאוד להכין מושקע..
לדעתי לארוחת צהריים לזו"צ אפשר להכין דברים מהממים מחזה עוף ותוספות.
יש כאן באשכולות של חזה עוף מתכונים ממש טובים, ואפשר לצלחת את זה יפה,
וזה נראה מושלם!

סתם זורקת רעיונות:
טורטיה ממולאת בחזה עוף מטוגנת כמו שניצל, עם פירה וסלט חסה
מרק בטטה טעים עם קישוט
בלינצעס במילוי פירה עם רוטב פטריות עם חזה/כבדים
חזה עוף מגולגל ממולא בירקות מאודים/ בטטה
סלט אנטי פסטי
קוביות סלמון מטוגן כמו שניצל- טעיםםם ומוגש יפה.

כל הרעיונות הנ"ל הם דברים פשוטים מאוד להכנה ולא לוקחים הרבה זמן בכלל
וממש מתאים לזוציםם
 

אחת שלומדת

משתמש רשום
בשר טחון זה חומר גלם מעולה שאת יכולה בפעם אחת להכין לשני ימים בחוה"מ (לא צריך להקפיא, אפשר להשאיר במקרר)
למשל להכין מיזה יום אחד טורטיה, ולעוד יום סיגרים.

אם יש לך פלנצ'ה זה גם כיף, תוכלו לקנות 2 חתיכות טריות סטייק להכין מיידי.

אני חושבת שאין כמו שניצלים דקיקים טריים וחמים זה סוף הדרך, להגיש את זה עם סלט חסה עם מטבל מעניין ועוד איזו תוספת.

את יכולה לעשות תוספת למשל של אורז, ולשים על זה תערובת של שקדים/חמוציות/שומשום מטוגנים קלות עם דבש (לא צריך להתעצל להכין את זה כי את יכולה להכין הרבה ולהקפיא או להוציא כמה פעמים בחג אם אתם כאלה שמסוגלים לחזור על אותו אוכל)
 

uxui design

משתמש רשום
אני מתערבת למרות שאני ממששש לא זוצית...
את נשמעת כזו שהבישול זורם לה בעורקים. ואני מבשלת הרבה ומגוונת ומתכונים אבל זה לא בדם. לא נולדתי לזה ...
קיצר תכירי לי את הקדאיף . איך משתשמים ולמה זה מתאים.
ואם כבר סימנתי אותך. חחחח
אז איך את מגוונת עוף לליל החג וליל שבת...
אני לא מעיזה לעשות משהו אחר. בשר אצלי זה תמיד בבוקר..
דבר ראשון אני באמת אוהבת לבשל וזה התרפיה היומית שלי ( לא מקפיאה כמעט אוכל כי חבל לי לוותר על הכיף הזה )
קדאיף אני אכתוב לך בסוף ...
ולעוף יש אין ספור גיוונים:
1. אפשר לעשות מטבל בצלחת של דבש ( וחרדל למי שאוהב אני פחות...) שמן קצת רק כדי לרכך את הבלילה תבילנים מלח פלפל ואבקת שום מערבבים הכל
מאדים שכבת בצל
ואז מורחים כל חתיכת עוף במה שערבבנו בצלחת וטובלים בפירורי לחם עדיף פינקו אם לא אז גם מוזהבים טוב
שמים על הבצל המאודה מבשלים על אש נמוכה לפחות שעה וחצי

2. עוף בבצל ושורשים : מטגנים בצל , חותכים שורש פטרוצליה ( כמו גזר לבן ) לעיגולים דקים !!!! כמה שני שום ביחסיות לכמות גם חיתוך לפרוסות דקות , אחרי שהבצל מושחם מוסיפים את השורש והשום לאידוי- לא לטיגון!!
ואז מטבלים בצלחת שמן זית מלח ופלפל שחור מניחים על הירקות ומוסיפים טיפונת מים מהצדדים ושוב על אש נמוכה לשעה וחצי לפחות!!!!

3. עוף בפטריות , חותכים בצל לפרוסות גסות יחסית מטגנים מוסיפים פטריות משימורים מנחים את העוף מטבלים כמו שאוהבים אם מתוק (אז קצת סילאן רוטב טריאקי שום מלח ) אם מלוח ( פפריקה , פלפל שחור שום ומלח ) שניהם יוצאים מעדן

לגבי הקדאיף יש אין ספור מתוכנים לאלופי בישול אני אבל מתמשת בעיקר לצילחות כלומר מטגנים או אופים ומסיפים למנה
זה כמו אטריות דקות מאד מאד שקונים בחנות אפיה אין להם כל כך טעם עצמי ולכן הן מתאימות להמון סוגי מאכלים
ברעיון הקודם שנתתי פשוט אפשר לשמן אותן מעט להניח יפה על תבניות אישות קטנות ולהכניס לתנור לכמה דקות
להוציא בזהירות על הצלחות וההמשך כמו שכתבתי ,
בהצלחה !!!
 

מסלולון

משתמש צעיר
דבר ראשון אני באמת אוהבת לבשל וזה התרפיה היומית שלי ( לא מקפיאה כמעט אוכל כי חבל לי לוותר על הכיף הזה )
קדאיף אני אכתוב לך בסוף ...
ולעוף יש אין ספור גיוונים:
1. אפשר לעשות מטבל בצלחת של דבש ( וחרדל למי שאוהב אני פחות...) שמן קצת רק כדי לרכך את הבלילה תבילנים מלח פלפל ואבקת שום מערבבים הכל
מאדים שכבת בצל
ואז מורחים כל חתיכת עוף במה שערבבנו בצלחת וטובלים בפירורי לחם עדיף פינקו אם לא אז גם מוזהבים טוב
שמים על הבצל המאודה מבשלים על אש נמוכה לפחות שעה וחצי

2. עוף בבצל ושורשים : מטגנים בצל , חותכים שורש פטרוצליה ( כמו גזר לבן ) לעיגולים דקים !!!! כמה שני שום ביחסיות לכמות גם חיתוך לפרוסות דקות , אחרי שהבצל מושחם מוסיפים את השורש והשום לאידוי- לא לטיגון!!
ואז מטבלים בצלחת שמן זית מלח ופלפל שחור מניחים על הירקות ומוסיפים טיפונת מים מהצדדים ושוב על אש נמוכה לשעה וחצי לפחות!!!!

3. עוף בפטריות , חותכים בצל לפרוסות גסות יחסית מטגנים מוסיפים פטריות משימורים מנחים את העוף מטבלים כמו שאוהבים אם מתוק (אז קצת סילאן רוטב טריאקי שום מלח ) אם מלוח ( פפריקה , פלפל שחור שום ומלח ) שניהם יוצאים מעדן
השקעת!! תודה!!!!!!
שאלה בסיסית לכל הנ"ל- אני עושה כמות לפחות ל-8 איש. ותמיד עושה בתנור. למה כל מה שהבאת זה בישול בעוף? פחות זורם לי. מה גם שהסיר נשאר מלוכלך . לעומת תבנית שעפה לפח...
לגבי הקדאיף יש אין ספור מתוכנים לאלופי בישול אני אבל מתמשת בעיקר לצילחות כלומר מטגנים או אופים ומסיפים למנה
זה כמו אטריות דקות מאד מאד שקונים בחנות אפיה אין להם כל כך טעם עצמי ולכן הן מתאימות להמון סוגי מאכלים
ברעיון הקודם שנתתי פשוט אפשר לשמן אותן מעט להניח יפה על תבניות אישות קטנות ולהכניס לתנור לכמה דקות
להוציא בזהירות על הצלחות וההמשך כמו שכתבתי ,
בהצלחה !!!
 

shali

משתמש מקצוען
שווה או לא זה עניין של גישה.
זה היה כל הכיף במטבח של זוצ, להשקיע ולהתפנק.
אחרי זה בעז"ה די שנים עם ילדים קטנים שרוצים רק אוכל שהם מכירים ושוב לא שווה, ואחרי זה יש כמויות בלי עין הרע אז למי יש כוח להתקשקש.
קיצר, אם לא עכשיו אימתי.
סיבות ל'למה לא' יהיו תמיד.
לכן פתחתי את האשכול
לא הבנתי מאיפה הבנת שלא רוצה להשקיע??
אני כמוך (+1) ,
בד"כ מפשירה לדוג' מגש עופות ומכינה 2 מאכלים נפרדים...
וזה מספיק ליומיים
(יש מצב שאנחנו אכלנים :ROFLMAO: )
גם אני + 1... רק שלא ממש משמש פרטנר בארוחות עדין
דבר ראשון כמעט כל דבר שמכינים אפשר לצלחת יפה ועשית את העבודה
ועכשיו רעיונות : ( תראי כתבתי רעיונות שאני מכינה, אומנם זה קצת עבודה אבל אם לא עכשיו אימתי ?)

אפשר לקנות קדאיף לצור ממנו עיגולים יפים , להניח מצע של פירה ואת העגול באמצע ובפנים חזה עוף עם בצל
(חותכים בצל לרצעות דקות מטגנים עד להזהבה ,
מוסיפים רצעות דקות של חזה עוף ואז אפשר להוסיף
רוטב טראיקי כף בערך , רוטב סויה כנ"ל , אבקת שום מלח ופלפל שחור יוצא מעדן וקל )
את יכולה לדלג על הקדיאיף אז הז משדרג לחג

סלמון -
עשיתי עכשיו עם שני חתיכות יצא ממש יפה ועשיר
חופן פטרוזליה וחופן שמיר לקצוץ דק דק דק... ( מה לעשות עם היתר אני השתמשתי למרק ירקות תכף אכתוב...)
בצל חתוך לא דק מידי
שמן זית
שום גבישי
מלח
פלפל שחור
שמים את הבצל על תבנית אני כאמור הכנתי שני חתיכות אז בתבנית אנגליש
מערבבים בצלחת שמן זית בכמות יפה את השמיר ופטרוזליה ואת יתר התבלנים
אמור לצאת משחתי כזה
ואז עוטפים כל רצועת דג מכל הכוונים
ומזלפים טיפה ממש מלימון חי על הדג
אופים בתנור 20 דקות מכוסה ו10 לא מכוסה על הכי גבוה , מגישים על פירה ... מעדן

תפו"א בתנור שחותכים רק למעלה ושופכים מעל תבלנים בטח מכירה ... יכול לבוא עם כל בשר או דג ...

חזה עוף בירקות סיניים ( אני שמה בצל פלפל אדום , גזר , קישוא , נבטיים סניים ופטריות - לא חובה )
מקפצים את הכל מטבלים סיני רוטב סויה וכאילה ...
גם יכול ללכת טוב עם אורז ( אם את רוצה לצלחת יפה את יכולה לעשות אורז בתוך תבניות קטנות ואז להפוך על הצלחת )

מושט בתבלינים בתנור ( אני שמה פפריקה מלח פלפל ואבקת שום) וציפס אם את בענין להשקיע אז אפשר לעשות ציפס מתפו"א שאת חותכת לבד טעים !
בצילחות כאמור יש לך מהפטרוזליה (זוכרת שקנית ...) את חותכת מעלה אחד למעלה וחותכת לימון לרצועה דקה באמצע ) צלחות מהמם

אמרתי מרק אז את לוקחת את כל הירקות של מרק חותכת קטן כמעט כמו לסלט ( לא ממש אבל בערך): בצל תפו"א גזר קישוא קולרבי, שורשים ( מוסיף המון טעם והרמוניה לסיר ) דלעת , ואז את היתרה של הפטרוזליה והשמיר קצוצים!!!!! מתחילה להניח בצל מדליקה את האש שמה טיפה מים שלא ידבק ואז לפי הסדר מהירקות הקשים לרכים יותר
מוסיפה מים לא הרבה מידי נותנת לירקות לאדות
ואז מוסיפה שוב מים
אני עושה את זה בהדרגה כדי שמים יקבלו טעם עשיר כל פעם קצת מים
בהמשך מוסיפה אבקת מרק ירקות של אוסם ומלח ונתת לזה איזה שלוש שעות של טיפול מסור שבערך כל חצי שעה מוסיפה מים
יוצא טעיםם ממש
אפשר להגיש עם קרוטונים , שקדי מרק וכל זה ...

טוב לא חסר סלטים , לחמניות ... וכל הטוב הזה
בהצלחה וחג שמח!
וואו!!
פלייז יש לך תמונות??
אני מתערבת למרות שאני ממששש לא זוצית...
את נשמעת כזו שהבישול זורם לה בעורקים. ואני מבשלת הרבה ומגוונת ומתכונים אבל זה לא בדם. לא נולדתי לזה ...
קיצר תכירי לי את הקדאיף . איך משתשמים ולמה זה מתאים.
ואם כבר סימנתי אותך. חחחח
אז איך את מגוונת עוף לליל החג וליל שבת...
אני לא מעיזה לעשות משהו אחר. בשר אצלי זה תמיד בבוקר..
ממש צודקת!
ומענין הקדאיף שכנעת!!
גם אני באותה סירה ואוהבת מאוד להכין מושקע..
לדעתי לארוחת צהריים לזו"צ אפשר להכין דברים מהממים מחזה עוף ותוספות.
יש כאן באשכולות של חזה עוף מתכונים ממש טובים, ואפשר לצלחת את זה יפה,
וזה נראה מושלם!

סתם זורקת רעיונות:
טורטיה ממולאת בחזה עוף מטוגנת כמו שניצל, עם פירה וסלט חסה
מרק בטטה טעים עם קישוט
בלינצעס במילוי פירה עם רוטב פטריות עם חזה/כבדים
חזה עוף מגולגל ממולא בירקות מאודים/ בטטה
סלט אנטי פסטי
קוביות סלמון מטוגן כמו שניצל- טעיםםם ומוגש יפה.

כל הרעיונות הנ"ל הם דברים פשוטים מאוד להכנה ולא לוקחים הרבה זמן בכלל
וממש מתאים לזוציםם
יפה
ותודה!
יש לך תמונות?
בשר טחון זה חומר גלם מעולה שאת יכולה בפעם אחת להכין לשני ימים בחוה"מ (לא צריך להקפיא, אפשר להשאיר במקרר)
למשל להכין מיזה יום אחד טורטיה, ולעוד יום סיגרים.

אם יש לך פלנצ'ה זה גם כיף, תוכלו לקנות 2 חתיכות טריות סטייק להכין מיידי.

אני חושבת שאין כמו שניצלים דקיקים טריים וחמים זה סוף הדרך, להגיש את זה עם סלט חסה עם מטבל מעניין ועוד איזו תוספת.

את יכולה לעשות תוספת למשל של אורז, ולשים על זה תערובת של שקדים/חמוציות/שומשום מטוגנים קלות עם דבש (לא צריך להתעצל להכין את זה כי את יכולה להכין הרבה ולהקפיא או להוציא כמה פעמים בחג אם אתם כאלה שמסוגלים לחזור על אותו אוכל)
יפה!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה