חגים ראש השנה ראשון בבית

גבר גבר

משתמש רשום
גם בעלי נבהל ושאל רב.
ואני לא זוכרת מה אמר לו הרב, חוץ מזה שאמר לו מותר בשופי.
אם הוא היה אומר שיש מקום לחומרא, בטוח שלא הייתי עושה את זה.
אין שום בעיה אם מניחים מערב שבת
רק צריך לזכור שאסור לערבב אפילו קצת (וי"א גם לפתוח...)
 

רייזי 36

משתמש מקצוען
אין שום בעיה אם מניחים מערב שבת
רק צריך לזכור שאסור לערבב אפילו קצת (וי"א גם לפתוח...)
(הכותב הוא גבר- בניק של אשתי)
לשון המשנה ברורה-ביאור הלכה
(ג) וע"י עירוב מבשל בתחלה - כתבו הפוסקים דהיתר העירוב הוא אף למ"ד דמלאכות שבת אין נעשין ביו"ט מדאורייתא מ"מ מהני העירוב דמ"מ אין כאן אלא איסור מד"ס דמדאורייתא אמרינן הואיל ואלו מקלעי אורחים וחזי ליה ליו"ט גופא א"כ אין עושה איסור בזה ורק מדרבנן אסרו ובשביל שבת שהוא שעת הדחק התירו ע"י עירוב שנחשב בזה כאלו כבר התחיל להכין מעיו"ט לשבת ורק שגומר ביו"ט וכדלקמיה בהג"ה. וכתבו האחרונים דביו"ט שחל להיות בע"ש יזהר להקדים הכנת מאכליו לשבת בכדי שיגמר מלאכתו בעוד יום גדול דסמוך לחשיכה בזמן דלא שייך שיצטרך לו ביו"ט גופא הלא יש כאן לתא דמלאכה דאורייתא [וכן יש ליזהר בהמאכלים שמטמין לשבת שיטמינן בזמן שאפשר שיתבשלו שליש בישול מבעו"י] וכתבו דמטעם זה נהגו להקדים תפלת ערבית בליל שבת כשחל סמוך ליו"ט כדי שלא יתאחר מלאכת בישולו ביום טוב עד סמוך לחשיכה. ועיין בה"ל דבשעת הדחק יש להקל ביו"ט שני שחל בע"ש אם נתאחר בישולו לשבת עד סמוך לשבת ואף ביו"ט ראשון אפשר דיש להקל בשעת הדחק ולכתחלה בודאי צריך ליזהר בזה ובפרט ביו"ט ראשון שהוא דאורייתא:
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
אין שום בעיה אם מניחים מערב שבת
רק צריך לזכור שאסור לערבב אפילו קצת (וי"א גם לפתוח...)
אני חושבת שלכל הדעות, אם פותחים אסור לסגור, כי הסגירה עוזרת לבישול, ולכן כתבתי שאני שמה סימן על הסיר, מגבת קטנה בולטת, שלא יגעו בו עד הבוקר.
 

120161

משתמש מקצוען
אני רואה שמשתתפים כאן תלמידי חכמים...
אולי תבהירו לי את הענין שממש לא מובן לי:
כל הרעיון של הפלטה -אם הבנתי נכון השימוש בו בשבת הוא בגלל שזה "לא מחזי כמבשל"לא מקובל לבשל עליו,
אז אם מבשלים עליו בחג או ביום יום - האם אין חשש שהפלטה תהיה אסורה לשימוש בשבת.
אמנם אף אחד לא חשוד שמניח בשבת אלא לפני שבת - משהו לא מסתדר לי.
 

פיית הסיפורים

משתמש רשום
3 נקודות חשובות בעיני:
א. ללילה השני של רה"ש להכין אוכל שמתחמם במהירות (או שמחממים על גז).
ב. מנסיוני מיותר לבשל סעודה לשבת בצהרים, כי נשאר מלא אוכל מהסעודות הקודמות.
אז אני מבשלת ל-5 ארוחות, והארוחה האחרונה מורכבת מ"שאריות" שנשארו בשפע מהארוחות הקודמות.
ג. אחרי החג לכתוב מסקנות, שישאר לך לשנה הבאה (יש לי מחברת לחגים, וכל שנה מעדכנת)
 

פיית הסיפורים

משתמש רשום
עוד דבר שמקל:
לסדר את הסימנים, לשני הימים, בקופסת פלסטיק מחולקת, עם מכסה.
ככה לא מתקשקשים בלהעביר מכלי איחסון לקעריות הגשה.
 

קבצים מצורפים

  • Screenshot_2024-09-15-21-10-40-497_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-09-15-21-10-40-497_com.android.chrome.jpg
    KB 274.8 · צפיות: 6

תמנון רב זרועות

משתמש מקצוען
אוטומציה עסקית
(צ'יפס קפוא, כמה שעות על הפלטה).
אהבתי, תודה!
האמת שמה שיותר מטריד אותי בר"ה המתקרב אלו לא הבישולים, אלה רמת הניקיון (או יותר נכון-הלכלוך) שאליה מגיעים הבית והילדים. באיזה שהוא שלב בחג אני מרגישה שזה מוציא אותי משלוותי. יש לכן רעיונות בנושא, או שאני צריכה להשלים עם המצב?
אם יש לך מגב של רב-מגב או כל מגב בסגנון שעשוי מגומי!! ולא מספוג ניתן לשטוף את הבית ולגרוף איתו את המים!!!
עוד דבר שמקל:
לסדר את הסימנים, לשני הימים, בקופסת פלסטיק מחולקת, עם מכסה.
ככה לא מתקשקשים בלהעביר מכלי איחסון לקעריות הגשה.
רעיון מושלם!!
תודה!!
 

nech4

משתמש פעיל
כתבו כאן הרבה רעיונות יפים!
מקוה שלא חוזרת על מה שנאמר:

א. מה שהכי פחות חשוב לך- תתכנני לקנות. מנות אחרונות לא הכי חשוב? אפשר לקנות גלידות מיני, גליליות למילוי או אפילו מנות אחרונות קנויות. אפשר לקנות חלות, סלטים..

ב. כל אחת מה שמרגיע אותה. אותי מרגיע שהכל מוכן בראש, רק לשלוף ולחמם (חוץ מקוסקוס/ בורגול/ נודלס שמכינה בחג) יש אחת שדווקא אופצית הבישול בחג מרגיעה אותה.
[האריזות בתבניות ח"פ כשכתוב גם מלמעלה וגם בדפנות. לזיהוי מהיר במקרר]

ג. בעבר הייתי מכינה גם סלטים בשפע, גם מנה ראשונה וגם שניה. למדתי להצטמצם, כי פשוט אין זמן ואין מקום.
בלילה רוצים לישון מוקדם וביום עייפים מהתפילה.
ולכן:

*סלטים בקטע של 'ליפות' החלה בלבד+ סלט חי אבל מושקע:
סירות חצילים עם טחינה, בצל ופטריות מטוגנים מתובלים על חומוס, סלט כבד מוגש עם סלט חי מושקע (רטבים שמוכנים מראש, ירקות מעניינים) וכד'.

*בלילה- הסימנים הם מנה ראשונה. אני מניחה אותם במגש יפה בתוך כוסיות של מנה אחרונה עם מכסה תואם. כך גם נחסכת ממני האריזה בסוף הסעודה. בדר"כ הדג מהווה מנה ראשונה, השנה כשיש שבת אח"כ אני בספק.. אולי גיוון בסוג הדג.

* ללילה הראשון מכינה תבשיל עם תפו"א. [כיון שתפוח אדמה לאחר קירור מתקשה ונהיה מתוק, פחות מתאים לי]. ללילה השני- מרק עם בשר וקוסקוס. מנות ראשונות מושקעות רק ביום+ מנה עיקרית של בשר+תוספת וירק.

*השנה שוקלת בליל שבת להכין ארוחה עם דג בלבד (שוב, צריך לחשוב על גיוון בסוג..) וקינוח חלבי מושקע. לא רואה את עצמי אוכלת עוד סעודה עם בשרי ומנות 'כבדות', והחלבי יהווה עונג שבת אמיתי..

*באופן כללי, בתכנון ההכנות מסמנת לעצמי את התפריט, ובצידם- טור של קניות.
כמו"כ רושמת לעצמי מיון לפי סוג ההכנה: בישול, טיגון, אפיה. כך ההכנות מאורגנות יותר ולא מחליפות סגנון.
ואם צריך טיגון בצל- מסמנת לעצמי למה צריך, ועושה בפעם אחת את הכל (חוץ ממה ששיך לתבשילים שיש תועלת שזה נעשה בסיר הבישול עצמו)

*שיטה של תכנון ההכנות מהסוף להתחלה:
מה בערב החג עצמו?
מה יום לפני?
מה ניתן להקדים משמעותית?
ניקיון?
קניות? (רצוי להקדים אפילו שבועיים לפני! חיסכון של שעתיים לפחות..)

*לא לשכוח ברשימת ההכנות: מתנות+מכתבים להורים (אם נהוג), לגננות, לבעל/ לאשה.

אם יכול לעזור, מחר יש לי נסיעה, אתכנן את התפריט ואעלה לכאן.
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
איך מסתדרים עם מקפיא אחד קטן ובישול מראש?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
האמת שמה שיותר מטריד אותי בר"ה המתקרב אלו לא הבישולים, אלה רמת הניקיון (או יותר נכון-הלכלוך) שאליה מגיעים הבית והילדים. באיזה שהוא שלב בחג אני מרגישה שזה מוציא אותי משלוותי. יש לכן רעיונות בנושא, או שאני צריכה להשלים עם המצב?
1. להשלים עם המצב.
2. חטיפים וכו' - רק במרפסת או בגינה
3. לטאטא את הבית כל הזמן, אם משהו נשפך מיד לנגב ואז לשפוך על זה קצת מים ולשים מגבת עבה כדי שלא יהיה כתם שחור.

ובחג את יכולה לרחוץ את הילדים יותר בקלות משבת. (תבדקי מראש איך בדיוק לרחוץ לפי הפסיקה שלכם)


איך מסתדרים עם מקפיא אחד קטן ובישול מראש?
מאחסנים את האוכל בקופסאות מלבניות ומהנדסים את המקפיא :)
 

120161

משתמש מקצוען
רוב הפוסקים מתירים שפיכת מים וגריפה רק נקודתי.
בענין המקפיא כדאי להתמקד במה באמת נדרש לר"ה בפרט אם הילדים קטנים אן צורך בגיוון כ"כ גדול ...
אם את שומעת על מישהי שמכינה כפול ומקפיאה לסוכות תהיי בטוחה שיש לה מקפיא גדול (או שניים) זו השקעה נכונה כאשר יש ילדים נשואים .
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רוב הפוסקים מתירים שפיכת מים וגריפה רק נקודתי.
בענין המקפיא כדאי להתמקד במה באמת נדרש לר"ה בפרט אם הילדים קטנים אן צורך בגיוון כ"כ גדול ...
אם את שומעת על מישהי שמכינה כפול ומקפיאה לסוכות תהיי בטוחה שיש לה מקפיא גדול (או שניים) זו השקעה נכונה כאשר יש ילדים נשואים .
לא צריך כ"כ גיוון, אבל גם אם אני מבשלת לשבת ביום השני של החג, כדי שהאוכל לא יתקלקל אני צריכה לחמם רק קצת כל פעם. וצריך מקום במקרר או במקפיא לכל האוכל גם בלי גיוון.
 

120161

משתמש מקצוען
יש לנו ב"ה משפחה ברוכה
ורק בחלק מהחגים יכולנו להתארח
כך שלא היה קל כמו שאת כותבת
קניתי מקרר נוסף יד שניה במיוחד למטרה זו
 

120161

משתמש מקצוען
הרב המליץ לגרוף לתוך כף אשפה בכדי לא לגרור את המים בשטח גדול .
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מנסיוני, נשארים עם הרבה עודף ואפס חשק לראות אוכל לסוגיו.

אישית לא רוצה לבשל בראש השנה, ימים עמוסים וחשובים כל כך. מתי נכניס גם בישול?
חשוב אוכל שקל לחמם ולהגיש, וזמין לילדים לאורך היום- כמו שניצלים או נקניקיה עטופה בבצק.

בגדול זה חג שלא אוכלים בו הרבה, בלילה הסימנים לוקחים תשומת לב, וביום מותשים מן התפילות. עד שמגיעה שבת כבר לא רוצים לראות אוכל...

הרבה מן הסימנים אפשר לשלב באוכל,
כמו בתוך המרק. בסך הכל הרבה מן הסימנים נגישים ומוכרים, לא משהו שצריך להמציא מחדש...
אני אוהבת להכין סלמון עטוף בעלי סלק, כרשה ובצק עלים/פילו. שלושה סימנים במכה וגם מנה חגיגית ויפה.

ממליצה להצטייד בממתקים ועוגות מיוחדות לילדים, להכין מראש מארזים שילוו ויעסיקו אותם (לחמניה, עוגה אישית וממתקים, נניח) כך שהם מנהלים את עצמם במידה מסוימת. עם ספרים וצעצועים חדשים ומשמחים, ומבצע מיוחד לראש השנה.

ילדיי האישיים מעסיקים את עצמם טוב יותר בבית מאשר במקומות אחרים, ולכן זו הבחירה שלי שנה אחר שנה.

בהצלחה רבה, תחל שנה וברכותיה!
 

חצרון

משתמש מקצוען
גם בעלי נבהל ושאל רב.
ואני לא זוכרת מה אמר לו הרב, חוץ מזה שאמר לו מותר בשופי.
אם הוא היה אומר שיש מקום לחומרא, בטוח שלא הייתי עושה את זה.
הרב אמר את זה על סתם יום שישי, או על חג שחל בשישי?
על סתם יום שישי אפשר יותר להבין את זה.
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
על סתם שבת
בעלי לא שאל על ערב שבת שחל בחג
ומה זה חשוב לגבי בישול בשבת?
בחגים אפילו כמו השנה, שזה שלושה ימים, אני מבשלת הכל ערב חג.
מוסיפה דברים שהם מיוחדים רק כשהתבשלו בסמוך לסעודה.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה