קינוחים קינוח פירות מושלם לשבת

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
תודה, הולכת להכין ל 7 ברכות, הקראץ יספיק ל 40 מנות? מגישה באישי קטן
כן, בשפע....
ואפשר לתת לך טיפ?
את התפוחים- אחרי שחותכים לקוביות קטנות- להשרות ל2-3 דקות בהרבה מי ברז, אח"כ לסנן ולערבב עם האננס- המים שומרים על הטריות של התפוחים ולא משחירים בכלל!!!
נשאר לי כך 4/5 ימים במקרר- ממש טרי!!
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה.
כמה זה בכוס חד פעמי?
אני רוצה להמיר את המרגרינה שבמתכון המקורי.
(140 גר' מרגרינה חתוכה לקוביות (או שמן קוקוס))
1/2 כוס מדידה
שזה בערך 2/3 כוס ח"פ
הייתי שמה אפילו פחות
 

אוהבת את החיים

משתמש פעיל
קינוח מרענן וקליל לסוף הסעודה
שגם נראה מליון דולר וגם משאיר כוסות מלוקקות...
ממליצה ממש לאלו שמחפשים לגוון את הקינוחים השחיתותיים של קצפת/שוקולד במשהו מרענן וחי.
המתכון אמנם נראה ארוך אבל כל אחד מהמרכיבים הוא שתיים וחצי דקות הכנה.
תהנו!


סלט פירות צבעוני עם רוטב תותים וקראנץ' קלוי

לקראנץ':

2.5 כוסות פצפוצי אורז
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים + 1/2 כוס שקדים טחונים
140 גר' מרגרינה חתוכה לקוביות (או שמן קוקוס)
לבחירה- כוס קוקוס טחון

מניחים את כל החומרים בתבנית תנור, מכניסים לתנור מחומם מראש על 180.
לאחר 5 דק' כשהמרגרינה נמסה- מערבבים ומכניסים לתנור לרבע שעה נוספת.
מערבבים עוד פעם פעמיים תוך כדי אפיה.
מוצאים ומצננים.
מומלץ להכין כמות כפולה כדי לשמור חצי לפעם הבאה ולחסוך בהכנות, נשמר מעולה במקפיא בשקית אטומה.
(הקראנץ' מושלם אגב לשדרוג כל גלידת וניל פשוטה)

לרוטב התותים:
ניתן לקנות רוטב איכותי בחנויות האפיה המתמחות,
או- הכי טעים- להכין רוטב ביתי:
מניחים במעבד מזון עם הלהב
500 גר' תותים קפואים
1/4 כוס א. סוכר
ושקית סוכר וניל.
ממתינים שהתותים יפשירו ברובם, וטוחנים הכל יחד לרוטב חלק. מאחסנים בקופסא במקרר.
לא שוטפים את קערת המעבד עדיין- חבל על המאמץ:) עוברים ישר לשלב הבא:

לפירות:
9 תפוחים - 3 אדומים (או פינק ליידי, הכי טעים) , 3 ירוקים, ו-3 צהובים
קופסאת אננס בשימורים

שוטפים את התפוחים היטב (התפוחים נשארים עם הקליפה לצבעוניות היפה של הסלט)
מגררים את התפוחים במעבד מזון עם סכין הפומפיה הרחבה (או חותכים את התפוחים לקוביות קטנטנות)
קוצצים את קוביות האננס לקוביות קטנות יותר בעזרת סכין חדה.
מערבבים הכל יחד ומאחסנים במקרר בקופסא אטומה.

הרכבה:
בתוך כוסות קינוח יפות מזלפים שכבת רוטב נאה,
מניחים כמה כפות מהסלט,
מזלפים עוד מעט מהרוטב (רק לטעם)
ומסיימים בשכבת קראנץ נדיבה.



מכיוון שההרכבה סמוכה לסעודה אין לי תמונה של כל המנה,
אבל מצרפת תמונה (גרועה) של הקראנץ'
צפה בקובץ המצורף 1530392
לכמה כוסות זה מספיק?
אם אני צריכה 40 בערך,
איזה כמות מומלץ לעשות?
אגב, אני הייתי מוסיפה עוד פרות,
שיהיה יותר עשיר ומעניין.
 

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
הקראנ'ץ והרוטב בכמות שבמתכון הנ"ל?
לא צריך להכפיל?
את הקראנץ'- אין צורך להכפיל, יוצא כמות גדולה מאוד.
את רוטב התותים- כדאי, בפרט אם את שמה כמו שכתוב גם בתחתית וגם מעל לפירות.
ואת הפירות- גם אין צורך להוסיף להם- יוצאת כמות גדולה.
 

Sh m

משתמש פעיל
צילום מקצועי
הכנתי, יצא מעולה!!!!
שמתי אננס ואפרסק שימורים כי לא אוהבים אצלינו פרות רגילים
IMG_7413.jpg
 

Sh m

משתמש פעיל
צילום מקצועי
הרטיבו
אבל אוכלים מיד, אז זה נשאר קראנצ'י
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה