השבוע הכנתי סלטים טעימים מאוד וקלים להכנה לכבוד שבת המלכה.
רוצה לשתף אתכם, מדובר בסלטים בריאים וממש קלים:
2 סלטי בורגול: לברור בורגול ולהשרות במים בערך שעה, לסנן מהנוזלים היטב, אפשר לסחוט מהמים, לחלק לשתי קערות.
בקערה אחת להוסיף לבורגול: נענע, פטרוזיליה, מלפפון, בצל או בצל סגול - לקצוץ דק דק.
להוסיף: שמן זית, מלח, מיץ לימון טרי, פלפל שחור גרוס.
סלט בורגול נוסף: בורגול עגבניה ומלפפון קצוצים דק, מיץ לימון טרי, מעט שמן זית, מלח.
סלט גזר טעים מאוד: גזר פרוס לפרוסות דקיקות. (אני פורסת במקלף לעיגולים דקים) פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, מעט מלח, חומץ, מיץ לימון, לערבב. (הכנתי בלי שום כתוש יצא ממש טוב)
סלט מטבוחה קל: לטגן פלפל חריף בקצת שמן, להוסיף עגבניות קוביות מקופסה, קצת פפריקה, מלח, לבשל על אש קטנה עד שמסמיך.
איך אפשר בלי טחינה: טחינה גולמית, כמות שווה של מים, שום גבישי (ממש מעט, אפשר לוותר), מלח, מיץ לימון אפשר משומר, לערבב ומתקבלת טחינה מעולה!
וגולת הכותרת: סלט חצילים כיפי וקל להכנה:
קוביות חצילים להשרות במלח ולשטוף היטב, לייבש, לטגן במחבת מרוסס בתרסיס שמן או ממש מעט שמן, לערבב תוך כדי, כשמתרכך להוסיף כף רסק עגבניות ורבע כוס מים, לבשל, להוסיף זיתים בלי גרעינים, מעט סוכר, אפשר גם שום, פלפל או כל מה שתרצו... אני לא הוספתי יצא ממש טוב.
לא לשכוח להגיד "לכבוד שבת קודש".
רוצה לשתף אתכם, מדובר בסלטים בריאים וממש קלים:
2 סלטי בורגול: לברור בורגול ולהשרות במים בערך שעה, לסנן מהנוזלים היטב, אפשר לסחוט מהמים, לחלק לשתי קערות.
בקערה אחת להוסיף לבורגול: נענע, פטרוזיליה, מלפפון, בצל או בצל סגול - לקצוץ דק דק.
להוסיף: שמן זית, מלח, מיץ לימון טרי, פלפל שחור גרוס.
סלט בורגול נוסף: בורגול עגבניה ומלפפון קצוצים דק, מיץ לימון טרי, מעט שמן זית, מלח.
סלט גזר טעים מאוד: גזר פרוס לפרוסות דקיקות. (אני פורסת במקלף לעיגולים דקים) פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, מעט מלח, חומץ, מיץ לימון, לערבב. (הכנתי בלי שום כתוש יצא ממש טוב)
סלט מטבוחה קל: לטגן פלפל חריף בקצת שמן, להוסיף עגבניות קוביות מקופסה, קצת פפריקה, מלח, לבשל על אש קטנה עד שמסמיך.
איך אפשר בלי טחינה: טחינה גולמית, כמות שווה של מים, שום גבישי (ממש מעט, אפשר לוותר), מלח, מיץ לימון אפשר משומר, לערבב ומתקבלת טחינה מעולה!
וגולת הכותרת: סלט חצילים כיפי וקל להכנה:
קוביות חצילים להשרות במלח ולשטוף היטב, לייבש, לטגן במחבת מרוסס בתרסיס שמן או ממש מעט שמן, לערבב תוך כדי, כשמתרכך להוסיף כף רסק עגבניות ורבע כוס מים, לבשל, להוסיף זיתים בלי גרעינים, מעט סוכר, אפשר גם שום, פלפל או כל מה שתרצו... אני לא הוספתי יצא ממש טוב.
לא לשכוח להגיד "לכבוד שבת קודש".