חגים ראש השנה ראשון בבית

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
למה לאכול מבושל בבוקר?
כל יום לא אוכלים מבושל בשעה כזו.
אבל כן חשוב לשים לב לתת לילדים ארוחת בוקר מזינה ולא להסתפק בממתקים או מקסימום קורנפלקס.
ואם שעת הסעודה מאוחרת משמעותית משעת ארוחת הצהריים שהם רגילים אליה, אז לתת להם בצהריים מבושל או ארוחה מזינה אחרת.
במעונות אוכלים ב 11:30 :)
ובכל אופן, השעה המדויקת בהחלט יכולה להשתנות...
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
כמה נקודות שעלו לי,
א. סימנים - אולי יש לך ממי לקחת? אחות / אמא / דודה / שכנה ... או לקנות, אני משערת שבמקומות שמוכרים אוכל לשבת מוכרים גם סימנים.
ב. לנסות לחפש מאכלים ששווים דווקא כי אתם לבד ולא מחוייבים לסעודה או לסטנדרטים מסוימים. קצת לפתוח את הראש, בפרט שמדובר בהרבה סעודות. לדוגמא אפשר לעשות באחת הארוחות צ'יפס נקניקיות וקטשופ... (צ'יפס קפוא, כמה שעות על הפלטה). או להכין פחות מנות, אולי מרק עוף עם ירקות של סימנים ושקדי מרק יהיה לכם טעים וכיפי. לא משהו שיגרום לכם להרגיש מסכנים! אלא משהו טעים שיהיה לכם נחמד ומגוון.
ג. לקנות מה שלא מתחשק לך להכין. קינוחים, עוגות, חלות, לחמניות...
ד. בסיס שאני אוהבת - עיסה של בשר טחון עם ירקות. אפשר להכין מזה בקלות מוסקה, פלפל ממולא, לזניה בשרית, בורקס (מבצק עלים קנוי).
אפשר לבשל גוש בשר 3 שעות. כשמתקרר לפרוס ולבשל ב3 רטבים שונים (אדום בסגנון רסק עגבניות, פטריות ויין, תפו"א בסגנון צלי, גזר פלפל אנגלי ועלי דפנה, סלרי וירקות).
ה. אני לא אוהבת להשאיר הרבה עבודה לחג. חוזרים עייפים ורעבים מבית הכנסת ולמי יש כוח ופנאי לעמוד לטגן שניצלים... אפשר להכין מאכלים על בסיס מוכן. אפשר לשים על הפלטה עוף מהלילה ובבוקר הוא מוכן רך וטוב. אפשר להכין מראש במקרר תבנית עם עוף ותפו"א, או בשר חתוך ורק להוסיף ירקות ותיבול.
ו. אם את אוהבת סלטי חסה / כרוב מתקתקים, אפשר להכין רוטב אחד ולכל ארוחה לגוון בתכולת הסלט (ביום אני שמה את גרעיני הרימון שנותרו, את התפוחים שנשארו חתוכים).
ז. לא להגזים בבישולים! תנסי לעשות הערכה ריאלית כמה תאכלו, ואם את מתלבטת תדאגי שחלק מהמאכלים יהיו ראויים לאכילה אחרי החג.
 

duvshany

משתמש רשום
יש למישהי איזה טבלה מסודרת שתעזור לעשות קצת סדר בראש?
 

תותחינוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אנחנו גם עם שלוש קטנים, ועושים בבית
כבר כמה שנים.

בשביל הילדים זאת חויה! הם שותפים ומתרגשים באופן מיוחד.

-סימנים- ההורים שלי שולחים בדר"כ קציצות כרתי -קרא- רוביא, דג- מנה ראשונה, סלט גזר, רימון תפוח ותמר- קונים:) סילקא אני ממלאת בבשר כמנה עיקרית, עם תוספת ליד.
ככה סגרתי פחות או יותר את הארוחה הראשונה של החג.

-בשאר הסעודות, מהנסיון שלי אין תאבון בר"ה, ואני מכינה מנה אחת לכל סעודה
בוקר- דג עם סלטים, לילה- בשרי.
כן מכינה מושקע וחגיגי יותר, אבל לא כמות גדולה.

-מרק עוף- זה דבר מעולה שיש בחג, אפשר תמיד להאכיל בזה את הילדים, הם לא צריכים לחכות לסעודה.

-אני משכיבה בשעות הרגילות, גם אם זה אומר שלא כולם יושבים כל סעודה, אין לי חשק לילדים עייפים...

-דואגת שיבואו אלי לביקור שיהיה גיוון (אפילו שכנה שמגיעה עם הילדים שלה, זה מגוון)

-ממתקים, תמיד סוגר פינות איפה שצריך (בדר"כ אין בכלל חוץ משבת, אבל בימים "מאתגרים" אני משחררת)

-משחק חדש מאוד עוזר!

דיברו פה על חג בבוקר, קניתי ממישהי את הרעיון, מכינה עוגה כושית פשוטה+ קצפת+ כמה סוגי סוכריות לקישוט, נותנת להם בבוקר לקשט, ואח"כ הם אוכלים את זה.
 

מה יש

משתמש מקצוען
מציעה לשקול סט חד פעמי יפה ומושקע
שיחסוך לפחות את הכלים (לשטוף בחג בכלל לא תענוג גדול
תבניות אלומיניום/סיר חפ- באותו עקרון. התבניות גם מוצלח לאחסון במקרר
רק תשקיעו בסוג איכותי שלא יטפטף פתאום תבנית על כל מה שמתחת
 

מאמימוש

מקסימום כוחות לאמא
מנוי פרימיום
מראש להכין ל 2 הימים אוכל ולחלק בתבניות כמה שיותר
(לחסוך סירים על השיש...)
ובבוקר השני להעמיד אוכל לשבת.
(אני כבר מראש מכינה למשל בצל לטשולנט, שעועית ברורה וכד', אבל בבוקר יום שני של ר"ה מקלפת תפו"א מכניסה לסיר ומבשלת) את העוף/ בשרי לליל שבת- ג"כ מבשלת מראש ומקפיאה.
דג- אפשר לאפות על הפלטה, יוצא נהדר, רק לוודא שיש מספיק מקום בפלטה...
 

דרמה זה לא סיפור

כתיבה חדה מדויקת ואפקטיבית.
מנוי פרימיום
אני מכינה טבלה עם עמודה לכל סעודה וממרקרת מה שהכנתי כבר.
היות שבחג זאת בעיה להיעזר בטבלה אני מקדישה לכל סעודה מדף במקפיא וכך לא שוכחת להוציא וכו'

השנה כתוצאה מלקחי שנה שעברה החלטתי להכין תפריט אחיד לשני הימים ותפריט נוסף לשני הלילות
ההשקעה שלי בגיוון הייתה מיותרת ולקחה כוחות רבים מדי.

מה שהכנתי בינתיים זה קינוחים-
הכנתי מסה אחת של גלידה לבנה
חלק הקפאתי כך כדי להגיש לצד סופלה/שטרודל/תפוח אפוי או כל קינוח חם אחר
לחלק הוספתי תותים טחונים עם מעט סוכר, חילקתי לכוסיות את הגלידה הורודה שנוצרה והוספתי למעלה מעט מהתותים הטחונים.
במקביל בישלתי פסיפלורה ומנגו קפואים עם מעט סוכר. חילקתי בכוסיות שכבות של גלידה לבנה, מנגו פסיפלורה וקוקוס קלוי.
כל העסק לקח שעה+
כלים: קערת מיקסר, נינג'ה וסיר קטן
תוצאה: 3 סוגי קינוחים (הכנתי מכל אחד כפול כך שיספיק גם לחגים הבעל"ט)

סביב אותו רעיון מעיסה של קוגל תפו"א אני מכינה קוגל רגיל, יאפצ'ק ופשטידה. (מגרדת במגימיקס המלוכלך ממילא כמה גזרים קישוא ובטטה, מוסיפה לעיסת הקוגל הרגילה מוסיפה ביצה נוספת ומעט א.מרק. ניתן להוסיף גם קמח או פירורי לחם)

בהצלחה!
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

דרמה זה לא סיפור

כתיבה חדה מדויקת ואפקטיבית.
מנוי פרימיום
האמת שמה שיותר מטריד אותי בר"ה המתקרב אלו לא הבישולים, אלה רמת הניקיון (או יותר נכון-הלכלוך) שאליה מגיעים הבית והילדים. באיזה שהוא שלב בחג אני מרגישה שזה מוציא אותי משלוותי. יש לכן רעיונות בנושא, או שאני צריכה להשלים עם המצב?
 

נעמה ראובן

משתמש פעיל
גם אותי...
ולא נראה לי..שיש פתרון..
פשוט הולכת לתחזק ברמה גבוהה עד כמה שניתן....(השפרצה של ספריי אקונומיקה בשרותים..שטיפה עם מים וגריפה ...כלים עד הכפית האחרונה..וכן הלאה...)
ולא להשאיר סירים עם אוכל בכלל...
ולזרוק כל מה שזז ומה שלא...
 

חוחית

משתמש סופר מקצוען
בלת"ק
1.סימנים יכולים להוות תוספת של ממש
2. להגיש כל ארוחה מגוון מצומצם :)
לא לחזור על אותה מנה כמה פעמים-זה עצה ששמעתי מחוצניקית שיש להם שלשות הרבה פעמים.
היא לא מגישה גם בקר וגם חזה עוף וגם וגם.
אלא בכל ארוחה משהו ספציפי.
 

לורנס

משתמש מקצוען
1. סימנים - יש לקנות. (זה משהו שלוקח הרבה זמן להכין וזה לא תמיד אכיל..)
2. לגוון אבל לא להשתגע! מותר שיהיה 3 פעמים אותו פשטידה/קינוח ו3 פעמים סוג אחר. א"א לעשות מכל דבר3/4/5 סוגים.
3. מניסיון, ר"ה פחות שמים פוקוס על האוכל, עסוקים בתפילות, תקיעות ובפן הרוחני, וע"כ מומלץ לא לעשות אוכל כבד. לא מטוגנים, לא שומני וכו
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
לבשל על פלטה, תלוי בפלטה.
אני שמה בשר קפוא ערב שבת, והוא מבושל ורך ממש בסעודה בשבת. (
אני רק שמה מגבת מטבח קטנה על הסיר, שידעו שלא מרימים את המכסה הזה במהלך כל הלילה.
השעועית יותר בעייתית מבשרים.
צריך לשים אותה על הפלטה רק כשהסיר רותח.
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לבשל על פלטה, תלוי בפלטה.
אני שמה בשר קפוא ערב שבת, והוא מבושל ורך ממש בסעודה בשבת. (
אני רק שמה מגבת מטבח קטנה על הסיר, שידעו שלא מרימים את המכסה הזה במהלך כל הלילה.
השעועית יותר בעייתית מבשרים.
צריך לשים אותה על הפלטה רק כשהסיר רותח.
משערת שאת יודעת ובכל זאת מדגישה,
בשר קפוא צריך להיות מבושל לפחות שליש עד חצי בישול בכניסת שבת, לא מתיימרת לפסוק, כאי שתתיעצי עם רב.
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אנחנו גם עם שלוש קטנים, ועושים בבית
כבר כמה שנים.

בשביל הילדים זאת חויה! הם שותפים ומתרגשים באופן מיוחד.

-סימנים- ההורים שלי שולחים בדר"כ קציצות כרתי -קרא- רוביא, דג- מנה ראשונה, סלט גזר, רימון תפוח ותמר- קונים:) סילקא אני ממלאת בבשר כמנה עיקרית, עם תוספת ליד.
ככה סגרתי פחות או יותר את הארוחה הראשונה של החג.

-בשאר הסעודות, מהנסיון שלי אין תאבון בר"ה, ואני מכינה מנה אחת לכל סעודה
בוקר- דג עם סלטים, לילה- בשרי.
כן מכינה מושקע וחגיגי יותר, אבל לא כמות גדולה.

-מרק עוף- זה דבר מעולה שיש בחג, אפשר תמיד להאכיל בזה את הילדים, הם לא צריכים לחכות לסעודה.

-אני משכיבה בשעות הרגילות, גם אם זה אומר שלא כולם יושבים כל סעודה, אין לי חשק לילדים עייפים...

-דואגת שיבואו אלי לביקור שיהיה גיוון (אפילו שכנה שמגיעה עם הילדים שלה, זה מגוון)

-ממתקים, תמיד סוגר פינות איפה שצריך (בדר"כ אין בכלל חוץ משבת, אבל בימים "מאתגרים" אני משחררת)

-משחק חדש מאוד עוזר!

דיברו פה על חג בבוקר, קניתי ממישהי את הרעיון, מכינה עוגה כושית פשוטה+ קצפת+ כמה סוגי סוכריות לקישוט, נותנת להם בבוקר לקשט, ואח"כ הם אוכלים את זה.
מוסיפה, לחגים (בעיקר ליום כיפור) הכנתי שניצלים לקטנים, נאכל גם קר. אםשר להוציא לבד ולאכול ידנית:) כשרציתי והייתי מסוגלת להשקיע- הכנסתי לתןך לחמניה עם קטשופ. בחגים שהארוחה מתאחרת או ביו"כ - זה פיתרון מעולה לקטנים.
 

אות וסמל

משתמש פעיל
באופן כללי אוכלים אוכל קליל כדי שלא להרדם, אוכל שלא יפריע בתפילה (כמו שקדים) ולא גורם צרבות או לכחכח
-שניצלים, קציצות , רולדה וכד' שאפשר לחמם במהירות על הפלטה (את חוזרת אחרי מוסף ושמה על הפלטה)
-שקיות פעקאלאך לילדים לא מרשרשות לבית כנסת
-ולזכור שצריך כבר בערב ראש השנה
להכין את הפמוטות ללילה השני ולשבת
-להכין פרי חדש לשהחיינו
-להכין משהו שברכתו האדמה שלא מעיקרי הסעודה, כמו בננה או במבה להוציא את הסימנים ידי חובה
ואצלנו מוסיפים סימנים "משמחים" כמו סוכריות של "משמחים" שנשמח כל השנה. אמן
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
-להכין משהו שברכתו האדמה שלא מעיקרי הסעודה, כמו בננה או במבה להוציא את הסימנים ידי חובה
ואצלנו מוסיפים סימנים "משמחים" כמו סוכריות של "משמחים" שנשמח כל השנה. אמן
הסימנים הם מעיקר הסעודה רובם- רוביה וקציצות וצימעס וודאי. נשאר הרימון שממילא מברכים עליו כי הוא משבעת המינים אז צריך לברך דווקא עליו, והתפוח בדבש שיוצא ידי חובה מהרימון.
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
משערת שאת יודעת ובכל זאת מדגישה,
בשר קפוא צריך להיות מבושל לפחות שליש עד חצי בישול בכניסת שבת, לא מתיימרת לפסוק, כאי שתתיעצי עם רב.
גם בעלי נבהל ושאל רב.
ואני לא זוכרת מה אמר לו הרב, חוץ מזה שאמר לו מותר בשופי.
אם הוא היה אומר שיש מקום לחומרא, בטוח שלא הייתי עושה את זה.
 
  • תודה
Reactions: GRN

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה