חגים ראש השנה ראשון בבית

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מאיפה מתחילים? זה 3 ימים! זה הסיבה המרכזית למה להיות בבית- להסחב עם ילדודס קטנטנים, להדחף בדירה שכרוה יחד עם הורים והאחים שלי זה..... אבל מאיפה מתחילים? תפריט ששורד 3 ימים, קל לחמם, לא תופס מקום, לא נמאס- לא 7 סעודות אותו תפריט. חלקית אפשר אבל חייב גיוון, איך מכינים סימנים?
בקיצור- עזרה קולינארית לזוצ"ית.
 

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
תתחילי עם רשימה:
סימנים:
אפשר להכין הכי פשוט ובסיסי ואפשר להשקיע, אם את משקיעה עדיף להכין כשבוע קודם
ולהקפיא.
כשיש כמה סעודות ורוצים להתפצ'קן זה יוצא הרבה עבודה ולכן לפעמים כדאי להקל, ולבשל
בסירים, ככה העבודה יותר קלה, ואז מחלקים חצי לסעודה אחת חצי לסעודה אחרת, ומקסימום משקיעים בעוד
פשטידה.
אפשר להכין סיר גדול עם בשר, ואז לחלק, לשלוש תבניות וכדו'.
הכי טוב זה להעביר הכל לתבניות חד פעמיות, ככה אפשר להוציא בקלות מה שצריך.
עוגות/פשטידות לקידוש בוקר.
יש כאלה שיש להם דברים מסורתיים שהם רגילים להכין, למשל עוגת דבש, צימעס, שטרודל תפוחים.
לא לשים צימוקים ושקדים באוכל.
לגבי צ'ולנט אני מאמינה שיעלה הנושא בהמשך.
מומלץ מאוד חלק להכין וחלק לקנות, כך את יכולה שיהיה שפע מצד אחד ולהקל על עצמך מצד שני.
מאוד חשוב: כל שנה אני קונה לילדים משחקים חדשים, אפילו שכבר יש להם, שיעניין אותם, זה הרבה זמן
להיות בבית, גם אם יוצאים פה ושם.
קיטל מגוהץ. מחזורים, פרי חדש, ממתקים לילדודס. (זה מה שאני זוכרת עכשיו)
כדאי גם לסכם מתי תקיעות לנשים, מי שומר על הילדים אז, מתי בערך חוזרים וכדו'.
 

אין עוד מלבדו"

משתמש פעיל
מנסה להיזכר. מידי מוקדם בשבילי. ממליצה לכתוב תפריט מסודר מה אוכלים כל סעודה (עוזר גם לקניות)
בעיקרון עדיף להקפיא ולתת קצת בישול בחג עצמו. את יכולה כבר להכין עוגות ומנה אחרונה השבוע
את הבשר את יכולה להכין מראש (אני כבר בישלתי השבוע) את התפוא והאורז מכינה בחג (מקלפת לפני החג)
בלינצ'עס בלי מילוי וממלאת בחג עצמו
דגים מבשלת בחג עצמו (אפשר להקפיא אבל לא ניסיתי אף פעם)
צ'ולנט אני מכינה את הקטניות לפני החג ומבשלת בחג
העיקרון שלי להקפיא מה שאפשר הכל לפני.
סלטים חיים עדיף ככה אפשר להרכיב בחג עצמו
סימנים אני מקבלת לא יודעת איך מכינים
ממליצה לך לקנות משחקים אפילו קטנים של שקל משעמם להם 3 ימים בבית. או לקחת משכנה/אחות משחקים וספרים בהשאלה
ממליצה לתת לילדים ארוחת בוקר אמיתית (חלה ומעדן וכו) אחכ הם רעבים עד הסעודה שיותר מאוחר מכל שבת
אני התחלתי כבר השבוע להכין כל יום קצת (אוהבת להשקיע לחגים אבל עובדת עד השניה האחרונה)
 
נערך לאחרונה ב:

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני אוהבת לעבוד עם טבלה של ימים ותפריט,
מכינה מסגרת ואז ממלאה פרטים.
בשר הכי נח להכין גוש אחד בסיסי ואז חלק ברוטב איקס, חלק ברוטב וואי, חלק יאפצק, וחלק בשר מפורק.
סימנים יכולים גם להיות חלק מהסעודה ממש (למשל סילקא יכול להיות 4 קציצות לסמינים ופשטידה לאחת הסעודות)
בשר את יכולה להקפיא כשזה מוכן, שיפודי עוף לקנות עוף טרי להכין לשיפודים, להקפיא ולהכין בערב החג/בחג

להכין עוד ארוחה קטנה לילדים לכל יום כי אוכלים מאוחר
אין צורך בתפריטים עשירים, יש הרבה ארוחות וקצת זמן :)
אני אוהבת להכין משהו עיקרי+תוספת וסלטים חיים
מכינה גם כמה סלטים מבושלים אבל ממש כמות קטנה.

סימנים, יש הרבה דרכים :) אם את מכינה קציצות סילקא וכרתי אז המתכון של ציפורה קרייזמן מוצלח
רוביא אני אוהבת להכין כסלט
לאיזה סימנים את צריכה מתכון?

לתכנן ממש את הלוח זמנים, אם יש ילדים בני 3+ אז אפילו לצייר לוח זמנים צבעוני מותאם להם שידעו מה קורה, זה ממש וזר לרוגע.
יש לי גם קופסת הפתעות עם מתנות עטופות מהכל ב1 כשצריך אני נותנת להוציא הפתעה מהקופסא
משחק חדש + להחביא מעכשיו כמה משחקים קיימים כדי שיהיה להם כיף לשחק.
לתכנן ריכוז עם הילדים כדי שיהיה להם מסגרת ברורה ואסופה בבוקר וככה הם 'יאבדו את זה' פחות.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא לשים צימוקים ושקדים באוכל.
יותר מדויק- לבדוק אם ומה לא אוכלים בר"ה ולזכור לבשל עם זה.
אנחנו למשל אוכלים בדווקא צימוקים, ומכירה משפחות שלא אוכלות חריף/חומץ וכו'.
 

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
כאן יש פירוט מה אוכלים ומה לא נוהגים לאכול:
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
מאיפה מתחילים? זה 3 ימים! זה הסיבה המרכזית למה להיות בבית- להסחב עם ילדודס קטנטנים, להדחף בדירה שכרוה יחד עם הורים והאחים שלי זה..... אבל מאיפה מתחילים? תפריט ששורד 3 ימים, קל לחמם, לא תופס מקום, לא נמאס- לא 7 סעודות אותו תפריט. חלקית אפשר אבל חייב גיוון, איך מכינים סימנים?
בקיצור- עזרה קולינארית לזוצ"ית.
לתכנן מראש ולחמם אוכל נורמלי לילדים בבוקר. סביבות 10-11 ממש להושיב אותם לאכול (למשל תפוחי אדמה ועוף, אורז ושניצל, בסגנון הזה).
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש רעיונות לבסיסים שמהם מכינים הכל?
למשל מה שעולה לי בראש- סלט תפו"א= סלט+ פירה לערב החג.
עוף למרק של שבת= רק להוציא אחרי הבישול לתבל ולהניח כה על הפלטה לשבת/ חג.
עוד רעיונות?
 

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
את יכולה להכין כמות גדולה של בשר ולחתוך לשלוש סעודות,
עוף בתנור, שניצלים, קציצות, קציצות דג. דג בתנור.
קוגל תפו"א ולחלק ל4 מגשים מאורכים,
פשטידת תפוחי עץ ולחלק ג"כ ל4 מגשים,
תוספות אורז, פתיתים, תפו"א בתנור.
ואז תגווני, סעודה אחת בשר, וקוגל תפו"א.
סעודה אחת עוף, וקוגל תפוחי עץ.
אפשר לחתוך ירקות מראש ולשים בקופסאות שונות ואז
להוסיף מטבל ברגע האחרון.
סלטים: סלק וגזר - מתאים גם לסימנים.
קחי בחשבון שיש סעודות שכבר אין הרבה כוח לאכול,
ויש סעודות שצריך שהאוכל יתחמם יותר מהר, למשל בליל שבת.
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
את יכולה להכין כמות גדולה של בשר ולחתוך לשלוש סעודות,
עוף בתנור, שניצלים, קציצות, קציצות דג. דג בתנור.
קוגל תפו"א ולחלק ל4 מגשים מאורכים,
פשטידת תפוחי עץ ולחלק ג"כ ל4 מגשים,
תוספות אורז, פתיתים, תפו"א בתנור.
ואז תגווני, סעודה אחת בשר, וקוגל תפו"א.
סעודה אחת עוף, וקוגל תפוחי עץ.
אפשר לחתוך ירקות מראש ולשים בקופסאות שונות ואז
להוסיף מטבל ברגע האחרון.
סלטים: סלק וגזר - מתאים גם לסימנים.
קחי בחשבון שיש סעודות שכבר אין הרבה כוח לאכול,
ויש סעודות שצריך שהאוכל יתחמם יותר מהר, למשל בליל שבת.
ממש תודה רבה. אגב דווקא בליל שבת האוכל לא צריך להתחמם מהר. כמו שבת רגילה חוץ מהמרק. אבל הלילה השני- רק אחרי מוצאי החג הראשון אפשר לחמם אוכל ללילה השני.
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
ממש תודה רבה. אגב דווקא בליל שבת האוכל לא צריך להתחמם מהר. כמו שבת רגילה חוץ מהמרק. אבל הלילה השני- רק אחרי מוצאי החג הראשון אפשר לחמם אוכל ללילה השני.
זה נכון. אבל אם משאירים אש אפשר לשחק עם המיקום של הסירים והתבניות.
בשבת אי אפשר.
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
לתכנן מראש ולחמם אוכל נורמלי לילדים בבוקר. סביבות 10-11 ממש להושיב אותם לאכול (למשל תפוחי אדמה ועוף, אורז ושניצל, בסגנון הזה).
למה לאכול מבושל בבוקר?
כל יום לא אוכלים מבושל בשעה כזו.
אבל כן חשוב לשים לב לתת לילדים ארוחת בוקר מזינה ולא להסתפק בממתקים או מקסימום קורנפלקס.
ואם שעת הסעודה מאוחרת משמעותית משעת ארוחת הצהריים שהם רגילים אליה, אז לתת להם בצהריים מבושל או ארוחה מזינה אחרת.
 

976חני

משתמש מקצוען
מצטרפת להמלצה של הרשימות, חוץ מהמנות ומה צריך להכין כדאי גם לכתוב דברים בסגנון של "להוציא מהמקפיא קציצות של סימנים" / לחתוך תמרים ותפוחים לסימנים ואת כל הדברים הלא שיגרתיים שמרכיבים את החג
כמעט את כל המנות ניתן להכין מראש ולהקפיא- דגים, פשטידות, בשרי, קינוחים ועוגות, אם יש אפשרות כדאי להתחיל (מקסימום תאכלו בשבת שאחרי זה, או בער יו"כ.... או בסוכות....)
לגבי שבת כדאי להכין את כל המרכיבים של הטשולנט מבושלים ולהרכיב על האש (כמובן לא לשכוח עירוב תבשילין!)
בשר מבושל מראש (וחלק ממנו יעמוד בפני עצמו לסעודת החג)
קטניות מושרות במים
בצל מטוגן
ואז נשאר להוסיף תפו"א , לטבל ולהכניס לסיר בערב שבת
בהצלחה!
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מישהו ניסה לבשל טשולנט על פלטה?
חמותי תמיד עושה את זה.
לשים מים רותחים. אי אפשר להוסיף מים קרים למיחם בחג- רק רותחים. אפשר להניח סיר עם מים על הפלטהבליל החג השני, עד הבוקר זה רותח, ואז לשים בסיר אחר את החמין- כרגיל, ולהוסיף את המים האלו. והסיר של המים- שטיפה קלה ולארון
 

Excel

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מאיפה מתחילים? זה 3 ימים! זה הסיבה המרכזית למה להיות בבית- להסחב עם ילדודס קטנטנים, להדחף בדירה שכרוה יחד עם הורים והאחים שלי זה..... אבל מאיפה מתחילים? תפריט ששורד 3 ימים, קל לחמם, לא תופס מקום, לא נמאס- לא 7 סעודות אותו תפריט. חלקית אפשר אבל חייב גיוון, איך מכינים סימנים?
בקיצור- עזרה קולינארית לזוצ"ית.

בלת"ק
את יכולה לבשל בחג עבור שבת אחרי עירוב תבשילים
וכדאי תבשיל שמתבשל מהר
אני למשל אכין לשבת רולדה, אחרי שבישלתי אותה בערב החג 3 שעות
בחג השני אני פורסת ושמה בסיר עם מים, תבלינים, בישול של חצי שעה
חמין (טשולנט) תכיני בערב החג סיר עם כל החומרים: תפו"א, קטניות, בשר ומים ולמקרר
בבוקר החג השני, מוציאה מתבלנת, שמה על הפלטה לבישול ארוך... (טרם נוסה וד"ל)

זה הפתרונות שמצאתי לעצמי...

בהצלחה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה